Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?
Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?
Vymyslená téma. Inak je tá svokra psychopat. A psychopat je si natoľko sám istý sebou a svojím konaním , že by si nikdy nepýtal radu na fóre. Takže blud. Zas sme niekomu sadli na lep
Dúfam že sa syn odsťahuje veľmi ďaleko od teba
Je mi veľmi ľúto vašej nevesty.
Viete aká je najlepšia svokra no predsa studena.
@alickapusinka alebo aj inac, kvalita svokry sa zvysuje kvadratom vzdialenosti, nejlepsia hodnota je 4, kvadrat 2 metrov do hlby
@larisalarisa to teda nie je.ale som rada, že máš takú bublinu vďaka ktorej ti to príde neuveriteľné.
Poznám svokru ktorá doniesla rodičov bývalej manželky(bez deti, krátke manželstvo v mladosti) aby sa pozreli ako si syn spravil dom v čase keď tam bola nová partnerka.....
Ľudia sú rôzni
Prepáč,ale nechaj syna dýchať, on už má svoju rodinu, ona je teraz pre neho jediná, je to jeho žena, nepoznám muža ktorý je jej manžel a majú deti aby nedával na deň matiek darček, aj ja dostávam na deň matiek od deti a od muža a niesom jeho matka,ale matka jeho deti.. teraz je ona prvoradá v jeho živote...bude a má s ňou držať nie so svojou mamou....tak proste ide život....aj ja mám dvoch chlapcov....keď budú mať rodinu tiež ju budú uprednostňovať predo mnou....lebo tak to má byť,tak je to správne ... Aj ja držím s mužom nie s mojimi rodičmi,takisto on so mnou nie so svojou mamou....tak to proste je a je to v poriadku....cudne by bolo keby to bolo naopak....on už je dospelý a má svoju rodinu....budeš pre neho stále dôležitá....ale prvoradá je jeho rodina spolu s manželkou....má svoj život,vy máte svoj....
Pre ziveho Boha. Nabuduce ked sa stretnem so svojou svokrou tak jej nohy vybozkavam, ze je taka skvela, aka je. Mat teba za svokru, uz by sme byvali na opacnom konci zemegule a nie republiky. Syn sa ozenil, hlavna rodinna jednotka su on a jeho manzelka nie on a jeho matka. Jeho manzelka nie je cudzia zena. Je mu blizsie ako matka. Treba sa s tym zmierit a nevyjadrovat sa o dospelych potomkoch akoby mali 5 rokov, potrebovali vodit za rucicku a navyse boli uplne nesvojpravni. Dufam ze toto forum tvoja nevesta najde, da si dve a dve dokopy a vymeni zamky.
Ja tiež zatváram spálňu. Aj z detstva si pamätám že sme mali zavretu spálňu. Podľa mňa je to úplne normálne. Svokrovci nám do spálne nikdy nechodili, iba keď sme im chceli niečo ukázať.
Ani moji rodičia nám nechodia do spálne.
No, Teba by som za svokru nechcela, keď Ti vadí toto, určite Ti budú vadiť aj ďalšie veci, do ktorých Ťa nič.
♦️
Vy ste im upratala pradlo? Tak to mozete byt rada, ze nemate zabuchnute dvere do bytu. A nenahovarajte si, ze vlastne mohli byt radi. A ze "len" nazriet do spalne? - to je jasne, ze to sa rovna Kontrolovat. A keby tam bol neporiadok, tak co ...."len upracete?", "len upozornite?"....Presne takato je moja babka a viete ako to skoncilo - zavrela si tie dvere i do domu !!! Jednoducho - ak si chcete udrzat syna, tak opecovavajte nevestu ako najlepsie viete. A hlavne Nelezte Do sukromia !!!!
@autorka Pride mi fascinujuce vidiet ako sa ako matka doslova a do pismena DOBIJAS do spalne syna. Ako neviem ako este inak by si chcela navnimat, nacitat, ze to nie je ok. Nie je to tvoje miesto, do synovej spalne uz par rokov nepatris a je uplne ok, ak ti to da nevesta na javo. Niekomu totiz samotnemu nedocvakne.
To, co prezentujes ako lasku k synovi, nie je laska, aspon nie zdrava laska matky a dietata. Zdrava laska = tesilo by ta, ze tvoj syn ma aj vdaka vztahu k tebe krasny vztah so svojou zenou. Pretoze ci si s tym ok - viz tvoje monology o retiazke alebo nie si s tym ok, ona je teraz zena jeho zivota cislo JEDNA a tak je to vporiadku, je to uplne na mieste, teda ak sa pytas, cim si tu retiazku zasluzila tak napr. tym ze ak ma s nou deti, chce s nou mat deti, tak napr. tymto - uplne jednoduche.
Nikde nepises ako je s tym ok, tvoj manzel, nechcem predjimat, kde je, ale spalnu, ktoru ty mas vypratavat, navstevovat je ta vasa a detto retiazku ti ma kupovat tvoj muz. Nie syn.
Je to zvlastnosmutne vidiet na zenach, ako si vynucuju byt prve a skoro jedine u svojho syna. Je smutne citat, ze vobec nemas pocit, ze je to divne, ak sa snazis chodit k nim a zneuzivat kluce, ktore ako pises mas pre pripad zabuchnutia, nie pre pripad, ze ak su prec, tak si povyrazim a SKONTROLUJEM jej vsetko.
Neviem, co je tak nepochopitelne, aby si nerozumela, ze toto nie je vztah matka dieta - dospele dieta - ktore ano ma pravo na svoj zivot, ktoremu nemas robit zo zivota peklo a ktore nema mat pocit viny, ak drzi so svojou manzelkou, lebo od neho je to zdrave. Tvoja verzia toho ako by to malo byt ok, je nezdrava a nevporiadku. Ako ospravedlnenie mozno mas, ze si sama bez manzela, alebo ja neviem, kde ho mas, ze neriesis skor si vztah a aktivity s nim, no uprimne doma pri zrkadle si odpovedz:
1 - co ma byt vysledok tychto tvojich dobijani sa na miesta, kde ta ocividne nechcu?
2 - o com je pre teba tato sutaz ja a nevesta? Ak by si ty bola nevesta u seba doma, chcela by si mat za zadkom "staru babu jagu" co ti zbiera a sklada nohavicky do skrine a hovori, ze ju nezaujimaju tvoje vibratory? Ako by si sa citila?
3 - ak sa rozvedie s tvojim synom a on bude nestastny, budes ty stastna?
4 - vysledok ty 90tnicka a on 60tnik stale zijuci s tebou bude ok vztah? Toto pre vlastne - vraj lubene dieta chces?
5 - tebe bolo dopriate mat vpohode vztah a klud s manzelom alebo tiez si robila prezentacie spalne inej jezibabe? To len ci je to taka slovenska klasika, ktora je typicka aj pre porody - ze zvladli ine na hovno zivot, tak zvladne aj ona, nevadi, ze mne samej to vadilo, prezije to, proste to tak u nas generacne je, taky folklor si odovzdavame
a ked si uprimne das odpovede, tak si popocuvaj podcast ludskost -- https://podmaz.sk/podcast/ludskost/9218534970-1...
A vedz, ze aj keby sa odstahovali na kraj sveta, lebo sak zijeme na doske, tak ak ta ma rad, tak aj z toho kraja sa za tebou bude, budu radi vracat.
A tym co robis ich ozaj nutis preskumat ako daleko odtial ten kraj zeme je a odijdu presne tak daleko a nie ze ty s tym nesuhlasis, ale ty s tym moja zlata vobec nic neurobis.
Teda hod sa do pohody - pracuj na sebe, ak mas energie nazvys, tak sa objednaj na nejake psychologicke sedenia, lebo to co predvadzas mas na 15 stranach rozpisane, ze nie nie je ok, a kludne myslim ze by ti tu kopa ludi dala aj peciatku na to, ze je to tak mimo standard a mimo normal, ako len sa da. Zlata nevesta, ze ta este stale slusne predychava a jedine co urobi je, ze zavrie dvere. Ak by to bola ina, tak si uz von z bytu a nemas kluce a ja chapem, ze ta to nasiera, ze nie je po tvojom ale nie, ani porod dietata ta neopravnuje vstupovat mu don do vysokeho dospeleho veku a uz vobec to neznamena, ze mozes riesit aj zivoty uplne cudzich ludi, ako si poznamenala dost hnusne pri teme byt, ze by nic nemala nebyt tvojho syna.
Ehm to nevies, a aj ked by si mala pravdu, tak do ich rieseni ta ozaj nic nie je.
A ak sa tebe niekto montoval do zivota a nepovedala si nie, tak to nie je vstupenka, ze teraz budes na koni ty, takto to proste nie je a ak si sama mala svokrou takto posraty zivot, tak o to skor dospej, priznaj si to, ze to nebolo zvladnute ani z jej ani tvojej strany a pomoz detom zit ako chcu oni, alebo ich len nechaj naj ziju podla seba ako chcu.
Obcas je nulova intervencia lepsia ako to, co predvadzas.
Je smutne tvrdit o niekom kto je doma a stara sa, ze je lenivy a ze len vymysla a ze nakupuje netusim ake bludy, drahe gauce, co si podla teba mali kupit, lacny? a o rok zas? ci len aby nemala drahsi a krajsi ako ty? Aj tak bude, cokolvek co bude mat bude smrncovnejsie ako tvoje, pretoze ten vek, s ktorym ty superis a ta mladost, ktoru ona ma, ty uz mas lasko davno pase....uz ti neni dvacet let a asi ani 35 moja draha....a ked nevies predychat ani toto ako zena, starsia zena, ktora uz toto ma mat za sebou a ma mat krasne spomienky a len sa na syna zadivat a mozno sa vratit k svojej laske, k svojim zaciatkom, ak nevies toto, tak mi ta je luto a ty zober knizku o Snehulienke do ruky a citaj, jezibaba sice s jablkami chodila ale prd jej to bolo platne, teda si daj jablko doma na balkone, terase ty a dojdi k synovi ked ta zavola, pozve, na ten cas, ktory ta pozve. A skus to rodicovstvo ponat zdravsie. Bude v tom najma tebe lepsie.
Ine by to tiez nastvalo a nikto by nebol rad ked by si to hoc aj moja mama dovolila ….vy nemate pravo do spalne ani nakuknut…
@autorka....ani som nemala listovat stranu vpred, je jasne, ze si rozvedena, tak naj je aj syn a budete starnut krasne spolu, co?
Nevadi, ze to nechce, je to tvoje decko, tak snad hadam si nebude zit svoj zivot podla seba....to by si sa na to pozrela....pokojne mu ho dobabres a bude to parada!
Len vy dvaja, spolu, naveky.
uff.
a druhy syn predpokladam uz na tom kraji sveta zije a ma ta celkom slusne na haku, ci?
tento bude asi prvorodeny a skusa to prezit v tvojej blizkosti, co?
Len take tipy...🙈🙊🙄
A tvoja svokra ti chodila po dome a do spálne,boli tí to prirodzené?
Moja zlata, mas muza, mas dve dospele deti. Mas najvyssi cas uzivat si ten cas, ktory je tebe a tvojmu muzovi vymerany tak ako najlespie sa da a tak casto ako casto sa da. Ty si uz svoje spravila, svojich synov si vychovala, mala by si si byt ista, ze si ich vychovala tak dobre aby si vedeli vybrat tie najlepsie zeny pre seba, aby sa vedeli postarat o svoju rodinu. Ty uz si mas uzivat plody svojej prace, uzivat si starobu, lebo dlho tu nebudes. Nie starat sa o veci, do ktorych ta nic nie je. Co maju tvoji synovia v spalni, a nemyslim tym len nabytok a kvietkovane postelne pradlo, je uz ich vec, ich sukromie a ich rozhodnutie, ktore ty mas akceptovat. Nie vyplakavat, ze uz ich nemas pod kontrolou. Nie nemas ich mat pod kontrolou, nesmies rozhodovat o ich zivotoch. O nich rozhoduju oni sami, a keby sa nieco nepredvidane stalo, tak o nich rozhodnu ich manzelky, ty uz nikdy nic nerozhodnes. Ani to aky gauc si kupia ani to ako budu mat v sufliku ulozene trenky, ani to aky nahrobok budu mat, keby doslo k najhorsiemu.
Aj keby si mala pravdu (budem uz tykat) a ozaj je to nestastne manzelstvo, mozes poskytnu synovi oporu a povedat mu, ze si tu pre neho keby chcel pomoct, alebo porozpravat sa. Ale tym to konci - riesit spalnu, gauc, a bohvie co este je mimo tvoju kompetenciu.
Ak ti na 2x neodpovedala na otazku ceny gauca, je vyslovene nemiestne sa opytat syna, tym si dala jasne najavo, ze nerespektujes nevestin velmi slusny sposob, ako ti neposkytnut info o cene, pretoze ta do toho nic nie je. Mohla ti povedat aj, ze co sa staras. To ze on to platit nechce je tvoja domnienka, hadam si nevychovala trula, ktora sa o tom nevie so zenou pobavit, ci kupia nekupia novy gauc. A k tomu privesku, takze vlastne ona mamina je, uz tu je vnuca. Aj ked to nie je jeho mamina, ale je to mamina jeho dietata a on jej kupi taky privesok - svedci o tom, ze si ju vazi, pretoze to ozaj nie je bezne, aby muz gratuloval zene ku dnu matiek.
Myslim si, ze so svojim nastavenim mozes byt rada, ze stale mas este pomerne velky vstup do ich rodiny, zjavne si tam castejsie nez by si mala byt a povies si viac nez treba. Na svoj vek by si uz mala byt zrelsia a mat nadhlad nad vecou. Ona ozaj nemusi byt podla tvojho gusta, ale asi je podla synovho, inak by jej nekupil ani gauc, ani privesok.
Tvoj hlavny problem je, ze mas s nevestou problem a davas to najavo a pochopitlene to vadi aj neveste aj muzovi, pretoze tym aj jeho velmi degradujes, ze neni schopny si vybrat adekvatnu partnerku. Zhadzujes obom sebauctu a kym to nezmenis, nebudu si ani tvoju najmudrejsiu radu brat k srdcu. No a to je zacykleny kruh, tym padom sa ani oni k tebe enbudu spravat ako by si chcela, ked sa ani ty nespravas. Ale ty musis urobit zmenu.
Jedine co mi z toho vychadza ze vlastne ziarlis na svoju nevestu. Snazis sa v nej najst cokolvek co by bolo zle len aby si ty “vynikla” ze si lepsia?!
Neviem kolko ma vnuca. Ale ak nechces aby pretrhli kontakt tak radim ti spomalit.
A kedze vo vsetkom “negativnom” treba hladat aj nieco pozitivne….
Ak nebudes mat dobry vztah s touto nevestou. S tou druhou “horsou” podla teba ani tolko.
Naopak. Mala by si si hladat k nim cestu. Nekecat im. Nekontrolovat. Len z dialky sledovat a podat pomocnu ruku. Ak si “ziskas” nevestu tak si vlastne vyhrala.
Ale nie nad nou—ale sama nad sebou.
pribudla linka "gauč"...moja, ty by si chcela:
1. lacný gauc, ktory po par rokoch bude vysedeny, bude ta z neho bolet chrbat krk, vsetko? My sme taky kupili, za 500eur a po asi 5 rokoch vyhodili...sa nedalo uz na nom sediet, hoci na pohlad vyzeral luxusne,ale bola to lacna napodobenina z polska
2. gauc, na ktorom uz niekto rped tebou sedel spoteny, moznmo aj spinavy, ...so spotenu ritu ...? ja veru nie...a este aj co vselico sa na takom gauci robieva 😂
3. gauc v ktorm uz ziju nejake tie roztoce, chrobaciky,...?
Vzdy je lepsie zainvestovat do kvality, vsak aj pre svoje vnucatka chces, aby od narodenia zili v peknom prostredi a nechytali barsake alergie aj z gauca
v niecom mi inak pripominas moju svekrusu...tiez ma doma izby svojich synov v nedotknutom stave...a jeden sa jej tam uz aj vratil a ona ho zas obskakuje...Ten jeden, ktory rad pozera na dno poharika,...tak mu este aj kupuje ...
@pink_lady vies co ja mam tiez izbu u rodicov. Maju obrovsky dom a tak ked pridem aj s detmi mame svoju izbu a kde sa zlozit. To je ine.
Problem tu nie je izba-i ked hej sa moze zdat akoby sa nadejala ze sa synacik do tej izby vrati.
Ja nechapem. Ak by bola milujuca tak jedno co matka chce je-aby jej dieta bolo stastne. Kde s kym a ako je jedno. Ale stastne.
@sense tiez si nemyslim ze by to bola vymyslena tema , lebo moja svokra je rovnaka :D svokor este horsi :D ale ja som si na to zvykla, a manzel uz tiez prehodnotil ze na koho strane bude ... podotykam, bez mojho dohovarania , sam na to prisiel ked sa nam narodila dcera a starali sa do vsetkeho :D
Ahoj,
Ja som matka 4 synov. Raz vyrastu a snad sa aj ozenia. No uz teraz viem ze nevesta mi nebude cudzia osoba (ako ty nazyvas tu svoju) ale bude mi ako dcera, ktorej budem pomahat a ktoru budem respektovat. A ze jej budem vdacna za deti- moje vnucata - a ze budem vdacna ak bude doma s detmi a dostane od mojho syna darcek najlepsia maminka… a ze budem hrda ked muz bude za kazdym nazorom stat po jej boku…pretoze potom si poviem, ze som zo svojich synov vychovala dobrych muzov.
Ja zatvaram takisto spálňu pred každým, dokonca ju zatváram aj pocas dňa, aj keď nikto nemá prist. Je to zvyk a keby sa niekto sťažoval, tak nemusí chodit. To ze ty máš doma všetko otvorene, neznamená, že to musia mať aj ostatní. Proste to akceptuj
Kks toto je naozaj sila, ty normálne ziarlis, že muž miluje svoju ženu. Však ty si chorá, mala by si vyhľadať pomoc alebo si nájsť koníčky. Keby som mala takú svokru ako si ty, tak sa odstahujeme do inej krajiny a nevidela by nás viac ako raz za rok, našťastie moja svokra je jeden z najlepších ľudí. Bud rada, že ťa ešte neodstrihli, lebo sa blížia k tomu kroku
@ddaassuullaa onak túto tému som si presne spomenula, že ktovie ci jej deti chodia do škôlky alebo je ona doma s nimi lebo sa jej nevyplatí chodiť do práce za 700 eur😅

Milá svokra nemôžeš súperiť o náklonnosť svojho syna s nevestou.
Nájdi si iný zmysel života, svoju úlohy matky vychovať syna si už splnila a je dospelý a samostatný a bude robiť rozhodnutia a radiť sa spolu zo svojou milovanou manželkou. V synovom živote je teraz na prvom mieste jeho manželka a nie ty. Či už to budú z tvojho pohľadu dobré alebo zlé rozhodnutia, nemáš právo sa im do toho miešať, sú už samostatná rodina ktorá je pre oboch dôležitejšia ako rodina v ktorej vyrastali. Nedávaj im rady ak ťa o to nepožiadajú a rešpektuj ich rozhodnutia.
Verím že chceš dobro pre svojich synov ale všetkého príliš veľa škodí, aj keď sa človek preje dobrého jedla tak mu je zle. Tak aj veľa dobra čo všetko pre syna chceš urobiť im škodí ak ťa o to nežiadajú.
Venuj sa záhradke, alebo manželovi, navštívte miesta kde ste boli v mladosti a zaspomínajte si, alebo miesta kde si ešte nikdy nebola. Ak vieš niečo tvoriť zavolaj do krízového centra či by nepotrebovali s niečím pomôcť a môžeš niečo deťom štrikovať. Prihlás sa ako dobrovoľníčka na nejaké aktivity kde vieš vypomôcť vo vašej obci. Tiež som dávnejšie videl na YT pekný kanál českej babičky ako varí a pečie, natáčala to fotoaparátom, vysvetľovala tipy a triky a mala peknú sledovanosť. Budeš potom šťastnejšia.