Konečne oddych bez manžela
Ahojte. Stala sa mi taka vec a chcem prezistit, ci mate niektora rovnaku skusenost ako ja. Mame velmi narocne skoro 3r dievcatko, zijeme daleko od rodiny. Doteraz sa na mna vsetko valilo, nonstop som nic nestihala, myslela som si, ze je to dcerou.... Predvcerom prvykrat muz odisiel na vikend prec a my sme same..... ja som oddychnuta a spokojna, ako za cele materstvo nie. Vsetko som si stihla krasne urobit, ist von, mame poriadok, navarene, poprate ... ked som sa nad tym celym zacala zamysliet doslo mi, ze nas problem je v muzovi. Prioritne. Je to velky bordelar, vsetko mu davam az pod nos, nezanesie ani papierik do kosa (snazim(e) sa to riesit a vydiskutovat ale 0 bodov). Odkedy pride z prace, vyzlecie sa na stolicku, vyzuje v strede izby, hodi vak.. potom mu servirujem veceru, zase riad, bordel, vnutorna nervozita, do vecera pracujem a rano samozrejme nic nezvladzem, o pol 3 uz prichadza z prace a dookola. Necakala by som, ze pridem na taketo zistenie a aj ked sa snazim hovorit o tom s nim, naozaj zistujem, ze starostlivost onho je narocnejsia ako o dieta. Mate to prosim nejaka tak, ze ked chlap odide, vy si oddychnete a ulavi sa vam? 😃
@hederamonstera tak potom sa v tom strácam úplne. Nechápem tú jeho poznámku, že či má všetko robiť on. Normálne sa ho pri najbližšej poznámke čo sa týka poriadku spýtaj - prečo mi pripomínaš prach (pavučinu, chlpy - podľa okolností), keď vieš, že ma tvoja poznámka rozhodí? Máš pocit, že pre našu domácnosť robíš oveľa viac, ako ja? Tak si poďme sadnúť a spísať, čo robíš ty a čo ja a koľko času to ktorému týždenne zaberie. Samozrejme neberiem nárazové práce, ale to čo treba robiť pravidelne.
@elizabet173 velakrat som sa ho uz na to pytala...ze preco mi nieco musi take hovorit, ked ma to len vytoci...on je proste taky - direktor...jeho rodicia nijak inak nekomunikuju, len rozkazmi...
o nic vnutri sa nemusi starat, niekedy este po nom omrvinky na stole upratujem....takze ma to este o to viac rani, ked mi povie, ze by sa uz o vsetko staral - ako keby ja som tu nic nerobila, ale chapem, ze proste nevidno aky by mohol byt bordel, ked sa to stale udrziava....ale pracujem aj na svojom egu, aby ma to tak nestvalo vzdy, proste on je taky, tak jeho poznamky sa ucim spracovavat
jasneeeee,ze hej.... ja sa na to vzdy tesim,len teraz kvoli covid nic... je doma 🙂 a to ani nie je bordelar,aj mi pomaha....ale ked je rpec, uzijem si to a oddychnem 🙂
@hederamonstera co tak zmenit pristup. Ked Ti povie co tu robi ta pavucina, chlp? Odpoved lezi, visi. Ked Ti povie treba to upratat! odpovies sladko: jasne drahy a robis si dalej svoje😉
@janage aj take som uz skusala...povie, ze mi je vsetko jedno :D proste neda sa, stale musi rypat do druheho no
@hederamonstera tak to ťa úplne chápem. A nadstaviť mu zrkadlo? Chodiť za ním po vonku a kritizovať všetko, čo urobí? Neviem, asi by som nedokázala žiť s človekom, pri ktorom by som sa necítila v absolútnej pohode, ale bola stále v strehu 🙄
@hederamonstera aj na to by som odpovedala s usmevom, ze máš pravdu, "zamyslím" sa nad tým. Ak vies, ze to ma objektivne priciny maj to tazko na haku. Otoc to, nenechaj vytocit seba, nech sa vytaca on.
Alebo ešte mozes skusit onu carovnu vetu, Vies predstavila som si, ze som ty a urobila podla teba. Nechala som nech tu pavicinu sprace ten druhy😁
Aj ked chapem, ze obcas rupnu nervy kazdemu a nie kazdy den mame chut brat podpichovanie s nadhladom.
@hederamonstera vysvetli mu, ze pavuk je rad v zdarvom obydli, takze je vsetko v poriadku.
@elizabet173
@janage
@dskjhfdlkdjhl
dakujem dievcata za rady, musim to zacat brat s humorom asi no :D mam den v tyzdni, kedy prebehnem cely dom kvoli pavucinam ale byvame pri lese, takze jeden den nikde nic a na druhy den zrazu niekde na mna vykukne :D
ale inak mi moj manzel vo vsetkom vyhovuje no, nemoze byt kazdy dokonaly :D
Nie, ja nie som slúžka, ale manželka. Moj manžel robi vsetko to,čo ja.
Ono ti možno chýbala aj taká tá samota a to, že si spravíš čo chceš, ako chceš a kedy chceš. Keď je pri tebe je to predsa len iné. No je na čase aby ste si asi nad tým sadli, nemôžeš mu predsa robiť slúžku
Budem sa opakovať. Radšej z kratšej cesty... Zbav sa ho kým je ešte čas! Kým nemáte 2.,3... ďalšie dieťa. Starého psa novým kúskom nenaučíš...

A čo si z toho poznatku teda zoberieš, že na vine je tvoj chlap?🙂tvoj chlap má luxusnú pracovnú dobu byť doma 14:30 toto by som na netolerovala ani za nič mne by sa zhnusil prepac.Ked nastúpis do prace budeš mať čo robiť vsetko postihat raz sa učiť s dieťaťom a obskakovať dospelého muža. Moj muž mi hovorí, že som príliš naňho náročná asi ma pravdu, keď niekedy čítam🙂
Máš z toho aspoň dobrý pocit, že sa potrebuješ cítiť uzitocna?