Konflikt s nevestou
Pekný deň prajem
Mám dve krásne vnúčatká vo veku 3 a 7 rokov..Syn s rodinou žije kúsok od nás, cca 15 min pešo.
Ja ešte stále pracujem, a pracujem na smeny tak sa mi niekedy nedarí byť s vnúčatami tak často akoby som si priala...Vždy keď mám voľno idem ich pozrieť, alebo prídu oni ku mne, chodia aj na prespávačky, rada ich strážim resp.venujem im svoj čas a teším sa z nich takže každý voľný deň kedy nepracujem trávim s nimi.. V lete je to však troška ošemetné, nakoľko sa čerpajú v práci dovolenky a musíme sa všetci vystriedať a teda nie raz sa stalo, že som synovi nemohla deti postrážiť a nevesta sa na mňa urazila.Naposledy som ťahala od pondelka do piatku každý deň 12tku a v sobotu som mala ísť na nočnú a nevesta ma poprosila či by som sobotu nemohla byť celý deň s deťmi poprípade si vymeniť smenu lebo ona je dohodnutá s kamarátkami na nákupy vo Viedni a neskôr by rada s nimi išla do kina.. Ano veľmi rada by som jej bola nápomocná ale smenu mi nikto nevymení nakoľko sa ešte čerpajú dovolenky a voľno si už vziať nemôžem odvtedy u mňa vnúčatá neboli ani ja tam pretože majú program a nebudú ma žaťažovať. Skrátka sa urazila že som jej nevyšla v ústrety..Prosím Vás maminky ktoré máte deti, spravila som chybu ja alebo to zbytočne nevesta so synom preháňajú?
Ďakujem
@anonym_autor ak si im predtym strazenie nepotvrdila, tak si ziadnu chybu nespravila, boze naozaj taka otazka?
Ides zo seba spravit obet?
Nevesta nema rodicov co by pricupkali? Ty uz nemas manzela co by posteazil?
A mozno dobre, ze si aspon oddychnes a oni nech vychladnu. Preber to so synom, ze nie si ziadna podrz-taska
Ešte napíš, že toto je prvá takáto situácia. Milosť pani je očividne presvedčená, že bude každý skákať ako ona píska. Nepoviem keby musela do nemocnice ale vyletik s kamoškami?? Neboj sa, ona s deťmi dlhšie ako týždeň nevydrží a príde sama za tebou. Máš najlepšiu príležitosť určiť si hranice. V prvom rade tam prestaň chodiť tak často, nie si tretí rodič ale pracujúca babka.
Tak ono ani to nemusi byt take zle s tou nevestou, len proste je zduta= ale prakticky je jej skor luto, ze niekam chcela ist a nikto nemohol.. a proste si to s nou/s nim treba vyhovorit. No... :DD Nauci sa a zvykne si.
@anonym_autor za mna je uplne normalne pomôcť, pokial sa dá.
To, ze ma žena deti teraz neznamená, že bude so ich 18tky sedieť doma a nikto iný ich okrem rodičov nemôže postrazit (mam teraz na mysli keci typu ze nerobili sme si deti, aby ich iní strazili).
V tejto konkrétnej situácii urobila chybu nevesta a to takú, ze najskôr sa malá dohodnúť s tebou, až potom s kamoškami.
@anonym_autor a trosku mimo témy, ale robiť 5x12tky je také porušenie ZP, ze až! IP by si na tomto pekne zgustol dovolenky-nedovolenky...
Akože okrem iného má ešte na chalupe robotníkov a ona si ide princezná na nákupy??..si jej mala nebodaj okrem stráženia aj navariť??
Nenechavaj sa využívať a deptať prosím...si to nezaslužiš..
@anonym_autor nikdy v zivote by som sa neurazila, lebo mi rodicia nemozu postrazit deti. Su to moje deti, moja zodpovednost. Ak poprosim o pomoc, vzdy zdoraznim, ze je uplne v poriadku povedat nie, aj keby chceli sediet od rana do vecera pri telke. Nevesta nech si nedohaduje stretnutia a vylety pred tym, ako vobec vie, ci je vybavene strazenie. Moze byt rada, ze jej popri praci vobec deti strazis. Nevdacnost aj so strany syna a nevesty.
Samozrejme si nespravila chybu ani nic zle! Si prilis dobra a ochotna, co mladi zneuzivaju. Este pracujes a nie malo, tak mysli viac na seba, oddychni si a nechaj to tak, rozhodne sa im nevnucuj, ked je nevesta urazena.
Ďakujem Vám za Vaše názory milé ženy, maminy...Asi im doprajem čas, sebe tiež a uvidím ako sa vyvinie situácia, či vyslovene čakajú kedy sa ozvem alebo teraz na ten just sa neohlásia no uvidím...
@anonym_autor tvoja nevesta je nevďačná pyzda
Nespravila si chybu teraz, ale davnejsie, ked si skakala na zavolanie. Synovi jednu po papuli nech sa zobudi a nech manzelke vysvetli, ze ona ti ucty neplati a ked chce niekam ist, nakjskor sa ma opytat teba, ci mas cas. Vhodis do prace, teba to zivi .. takze sa nema co oduvat… prilis dlho asi sedela doma, tak jej to udrelo na mozog. Apropo ona ma kde rodicov? A ked nikto nema cas tak do strazenie ma zaplatit …
aj ja mam taku svagrinu, co vyuzije kazdu chvili a trepe deti svokre alebo svokra ide k nim.. a kazdy den otravuje aj 3x denne s detiskami u svokrovcoch..my tam prideme raz za 3 tyzdne a prevracaju ocami a dakto sa tam trepe 3x denne a su spokojni a to nehovorim o tom, ze s troma malymi detmi chodia...tie su vsade, na rukach nam, babe, dedovi...len nie pri matke, tak ich ma akurat viete kde...
@anonym_autor Tiež robim na smeny a niekedy sa služba jednoducho neda vymeniť....keď ja chcem od mami aby mi postražila deti najprv sa jej opýtam či nema program a či ich môže postrážiť.
@anonym_autor rozmaznala si ich.
si pohovor so synom, cely tyždeň ťahať dvanastky, snaď máš nárok na oddych aj ty..ked nakupovanie vo Viedni má prednosť pred tvojim zdravím, akú fiflenu si syn zobral za ženu, milosťpani?
@lienka.7 pri vymyslenych temach je to v poriadku...
admini by mali mat aspon aku-taku zakladnu znalost a nerobit taketo chyby
@nyusika minuláýn rok tu bola presne takáto istá diskusia, akurat s obmenou, že v čase dovolenky jej chceli vnutiť deti na 2 týždne a ona chcela ist s kamaratkou k moru a tiež bolo z toho dusno, hoci inak stražila rada a pekne sa to tu rozbehlo
@nyusika minuláýn rok tu bola presne takáto istá diskusia, akurat s obmenou, že v čase dovolenky jej chceli vnutiť deti na 2 týždne a ona chcela ist s kamaratkou k moru a tiež bolo z toho dusno, hoci inak stražila rada a pekne sa to tu rozbehlo
@karolinakr témy, aby to tu ožilo... predpokladá sa, že z nudy/omylom klikneš na reklamný banner.
🌧 Podľa toho ako to popisuješ, žiadnu chybu si nespravila. No ale vysvetli to neveste ... Asi nie je rozumné ísť do konfrontácie s ňou, ani neriešiť nič so synom, pravdepodobne si to povedia. Nerozmazávaj to už. Ohlásila by som sa na návštevu a neprerušovala kontakt s vnúčatami. Tomu ako funguješ v práci rozumieš najlepšie ty sama, nevesta bude zrejme vzťahovačná a zrejme ju ani nezaujímajú tvoje dôvody, prečo nevieš výjsť v ústrety. Tvár sa, že sa nič nedeje. Komunikuj, ponúkni pomoc keď budeš voľná a snáď sa situácia upokojí. Možno tvoja pubertálna nevesta dozreje a váž vzťah bude onedlho v poriadku. Možno si veci tak nepripúšťaj. Niekedy v snahe a obave "len aby dobre bolo, aby som nič neurobila, aby som nič nepovedala " prikladáme veciam väčší význam ako majú. Aj keď, pravdu máš, vybudovať pekný vzťah svokra-nevesta dá veľkú prácu...
@lienka.7 pri vymyslenych temach je to v poriadku...
admini by mali mat aspon aku-taku zakladnu znalost a nerobit taketo chyby
@nyusika mňa skôr udivuje to, ze ako sá všetky pustili do nevesty ze je pomaly pizda nevdacna a pod. To budú teda svokry, normalne mi je už teraz ľúto tych ich neviest 👎
Btw, niečo tam autorka splietala aj o nejakej práci na dome, ktorá sa do toho vyskytla. Cize pokial to bolo tak, že nevesta bola skor už dohovorena, ze ma strážiť deti chlap a on si teraz urobil "program", tak je to jeho problém. Nech zabezpečí stráženie teda on. A co sa tyka tých 5 dvanástok za sebou, fakt by som rada vedela, aká je to firma, lebo sa mi toto nezdá. To potom bude mať 5 dní voľno aby jej sedel fond a pracovať budu ti, co dôjdu z dovolenky?
@anonym_autor Nespravila si žiadnu chybu, no občas treba povedať aj nie a myslieť aj na seba a oddýchnuť si.
Poznám dve také ženy ako je tvoja nevesta.
Jedna je doma bez práce a stále volá rodičom aby postrazili deti že ona chce doma v kľude navariť upratať, alebo chce ísť do mesta popozerať obchody sama, alebo si chce len oddýchnuť od detí.
A druhá tá pracuje no dieťa dávajú stále svokrovcom lebo chcú mať od nej pokoj. Teraz cez leto tá malá je nonstop u babky, rodičia ani po práci nechodia za ňou, len cez víkend keď sa im chce. A svokra ich ešte bráni že ony chodia do práce potrebujú sa aj vyspať v noci, cez víkend chcú ísť rodičia vyraziť si niekam vo dvojici opiť sa a vôbec ich netrápi že ich dieťa je nonstop u svokrovcov.
Mne rozum neberie ako môžu byť niektoré ženy takéto, niektoré svoje deti odkladajú ako mech zemiakov. Potom na čo si narobili deti keď nechcú sa starať o ne.
Ja napíšem svoj názor z trocha iného uhlu pohľadu. Ako milujúca mama si vážim čas strávený s deťmi a tiež chcem byť s nimi vždy keď sa dá a naplno sa im venovať kým sú malé . Uvedomujem si, aký dôležitý je ten čas, ktorý spolu trávime ako rodina. Len my, rodičia s deťmi.
Možno sa nevesta ani neurazila, možno je toho času s deťmi pri práci a iných povinnostiach tiež menej, a možno jej tiež dobre padne mať počas leta niekoľko dní, ktoré môžu tráviť len oni spolu. Bez babky a kohokoľvek ďalšieho.
Niekedy si starí rodičia až nárokujú na svoje vnúčatá, lebo si tak napĺňajú vlastnú potrebu lásky. Ale ja si myslím, že by sa mali viac snažiť pochopiť svoje detia snažiť sa im vyjsť v ústrety v takej miere, v akej im oni dovolia.
Ďakujem Vám za Vaše názory milé ženy, maminy...Asi im doprajem čas, sebe tiež a uvidím ako sa vyvinie situácia, či vyslovene čakajú kedy sa ozvem alebo teraz na ten just sa neohlásia no uvidím...
@anonym_autor Chodí Vaša nevesta do práce?
@anonym_autor Chodí Vaša nevesta do práce?
@drobcek100 nie ešte nenastupila az od oktobra kedze mensie ide do skolky
@anonym_autor nevesta by si mala uvedomiť ze aj ty potrebuješ oddych a si pracujúca a v prvom rade su to deti jej a jej muža. NEch je urazená nebojsa rýchlo sa odrazí ked bude potrebovať baviť teda skôr bude chcieť baviť....Iné je keby bola chorá a mala lekára alebo nieco dôležité ale nákupy? Wtf....
@anonym_autor nevesta by si mala uvedomiť ze aj ty potrebuješ oddych a si pracujúca a v prvom rade su to deti jej a jej muža. NEch je urazená nebojsa rýchlo sa odrazí ked bude potrebovať baviť teda skôr bude chcieť baviť....Iné je keby bola chorá a mala lekára alebo nieco dôležité ale nákupy? Wtf....
@slavka1988 moja rec, su to jej deti a jej muza, amozrejme, ked treba pomoct, to ano, ale takto zneuzivat?
@anonym_autor Chápem,že máte rada vnúčatá, chápem aj to,že sa snažíte pomáhať s nimi synovi a neveste,ale prrr! Terajšia generácia babičiek a aj tie budúce nebudú môcť byť klasickou babičkou, ktorá postráži vždy keď treba,lebo sú a ešte niekolko.rokov budú v pracovnom procese,kde často ako ženy bez záväzkov.zaskakuju za tie, ktoré majú ešte malé deti.Jednoducho, keď nemôžete, tak p.nevesta to musí brať ako nemenitelnu skutočnosť...a len tak mimochodom,je trochu nevďačná.Ja som svojej p.svokre bola veľmi vďačná, keď prišla k nám na noc k vnukovi, keď som mala nočnú , alebo ho vyzdvihla zo škôlky, lebo ja som mala dennú službu do 18:30 +cesta domov.Kvoli nákupom a relaxu som p.svokru nikdy neprosila o stráženie vnuka

Tak zacni mysliet na seba, oni sa uvedomia 🙂 a ked nie, skor by si mala synovi vycistit zaludok, ze toto nie je ziadna ucta a laska.
Mne deti nikto nestrazi, lebo nasi rodicia su 70-75+, takze mne sa az chce plakat, ked citam ako to maju inde.