Konflikty s manželom. Ako sa lepšie chápať?
Ahojte maminy aj nemaminy. Velmi rada citam vase pribehy a problemy,preto dufam,ze aj mne poradite a podelite sa so svojimi skusenostami... S manzelom som 11 rokov z toho sme polovicu manzelia. Mame krasnu rocnu dcerku,je uzastna ale aj velmi aktivna a narocna,takze nam fakt dava zabrat. Sme taka normalna rodina,mame byt,auto. V podstate by sa mohlo zdat,ze ideal. Chceli by sme vlastny domcek ale to je daleka buducnost. Manzel pracuje a ja som na RD. Sme obaja velmi tvrdohlave povahy,pretoze sme obaja barani,tak si to asi viete predstavit. Narazame velmi casto na seba ale zaroven sme to vzdy vedeli vyriesit. No ako sa dcera narodila,zacalo to byt coraz horsie.Nespavala skoro vobec,ja som bola na zrutenie,nevladala som po prebdenych nociach byt aktivna naplno aj cez den.Ona nespala ani cez den,ani v noci,ja som si nevedela oddychnut no zaroven som si nechcela pripustit ze to je az prilis na moje sily. Tak som sa snazila venovat malej a ostatne som moc neriesila. No vrchol bol,ze manzel pride z prace a zacne mi vykrikovat,ze som neschopna a nech sa pozriem okolo seba (nebolo povysavane a navarene ) v akom hnoji zijem a pod. No bola som hotova,plakala som.Ale bola to moja chyba lebo vzdy bolo u nas tip top poriadene,navarene,napecene. Takto sa mesiace tahali a problemy pribudali. Su dni,ked sa chytime len raz,inokedy cely den.Nekricime po sebe ani nic take ale normalne slovo si nepovieme. Nepadaju u nas ani vulgarnosti ani nic podobne aj ked obcas mam chut mu tak vynadat ze az. Hlavny problem je totiz v tom,ze ja som na materskej a on pracuje. Stale mi vykrikuje ze preco si nieco nenajdem a len som doma a ze som neschopna.Dnes to bol vrchol,vykrical mi ze nielen ze som neschopna ale aj labilna a neviem co su problemy ze keby som mala robit ze sa obesim a pod. Uz viac krat ked sme sa hadali mi povedal no a neobes sa a pod. A ze som neschopna aj ako matka a ze by sa dva krat nehadal ze mala nie je jeho. Za vsetko sa mi neskor ospravedlnil ze je nervozny ze to tak nemyslel ale ja mam tiez len jedny nervy a nie som nici mantinel. Dalsi velky problem je ze mi dlho trvala rekonvalescencia a sex je velmi zriedkavy.Aj to mam na tanieri. Teraz tu bol a ze teraz si vo svojom zivle.Sediet,kvakat a nic nerobit.Adrenalin mam az ku susedom.Co by ste mi poradili aby sme sa nepozabijali 😠 ?Uz som fakt zufala. Dakujem za precitanie mojho dlheeeho pribehu
@alena16
@renata5
@renata5
@lea641981
@jabadaba
@strawberry17
@maruska24
@mima4
@paris3
@alka221
Baby samozrrjme uz prisiel ze to tak nemyslel a ze som ho len zle pochopila B-) No ka urcite nie som ticho a dovolim si tvrdit ze napriek tomuto vsetkemu ja som hlava rodiny co do rozhodnuti,o vsetky uctu sa staram ja,o nakupy,proste vsetko Le v takychto veciach som bezmocna.Jasne ze mu poviem cosa do neho zmesti ale on ma nepocuva a hovori si svoje.No moj denny rezim haha ja aj na zachod pomaly musim brat malu,kazdy den riadim,varim,ked spi tak som nou von takze ani vedy nemam cas pre seba a peciem,periem a ked ide spinkat tak rychlo odhrabat sneh a sem skocim,preto sa ospravedlnujen ze som skor neodpisala ale fakt sa nedalo,polepsim sa.Ale som velmi rada ze ste si nasli setky cas a radite mi😉
Baby
@lucka227 tvoj muž má veľké stresy z práce, pravdepodobne ani len netušíš aké tlaky tam sú na neho vyvyjáné, každý sa bojí o prácu a tvoj muž si ani nevie predstavič čo by bolo keby prišiel o príjem a doma žena a malé dieťa. Z toho má nervy.
Ty navštív gynekologa a povedz mu o svojom probléme, o bolesti, určite najde patričné riešenie ako bolesť aspoň zmierniť. Veď je to tvoj muž a vravíš že ho máš rada a tam kde je láska, sex nie je protivný, tak preto urob niečo aj ty. Myslím, že malú by ti zatial niekto určite postrážil. 😉
môže ti vykričať bordel,aj nenavarené,ale že dieťa nie je jeho,za to mal dostať facku na prebudenie.ani v najhoršom amoku si nemá vymýšlať hlúposti.a aby pochopil čo celé dni robíš,tak mu nechaj dieťa a domácnosť na víkend a chod k rodičom.aby pochopil aké to je,zvládnuť to.aj keď je rozčúlený,unavený a neviem čo,je dospelý.mal by kontrolovať čo mu ide z úst..
@renca3
@malinkaaninka
@bronia13
dakujem baby 😉 on nema problem byt s malou,perfektne sa o nu postara s tou domacnostou by to bolo horsie 😉 to len ja som hlupa z nechcem ist lebo kojim a bez malej si neviem predstavit den.On mi vcera povedal ci si viem predstavit ake to je ked j
Pardon O🙂
Ake to je ked je v robote a malu nevidi cele dni a tam do neho hucia tiez.Ved ja to chapem vsetko lenneviem preco to filtruje na mne ja mozem tiez vykrikovat vymyslene somariny od rana do vecera a o com by to potom bolo,no nie?😉
@lucka227 podľa mňa ste na vine presne rovnako obaja, určite čo urob je, že navštív gynekológa - rok po pôrode by už fyzický problém so sexom byť nemal...a zatni zuby - vždy si pomysli na to, ako si ty nevieš predstaviť čo zažíva v práci on, tak si ani on nevie predstaviť čo zažívaš ty... a uvidíš, po roku dieťaťa sa to začne lámať - a ďalšia vec, nebuď príliš naviazaná na dieťati.......
@lucka227 a preco posledna je chut na sex? Sex je prijemny, ja mam poslednu chut na upratovanie, varenie, vybavovanie po uradoch atd.... Sexna konci dna vyplavi endorfiny, uvolni telo a spanok je kvalitnejsi... Navyse miesto pohadanych manzelov budu vedla seba lezat dvaja prijemne unaveni ludia 😉
Ked o boli, treba skusit poriadne premazat, alebo vyhladat lekara a nie sa vyhovarat dovtedy, kym sa nenajde nejaka, co ju to boliet nebude... Problemy su na to, aby sa riesili.
Ked ma stres z prace s tym nic nenarobis, pokial nie je moznost pracu zmenit a aj tak nemas zarucene, ze to bude lepsie... Ae pokial je to objektivne, potrebu skor tvoju podporu a pochopenie. A na oplatku od neho ziadaj, aby sa snazil doma nevytvarat dusno a prestal kritizovat kvoli skutocne nepodstatnym veciam. Aby aj on bol oporou tebe. To by ale chcelo kludny rozhovor, premysliet si dopredu, co je pre teba naozaj dolezite a co ti najviac vadi. Mozno to mozes hodit na papier, aby ti pri tom neskakal neustale do reci.
@lucka227 ved o tom to je, ze nema si na tebe ventilovat svoje stresy. Nie takymto sposobom ako si popisala. Isteze, doba je hnusna, neista, kazdy sa boji o pracu, nemusime si robit iluzie ako nam ju vedia "osladit" kolegovia ci trafeny sef. To vsak nie je dovod na spochybnovanie inych, v tomto pripade zeny na materskej. Starostlivost o dieta je rovnako pracou. Navyse sakra nedocenenou, neplatenou (tu zobracenku od statu neratam), neohodnotenou. Este k tomu absurdne oznacenou za DOVOLENKU! Takisto spochybnit v amoku ci je dieta otcovo, pri vsetkej ucte, to je riadny prepisk. To ma co za doveru voci tebe tvoj muz? Vlastne Ti v slabych chvilach nedoveruje! A vzajomne chapanie nie je mozne bez dovery, na nej stoji a pada vsetko. Cely vztah!
Nesexujete. Fajn. Si po porode, mala si dlho problemy, teraz mas mozno uz len psychicky blok. Ale je to pochopitelne. Citlivy partner nevykrikuje zene nic co sa tyka takehoto problemu. Ved to pojde casom. Ale sotva tym, ze Ti neveri ci Ta spochybnuje. To asi na chuti k milovaniu velmi nepridava. 😝 Mna teda by to rozhodne nanazhavilo. Za dalsie, pisala si, ze aj mala je dost narocna co sa spanku tyka, ze si permanentne nevyspata. Z toho samozrejme vycerpana. Jasne, ze zdravo vyzerat nemozes. Tak este k tomuto navrch Ti ide vycitat, ze nezijete spolu intimne? Prepac, ale je to sebec a korunovany. Suma sumarum, tvoj muz robi vsetko preto, aby si na sex nemala najmensiu volu. K unave, stresom sa prida on balikom vycitiek, zhadzovania ci nedovery. Nech sa zamysli on, ak chce, aby ste spolu vychadzali lepsie a aby sa veci opat dali do poriadku.
Este jeden postreh k teme... aj ked asi neprijemny... Chlapi casto zacnu byt velmi kriticki ku svojej polovicke, ked maju bokovku 😠
@lucka227 podla toho co pises, vas jediny problem je skutocne komunikacia.... Skus porozmyslat, ako by si ty mohla prispiet k zmene, ako medzi vami vytvorit opat laskavejsiu atmosferu, obmedzit svoje reakcie, ktore sama uznas, ze nie su celkom vhodne a mozu vyvolavat dalsiu nervozitu. Pises, ze on si vzdy neskor uvedomi, v com prestrelil, takze podla mna mas velku sancu svojim pristupom k veci zredukovat pocet hadok a aj ich priebeh. Len sa to treba naucit. Vzdy sa lahsie veci menia, ked zacneme od seba.... Nechci menit jeho, on sa bude menit s tebou, pokial ta miluje a miluje svoju rodinku, aj jemu budu dni bez hadok prijemnejsie a postupne sa vam podari dosiahnut opat rovnovahu vo vztahu. Zameraj sa na jeho dobre stranky a chval ho, posli mu obcas peknu sms alebo mail, len tak.... A obcas sa ty sama pred nim pochval, za veci, ktore nam mozno pripadaju automaticke, ked bude mat on dobru naladu. Ukaz mu ake mate stastie, ze mate zdravie a strechu nad hlavou a ze mate jeden druheho. Intimita sa nerozvija len milostnym aktom, stiskaj ho pocas dna, bozkavaj, sepkaj mu vselico do ucha.... Naladis tym aj samu seba a vecer sa nebudes az tak ponahlat spat.
@jabadaba dakujem za pochopenie 🙂 je to presne tak a ko si napisala.Aj ja som unavena a podrazdena ale nevymyslam si sprostosti ktore ani nevideli pravdu. Kazdy si mysli aj kto ma stretne ze boze ako ti je fajne,doma cely den,to je oddych,co? No ide ma slak trafit ked ani na zachod nejdem sama :D Povedala som mu ze pokial sa nejde kontrolovat tak ho prestahujem k rodicom velmi rycho uz som raz takyto razny koniec spravila takze vie ze netaram. Ked sa normalne rozpravame alebo ked pred niekym hovori tak hned povie boze ona to ma tazke ja by som to nezvladol a ked pride k hadke tak je to tu zase ale ja vsetko len chcem riesit ked on je unaveny.To ja by som asi neriesila potom nic cely den
@sirinka ano uplne s tebou suhlasim, musim zacat od seba aj ked je to tazka ja som tiez tvrdohlava ako mulica. &presne toto mi vykrici ze ja riesim sprostosti a to nie su ziadne problemy ze sme zdravi a relativne zabezpeceny ze to je hlavne a ini maju ovela vacsie problemy. Ved to je vsetko pravda ale tak nejdem nic riesit kym budem mat kde byvat a kym budem zdrava?Ja viem ze je to velke stastie ani som to nikdy nespochybnila ani nepodcenila ale myslim ze je dolezite aby sme zili v harmonii a laske aby aj ta mala bola spokojna a stastna ved ona to vsetko citi z nas 😖
@lucka227 komunikacia, komunikacia, komunikacia! bez nej to nepojde....kazdy problem vznika z nedostatocnej komunikacia, zaiden problem sa bez komunikacie nevyriesi!.....ty mu musis povedat svoje pocity, on ti vravi svoje a dolezite je dospiet k spolocnemu konsenzu (kompromisu).....on by mal pochopit teba, ake to ams tazke a ze fakt nespis a spravny chlap aspon trosku zacne pomahat a zas ty musis pochopit jeho (stres v praci, potrebu sexu.....a riesit aj toto).....musite to chciet obaja...vela stastia! 😉 da sa to, len treba fakt chciet (kriza po anrodeni dietata je bezna, len to nevzdavajte a zvladnete ju;))
@lucka227 nie nic neriesit, ale postav si na tom zaklad... Ze proste kym mate tieto dolezite veci, vsetko ostatne su problemy, ktore sa daju lahko riesit a to vasim pristupom, uvedomenim si, ze zbytocne prikladate tomu velku vahu a ze v klude to iste lahse vyresite.
Inac davat noz na hrdlo svojmu partnerovi moze raz dva krat zafungovat, ale skor ci neskor to moze mat opacny efekt a to ze sa clovek od takeho lartnera citovo bude chciet odputat, lebo ake ultimata nedavaju sancu na slobodne rozhodnutie a uvedomenie si lastnych chyb.... Ty ho sice prinutis nacas spravat sa inac, ale nevychadza to z jeho vnutorneho pocitu. A to mozeviest ku frustracii a nakoniec ta moze za to zacat aj nenavidiet. To je ake dokazovanie si sily, kto z koho, ale vy mate riesit problemy spolu a snazit sa jeden druhemu porozumiet.
RD si zacni konecne uzivat, nikdy viac nebudes mat tak sancu byt doma a venovat sa svojmu jedinemu dietatku... Ja mam tri male, takze urcite viem o com hovorim. Cele to chce len urobit si rezim a najme akceptovat situacie, ako je chodenie na zachod s babatkom... Zbytocne proti tomu bojujes a stresujes sa tym, teraz to nezmenis a o par tyzdnov uz to bude davno minulost... Dietatko vyrastie skutocne velmi rychlo aj ked teraz sa ti to mozno zda ako vecnost. Predstav si zeny, co maju RD tri mesiace a sup do roboty, tie by potom co mali hovorit.... Ja niekedy zasnem nad tym, ako sa slovenske mamicky stazuju ako je im tazko na RD a neberu to ako dar, ktory este dostavame od nasho statu.... Sice je to slabo platene, ale taku moznost teda maju zeny malokde....
@lucka227 z mojej skusenosti ti este poviem, ze ked mal moj maly rok, zacala som byt neskutocne nervna, nevyuzita, neschopna a tiez sme sa furt hadali kvoli somarinam 😖 Manzel sice na mna netlacil takym blbym sposobom ako tvoj, ale mne "pomohlo" ist do prace na polovicny uvazok, manzel ma v tom podporil, maly siel do skolky a ja som bola stastna, ze sa mozem realizovat nielen ako matka ale aj ako clovek 😉
urcite to nie je univerzalne riesenie pre vsetkych (prosim vsetky supermatky aby sa na mna nevrhli) ale skus nad tym pouvazovat, ci by to nebolo nieco aj pre teba 😉
@sirinka ano, slovensky rodicak je "dar" od statu, ale bohuzial slovenske zeny 3 roky doma povazuju za povinnost a nie za moznost volby 😉 a to je podla mna chyba..
@sirinka tak ja som urcite stastna a vdacna ze som na materskej. A povinnost to pre mna urcite nie je,aj keby to malo byt zadarmo. Moju dcerku milujem najviac na svete a neskutocne ma naplna,dokonca si niekiedy myslim ze na RD je ona so mnou nie ja s nou :D dava mi tolko lasky ze mam pocit ze niekedy az zo mna kypi :D Mozno je to prave tym,ako si vravela,ze je to prve dieta. Ked nad tym tak rozmyslam tak je to naozaj okolo toho roka take obdobie,ze vsade lozi ale nevie zliezt a tym padom je nesamostatna. &Ked som videla kamaratkynho maleho,ma rok a pol a je uplne samostatna jednotka tak je to uplne ine.
Nie,nastastie to neberie ako noz na hrdlo ale vysvetlili sme si to ze jednoducho sme zavisli jeden od druheho,teda,ked sme protivny na seba,je dusno,tym padom ziadny sex,tym padom sme protivny, a je dusno.....atd 😀 dookola takze naozaj je to o tom,ako na seba reagujeme. Tiez mi vysvetloval ze sa nedokaze "rozvazne" hadat a ze trieska dve na tri aj ked to tak nemysli. No tak to uz chapem menej ale kazdy sme nejaky a asi s tym moc nenarobim....
@lauri urcite je to z casti moj pripad. Ja sa neplanujem vratit do mojej povodnej roboty a ani nemam moznost ist tam na polovicny uvazok ale kazda zena,ci si to prizna alebo nie,zacne po case pocitovat doma take vyhorenie,pretoze v praci si ju niekto vazi,citi sa dolezito a este ma svoj prijem,co je dost dolezite. Len ja tu moznost nemam,bohuzial,zhanala som vsetko mozne len pri dnestnej nezamestnanosti je to asi nemozne. No rozhodla som sa ze v prvom rade ak padne sneh idem robit vodicak,lebo u nas soferuje len manzel a uz davno som chcela ist na kurz,takze v prvom rade toto a potom budem samostatnejsia. 😵 😵 😵

Dakujem dievcata za odpoved,skusim vam odpovedat komplexnejsie aby ste si vedeli utvorit obraz 😉 Neporiadok ak sa to tak da nazvat nastal ked som prisla z porodnice,teraz je zas vsetko tip top:-P On mi navrhol ze ostane s malou na RD ale kdeze by sme vyzili.On bol vzdy zivitelom rodiny.Aby som to upresnila nikdy ma v nicom neobmedzoval a vyplatu mi vzdy zlozi k rukam.Len je fakt ze teraz je take blbe obdobie ze ma kolisavy prijem takze sa hadame aj koli tomu.V robote ma dost duusno,to je tiez pravda,z toho je tiez nervozny ale ja mam svojich problemov tiez dost a nie.som schopna nechat nasee orat.Preto vyzeram bledo aj sa moc nevyspim a to stale opakuje ze vyzeram nezdravo ajsom dost schudla ale iny by bol rad ze ma zenu za ktorou sa chlapi otacaj,no nie?I.ak nie je zly,o malu sa stara na jednotku a s nebol by problem ni odist ale malej idu zuby a to uz by somsa nevyspala vobec keby sme neboli doma.Dokonca ma posiela s kamaratkami alebo ku rodine nech si oddychnem on ma asi strach ze mi doma prepne.No a ten sex je pre eho velmi dolezity len ja mam dost bolesti tak neviem ci zatnem zuby alebo co O🙂