icon

Komplikované bývanie - svokrovci

lubikus
28. máj 2021

Potrebujem rádu lebo mám pocit že sa zbláznim, bývame so svokrovcami už7r. Bývame v dome 19rocnom ktorý môj muž staval so svokrom pomahal mu dával do neho peniaze tiež podotýkam...Deti švagrinej 4 sú,chodia do zakladnej školy do nášho mesta čiže po škole idú akože ku babke,ku nám používajú naše vecí ktoré sme kúpili pre nase detí jedia tu travia tu cas do cca 6,7 hod im mama ich len vyzdvihne a naloží do auta je to už tak 5 r a ďalších 10 to bude pokračovať lezie mi to už poriadne na nervy nemáme ziadne súkromie môj muž robi v zahraničí jemu to je jedno lenže ja už mam nervy na krajíčku zeby som sa ozvala a vybuchla..ako by ste to riešili vy?

zeleny_dinosaurus
28. máj 2021

Co neni pravne osetrene na papieri akoby ani neexistovalo. Keby svokrovci chceli, tak prepisu za tie roky cast domu na mladych, ale evidentne si vobec nemyslia to iste co pan manzel, t.j ze vrazil som peniaze do domu, mam narok. Keby si to mysleli uz by to osetrili. Keby sme ich prizvali do tejto debaty, tak by sa mozno ukazalo, ze svokrovci to vnimaju tak, ze synkova zena s detmi tu byva aby nebola sama cely mesiac, a dcerke strazime deti, vsak su to nase vnucata. A tym to u nich hasne.
Podobne si myslel brat mojej maminy s frajerkou a detmi, ze bude byvat na poschodi RD, ktory patril jeho rodicom, vsak porobil som podlahy a kupil nabytok... akoze haha, nastastie mu doplo, ze pravne dom dedia traja surodenci a velmi lahko skonci s celou familiou na ulici, pretoze dom proste nebol ich a bodka. Podlahy a nabytky nie su dom. Tak ako pieskovisko, brana a hojdacky.... len drzim palce aby to manzel pochopil tiez a zabezpecte sa, ved mate tri deti, ked uz tak aspon kvoli nim....

deti95060810
29. máj 2021

no deti budú za starkými chodiť až do ich smrti... Moji súrodenci chodili takto k starým rodičom denno denne rovno zo školy - aj keď to mali ako obchádzku, ale najskôr ku starkej a až potom domov - pozrieť čo robí starká.... Spomínajú nato roky, starkých milovali. A tiež asi neboli nadšení matkini súrodenci, ale nikto nič nepovedal.... Skončilo to až keď zomreli starí rodičia....

lubikus
autor
29. máj 2021

@zeleny_dinosaurus no tak ako píšeš nejak som si neuvedomila v akej rici sme...a môžeme byť ešte och,tak by som mu všetko vykročila cez telefon..(chlapovi)ale musim počkať na osobny kontakt,,,, ja ho do toho dokopem a ked nie ultimátum mu dam... Trochu viac ste mi itvorili oči touto diskusiou.

annamalaga
29. máj 2021

@lubikus treba sa s ním porozprávať ?? Kebyže nemáte dostatok peňazí tak nepoviem, ale on je šikovný pracuje preč už dlho. Prečo pre pana Vám nechce zabezpečiť vlastné bývanie ? ☹️ Veď ty tiež časom pôjdeš do prace a Pomôžeš mu. A viac deti si už neplánujte radšej . Lebo to sa neodstahujes vôbec.

maminkasisa
29. máj 2021

@annamalaga vies preco chlap nechce zabezpecit byvanie? Lebo na zaciatku to malo byt tak, ze si prerobia vrch, ktory im ostane, potom prisli deti a kedze on robi v zahranici, tak aby nebola sama s detmi, vsak starki pomozu. Ale zacali chodit svagrinej deti a to sa autorke nepaci, lebo az touto diskusiou si uvedomila, ze nema vobec nic...

cacianka
29. máj 2021

Krik ti nepomôže.
Rozumiem dobre ze vonku je 5 týždňov v kuse ? To potom ako sa stara vychováva a venuje detom ?!
Ahaaaa 4 tyzdne je doma. ....a to mu nedopne ze ty si tam ako v škôlke a školskej družine dennodenne, presne tolko 6 ci 7 deti v kuse na krku alebo za ritou. Neverim ze su ako myšky u svokry. Ja deti milujem ale mať uragán 5x za sebou v dome, to nedaaaaam ani omylom.
Tak ked je manžel preč, nechaj deti svokre ved ich miiluuujeee a nevadi jej tlupa, a chod obzerat byty, robiť predbežnú selekciu, konzultuj s realitakmi, sonduj okolie a vybavenost. ked muz pride nacasuj stretnutia s realiťákmi. Pekne na stôl mu predlož kompletny prehlad aspon 5 bytov a drahy v stredu ideme obhliadať. Lebo ja v tomto dome nebudem. A uvidíš. Pri tej priprave si pozri aj take byvanie kde by si isla ty sama s detmi keby on odmietal. Po dalsich 5 týždňoch by ma uz v dome nenašiel, len by mu pipla sms 3 dni pred návratom s novou adresou.
Viem ze si urobis po svojom, len davam typy.

lubikus
autor
29. máj 2021

@cacianka môj muž je taký svojský nerad rieši konflikty ked sa nieco deje.. či už je to niekto s rodiny alebo cudzí necha to tak, rieši až v oneskorenom čase....to akože ja si mam vybaviť keďže som tu ja väčšinu času s nimy,stale mu niečo vravím čo sa mi nepáči ohladom jeho rodiny niesu to banality op tu aby to vybavil on ako ich syn ale podla neho si len hľadám blbosti nepodstatné veci ta ja už neviem pak čo je pre neho podstatné,rodinu miluje...

sasa1310
29. máj 2021

@lubikus mňa by zaujímalo, koľko má tvoj muž ušetrených peňazí, keď je 15 rokov v zahraničí. Musí mať dosť, keďže to robí na úkor rodiny.
Ono je aj otázne, čo tam robí takú dlhú dobu bez vás. A či mu aj v ostatných veciach môžeš dôverovať. A zaujímalo by ma, prečo ste nešli žiť s ním do zahraničia. Deti mohli vyrastať tam a naučiť sa jazyk aspoň

cacianka
29. máj 2021

@lubikus áno vybav ty. Ty mas problem - ty rieš. Aj moj je taky.ako drviva vacsina mužov. Takto si myslí - žena trepe, veď čo jej tu len môže vadit ?! Novy dom, moja maminka zlatá, sestrine detičky - aka krásna rodinka. Máme dvor, krasnu bránu, super zena a deti a babka a dedko v novom dome.
A ty zúfalá ze nic nie tvoje, nemas súkromie ani na tom posranom dvore. On si mysli ze heeej zene je doobre ! Zobere kávičku, sadne na terasku a kocha sa aky krasny dvor, tvoje deticky sa hrajkaju , nádhera romantika idylka
On nevidi rozhadzane veci, znicene hračky, zodratu bránu, doryty dvor, rozhadzany piesok všade a vresk paviánov.
Prepac ze ti takto píšem. Aj ja som trochu zazila. Ze wau po obede u svokry dame so svagrinou v cukuletu vsetko do poriadku a zatial chlapi pripravia posedenie na dvore. A ako som dopadla ?
Zacala som umývať po 9 ludoch riady, moj sa venoval deťom, svagor zmizol do spálne a svagrina sa vyvalovala na dvore lebo je taaak ukonana. Kavu sme s muzom pili za vresku pavianov, co ani trochu ich nevedela ukludnitn Potom sa balili na cestu, tak po nich upratat. Aby svokre nezostal bordel. Na vlak sme sa ledva vliekli.

klariska1
29. máj 2021

@cacianka Krásne si to vystihla, lepšie by som to nenapísala

lubikus
autor
Autor odpoveď zmazal
lubikus
autor
29. máj 2021

@sasa1310 zase tak našetrené nemáme hh, keďže co zarobil zarobí v zahraničí davalalo sa do domu do opravy kedze stale niečo trebalo bud dvor zariadiť alebo detom vonku aby sa mali s čím hrať postupne z výplaty sa niečo robilo, záhradka pred barakom,dookola opravy,svokrovci na dôchodku platia svoje veci,moc penazi nemaju takže väčšie veci sme hradili my ako ked nam minulé vypadol kotol plynový a bum 3.5 tis nie tvojich...takze takto to je...

altaya
Autor odpoveď zmazal
21oktober
29. máj 2021

@lubikus no mne keby povedala švagriná že jej vadia moje deti u mojich rodičov , ktorým to nevadí , tak ju pošlem kade ľahšie. Bohužiaľ. Nechodím k nej ale k rodičom a moje deti chodia k starkým . Hračky nech si zamkne schová , pieskovisko zakryje mravorovou doskou . To je môj pohľad ako švagrinej .

Z druhej strany, švagriná nie je vôbec tvoj problém ,to že má vilu a je šikovná je len k jej cti . Problém máš ty a značný , bývaš niekde kde nič nie je tvoje a ani manželove. A že tam vrážate peniaze ? Nuž však tam aj bývate nie ? Alebo nevrážajte a plaťte rodičom nájom . Situácia je pre teba že úplne naprd. Ale konflikt s švagrinou to nevyrieši , len to vyostrí a vyeskaluje.

dilino
29. máj 2021

@lubikus ON tvoj muž namiesto toho aby zabezpečil bývanie vám za 15 rokov vraža peniaze do rodičovského domu ktorý neni papierovo jeho máš kam ísť odid aspoň na čas nemyslim navždy a hned rozvod ale aby mu to došlo a vybral si čo chce.Ked je tam 5 týždňov čo tam robi s kým sa stretava. Prečo vás tam nezoberie žiť a budete rodinka pokope ale ty tu a sama z detmi navyše v cudzom dome.Vieš ty vôbec čo tam robi na akom mieste v zahraniči je mňa by štvalo keby mi muž bol toľko preč a ja by som sa na tom mieste nebola pozrieť.Prečo vás tam zobrať bývať nechce nad tým sa zamysli. Ked chce žiť sám a mať svoj kľud a ty ho nemáš má už za roky vybudovaný svoj systém tam kde býva tam ako tam žije s kým sa stretava a bachorky typu že ide do roboty a domov snád mu nezhltneš.Ja by som takého muža nechcela že ja si vychovam deti ON je preč zabezpeči vás sice ešte som na to neprišla ako.Kto vie čo za život tam má ON už ked to tak preženiem prepáč ale zdraví chlap vydrži bez sexu 5 týždňov no nejako sa mi to nezda. Za toľke roky by si tam nikoho nenašiel nechcem ťa strašiť ale ak by som ti napisla príbeh mojej kamarátky ake zažila ONA prekvapenie tak na to nikdy nezabudne. Kde je a čo tam robi toľko rokov ako zabezpečiť ked nič nemate vlastne áno rodičovský dom ktorý môže ale nemusi byť jeho.Aj keby to bolo zo sestrou na polovicu tak či tak by musel sestru polovicou vyplatiť.A trhovu cenu nie ako predtým vyzeral dom ale kedže ceny idú vždy hore z roka na rok hore tak znalca nebude zaujimať ako vyzeral predtým a ako teraz.Len stale tam nevydim zaruku prisľubu ked do toho toľko vražate tak svokrovci mohli povedať mužovi vieš čo dame ti polku ti prepišeme papierovo domu lebo do toho davaš vždy peniaze to znamena že ak by chceli urobia to ale evidentne ich to nezaujima.Nech nadhodi tému rodičom že by chcel polku domu papierovo a tam uvidi vysledok ak by bola reakcia negatívna už by som do domu nedala ani cent už dávno ste mohli mať svoje.Už si mohla ísť do roboty ked prve je väčšie ale nie ON asi aby si bola doma tak mate teraz male mojou podmienkou by bolo 2 male dieťa áno ale za predpokladu že budeme žiť vo svojom dome.Cele divne.A nedajbože aby sa mu v zahraniči niečo stálo lebo potom vás svokrovci môžu vyhodiť nadobro.Nikdy nevieš môže sa takto stať a kam by si išla z detmi aj s tej stranky to musiš brať.Lenže ten tvoj muž vždy len to svoje. Len aby si nebola prekvapena že žije s nejakou a tam si zabezpečil pekné bývanie kedže nevieš ako žije. Mňa už by pri takom chlapovi nebolo.Prepáč za úprimnosť.Si snád rozumna a vieš si všetko zratať ako by to bolo.Držim palce potom napiš ako si dopadla.Napišem ti aj príbeh mojej kamarátky žili tu na Slovensku tu kde aj ja narodili sa im dvaja synovia rozbehol si kšeftiky jej muž a začal robiť stavebne práce mal super drahu zákazku v Rakúsku tak odišiel tiež za prácou na 2 mesiace.Najprv chodil pravidelne domov po dvoch mesiacoch mal tu robotu kamarátku zo synmi nevzal nikdy ich pozrieť kde a ako žije povedal že na ubytovni medzi tým sa kamarátka dozvedela od jednej čo tam prácuje že vydela som tvojho muža s tehotnou ženou najprv čo je to za blbosť že si ho musela s niekým pomyliť no a kedže Rakúsko nieje daleko tak sa tam vybrala najprv si premyslela plán a potom vycestovala synov dala k starkej a išla.Ked prišla na miesto už mala aj pozisťovane kde býva otvorila jej žena ktorá Rakušanka ktorá jej povedala že spolu čakajú dieťa a ON jej tajil ako žije a že žije tam sám a na nič okrem roboty nemá čas.Už sú rozvedený synovia už obaja dospelý ale pôvodne išiel zarobiť ako ten tvoj aby sa mali dobre a pokiaľ ONA žila z detmi tu ON sice peniaze doniesol ale nikdy nie toľko aby zabezpečil bývanie a ONA z detmi si musela zabezpečiť tiež byt aby mali kde žiť preto si myslim že to tiež môže tak skončiť.Ja by som sa neuspokojila s tým že býva na nejakej ubytovni a chodi len z roboty do roboty hlúposť never len aby tam neviedol nejaký nový život preto sa mu za tie roky už nechce ani vratiť ako môže vychovavať deti 4 týždne ked je doma ved to sa ani neda.Co robi tvoj muž za robotu a v akom štáte je.

l_a_d_y
29. máj 2021

@lubikus asi ta to neprekvapi, ale s tym neurobis nic. Byvas u svokry a jej pridu na navstevu vnucata. A uz to ide ruka a rukou a deti sa pohraju aj s vasimi vecami. No len oni su deti, oni nepochopia preco by sa mali hrat len s jednou vecou a druhou nie, lebo je vasa. My sme tiez chodili ako deti k starkej a ver tomu, ja som sa vzdy tesila na navsteve, prazdninach aj na sesterky a bratrancov a kadeco sme vyvadzali a chodili hore dole po dome a aj u uja ale im nevadilo...proste byvali spolu s mamou, bola to ich slobodna volba a este nam aj oni vymyslali aktivity. A nasi rodicia zas tiez sem tam nieco doniesli alebo na revans zas sli bratranci, sesterky k nam na navstevu. Ja chapem, ze ty by si mala najradsej svoje a klud oddych...ale to nepojde nikdy lebo byvate vsetci spolu. Tak bud sa odstahujete alebo sa s tym naucite zit. Niekto to ma rad, ked sa doma stale nieco deje.

margareta15
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
29. máj 2021

@margareta15 no ak si toto myslis si ridne naivna
@lubikus daj si stretko s pravnikom a daj pripravit zmluvu na prevod domu na vas dvoch s tym z svokrovci budi mat pravi dozitia a uvidis ak sa ti toto nepodari presadit tak sa pripravuj na odchod (peniaze neinvestuj do domu odkladaj na tajny ucet a daj si veru preverit co sa deje tam kde muz robi

annamalaga
29. máj 2021

Autorka odkladaj si peniaze a dúfam , že koncom roka už budeš bývať v najme. Id sa informovať , či nemáte v meste nejake nájomné mestské byty. A hlavne odíď prosím ta o to. Bo za tie nervy ti to nestojí.

danieladeley
29. máj 2021

a to pracoval v zahranici uz pred svadbou a planoval aj dalej a ty si dobrovolne suhlasila, ze ides byvat k jeho rodicom a on bude madalej taky dlhy cas prec? to ako ste sa naco vlastne brali?

lubikus
autor
29. máj 2021

Áno skusim sa poradiť právne ako by sa to dalo urobiť... Chlap mi pride budúci týždeň a už som si povedala že mu dám ultimátum aby sa už konečne pochlapil a dal to do poriadku,ja mu nechám detí nech sa stará a ja sa vzdialim ku mame na chvíľu,no vidím že ešte bude u nas veselo... Ale povedala som si ze mi to nestoji 30 na krku som.mlada ...nechcem takto žiť už ďalej!!

cacianka
29. máj 2021

Mozno sa ti zda ze sme tvrdé, ze ta huckame proti muzovi svokre svagrinej aj deťom a celemu svetu.
To skor otvarame oci a vysvetlujeme fakty.
Lebo zijeme iba tu a teraz, nevieme sa vratit o 10 rokov späť a vybrat inu cestu. Je dobre ze si vieme takto poradit a pomôcť aspon omrvinku. Áno stretnema aj blbe komenty, blbe ženy ale vieme si vybrat a aj ignorovat.
Keby som mala možnosť sa takto poradiť pred cca 20 - 25 rokmi, tak nie som v takej prdeli ako teraz.
Tiez kvoli mužovi, ktorý robil voloviny ....

cacianka
29. máj 2021

@lubikus par dni po prichode mu nechaj deti, hoc aj že mama je nejaká chorá, ty potrebujes zmenu lebo 5 tyzdnov full servis, tak ides k mame, a kedze je otec, o deti sa postara. Nech si vychutna 24h. 3 deti +zlaticka cele hodiny a dni netere a synovcov.
Nech je hrdina.
Aj dub a stroj....😉

stevvvka
29. máj 2021

@lubikus môžu mať všetci dobre úmysly... Aj svokrovci úmysel prepísať na vás chalupu.. Ale čo ak umru skôr, čo ak umrie tvoj muž, tebe nepatrí nič.. Podľa zákona.

Takže všetky investícií ako kotol a brána a pod, čo si písala... Spísať.. A dat na papier. Ukazat, koľko ste už mohli mať investované vo vlastnom. Mužovi prízvukovat, že ty si v cudzom a nemieni viac investovať ani cent. Ze súkromie je na nezaplatenie.

Veľa šťastia.

annamalaga
29. máj 2021

Ale chod si oddýchnuť nachvilku keď on príde a potom sa porozprávaj o tom, že rozmýšľaš nad odchodom od neho. Že chceš vlastne bývanie . A on buď pôjde s vami , alebo do konca roka odchadzas. Ešte by som just pred vianočnými sviatkami pokoja a rodiny odišla , aby ho to trápilo ešte viac. Mal by si uvedomiť , že ma tri deti a manželku a že potrebujete aj vy súkromie svoje. Keď mu to nedopali tak rozvod.

annamalaga
29. máj 2021

Vy poznáte niekoho , kto býva dlhodobo so svokrovcami a chváli si to? Veď to časom len ku rozvodu dojde.

cacianka
29. máj 2021

@annamalaga pud sebazáchovy

sasa1310
29. máj 2021

@lubikus právne nevyriešiš nič. Nemôžeš donútiť majiteľov prepísať nehnuteľnosť na druhé osoby.
Treba vziať úver (aj tak nechápem načo je potom v zahraničí, keď "hovno" máte našetrené) a ísť bývať do vlastného. Je mi ťa ľúto, ale robila si chyby za chybou.
Po svadbe si mala ísť s ním, neísť tam bývať a trvať na vlastnom bývaní. A nie len deti rodiť jedno za druhým. Ale dá s všetko zmeniť, len treba chcieť. V manželstve treba byť štastní obaja a nie len iba jeden na úkor druhého.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
30. máj 2021

No. Každopádne ja tu vidím aj další problém. A to presvedčiť manžela na samostatné bývanie. To je veľmi veľký problém. On sa ešte neodtrhol od rodičov. Samozrejme autorka už 7 rokov býva zo svokrovcami a uvedomila si, že tadiaľ cesta nevedie. Že jej už jednoduchovsetko ide hore krkom. Aj ja hovorím. Nieje nad samostatne bývanie!!! Ráno si naplánuje deň ako chce, čo chce robiť kedy vstane. Má vlastný program. Robí si čo chce. To mi, čo bývame s rodičmi nemáme šancu. Ďalšia vec je aj keď ti kamarátka príde alebo niekto, hneď vedia a vypytuju sa kto prišiel a tak. A ináč osobne si neviempredstaviť, ako autorka s manželom sa aj sebe venujú. Sex pod jednou strechou s rodičmi je nepredstaviteľná vec. Síce tam je samostatná jednotka, ale predpokladám , že v jej manžel tiež vysluhuje rodičom a pomáha a pre rodinu cas nieje. Len mne stále nejde do hlavy, prečo sa nechce osamostatniť mať vlastne bývanie.