Konflikt s dlhoročnými priateľmi
Ahoj,
chcela by som pocut Vas nazor resp. poradit...
Mam od decembra noveho priatela a momentalne sme na dovolenke s partiou mojich kamosiek, ktore poznam od strednej skoly, snad uz viac ako 15 rokov (niektore su single, niektore tu tiez maju svojho partnera alebo manzela) .
Stala sa taka vec, ze sme rano mali objednany vylet jachtou na ostrov, spojenu so snorchlovanim. Vylet vybavoval moj priatel, aj ho pre vsetkych zaplatil (na tom trval on sam)... chcel urobit dojem na moje kamosky. Vsetci sme sa tesili. Akurat, ze sa stal pravy opak. Vcera sa polovica z nas zabavala viac nez mala, a jedna kamoska sa s manzelom nedostavili na cas odchodu, dospavali opicu... Na telefon ani klopanie vobec nereagovali. Vsetci sa k tomu postavili tak, ze bez nich na vylet nepojdeme. Cakali sme na nich dlhsie nez bolo treba, cca hodinu, kapitan vsak nemohol viac cakat... vylet teda prepadol a priatelovi napisala agentura, cez ktoru ten vylet vybavoval, ze bude musiet zaplatit pokutu. Parik manzelov sa dostavil vyrehotany o 4 hodiny neskor, akoby sa nic nestalo a vobec ich netankovalo, ze sme kvoli nim nesli na vylet a ze peniaze prepadli + pokuta. V podstate to asi nenastvalo nikoho, okrem mna s priatelom. Este sa ti dvaja vyjadrili, ze to je uplne normalne, ze sme neodisli na vylet bez nich, ved to si predsa kamarati nerobia. Priatel vybuchol a pohadal sa s nimi, vytkol im, ze su nezodpovedni atd. Ja som sa k nemu pridala, ale nekricala som... Potom ho manzel mojej kamosky chcel zbit za to, ze krical na jeho manzelku (krical na nich oboch). Takze to vyvrcholilo ako v tureckej telenovele... Priatel bol cely den na izbe urazeny. Ja som sa nedavno vratila z plaze, kde mi vkuse len hucali do hlavy, ze je psychopat a mam sa s nim rozist, kym je este cas. Dost ma to zamrzelo, navyse od ludi, ktorych poznam polovicu svojho zivota. Nerada by som aby sa nase dlhorocne priatelstvo skoncilo, avsak ani rozchadzat sa urcite s nikym nebudem a to, ze vybuchol mi prislo prirodzene.
Teraz pijem kavu a rozmyslam co robit. Tie peniaze mu dam za cely vylet, su to predsalen moje kamosky. Ale mam pytat nejaku ciastku aj od ostatnych? Alebo len od tych, kvoli ktorym sme nestihli vylet? Keby sme na ten vylet isli, tak ci tak by oni neplatili nic, no teraz je k tomu este aj pokuta. Pytat len uhradit tu pokutu? Som z toho smutna, ze koniec dovolenky takto skaredo dopadol. V pondelok uz ideme domov :(
@marca12 Niekto je flegmos, niekto impulzivny. Slusne nebolo uz to, ako sa partia zachovala, slusnost nie je len kludne komunikovanie.
A ja neznasam najviac zo vsetkeho pokrytcov, ktori urobia vedome nejake sracky, ale jednaju v kludiku a slusnucko a ked sa niekto vytoci, tak este ho nezabudnu upozornit, ze to sada riesit aj s kludom - pre mna takato hlaska od takychto ludi je spojena s vystraznym trojuholnikom, lebo je to evidentne clovek, ktory nevie prebrat zodpovednost, clovek, ktory neznesie kritiku, a clovek, ktory manipuluje s pocitom viny a snazi sa odviest pozornost o korena problemu.
To samozrejme neplati na situacie, ktore vzniknu nechtiac a dotycni maju obojstranne snahu to riesit, len sa do toho pripletu emocie, tak je na mieste upozornit, ze "klud".
Za dobrotu na zobrotu
@lilitela s tym suhlasim,ze ta ich partia sa divne zachovala. Nepridem na dohodnutu akciu,nedam vediet,vsetci ma cakaju,viem,ze to dotycny zaplatil a budem sa tvarit pohoda klidek...preto som pisala vyssie,ze sa mali dohodnut na zaplateni pokuty a tym padom aj sa zlozit na vylet. Len my nevieme,co sa tam vlastne udialo. A preco tak strasne chcel mlady muz zaposobit na jej kamosov az tak,ze im zaplatil plavbu. A ktovie,ci oni vobec chceli ist
Ako to vlastne dopadlo?
@kuko55 nijako asi,autorka zmizla..🤷♀️Tiez ma to zaujimalo ale polda mna nijako

Ani sa nečudujem, že vybuchol, že ho to nahnevalo. My by sme išli bez nich, to bez debaty, nebudem na niekoho vyčkávať, keď raz sme sa na niečom dohodli a proste to nedodržali.