icon

Konflikt s nevestou

25. aug 2025

Pekný deň prajem
Mám dve krásne vnúčatká vo veku 3 a 7 rokov..Syn s rodinou žije kúsok od nás, cca 15 min pešo.
Ja ešte stále pracujem, a pracujem na smeny tak sa mi niekedy nedarí byť s vnúčatami tak často akoby som si priala...Vždy keď mám voľno idem ich pozrieť, alebo prídu oni ku mne, chodia aj na prespávačky, rada ich strážim resp.venujem im svoj čas a teším sa z nich takže každý voľný deň kedy nepracujem trávim s nimi.. V lete je to však troška ošemetné, nakoľko sa čerpajú v práci dovolenky a musíme sa všetci vystriedať a teda nie raz sa stalo, že som synovi nemohla deti postrážiť a nevesta sa na mňa urazila.Naposledy som ťahala od pondelka do piatku každý deň 12tku a v sobotu som mala ísť na nočnú a nevesta ma poprosila či by som sobotu nemohla byť celý deň s deťmi poprípade si vymeniť smenu lebo ona je dohodnutá s kamarátkami na nákupy vo Viedni a neskôr by rada s nimi išla do kina.. Ano veľmi rada by som jej bola nápomocná ale smenu mi nikto nevymení nakoľko sa ešte čerpajú dovolenky a voľno si už vziať nemôžem odvtedy u mňa vnúčatá neboli ani ja tam pretože majú program a nebudú ma žaťažovať. Skrátka sa urazila že som jej nevyšla v ústrety..Prosím Vás maminky ktoré máte deti, spravila som chybu ja alebo to zbytočne nevesta so synom preháňajú?
Ďakujem

viera012345
26. aug 2025
@lienka.7

@nyusika mňa skôr udivuje to, ze ako sá všetky pustili do nevesty ze je pomaly pizda nevdacna a pod. To budú teda svokry, normalne mi je už teraz ľúto tych ich neviest 👎
Btw, niečo tam autorka splietala aj o nejakej práci na dome, ktorá sa do toho vyskytla. Cize pokial to bolo tak, že nevesta bola skor už dohovorena, ze ma strážiť deti chlap a on si teraz urobil "program", tak je to jeho problém. Nech zabezpečí stráženie teda on. A co sa tyka tých 5 dvanástok za sebou, fakt by som rada vedela, aká je to firma, lebo sa mi toto nezdá. To potom bude mať 5 dní voľno aby jej sedel fond a pracovať budu ti, co dôjdu z dovolenky?

@lienka.7 Neviem,že v akej sfére pracujete, ale aj nebohý manžel pracoval istý čas v istej nemenovanej firme/veľkej,medzinárodne známej/,kde mal tiež 5-6 nočných každý tretí týždeň po 8 hod.a nebolo to med lízať.Syn momentálne pracuje v týždni 4-5 nočných po 12 hod...

viera012345
26. aug 2025
@lienka.7

@nyusika mňa skôr udivuje to, ze ako sá všetky pustili do nevesty ze je pomaly pizda nevdacna a pod. To budú teda svokry, normalne mi je už teraz ľúto tych ich neviest 👎
Btw, niečo tam autorka splietala aj o nejakej práci na dome, ktorá sa do toho vyskytla. Cize pokial to bolo tak, že nevesta bola skor už dohovorena, ze ma strážiť deti chlap a on si teraz urobil "program", tak je to jeho problém. Nech zabezpečí stráženie teda on. A co sa tyka tých 5 dvanástok za sebou, fakt by som rada vedela, aká je to firma, lebo sa mi toto nezdá. To potom bude mať 5 dní voľno aby jej sedel fond a pracovať budu ti, co dôjdu z dovolenky?

@lienka.7 Možno ešte krátke info:Zamestnancovi môže zamestnávateľ nariadiť za rok 150 hodín nadčasu.Zanestnanec môže ročne odpracovať 400hod.nadcasu.Zamestnanec.moze vykonávať nočnú prácu 2 t.a to tak,že po každej nočnej 12ke má nárok na 12 hod.odpocinku a po 5.nocnej má nárok na 2 dní voľna

jvasenka
26. aug 2025

@anonym_autor keby nejaký vážne dôvod ale naozaj lebo nemohla ísť do viedne a do kina? trosku drzé od nej este sa aj uraziť

monika988
26. aug 2025

Ale to ja môžem napísať, že asi toto je uz povetsine všade, mam kolegyne a viem ze každá co tam má vnúčatá, vlastne chce ci nechce musí strazit a starat sa a toto riešia stale a aj sa boja povedat nie ze aby neprišli o kontakt s vnúčatámi a pritom presne funguje každá tak ze ako majú co i len trosku voľna tak im ich nápracu a viem ze milujú svoje vnúčatá ale ako naco si mladý robia deti ked si chcú uzivat svoj zivot ,dnes uz niesu starý rodicia ako kedysi ale uz pomali rodicia a mladý to berú ako samozrejmosť az mi ich je luto lebo su take vyčerpané ale proste nechcú povedat nie aby neboli tie zlé a to ani nepreháňam a oni chodia do roboty vyčerpané, ved preboha uz majú každá po 50ke a jasne ze uz to toľko nedávajú ešte keď musia aj robit
Prisaham ze nic uz ani iné neriešia a presne dovolenky si berú len koli tomu alebo zámienaju smeny ,lebo musia merkovat a este im aj zavolajú do roboty ze Ty dnes robíš potrebovali by sme postrazit
To sa uz ani tak neteším z vnuceniec ako by chceli lebo su vycerpane

vorkola
26. aug 2025

@anonym_autor Aspon si trochu aj oddychnes, ved tie vnucata su este male, oči musis mat stale na stopke,viem to podla mojej mamy,...ved ludovo sa aj tak hovori ... Som rada, ked vnucata pridu ku mne, ale radcej som ,ked odidu uz domov,, To mi povedala moja teta. Fakt ,ze je to tak ,potvrdila aj moja mama ,,,Ked je nevesticka urazena, a este pracujes, ako si pisala vyssie, vobec sa tymto nezatazuj. Oddychnes si aspon par dni bez vnucat.

vespertine
27. aug 2025

Vy tu tiež všetkému uveríte, fakt. 5-krát do týždňa 12-stky a potom v sobotu nočná. Tak určite. A nevesta ide na nákupy do Viedne samozrejme, aby to trošku rozprúdilo emócie. Ach jo. Táto sekcia tu začína stáť za nič. Ľudia otupievavajú.

mooonika1975
27. aug 2025

Skvela svokra a nevesta je ….. moja býva v tom istom meste a chodí dvarazy za rok. Čomu som ale rada .

maminkadeticiek
27. aug 2025

My mame babky nad zlato.Uz od jari sa riesi kto moze kedy vykryt deti,kedy si vezmeme dovolenku my rodicia,kedy babaky a dedkovia aby sa to vsetko vykrylo.Pocas roka kedykolvek mozu vzdy pomozu.

karolinakr
27. aug 2025
@vespertine

Vy tu tiež všetkému uveríte, fakt. 5-krát do týždňa 12-stky a potom v sobotu nočná. Tak určite. A nevesta ide na nákupy do Viedne samozrejme, aby to trošku rozprúdilo emócie. Ach jo. Táto sekcia tu začína stáť za nič. Ľudia otupievavajú.

@vespertine 5x do tyždna 12ky a do toho 2 nočne po sebe - toto je turbo žena

ravehami
27. aug 2025

@anonym_autor pisem ako matka s detmi 3 a 5..za mna neni povinnost babky skakat ako si pisknu rodicia vnucatiek..v zivote by mi nenapadlo ziadat niekoho aby si zmenil/prehodil alebo po namahavom tyzdni varoval moje deti lebo ja chcem ist na nakupy..nam deticky malo varuju, tiez moji rodicia pracuju a muzovi rodicia sa o deti absolutne nezaujimaju (nepridu ich ani pozriet nie to este varovat)..ja som nazoru, ze kazde jedno strazenie ma dost z iniciativy babky/dedka, je to ich dobra vola nie ich povinnost 🙂

kikushaa
27. aug 2025

Prehanaju, ale asi si velmi rychlo zvykli na dobre - ze postrazis vzdy ked poziadaju. V zivote by som sa neurazala na svokru a mamu ze odmietnu strazanie. Dobre raz som sa dopalila na moju mamu. A ani vo sne by som neziadala ani jednu z nich (su dochodkyne, tak ale keby pracovali) aby si menili sluzby v praci kvoli strazeniu, aby som ja s kamoskami isla na zatah. Tak pojde do viedne o tyzden

anonym_09d201
27. aug 2025

@anonym_autor nevesta by sa mala spamätať .. keby mala takú svokru ako ja , veľmi rýchlo by sa spamätala a bola vďačná za to , čo ma vo Vás . Moja svokra nevaruje ani nikdy nevarovala moje deti

srnka79
27. aug 2025

@anonym_autor pre mna su takito ludia (nevesta) sebecki, necitlivi a bez empatie a zakladnej inteligencie. Ak niekto robi tyzden 12-ky, tak by mi ani len nenapadlo nieco od neho chciet, lebo je logicke, ze je vycerpany, potrebuje si jeden den oddychnut a porobit si doma zameskane (poriadit, navarit, mozno aj vypadnut z domu a zrelaxovat) a nieze druhemu skakat okolo zadku. Ja mam mamku 80 km daleko, druha babka 20 a stale pracujuca (tiez rozne zmeny) a som naucena si vsetko manazovat sama + tito ludia su mi prednejsi ako nakupy. Mladi su dnes rozmaznani a egoisticki, ale tak boli nauceni, ciastocne za to mozu aj ich rodicia. Nie je potrebne pytat sa nas, treba sa spytat nevesty, ci chape, ake je to narocne a ze aj ty si clovek s potrebami a skor sa da prelozit nakup ako praca, nastavit si hranice bolo potrebne uz davno - komunikovat a vysvetlovat ako decku, kedze zjavne sa sprava ako nevyzreta osoba (mne vzdy bolo prvorade dieta, chlap, mama a nie handry a nakupy a ked to chcem, tak si zariadim kludne aj inak - aupair, suseda a pod.). Neviem dalsie detaily, ale na svoju vlastnu mamku sa neuraza?🙂 malokedy sa staram, ale pride mi vzdy smiesne, ked deti maju deti a musia to potom riesit ini. Mimochodom, keby mal taketo "problemy" moj chlap s mojou mamkou, tak by som ho upratala a vysvetlila mu, takze jej tvoj syn nevie otvorit ocka, ci obaja su rovnaki? Nuz.... vlastne, teraz mi napadlo, ze preco by nemohol byt s detmi on? Ked som bola v nemocnici 3 dni, moj chlap sa postaral o synceka a neotravoval ziadnu nasu maminu. Takze cele divne, tieto pofiderne vztahy na modrom koni... a na zaver - nie, nie je chyba v tebe, jedine v chybajucej asertivite.

patriciah1
27. aug 2025

@anonym_autor nie si povinná sa im starať o deti. Rozprávala si sa o tom so synom? Čo by som ja za to dala, keby mi niekto aspoň na chvíľu postrážil bábo... 🥲😊 Nevesta môže byť rada. 😊

jablkovastrudla
27. aug 2025
@vespertine

@vespertine rovnako uveritelne ako pred par dnami ked nevesta bola az velmi dokonala 😎 leto bolo dlhe, uhorkova sezona sa nam pomaly konci.

anonym_68f823
27. aug 2025

@anonym_autor želala by som tvojej neveste, aby okúsila takú babku, akú majú moje deti. Keď sa syn narodil, niekoľkokrát vyhlásila, že jej s deťmi nikdy nikto nepomáhal (vôbec nie je pravda). Odvtedy to povedala ešte raz, keď msl syn 3 roky. Babka je doma už niekoľko rokov a konečne môže vyhladiť, že už jej aj začal dôchodok. Nikdy nič od nej radšej nechceme a deti mala ozaj párkrát a to pustila tv, prípadne do mňa pred deťmi vyskakovala. Keď prídu Vianoce chceli by fotky, alebo keď grilujú ukázať sa … deti na kľúčik, len keď sa im to hodí.

blumchen2
27. aug 2025

Nevesta Vám mala doniesť uvarený obed na víkend, keďže ste pracovne vyťažená a nie deti na stráženie.

magdusaaa
27. aug 2025

@anonym_autor nespravila si ziadnu chybu!

flafly
27. aug 2025
@anonym_autor

@evcagabi pôvodne chcela by ich presunul na iný deň keďže syn vedel že ona niekam chce ísť, ale potom jej to vysvetlil, že takéto veci sa nedajú len tak prehodiť.

@anonym_autor vidíš a tu sa ja ako nevesta, ktorá ma no stop konflikt so svokrou, lebo ona rada prekračuje hranice vyjadrím, aj ked nie k téme…ked ja mužovi avizujem nejaký čas dopredu, že idem s kamoškami preč a on napriek tomu si tam zorganizuje partiu, je mi ľúto rieš si deti ja odchádzam. Vedel si o tom vopred. Čo sa teba týka, nie si povinna postrážiť ked ti to nevychádza a hlavne ak ešte nie si na dôchodku, zas na druhej strane chápem aj frustráciu nevesty bo mne sa to tiež stalo. Muž vedel vopred, vedel že nikam nechodím a toto nebolo fér.

elenka.k
27. aug 2025

@anonym_autor čo nevyčistíš žalúdok synovi?? Čo je normálna nevestička - chcela deti a teraz chce ísť na nákupy a dokinečka ... nech ostane s nimi doma syn - ich otec.
Ješkové oči, také nechápavé deti - fakt nemusím.
Nechaj to vychladnúť. Nech sa urážajú - deti majú deti 😔 😕
Ak náhodou syn nemôže ostať s nimi doma pre jeho prácu - tak mu povedz, vidíš syn
a ja mám stratiť prácu?

flafly
27. aug 2025
@anonym_68f823

@anonym_autor želala by som tvojej neveste, aby okúsila takú babku, akú majú moje deti. Keď sa syn narodil, niekoľkokrát vyhlásila, že jej s deťmi nikdy nikto nepomáhal (vôbec nie je pravda). Odvtedy to povedala ešte raz, keď msl syn 3 roky. Babka je doma už niekoľko rokov a konečne môže vyhladiť, že už jej aj začal dôchodok. Nikdy nič od nej radšej nechceme a deti mala ozaj párkrát a to pustila tv, prípadne do mňa pred deťmi vyskakovala. Keď prídu Vianoce chceli by fotky, alebo keď grilujú ukázať sa … deti na kľúčik, len keď sa im to hodí.

@anonym_68f823 ja mám takú svokru, čo vidí deti 10x do roka 3 hodiny a naposledy ich postrážila jeden večer, môj muž chcel ísť s partiou na koncert a na druhy deň nám to vyhodila na oči. Tak chodíme malo, budeme ešte menej. Miesto 10x ich uvidí 2x so roka a adios

tiezjedna
27. aug 2025

to je strašné, nevesta sa chová ako pičus a tvoj syn ju v tom ešte podporuje... Nechala by som to tak. Nech sa oni chytia za nos. Neboj, určite budú čoskoro potrebovať zase deti šupnúť k babke.

jaga61
27. aug 2025

@anonym_autor mala by si si nájsť kamarátky alebo nejakú zábavu len pre seba. Predsa nie si len babka ( opatrovateľka). Nevesta môže byť rada že Ťa má. Mysli aj na seba.

jaga61
27. aug 2025
@vespertine

@vespertine predstav si, že áno aj tak sa robí 5- krát 12 nočná.

vecicky1805
27. aug 2025

@anonym_autor preháňajú..čo by som ja dala za jednu prespávačku, Zo 12 rokov sme s mužom nikde neboli samy, všade ich teda brávame alebo sa striedame inak to nejde, moja mama tu nepríde..teraz keď už by mohli všetci prespať, svokraje už stará, nevládze, neustráži..tak hoďku tri keď teda ideme tam, je to 4 hod. Cesty. Ty si ukážková babka 😂ešte keď pracuješ.

anonym_68f823
27. aug 2025
@flafly

@anonym_68f823 ja mám takú svokru, čo vidí deti 10x do roka 3 hodiny a naposledy ich postrážila jeden večer, môj muž chcel ísť s partiou na koncert a na druhy deň nám to vyhodila na oči. Tak chodíme malo, budeme ešte menej. Miesto 10x ich uvidí 2x so roka a adios

@flafly je tak manipulatívna, že to ešte prekrúti proti mne a pred celou rodinou vraví že ja som tá vinná, že sa nestretávame. Pritom ozaj mala množstvo šancí. Nechci vedieť, ako sa chová v krízových situáciách a ako odmietla pomôcť, keď bolo treba že sme boli v nemocnici dieťaťu a 6 m dieťaťu odmietla ísť kúpiť výživy a mala to pár metrov. Odkedy sa narodili deti, robí čo môže, aby nám osladila život. Nikomu neprajem toto zažívať. Ľutujem svoje deti, že som im dopriala takých starých rodičov. Ptetvarovať sa vie a vedia znamenite.

veronicka88
27. aug 2025

Nejdem čítať komentáre ale napíšem ti to z opačnej strany človeka ktorý má z obomi starými rodičmi dobrý vzťah. NIKDY nepýtam "stráženie" deti pre malichernosti typu nákupy,káva....ani by mi to nenapadlo...a dupľom keby som vedela že máš po takom náročnom týždni. Nevesta je trúba. Pri všetkej úcte. Tolerancia to je to čo treba vo vzťahu a komunikácia. Pokiaľ toto nemajú obe strany budeš bojovať s veternými mlynmi. Môj manžel má občas takú tendenciu sa sťažovať že nám nikto nepomôže😂a j sa len zasmejem. Sú to NASE deti starí rodičia majú CHCIET byt s deťmi nie MUSIET!ak sa nedá nedá sa,zariadime sa inak.

flafly
27. aug 2025
@anonym_68f823

@flafly je tak manipulatívna, že to ešte prekrúti proti mne a pred celou rodinou vraví že ja som tá vinná, že sa nestretávame. Pritom ozaj mala množstvo šancí. Nechci vedieť, ako sa chová v krízových situáciách a ako odmietla pomôcť, keď bolo treba že sme boli v nemocnici dieťaťu a 6 m dieťaťu odmietla ísť kúpiť výživy a mala to pár metrov. Odkedy sa narodili deti, robí čo môže, aby nám osladila život. Nikomu neprajem toto zažívať. Ľutujem svoje deti, že som im dopriala takých starých rodičov. Ptetvarovať sa vie a vedia znamenite.

@anonym_68f823 to ma mrzí. 😞 Aj moja je max ochotná 🤣 išli sme k nej na jednu noc, mali sme ísť s deťmi na Halloween party a volá mi, že kedy prídeme bo ona dnes nemala na plane variť. Reku fuuu dva mesiace si nás nevidela a nemáš čas, na dôchodku. Oki veď nemusíš zariadim sa. Muž nám objednal donasku, tak sa rozčúlila že prečo nejdem deťom obed spraviť, načo “obťažujem” reštauráciu 🤣 a toho je milión, tiež ma rozoberá s každým za chrbtom, na mňa zaútočí vždy ked ostaneme samé v jednej miestnosti. Ja som zahájila postupne odstrihnutie sa. Nechodím nekomunikujem. Minimalizovala som kontakt na 5-6x som roka.

elenka.k
27. aug 2025

😢

ivkadarko
27. aug 2025
@mandzula

Ak milostivá vedela, že si celý týždeň ťahala v práci, ani jej len nemalo napadnúť pýtať sa ťa na to.

@mandzula presne tak, to čo je za princezná nevychovana, že na nákupy 🙈🤦‍♀️a svokra ťahá v práci, to syn je podpapucnik? Ja by som tiež veľmi rýchlo a slušne vysvetlila obom a hlavne syn by si vypočul teda! Či to tak je vychovaný??!!! Mamu má len jednu! Toto ja keď čítam takéto story, tak nechápem tie dnešné nevesty, resp. princezné 🙈🤦‍♀️baviť vnúčatka nie je povinnosť, ale radosť a pomoc plus, mladá to má popletene nejako!!!!