Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?
Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?
Prečo si myslíš, že ju treba konfrontovať?
Ty chodíš do ICH domu, tak rešpektuj súkromie. Je to ich dom a ty tam nemáš žiadne PRAVO, ani ako matka svojho syna na to nezabúdaj.
Tu by som skôr prehodnotila tvoje chovanie, vieš prečo lebo si na najlepšej ceste, že prídeš o syna.
A jedna dôležitá vec - MOŽNO RAZ budeš potrebovať pomoc - opateru, ako staršia žena a aby si nebola prekvapená, ako sa k tebe zachovajú.
A ja mám sama dospelého syna, ale toto by som si v živote nedovolila čo ty.
Autorka a čomu my nerozumieme? Nevesta ma prístup do tvojej spálne?Ty si myslíš ze keď je na materskej tak nemá nárok si rozkazovať v ich byte,lebo podľa teba byť patrí synovi a teda aj tebe?Ze vlastne ona tam je cudzia lebo nerobí a teda syn a ty si môžte určovať co sa ma kúpiť,či gauč je drahý,či sa má Nevesta uskromniť,lebo tvoj syn zarába.ona je bez peňazí a keďže to je tvoj syn,jeho peniaze tým pádom aj ty máš nárok rozhodovať alebo im radiť a radiť a syn by mal poslúchať nie nevestu ale skôr teba,lebo ty si šetrná,racionálna a dovolíš každému ísť do tvojej spálne?
Odpadla som 🤣🤣🤣🤣🤣 . Silou mocou vyprávať na nevestu. Nečudujem sa že sa chce odsťahovať niekam ďaleko..mať takú svokru tak si to hodím
Mila autorka, toto co ti teraz napisem myslim uprimne. Ak to nie je vymyslena tema, mala by si vyhladat odbornu pomoc, tvrdit o synovej manzelke a matke tvojho vnucata, ze je to cudzia zena, vycitat synovi, ze kupil manzelke nahrdelnik s napisom najlepsia mamicka (ona matkou uz je) je chore a ubohe, liec sa cim skor, lebo takymto tvojim chovanim svojho syna stratis. Velmi mylne si myslis, ze tvoj syn je chudiatko a pocuva svoju mamzelku aj ked nechce. V skutocnosti ti hovori pravdu a to bud este rada, ze ti nepovie, ze im ides neskutocne na nervy a prerusia s tebou kontakt.
Nevieme ako zijete. Veru neviem a ani nechcem. Lebo toto co pises mi pride chore…. Prosim poueraj na scoju domacnost. Svoju kuchynu. Svoju spalnu. Svoj gauc.
Oni su rodina. Keby bola nejaka pofiderna frajerka, ale je to uz jeho manzelka. Maju svoje sukromie ktore si chcu strazit. Tak im to dopraj.
@katkaba1 nemusí byť vymyslený... Keby je písaný v inom jazyku a nie je tam spomínaný iný syn... Tak 90perc sedí aj na matku môjho partnera. Takže verím ze žijú viaceré obdobne exempláre, a ešte to nazývajú aj materinskom láskou k vlastnému dieťaťu, ale v konečnom dôsledku len ubližujú lebo nechápu a nechcú dopustit ze ich dieťa vie byť šťastné aj bez nich
Nechapem ako jej to mozete tolerovat. Tie dvere musia byt otvorene, telefony odblokovane, pristup k bankovym uctom ma byt samozrejmostou. Rovnako lekarske zaznamy. Neviem co to maju dnesne nevesty za moresy, zobru vam syna a este aj dvere na spalne zatvaraju.
Po prvé, väčšina žien sa cíti nepríjemne, keď im akákoľvek návšteva vidí do spálne.
Po druhé: máte pravdu, že ste na návšteve u vlastného syna. NA NÁVŠTEVE! Syn je možno váš, ale byt je jeho a jeho ženy.
Po tretie: poskladať prádlo v cudzom byte ľuďom, ktorí vás i to nežiadali, je poriadna drzosť.
Z vašich vyjadrení je jasné, že nerešpektujete hranice iných ľudí. Ak chcete s nimi dobre vychádzať, zamýšľajte sa nad sebou, nie nad tým, prečo nevesta zatvára dvere na spálni.
Aj ja zatváram,pri hocijakej návšteve,aj deti vedia,že tam nemajú čo robiť ...žiadne hranie a podobne...ale viete čo?aj WC mam zatvorené a tam môžu všetci 🤣už len toto by ma trápilo...
Milá autorka, ak by som u nás doma nezavrela dvere na spálni, zavrie ich za mňa prievan. Takže, ako vidíš, tie dôvody zavretých dverí na spálni môžu byť rôzne. Od praktických (prievan), cez zvykové (vždy to tak robia), až po ochranné (zachovanie intimity). Prečo tebe napadlo, že je to kvôli tebe, aby ti nevesta týmto gestom mohla robiť psychickú nepohodu? Naozaj si myslíš, že konanie ľudí okolo teba je vždy podmienené tvojou osobou? Ale no tááák.
Na Cajle ťa už čakajú, majú pre teba vip izbu aj personal
Ty si stále nepochopila, že jeho rodina je teraz jeho žena a dieťa. Ty si mama, ktorou budes vždy, ale jeho domov je pri nich, nie u Teba. K Tebe chodí na návštevu, domov chodí k žene. Bohužiaľ, si žena ktorá stále neprestrihla pupočnú šnúru. Našťastie sa zdá, že syn je dostatočne zrelý a drží stranu svojej žene. A tak to má byť. Problém nie je nevesta, problém si ty!!! A ak si to neuvedomíš, prídeš o nich.
Ano je to v poriadku, ze zatvara dvere, spalna je dost sukromna miestnost, mozu tam mat aj intimne veci, vobec to neber v zlom a nijako to neries.
Pamatam si, ako sme.sa.raz.v.robote.rozpravali na podobnu temu. Trosku mimo temy, ale napadlo ma to a spominali sme na tuto prihodu vzdy s humorom.......: Mala.som kolegynu,,taku velmi vyrecnu, proste.sa.jej usta nezavreli.....vravela, ako raz prisla,k,nim svokra na navstevu neohlasenu, byvali v dvojgeneracnom dome. Uz jej to liezlo na nervy, tak jej na rovinu povedala, ze nech takto neohlasena.nechodi, ze co by.robila, keby.mali vtedy.s.jej synom sex, lebo vsak aj cez den sa da. Ze svokra.zmeravela.a.odvtedy da dopredu vediet. 🙂
Ok táto odpoveď hovorí za všetko 🤦🏻♀️....je to vlastné dieťa ale má už vlastný život a spálňa je dosť intímne miesto tak má pocit že ju chce zavretu či pred vami či kýmkoľvek iným 💁🏻♀️,vy keď máte otvorenú tak máte otvorenú,verím že nikto ani len nerieši vasu spálnu,či je otvorena či zavretá....akosi sa na to moc zameriavate....
Nechceš byt náhodou pri tom čo robia keď sú v spálni??
Ozaj doteraz som sa nedočítala čo s tvojim mužom?
Na materskej a potom rodičovskej?? 🤣🤣🤣 Však to je normálne, nie?? Každá sme väčšinou s dieťaťom doma tri roky, taký je život 🤣🤣a tak nastaveny systém,či ho má zobrať ísť si hľadať robotu? Či ako nechápem 💁🏻♀️🤣
Viete, všetci sme z iných rodín. Máme rôzne zvyky. V niektorých rodinách je spálňa intímne miesto a nikto "cudzí" tam nemá chodiť. Moja mamka to tiež tak vravievala a ja tiež zatváram dvere na spálni. Ale máme poschodový dom a hore chodia hlavne návštevy deti, takže nemajú chodiť všade. Ja dokonca zamknem, lebo ich nestrazim. Ale robila som to aj v byte. Len málokto surovo vstúpil do spálne za mnou. Svokrovcom som v spálni nikdy nebola. Na jednej prednáške som počula, že niektorí ľudia zvyknú bordel nahádzať do spálne a zavrieť pred hosťami. Raz mi to aj kamoška spomenula, že niekedy keď nestíha nahadze do spálne.
Neberte si to osobne, na viac veci si treba vzájomne zvykať. Horšie by bolo keby sa správala k vám neuctivo a neobsluzila by vás.
Ja mám na vchodových dverách guľu a zatvorené je wc, spálňa aj detská izba. Niekoľkokrát som načapala pseudosvokru, ako mi lozí po byte s cudzími ľuďmi. Že jej syn takto býva🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Amen tma. Náhr. kľúč zrejme nikdy nepochopí: je u nej iba pre môjho syna, ak by sa náhodou vymkol🙃vlani mi tá chudera pokazila svetlo na povale. Iniciatívne išla lašovať, keďže tam mám botník aj šatník😇práve v čase mojej dovolenky. Výhovorka: išla mi poliať kvety(to nikdy nerobila, pretože to robí moja mama iba po dohode so mnou
Tiez to vnimam tak, ze spalna je iba nasa, moja a manzelova (samozrejme, ked boli deti babatka, spali tam tiez s nami... Ale teraz uz spia tiez u seba, akurat cez vikend rano sa najmensi pride este potulit). Dvere na spalni privieram vzdy, ked tu mame navstevu - rodinu, kamaratky, vsetko jedno. A ked tu maju navstevu deti, neexistuje, aby sa hrali v nasej spalni. Takisto my ked ideme niekam na navstevu, vysvetlujem najmladsiemu, starsie uz vedia, ze do spalne sa nikomu nechodi. A ked niekomu v nestrazenej chvili vbehne do spalne, okamzite ho z nej beriem aj keby ta rodina povedala, ze im to nevadi.
Tak toto by som merala. Manželská láska je iná a aj keď sa nám to ako matkám nepáči...je dobré keď láska raste, majú sa radi a svojim spôsobom.
Tak tomuto sa povie opicia láska....synovi matka zazlievať, že považuje svoju manželku za najlepšiu matku. Ste nezrela osobnosť.
To neznamená, keď je to váš byt, alebo ste naňho prispeli, aby si chodila do spálne.Co tam vlastne chcela vidieť ja nepochopím?či náhodou nekúpili novú posteľ či závesy?
Autorka, nereaguje na otázky a ide si len svoje dookola. Bola, položená otázka ohĺadne manžela, alebo partnera autorky, prečo neodpovedáš, na otázky, je to veĺmi dóležité, lebo to by, ako tak vysvetĺovalo, tvoje prehnané, až chorobné naviazanie sa na syna.Láska k dieťaťu neznamená, nenehať ho žiť svoj vlastný život a dusiť ho pod tlakom vynucovania, tvojej doležitosti a pozornosti, ktora ti už nepatrí, ale patrí jeho manželke.Pozornosť a rešpekt by si mala v prvom rade, dostávať od svojho partnera a nie od dospelych deti, ktoré majú už vlastné rodiny a životy.Toto, nie je laska, ale egoizmus a presadzovanie si svojho a posuvanie svojej osoby na stupienok, ktory v živote tvojho dospeleho syna patrí jeho partnerke a deťom. Takymto, toxickym správanim, ho stratíš uplne, kedže ho staviaš do pozície rozhodovania, medzi svojou partnerkou a tebou, čo je úplne choré. Čo hovorí na toto tvoje správanie otec tvojich detí a tvoj partner autorka, nezamenila si si nahodou svojho syna, za svojho životneho partnera, pre ktoreho by si mala byť na prvom mieste a on pre teba....
No teba by som nechcela mať za svokru presne ten typ čo sa hrá na chuderku a pri tom prekračuje hranice súkromia lebo veď je to môj syn.. ale vieš čo zvykaj si tvoj syn je už dospelý a ty sa môžeš aj poskladať do kocky nič ale že nič s tým neurobíš a tak je to správne
Podľa mňa by si nevestu určite mala konfrontovať... isto tam schováva milenca ,keď prídeš nečakane na návštevu.. 😅😆..

A s cim ju chces konfrontovat?ze si dovolila vo vlastnom byte zavriet dvere????a ako zijete,co to ma s dverami co spolocne?ci oni ziju spolu a teba k tomu neprizvali?