Konflikt v rodine. Ako by ste reagovali vy?
Ahojte baby. Mám taký problém s rodičmi - vysvetlím na profilovej situacii z dneška: nebyvam s nimi, volali sme si cez videohovor s maminou, ukazovala som jej oblečenie nové čo som si nakúpila - medzi tým aj Balmain sakové šaty. Otec prišiel do hovoru, a “zo srandy” poznamenal: “sak v tom budes mat hole cecky”... podotýkam vôbec tento kúsok nemá hlboký výstrih, a aj keby, som dospela a mám pravo nosit čo chcem. Padlo mi to veľmi zle, možno som citlivka, labilná,.... ale rozplakala som sa a vybuchla, že nech si tie primitivne reči necha. Jednoducho ma to ranilo, urazilo, podľa mna to nie je kóšer reakcia od rodiča. A mama mi povedala, že nerozumiem srande, že som labilná a nenormalna, že cirkusujem,... zhodila všetku vinu na mna, pritom som nič zlého neurobila, komunikovala som pekne, slušne, kým otec neprišiel s tou blbou poznámkou. A takto je to vždy. Oni ma vyprokovuju, dobre vedia čo neznášam, a potom keď vybuchnem, som ja ta najvacsia krava. Nemam chut ich už ani vídať. Toto bol len príklad, tých situacii je oveľa viac... Ako by ste reagovali vy? Prosím vás, rešpektujem každý názor, ale pamätajte, vswtko sa da povedať pekne. Ďakujem 🙂
Tak autorka, idem Ti podržať stranu. Vieš kto nezažil rodiča, ktorý ťa zhadzuje, zraňuje a akože to bol žart. Slovensko je plne ľudí s psychopatickymi sklonmi. Navonok normálna rodina, všetko sami žart, a zla bude vždy len ty. Je jedno že budeš mať 30,40,50, 60... Bez rešpektu.
Teda otázka je potrebný ten Skype? Nieje to len 1 z manipulácii aby ste mali naďalej dôverný vzťah a oni vedeli o Tebe všetko? Musia vedieť všetko. Musia mať intenzívny vzťah keď nerešpektujú? Problémov tam tuším viac.
A ozaj už si si vypočula od nich komentár aká si nemožná matka ? Aj to bude ...
Myslim si, ze si reagovala prehnane. A tiez sa mi z tvojich reakcii zda, ze aj na prispevky, ktore ti tu baby pisu (nakolko si asi cakala ine reakcie, nie, ze si ty reagovala prehnane), reagujes prilis citlivo, neber vsetko tak strasne osobne. Jednoducho sa rodicom nemusi pacit to, co tebe, ale to neznamena, ze ak ma niekto iny nazor, ako ty, musis hned plakat a brat to ako najvacsiu urazku. Ako otec ma pravo ti povedat aj, ze ti bude vidno kozy, alebo zadek, to je moj nazor. Ty mozes zase reagovat, ze "ale nie, ved to nema taky velky vystrih. Ak sa vam to nepaci, nevadi, mne sa to paci a mam z toho radost." odlozis ten kusok oblecenia bokom a pokracujete v diskusii dalej inou temou.
@fotoarch a táto reakcia kvoli výstrihu nie je náznak psychopatickych slonov? Už len teatralne buchnutie dverami za jednu obyčajnú poznámku chyba.. Bohuzial Skype neposkytuje. V čom je zla vždy ona ? Nikto jej okrem otcovej jednovetovej narážky nič nepovedal neurobil. Rozplakala sa ako skolkarka, čiže mama jej mala dôvod povedat že reaguje neprimerane. Možno chcel naozaj len trochu žartu priniesť do rozhovoru, ak je autorka takáto vážna a dôležitá 😎
Vieš ja by som asi rodičom určite nehovorila že som si kúpila šaty za cca 1500-1700€, to je tak bežná cena. Pretože to by mi asi nepovedali, že budem mat hole cecky, ale rovno má poslali na psychiatriu, že som vyhodila toľké peniaze... pre nich to predstavuje živobytie na pár mesiacov... ale vieš, pokial si taká dospela, ako sa tváriš, tak mas viacero dospelých riešení: buď sa nad tým zasmiať, alebo to nabudúce rodičom nehovoriť, alebo im s anglickým kľudom povedať, že Tebe sa páčia ... ale rozplakať sa a vybuchnúť to je bohužiaľ prejavom nezrelostii, nedostatočnej sebadôvery a možno aj lability... a to že si sú na tie šaty zarobila sama ešte neznamená že si “dospela” vo všetkých smeroch.
Poznáš svojich rodičov, ich uštipačné poznámky, predpokladám že to nebol prvý tatkov výraz.
Vzhľadom k tomu, že povedal že ti budú trčať len cecky, si aj podľa mňa reagovala prehnane...neviem aká by bola tvoja reakcia, keby povedal že v tom budeš za škaredú hnusnú ropuchu, alebo že to ti určite musí byť malé, či si neodhadla veľkosť svojho zadku atď...
Mama sa zastala otca, lebo jeho "humor" pozná a vie, že to ozaj nemyslel v zlom. A čo keby aj trčali? Veď je to sexy...ja neviem prečo ťa to až tak vytočilo...ale zdá sa mi, že je jedno čo to bolo, čakala si nadšenie, pochvalu. Je zaujímavé, že to my deti očakávame od svojich rodičov už aj v dospelom veku, ako keby sme boli stále malé deti.
Rodičia si asi myslia, že nás kritikou usmernia k lepšiemu, ale žiaľ opak býva pravdou.
Ja keď som bola tehotná v 40.tke, tak ma mama na chate nahnevala tým, že mi vyhodila kukuricu. Normálne som revala, pochopiť to nešiel nikto. Keď nad tým spätne rozmýšľam, horšie som hádam nereagovala ani ako pubertiak.
Ukazuj svoje veci partnerovi, keď vidíš že vašim je to jedno.Alebo kamoškam ako tu už bolo spomenuté a snaž sa naučiť odosobniť od reakcií rodičov, ich asi nezmeníš.
Toto je asi reklama na super tuctové šaty značky Balmajn, kde ozaj sú cecky von.😂
Jedným slovom " vzťahovačnosť" veľmi zlá vlastnosť.
No tak im nevolaj a neukazuj. Ja to uz ani nerobim,lebo potom len pocuvam "a zas mas toto nove?" Niesom ako moj brat ze nosi jedny rifle 10rokov😂 a nasi si myslia ze ja som ta co prehnane rozhadzuje peniaze. Ale ja nebudem chodit roky v jednej handre len aby som bola "chrumkava" pre nich. Neukazujem a hotovo. Ak si vsimnu,poviem ze to mam uz davno a je to. A ano rozhodilo by to aj mna,akurat ze ja by som im rovno vynadala za to ako reagovali a nerozpravala sa s nimi☝️😂to sa uz natolko poznam🤷♀️🤣
Velmi tazko sa posudzuje situacia z jedneho opisu, nikto z nas nevie, co v skutocnosti ako casto zazivas. Ak si tomu vystavena 30 rokov a podobna poznamka padne pri vsetkom co si doprajes ci dosiahnes, vie to skutocne cloveka zlozit.
Bez ohladu na to, ci ide o jednorazovy hystericky vystup, alebo len poznamku, je spravanie zo strany tvojho otca nevhodne. To ze sa ho mama zastava je pochopitelne, je to jej zivotny partner pre ktoreho sa rozhodla a takto zije uz minimalne tych 30 rokov 🙂 Je vsak tiez pochopitelne ze nasi rodicia nereagujutak ako by sme si to predstavovali. Je tiez uplne na miete s nimi o tom hovorit, uz si vo veku, kedy mas pravo sa vyjadrit.
Moj otec by si podobnu poznamku nikdy nedovolil, u nas zase bola "tyrania" okolo velkych zadkov. Mam dve sestry a ja som bola celu svoju mladost plocha ako doska a dost som tym trpela. Sestry boli naopak "kypre", mali tvary, vyzerali ako mlade zeny, cokolvek si obliekli ukazalo pekny zensku postavu. A raz, ked sme boli doma, otec ma zlu naladu, vykrical sestram, ze sa nehybu, ze su ako kvargle a rastu im z toho rite. Ze nech sa pozru na mna, aka som ja stihla...
No a povedz, kto mal pravdu? Je to vec pohladu, ale rozhodne je dolezite komunikovat spolu s laskou a ak ma otec potrebu vyjadrit svoju nevolu, vie to spravit aj bez urazky svojho dietata. Toto vsak bude beh na dlhe trate, nakolko uz zijes v tomto "rozpolozeni" nejaky cas a ani oni sa nezmenia zo dna na den.
Hysteria vsak veci nepomoze, urcite treba vec prediskutovat v pokojnej atmosfere, ked su vsetci ochotni pocuvat. Drzim palce.
Heh, prepáč ale mne stoho prišlo trochu smiešno,nelámala by som si stim hlavu iba by som sa nad tým pousmiala.
Nie,nemusis to znasat,ale taketo situacie sa neriesia placom a vybuchom. Mala si ho odrovnat tiez nejakou blbou poznamkou. Si labilna,ale ak s tym zacnes nieco robit,mas sancu na zmenu
@acrobaleno 😅😅😅
@cookie29 krajsie by som to nenapisala. Uplne suhlasim.
Anonym - ano, reagovala si prehnane a prehnane reagujes aj tu.
Ja na poznamke tvojho otca nevidim ozaj nic zle.
Problemom je to, ze reagujes prehnane. Aby si sa kvoli takej blbosti rozplakala?! Ano, si labilna. Chapem, ze sa ta to dotklo, ale toto nie je dovod na plac. Ak mas pocit, ze ano, ries to s psychologom, lebo naozaj neviem, ako by si riesila naozaj vazne situacie.
Nie, k psychológovi máš ísť s tým, že reagujes neprimerane na žarty, kritiku atď. Máš problém s ovládaním sa v tejto situácii, tvoje sebavedomie je ktovie kde.. Lebo na jednej strane si na seba pyšná lebo si zarobíš, na druhej strane si neporadís s narazkou otca.
Ako by som reagovala?
Never ever by som im cokolvek ukazala, ani mlieko z Lidla v akcii.
A vobec osobne nemam potrebu komukolvek nieco ukazovat, chvalit sa niecim, naco, nepotrebujem to.
Ak by mi otec povedal, ze mi budu trcat cecky von, tak ucta bokom, zrkadlo, aspon mi netrci ko... z treniek... vsak sranda, nepochopil, holt smola a ze to tvoja mama toleruje, takuto srandu, aspon vies komu drzi stranu.
Pouc sa z toho, to je vsetko.
Rodičov poznas už nejaký ten rok, tak sa čudujem, že sa ta to dotklo. Či si nám chcela povedať akú drahú vec si si kúpila? Keby ti to otec povedal na 100 € záležitosť vtedy by si to takto osobne brala tiež? Aspoň ti nastavili zrkadlo kde máš hodnoty, že riešiš take kraviny. Pochvál sa nejakej zlatokopke, evidentne tam sa chceš zaradiť. Tu vidno tie dnešné hodnoty a honbu po materiálnych hlúpostiach - a potom plače, že všetci nehikali nezávideli nechválili. Nechaj si tam aj cenovku a chod s kamoškami von, keď ta take veci napĺňajú.
Poznas si rodicov, vies aki su a ze ini asi nebudu, tak preco sa urazas? Mala si povedat, tatko ty sa tomu prd rozumies a hotovo, vec vybavena, ste si kvit. Mne moja mamka sem-tam pripomenie, ze mam riedke vlasy, ja jej poviem- ake ste mi urobili take mam. 😁Treba byt trochu nadvecou.
Podla mna sa chcela len pochvalit ze si kupula take saty
Pozri, kamoš mi hovoril, že jeho brat robí vo
veľmi dobre platenej sfére a naposledy doniesol babke kabelku Louis Vuitton k narodkám. Babka že ju pokukala a že ako dobre, do kostola môže byť. Sa rehotali pol dňa, že keby nemá priehradku na knižku a vreckovky a neviem čo babka potrebuje mať, šmarí ju so skrine a ani sa o ňu neobzrie. Ja si tiež myslím, že to trochu preháňaš s tým ako by mali byť rodičia omdletí z toho, že máš kúsok od Balmain. A asi máte s rodičmi nejakí hlbší problém, ale to ťažko my posúdime.
tvoja reakcia bola naozaj neprimerana, nemas PMS, nie si vystresovaná?Vtedy aj ja reagujem uplne inak, az sa nespoznavam, ale viem si to potom uznat
Odhliadnuc od toho ci reagujes alebo nereagujes prehnane (ano reagujes prehnane) prosim ta za ktoru ohavnost z ich kolekcie (ano pozerala som teraz tu znacku) si bola ochotna vysolit tolke peniaze? :-O lebo 99,99% ich oblecenia by som nechcela ani zadarmo :-O
a neukážeš nám tie šaty?
už pri prvom príspevku autorky som vedela, že to bude len veľmi nepodarená reklama na značku...
A áno, si úplne labilná, bárs je to celé vymyslené

stačilo povedať, že sa ti tie šaty páčia alebo čokoľvek iné, nie takýto trápny výbuch hodný škôlkarky, ktorá sa hodí o zem, keď jej nekúpia lízatko. Si snáď už dospelá, či?