icon

Konečne odchádzame od svokry

10. aug 2020

Helou ženy
Párkrát ste mi tu pomohli prekonať krízy s mojou milovanou svokrou. Konečne sme zosúladili moju, priateľovu prácu a bývanie a sťahujeme sa. Atmosféra je stále napätá, ale už neriešime keďže odchádzame. Stále sú tu reči typu, že zistí aká v skutočnosti som, že sa na mňa vykašle, vráti sa domov a bude všetko ako predtým 😍 najnovšie už pani svokre prekáža aj to, že si pripravujem veci do krabíc a tašiek a vyzerá to tu ako u cigánov. A to využívame hlavne priestory garáže... Neriešim ale.
Mila pani svokra, ja viem ze občas tu zablúdiš a prispeješ nejakým príspevkom. Chcem ti iba odkázať, že neublížili ste vašim správaním mne, na mňa kašľať... Ale tvojmu synovi, ktorý si ťa často do posledku zastával a mal ta naozaj rád. Kým si sa neprejavila hrabanim sa v našich veciach, šuplikoch, potravinách, súkromných veciach a mojej kabelke. Rozoberanim mojich rodinných pomerov, nálad, zvykov a správania. Komentovanie môjho varenia, prania a upratovania.... O tom, že si počúvala za dverami ako spolu sexujeme ani nehovorím 🤦‍♀️ ale dúfam, že si spokojná keď sa takmer celá rodina obrátila tvojmu synovi chrbtom len preto, aby si mohla byť pred každým za chúďatko. Nezabudni zase niekedy plakať, prečo sa každý nestará o seba a musí ta stále niekto ohovárať. Vieš prečo? Pretože čo dávaš, to sa ti vráti.
Mimo iné, neviete ako sa tak nad vecou poďakovať pani svokre za spoločné bývanie? Najlepšie tak, aby pochopila tu iróniu 😂 ďakujem.

lelicav
10. aug 2020

Pozdravujem.Je možné napísať do IP ?

bagre
10. aug 2020

teším sa, že idete preč... pamätám si príspevky - riešilo sa to tu a vtedy myslím že z toho vyšla zle svokra. Tebe hodne žien radilo odísť z takých podmienok, takže nechápem celkom teraz tie narážky na nevďačnú mladú generáciu a hnusné nevesty. Hovorím o TOMTO prípade 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
10. aug 2020

@777januska777 chodíme spolu už 4 roky. Mňa najviac urazilo a zranilo to, že keď som sa jej kedysi zdôverila s vecami, ktoré ma trápia, použila ich proti mne. V zmysle - ako môže mať niekoho rada, keď ona nikdy doma lásku nepoznala? A vtedy... Ja neviem proste všetko vo mne ochladlo a povedala som si, že ďakujem, už nikdy viac..

autor
10. aug 2020

@bagre áno, vždy bude mať svokra navyše, lebo sme v jej domácnosti. Našťastie svokor drží stranu nám a niekoľkokrát jej vynadal, nech nás už nechá

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bagre
10. aug 2020

hej aj to si pamätám 😉

terezka1947
10. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl ono.nie iba to. Svokra poskytne svoje byvanie,kt.si sama zadovazila .....pomaha s detmi,ale nakoniec nie ze je zla. Ona vlastne casto.este ani svokrou nie je oficialne.
Ale je zla,lebo nechce neznamu zenu,kt.je v poradi len dalsia priatelka syna poskytnut pristresok.
Musi na svoje dieta zabudnut,vzdat sa ho....aby na nu nikto neziarlil. Dat vsetok majetok,plat a cas venovat vnycatam...skratka,ma iba povinnosti.
No a aj keby vsetko vzdy do bodky splnila,aj tak bude zla....principialne.

evica01
10. aug 2020

Preco ma autorka potrebu stale nieco vysvetlovat nam cudzim zenam?
Practe sa od svokrovcov co najdalej. Lenivy synacik II nech zdvihne rit od PC a nech mamu odvezie teraz on.

Nedaj sa znechutit. Dobre robite, ze idete prec. Casom sa aj vztahy napravia.
Ona bude este dlho obet. S tym dufam ratas ☝️

zirafienka
10. aug 2020

najlepšie rozhodnutie a obidve strany budú spokojné.

katkami123
10. aug 2020

Teraz sa teš, že idete do vlastného a budete mať od nej pokoj, i keď verím tomu, že čoskoro tam budeš mať svokru nabehnutú, aby poobzerala a riešila ako zle ste si vybrali, o čo všetko ste tým vasim odchodom od nej prišli a bude hľadať chyby. Ale to ti môže byť jedno. Len toľko k tomu, aj keď sa odstahujete, jedine, žeby to bolo dostatočne ďaleko od nej, lebo ona si už cestičku nájde, keď bude chciet robiť zle. Ale, nezniž sa na jej úroveň a určite sa nezacni teraz so svokrou doťahovať ako 5-rocne dieťa. Keď jej toho nemáš veľa čo dobrého povedať, stačí sa jej iba poďakovať a zbytočne nevyťahuj staré veci, nič jej nepis pichľavé, lebo to dá prečítať potom od celej dediny až po rodinu do neviem akého kolena, kde potom ty vyjdeš za tú hlúpu pravom. Niekedy stačí jedna veta, dve a už ako svokra pri lúčení zareaguje a povie, to už nie je tvoj problém, bude to jej problém. Len hlavne nereaguj tak, ako svokra chce, aby si reagovala, aby si sa tam s nou nedoťahovala. Ty si si svoje už vyhrala, idete preč, ak ešte pred ľudmi svokra bude robiť scény a reči a ty si zachováš nadhľad, tvoj manzel aspoň nebude lutovat, že odchádzate a sám si utvrdí, ze lepšie urobiť nemohol. Uvidis, ze viac ju vytočí tvoj pokoj a nadhľad ako keď sa tam s nou budeš naťahovať a dávať poznámky. Lebo jej dáš najavo, že jej reči sa ťa nedotýkajú, akonáhle zareaguješ, už je svokra na koni a je rada, že ťa vytocila.

1gabriela13
10. aug 2020

Tiež nemám dobrý vzťah zo svokrou ale toto je poduroven, prepáč. Nech je alebo bola akákoľvek, účtu si zaslúži každý človek.

damtiporiti
10. aug 2020

Takže sa nedozvieme, ktorá to tu je 🤷‍♀️

nini1010
10. aug 2020

@bagre No lebo zeny su slepice ktore potrebuju uz len z principu kopat.

lenuliatko84
11. aug 2020

Citam ze je tu vela konspiracnych komentátoriek🤣
Aj moja mama mala.zlu svokru a otec to tiez rychlo pochopil.tie kravy co ta tu osocuju si nevsimaj,asi nemaju svokru co za dverami pri sexe pocuva

gagik
11. aug 2020

Aha,takze mas len priatela,takze vlastne nemas svokru,ak nemas manzela.

autor
11. aug 2020

@katkami123 ďakujem, veľmi sa teším ❤️ktovie, možno raz prídeme na kávu alebo nedeľný obed, ale momentálne to nehrozí. Rada by som jej povedala veľa vecí do očí, ale myslím si, že to by jej nahralo už úplne do kariet. Nechcela by som jej ublížiť, ale iba chcem, aby sa videla. Aby videla, ako ju vidí priateľ a ako vlastne hlavne jemu ublížila. Viem, že mali pekný vzťah, aj ja som ho s ňou mala ale potom začínala mat pocit, že nesmie chýbať na žiadnom našom výlete, že jej máme robiť program a vypĺňať čas. A vtedy sme zabudli na seba, na náš vzťah a naše potreby. Síce to trvalo dlhšie, kým to priateľ pochopil. Pochopil to až vtedy, keď sme boli najhorší na svete že sme ju nevzali do Štiavnice na moje meniny. 🥴 Vtedy povedal že stačí. Rozhodol sa pre náš vzťah a pre mňa, nechal matku matkou a ona to veľmi zle znáša. A ona namiesto toho, aby sa snažila aspoň trochu ospravedlniť, pokračovala v tomto rodinnom pekle. Až to došlo to toho štádia, že sa vyhýbame rodinným oslavám. Ja som pre nich kurva, soplaňa čo im ukradla syna, vnuka, synovca a on zradca, ktorý nechodí robiť otroka na rodinné stavby. Keď sme sa náhodu rozprávali o nejakom výlete alebo hocijakej blbosti, napríklad koľko máme mlieka v špajzi, či netreba kúpiť ďalšie, už som sa chválila kde sme boli, koľko sme toho videli a ako mame veľa mlieka v špajzi. Proste totálne od veci... A tak to vyzerá, keď človek visí na každom jednom slove, ktoré ten druhy povie. Z vety "A sme zase pri tom" ktorú zapocula bolo, že som chcela ísť na nejaký výlet, ktorý bol strašne ďaleko, priateľ tam so mnou ísť nechcel lebo by sme veľa previezli a ja som kvôli tomu zúrila 😂 Pritom sme vtedy riešili prácu v zahraničí a vybavovačky, ktoré predtým človek absolvuje aby tam vôbec mohol ísť. Ale nevysvetlis, bohužiaľ.

autor
11. aug 2020

@gagik prepáč, ale toto slovičkárenie je trápne. Nebudem tu do nekonečna vypisovať mama, priateľova mama, môjho otca koňa brat... Skrátene, svokra a myslím, že každá pochopila 🤷‍♀️

autor
11. aug 2020

@lauriema ďakujem krásne ❤️❤️❤️

anja27
11. aug 2020

@gagik zena ktora ma manzela a poznaju sa rok je viac ako naor zena ktora nema manzela ale poznaju sa viac rokov? Len preto ze nepodpisali nejaky trapny papier? Boha tieto zastarale nazory milujem. Vlastne pre niekoho zena ktora nema manzelstvo a decka nie je plnohidnotne ani zena 😀 uz sa nicomu necudujem vo svete ked sa ludia na zaklade nejakych trapnych rebrickov hodnot neustale vyvysuju nad sebou

anja27
11. aug 2020

Jeho matka je sebecka a egoisticka pretoze toto neni materinska laska ale prehnana sebecka opicia laska a majetnicka. Toto niektore zeny tu nedokazu pochopit. Ze detom takto ublizuju v konecnom dosledku. Asi sa v tvojom opise svokry nasli

autor
11. aug 2020

@anja27 inak, ja tomuto tiež nerozumiem. Kamoška žije s priateľom niekoľko rokov, majú spoločný byt, domácnosť ale nie sú zobrati. Takže ich vzťah je niečo menej, alebo dokonca ona, len preto že nie sú zobrati? Radšej by som žila nadivoko s niekym, koho úprimne milujem nech si vziať niekoho, s kým sa o polroka rozvediem len preto aby mal môj názor nejakú váhu

ivanka12311
11. aug 2020

Neviem prečo takýto dlhý výlev, cítiť z neho pohŕdanie a veľkú aroganciu.Podla mňa by si jej mala byť ešte vďačná za to že vám vôbec poskytla bývanie...a svojmu mužíčkoviam ublizuješ už len stým že berieš do huby jeho mamu, tebe by sa to páčilo keby ti muž takto riešil a mal v zuboch tvoju mamu?... 🙋 takým spôsobom sa rýchlo aj ku tej mamičke vráti ver tomu👌

terezka1947
11. aug 2020

Baby,uplne mimo temu. Len tak z cirej zvedavosti:
Ak je svadba iba primitivny,bezcenny papier,tak preco ho nemat?alebo mat?

autor
11. aug 2020

@ivanka12311 Myslím, že si nečítala celú diskusiu. 🙂

gagik
11. aug 2020

Ide o presnost vo vyjadreniach...svokra =matka manzela, ale ty hovoris o mame aktualneho frajera.Tak si najdi ineho priatela,ktoreho matka ti bude vyhovovat,pri manzelovi by bol uz tento problem zlozitejsi.

ivanka12311
11. aug 2020

To nie, popravde urobila som si vlastný názor.Ako fakt jedna nevďačná rozmaznana nevesta ktorá by mala byť rada že má kde hlavu skloniť veď predsa aj tí svokrovci koľko pomôžu stačí že ti na pár minút dieťa postrážia to bol názorný príklad...ja svokrovcov žiaľ už nemám a čo by som za nich dala keby mi aspoň nachvíľu postrážili napríklad deti 😔 , stačí svokre určit hranice odkiaľ pokiaľ a nie ju osierať...keby tvoj muž keby bral do úst tvoju mamu tiež by ti to bolo príjemné?... názor svokry na teba žiaľ nepoznáme a keď sa o tebe vyjadruje tak nepekne zrejme to nebude len tak..

katkami123
11. aug 2020

Ja to poznám, mame niečo podobne, len trochu z inej strany. Preto píšem, ze ani na ňu nereaguj. Ona sa neuvedomí, ani keď jej všetko povieš do oči, práve naopak, budeš ešte za najväčšieho debila ty. Manipulátor sa nikdy nezmení, len najlepšie od neho veľmi ďaleko.

autor
11. aug 2020

@ivanka12311 prepáč, ale hovorí z teba skôr to, že svokru nemáš. Odkiaľ vieš, že som rozmaznana? Pracujem od 15 rokov, všetko čo som kedy chcela som si zaobstarala sama, keď som mala navyše, rozdelila som sa. A áno, bola a aj som jej vďačná, že sme tu chvíľu mali kde byť. Nie som vďačná za ostatné veci, spomenuté vyššie. Prečo máš tendenciu robiť z matky frajera, manžela niečo viac? Stále sme ľudia a to znamená, že aj keď som žila v jej domácnosti, tak predsa nebudem sondovať v kabelke, šuplíkoch a osobných veciach preboha! A ďalej, to so strážením malého a podobne. To sú dve rozdielne veci. Naše dieťa a jej vnučka nemôže za to, čo sme mali my medzi sebou, odopierať jej babku, ak o to bude stáť, nebudem. Keď sa môjmu (nemám muža) nebude niečo páčiť a povie mi to, som ochotná sa s ním o tom rozprávať presne tak otvorene, ako on so mnou teraz. Ja viem, že aj moja mama má svoje muchy, nesedia si vo všetkom a viem, že aj môj priateľ občas zahundre. Ale budeme (dúfam) raz spolu tvoriť rodinu a to znamená, že budem držať s ním, aj keby s mamou na 100 percent súhlasím. A že to nie je len tak? Máš pravdu, nie je. Dovolila som si jej navariť a upratať domácnosť a oprat utierky, keď kričala, že sa jej nechce denno denne pratat a variť. Keď som sa toho podujala, asi sa začínala cítiť zbytočne a bolo zle. Paradoxom je, že keď som to teda nechala tak, znovu pisti že nevládze.

autor
11. aug 2020

@gagik nie, nenájdem si iného priateľa, pretože svojho milujem a nebudem žiť s ňou, ale s nim. A našťastie, ďaleko