icon

Konflikt v rodine. Ako by ste reagovali vy?

16. sep 2020

Ahojte baby. Mám taký problém s rodičmi - vysvetlím na profilovej situacii z dneška: nebyvam s nimi, volali sme si cez videohovor s maminou, ukazovala som jej oblečenie nové čo som si nakúpila - medzi tým aj Balmain sakové šaty. Otec prišiel do hovoru, a “zo srandy” poznamenal: “sak v tom budes mat hole cecky”... podotýkam vôbec tento kúsok nemá hlboký výstrih, a aj keby, som dospela a mám pravo nosit čo chcem. Padlo mi to veľmi zle, možno som citlivka, labilná,.... ale rozplakala som sa a vybuchla, že nech si tie primitivne reči necha. Jednoducho ma to ranilo, urazilo, podľa mna to nie je kóšer reakcia od rodiča. A mama mi povedala, že nerozumiem srande, že som labilná a nenormalna, že cirkusujem,... zhodila všetku vinu na mna, pritom som nič zlého neurobila, komunikovala som pekne, slušne, kým otec neprišiel s tou blbou poznámkou. A takto je to vždy. Oni ma vyprokovuju, dobre vedia čo neznášam, a potom keď vybuchnem, som ja ta najvacsia krava. Nemam chut ich už ani vídať. Toto bol len príklad, tých situacii je oveľa viac... Ako by ste reagovali vy? Prosím vás, rešpektujem každý názor, ale pamätajte, vswtko sa da povedať pekne. Ďakujem 🙂

danim
16. sep 2020

@tykat je uuuplne iné ( a inak by to tu baby aj komentovali ) ak by to povedal akýkoľvek iný muž, a uuuplne iné, že to povedal tatko- ktorého pozná roky a musí poznať jeho humor- preto ja ziram, že sa nad tým vobec autorka pozastavuje. Skôr mi to príde, že ju opantali značky a prachy a zrazu sa citi niekto viac a chce tam patriť. Len jej ta situácia nastavila zrkadlo, kde ma zadefinovane hodnoty. ( alebo sa aj nám chcela pochváliť akú drahú vec si kúpila- úprimne keď takto reaguje na poznámku rodičov- tak asi musela šetriť riadne dlho.. lebo pochybujem že vysokopostavena úspešná zena s vysokým príjmom sa zachová takto detinsky a nestabilne )

alazala
16. sep 2020

Neviem si predstaviť, že by mne toto otec povedal, tiež by mi to nebolo jedno. Je to primitívne tak sa vyjadrovať

tykat
16. sep 2020

@danim ...mne to ale podla jej reakcie pride tak ze bud jej to splechol neocakavane alebo taketo reci ju naozaj zranuju.... ja sa asi fakt pohybujem medzi inymi ludmi kedze len tak som si prebehla muzov v rodine a ani jeden sa takto vramci rodiny nevyjadruje, ci muz ci otec ci svokor, svagrovia, dedovia... "cecky" ich dcer a manzeliek su proste cez ciaru. Povedali by ze to ma velky vystrih ale urcite nie ze budu trcat cecky.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
danim
16. sep 2020

@alazala áno je. Ale ona ho už pozná roky, isto maju rodičia dcéru radi. Preto to netreba brat tak prísne.

celasapremenim
16. sep 2020

@alazala presne

poopsie
16. sep 2020

Uf nečítam celú diskusiu, ja len že to nebolo až tak hrozné, keby mi to moj tato povedal, určite by som to tak tragicky nebrala... Mme minule mama povedala, že preboha do čoho som sa obliekla a že som tučná a pokazím rodinnú fotku, potom sa ma pol hodinu snažila prezliecť do jej handier.. Samozrejme, že som spravila cirkus.. Potom sme sa smiali, že nie teraz som foto pokazila, ale pred 10 rokmi.. Keď mi naozaj bolo vidieť spod čiernej blúzky bielu podprsenku, keď som mala účes ala hrniec a ešte aj piercingy..

tykat
16. sep 2020

@danim ...a otec svoju dceru asi tiez pozna roky tak vie ze to nema rada... prave naopak,mozno ze ked tak vyletela tak si nabuduce da pozor na jazyk,teda ak to nie je uplny primitiv

jersey87
16. sep 2020

Podla mna tu je problem vo vztahu rodic dieta. Korene treba hladat inde. Rodicov mas, akych mas, ini uz nebudu. Kazdy mame svoj humor a teba ten ich zranuje. Odosobni sa od toho. Selektuj co im povies a co ukazes. Si dospela, sebavedoma neviem a vies,co sa ti paci a nepaci. A ked vies, ze u nich s podporou ratat nemozes, tak ju tam nehladaj. Ja si napr tiez vyberam kamaratky a kazdej co poviem. Ak viem, ze s jednou sa nezhodnem v istej veci, tak sa o tom nezmienim. A ak si s nou rozumiem pri nakupoch, tak idem s nou na nakup. Rodicia su tiez len ludia, no a hold, ste si povahovo nesadli. Oni maju radi taky humor, ty zas iny. Nemusis byt pri nich 24 hodin denne, tak tu pol hodinu na telefone prezi.

amelia000
16. sep 2020

Zeny ja mam taky pocit, ze autorka sa uz neozve.

danim
16. sep 2020

@tykat úplne súhlasím, ani u nás v rodine.. a ani moji kamosi nemajú taký primitívny slovník. Ale mne tam stále rezonuje ta značka - a myslím, že to je ten hlavný problém, že sa urazila. A tato materialnost dnešných ľudí mi tak vadi, ako sa za každú cenu “ nesú ako NIEKTO” lebo maju vec za 1500€. Peniaze tých ľudí zmagoria už úplne.

danim
16. sep 2020

@amelia000 aaaaale stihla sa pochváliť, čo kúpila... misia splnená 🙈😂🤭🤭🤭

danim
16. sep 2020

@tykat otec v prvom rade nerozumie móde a veciam okolo toho. A keď jej ešte mama to vysvetľovala - tak asi aj oni poznajú dcéru. Je to ich vec- ich rodina. Ktovie či ešte autorka odpise, celkom by nás asi viaceré zaujimalo iné story nezhody.

kristina2015
16. sep 2020

Čítala som iba úvod a máš to dosť ťažké. Nie si labilna ako tu zaznelo, iba ta mrzí správanie rodičov ,lebo ja toto celkom tiež nechápem. Niekomu sa ujde celý život iba pochvala a niekomu iba drezura a kritika . Cítiš to správne ale pochybujem že to zmenis. Jedine sa s tým vysporiadať akosi ,ísť ďalej a ten kto chce pochopí kto nechce nepochopí .

lillyilly
17. sep 2020

Omg dievca, klud. Neber sa tak vazne, lebo sa z toho zblaznis. Nevytvaraj konflikty tam, kde nie su. Proste si nekomplikuj a nezneprijemnuj zivot blbostami. A nevyhovaraj sa na druhych, ze ti ho zneprijemnuju oni - nie, si to ty sama svojim pristupom. Kazde rano si do kavy pridaj trocha nadhladu a humoru a hned bude den krajsi 😉

autor
17. sep 2020

Sorry baby, nemala som posledné dni čas odpisat, ale čítala som to tu. Udivuje ma ako dokážete fantazírovať. Nebola to reklama na B..., značku som spomínala len preto, lebo rodicia dlhšie vedeli, že šetrím na kúsok tejto značky, spomínala som ako sa z neho teším, o to viac ma ranilo, že ma otec tak oplzlo okomentoval. Dokážem prijať kritiku, ako som už písala - keby sa mne nepozdáva oblečenie mojej dcéry - určite to poviem slušne, ako aj viacero báb napísalo, “nebudeš v tom mat veľký výstrih?” na toto by som odpovedala pokojne a normálne. Mna zabolelo to ako sa otec o mne vulgárne vyjadril, keď vedel, ako veľmi som sa na tie šaty tešila.... ja sa necitim byt vinna

dilino
17. sep 2020

Mať tak tvoje problémy a prezidentkin plát och joj.Najviac na svete je že ste všetci zdravy a nie nejaké reči ľavo mi vojde právo mi vyjde myslim cez ucho jednoduche stručne jasné.Aký že je to konflikt ja myslela že ťa vydedili rodičia.Nemáš ty žiaden problém s rodičmi a teraz čo snád sa svet nezrúti.

domak2
17. sep 2020

Stacilo mu povedať "to by si nebol ty, aby si nemal blbu poznamku/nepokazil radost/povedal niečo rozumne" . Načo sa kvôli tomu rozculovat, môžeš zmeniť len svoj prístup, nie ostatných.

gagik
17. sep 2020

A co si si konkretne kupila?daj foto..

cervenaruza123
17. sep 2020

Mas pravo reagovat na taketo narazky, ked ti vadia, ale take iste pravo ma vlastne otec prejavit sa a vyjadrit ako chce, ci ako to citi. Ked je srandista, bude to robit vzdy. Kazdy ma aj iny styl humoru, niekto ma trapny, niekto jemne urazlivy... A rodicov neprevychovas. Nie kazdy je dokonaly a aj tvoji rodicia proste maju chyby. Mozte sa na nich hadat, mozes ich ignorovat, mozes slusne a v klude upozornit, ze sa ti to nepaci, mozes hystercit, mozes sa s rodicmi aj prestat bavit uplne, aj to sa niekedy stava, ked to inak nejde. Mas na vyber, ale zmenit ich nezmenis. Moj ocko co za veci vie zo seba vypotit... A ano, vadilo mi to velakrat, aj sme sa neraz pohadali, ale on je taka povaha, on si to ani neuvedomuje, ako vyzneju tie veci, co povie. Samemu mu je to luto, ale neuvedomi si to v danej situacii. Ja som sa naucila proste ho nebrat doslovne. Aj tak to tak nemysli a on sa to snazil zmenit a nepodarilo sa, tak som zmenila svoj postoj ja. Musis si jednoducho najst ten svoj sposob ako s rodicmi vychadzat, aby ste zbytocne sa nehadali. A to je niekedy dost tazka vec. Ale da sa, ked clovek chce.

6mia6
17. sep 2020

Možno len kukal farmu, či kde bol ten čo to stále hovoril a stal sa z toho národný vtip. Tak mu vyklzlo sesky. 😁😁😁😁 Mne by asi najprv zabehlo a potom by som sa dobre pobavila 😂😂😂

cacianka
18. sep 2020

@dilino zazrak - napisala si IBA 6 riadkov👏

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
18. sep 2020

Ale rodicia sa zatvarili urazene že čo som zase JA urobila. Sú manipulátori. Vždy zhadzujú vinu na mna aj keď konflikt vyprovokuju oni a ja som v ňom nevinne. Len každá akcia vyvoláva reakciu, a keď ma niekto urazí, nemôže sa hnevať za to, že sa osopim

evkano1402
18. sep 2020

Ahoj, moze sa sice hnevat na TEBA pretoze ON povedal sprostost, ale je to JEHO hnev nie tvoj. Kaslat na neho a jeho hnev.
To, ze si sa ty ohradila, akoze to nepovazujes za nieco mega vtipne je rovnako v poriadku. Ak to nechapu a nechcu pochopit nepomoze ti nic len obmedzit zdielavania info prip. kontaktu. Je mozne ze vasi nevedia vobec prejavit pochvalu, uznanie. Ako vnimas empatiu u vasich? Nemusi ist len o teba. Napr. ked je niekto v rodine a tak chory, nejaka nehoda. Prejavuju sucit, pochopenie?
Mne osobne sa viac nepaci, ze tvoja mama nepovedala nieco tvojmu otcovi, ako to samotne, co ti poveal otec. Mam dospelu dceru a teda ak by nahodou nieco take pustil muz z ust na nase dieta (neviem si to predstavit) neviem si ani len predstavit, ze poviem, ze cirkusujes a prehanas. Nie, pre mna blbost.

ivanka12311
18. sep 2020

Si riadne labilna keď ťa takáto poznámka dokáže rozhádzať a rozreveš sa

dilino
18. sep 2020

@cacianka áno a čo máš niečo proti či som mala napisať sto viet čo ti to prekáža.Napišem všetko v jednom preto take dlhé a už potom nedoplňujem nič.

silviaeli
26. sep 2020

@stela01 👍🏻😂

mandarinka555
26. sep 2020

@amelia000 Možno len šla "zarobiť" na ešte jeden taký kúsok 😝

alexandraalexandrova
26. sep 2020

ja uplne chapem ze si sa v tej situacii citila velmi zle. Ak chces, napis mi IP, mozeme to rozobrat...mam podobnych rodicov