Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?
Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?
Bývajú blízko, tam kde syn býval celý život. A ona chce aby išli bývať pomaly na druhý koniec Slovenska
Preboha...🙈 Zabudla si prestrihnut pupocnu snuru? Ved kazde dieta raz vyleti z hniezda a zije si svoj zivot. Ži a nechaj žiť . Naco dookola opakujes,ze ved pockajte,ked budete mat dospele deti. Myslis si,ze tu na MK sa nenachádzajú zeny/svokry s dospelými detmi?? Tvoja uloha je lubit svoje deti, byť šťastná a vdacna za to, že sú oni šťastní. Co chces viac?? Naco sa im pleties do zivota? Nemáš muža? Nájdi si koníčky, zabav a zamestnaj svoj život niečim, čo ta odputa od takychto nezmyslov,ako sťažovať sa na zavrete spalnove dvere, alebo ako chodiť do bytu svojho ženatého syna za ich neprítomnosti 🙄🤦♀️
A o upratovanie ich osobných veci ta nikto neprosil,ci ano?Mali by ti byt za to vďačni? A prečo? Lebo ty si sa rozhodla liezt im do súkromných veci? Tvoj syn uz neni male decko, ktoremu si dakedy skladala prádlo.. Na takéto úkony má svoje vlastné ruky,alebo manželku.
Odkiaľ vieš, že nechce?
Teba mat za svokru, tak k nam nevstupis...kluce by som ti zobrala...ty si uvedom, nie je to tvoja domacnost, ty kludne ukazuj navstevam aj obsah suplikov k kuchyni a skrin so spodnym pradlom...nebyvas tam, respektuj zvyky a sposoby zivota inej rodiny...dal jej darcek ku dnu matiek?..asi ju povazuje za vynikajucu matku...tebe nedal?...pytaj sa sama seba preco...tu mas odovedi plny mech...
povedal ti osobne, ze sa nechce stahovat a zena ho do vsetkeho nuti? Aj mamy sa mozu mylit.
Tvoja nevesta ma obrovske stastie. Chlapa, ktory ju miluje a ktory sa jej zastane aj ked ho jeho vlastna matka postai do neprijemnej situacie. A ano, vazi si ju ako matku svojich deti, preto je kupi na den matiek darcek.
A tvoja nevesta ma zaroven tu cest mat svokru, ktora stoji za vsetky peniaze. Stara sa do toho do coho sa nema, este stale neodstrihla pupocnu snuru a este aj na nu ziarli.
Myslim si, ze je najvyssi cas aby sa svokra dala dokopy, pretoze za to, ze ona trpi syndromom prazdneho hniezda nemoze ani syn ani nevesta, pretoze ona si nedokaze urobit poriadok sama so sebou, miesto toho aby si upratala v hlave upratuje neveste pradlo.
Autorka - ty v tom vôbec nevidíš problém?? Veď to je neuveriteľná drzosť, prísť len tak skontrolovať nieči byt a hrabať sa im v prádle! Aj keď za účelom upratania!
Teraz čítam ďalej a vidím, že problém si ty.
Samozrejme, že má syn držať pri manželke, chvalabohu, že má chlapík rozum. Tá cudzia žena je jeho najbližšia osoba, áno bližšia ako ty. A máš pravdu , nedá mu lásku ako ty, dá mu viac...
Chcela by si, aby bol šťastný? Nájdi si iný projekt a nechaj ho dýchať!
Nie si ty ta prepnuta ženská, čo tu vyplávala, že syn chce narodeniny osláviť so svojou ženou a ona nevedela zniesť, že ju pozval až na víkend?
Niektoré matky dospelých detí sú jedna veľká, prevelka katastrofa.. také smutné..
A kam sa chce sťahovať?
dajme tomu, ze to co hovoris, je pravda. Aj napriek tomu, syn potrebuje zazit svoje vlastne skusenosti, mat vlastne zazitky, aj tie dobre aj tie menej. Tomu sa hovori zivot.
Inak, nečudujem sa, že nevesta sa chce odsťahovať.. od teba by každá súdna nevesta chcela ísť tak ďaleko, ako je to len možné..
Autorka, Tvoj syn sa zenil v akom veku, ze sa chovas, ako keby si ho este kojila?
Mna sa svokra vzdy spytala, ci mi moze poskladat, ozehlit, nacarit, hlavne to bolo po porodoch deti. Este sa ma spytala, AKO skladam tricka, ci na polovicu, ci tretiny, ako nohavicky a spodare a ponozky. Aby som to nemusela podla seba potom znova. Ale tak ja ju vnimam ako druhu mamu, nemam tajnosti, ani vyhrady, aj spalna je otvorena, je tam bordel, teraz duplom, ked sa budeme stahovat. Neriesime.
Ale ak to Vy mate inak a hlavne nevesta, tak to proste neries. Zatvara spalnu a hotovo.
Dnes som sa dala do reci s 1 mamickou a ta mi hovorila, ze kamoska ma 2 synov a nepusti ich do kuchyne, ze chlapci take nepotrebuju vediet, zena patri do kuchyne a chlapi su chlapi. No lutujem uz teraz tie nevesty, co si takehoto zoberu na krk.
A toto je uz iny level, vyrobit z nicoho dramu.
Ale vyzivna diskusia toto, fakt.
autorka, ja mam dvere zavrete vtedy, ak je tam otvorene okno-kvoli prievanu...nemoze to byt tym?
@erikavesela moja už nevstupi a ani manžel tam neberie mňa ani deti ani sviatky oslavy atď, nechala som ju v správny moment ukázať pravú tvár 😀 ten čumel a ja som s nou krik narobila o 3 mesiace neskôr 😅 ze ci ho bijem alebo podvádzam toto tu je asi taká istá mimo žena co zostane sama po čase
To "blbé" prádlo keby mi svokra upratala, tiež by mi to vadilo. Je to súkromie, môže tam mat nohavičky, podprsenky, prečo by sa svokra v tom mala hrabať. Neber im súkromie, sú dospelí.
a preco sa chce nevesta stahovat?
Dúfam že túto tému si prečítajú všetky tie, ktoré v každej téme o svokre lamentujú ako su nevesty vždy tie zle 🥲 juuuj..
Ty si jedna zruda, nie milujuca matka. Despoticka manipulatorka, ktora vydiera vlastne deti kvoli svojej opicej laske. Ty si nieco skutocne neopisatelne TY nedovolis aby sa dostahovali? Co si ty, ze ty budes nieco dospelym ludom dovolovat alebo nedovolovat? Ten tvoj syn sa asi velmi rad od teba odstahuje, na druhy koniec sveta aby si mu nechodila skladat trencle, lebo on je dospely, svojpravny, ma svoju zenu, ktora je matkou jeho deti a s ktorou chce zostarnt.
Ked raz tvoje deti pred tebou zatresnu dvere, bude to iba a len tvoja vina. Mna by velmi zaujimalo, co si o tomto vsetkom mysli ich otec. Co si mysli o tebe, teda ak si vobec nieco moze mysliet, pretoze ty mu ani samostatne zmaslat nedovolis.
A musim to napisat, ty si presne ten pripad, pre ktory obcas pisem, ze svokry by mali den po svadbe humanne utracat...
Ešte napíšem, ze je to drzé hrabať sa im v prádle, ja by som svokru ani do bytu nepustila, keď sme preč. Co tam ma co robiť.
nie, nie si u vlastneho dietata. to sa mýlis. si na navsteve u novej rodiny svojho syna, nevesta si priniesla mozno ine zvyky zo svojej rodiny, ako mate vy. ma pravo si doma robit podla seba, aj ona, aj tvoj syn.
pokial si u nich doma, treba respektovat ich spolocne nove zvyky. a vo vseobecnosti : ak je syn stastny s nou, neries taketo hluposti, a pridu ovela vacsie skusky vztahu nevesta- svokra. treba otvorene komunikovat , slusne, a neurazat sa.
@jana_eyre_2 som si na 99,9999% ista, ze toto je troll
Či je táto svokra vymyslená, alebo nie, všetci vieme, že také existujú. Diskusiu si asi odložím s poznámkou "prečítať, keď sa dieťa bude sťahovať z domu k partnerovi" - upomienka, ako sa pre partnerov detí (aj pre vlastné deti) nestať hnusnou starou ježibabou.
U nas v rodine nikdy ziadna dohoda nebola,ale nikdy sa nechodilo do spalne.Pocas navstevy navsteva dokonca ani deti.Moja babka od mala zatvarala spalnu,nikdy nas tam nepustala,mama tiez ked prisla navsteva,teta a aj ja to robim.Je to ten najosobnejsi priestor a nikoho si tam neprajem.A cudujem sa ze mas potrebu im tak chodit!aje to osobna zona a nemas tam co hladat.
Ty mi prides ako volne pokracovanie pribehu z lazov na konci sveta, kde autorka tvrdila, ze robila len zle rozhodnutia - isla byvat do rodnej dediny, kde jej muz popri zamestnani, kym ona sedela na riti, postavil dom, ona bola "matka", varila im jej mama, deti nechcela dat do skolky - lebo daleko pesi, nechcela pracovat, lebo to je narocne, deri do skolky a skoly do mesta vodit busom.nie, lebo to by musela rano a potom spat a zase tam a potom s nimi spat - ibaze by take male same busom chodilli, o praci absolutne ani pocut, soferovat nie lebo to uzka cesta-kopec-zakruta a jedine riesenie videla - muz malo zarobi a aby ona mala dobry zivot, musi ho vyhnat do zahranicia robit (on posle peniaze)"a ona bude deti ucit v "skole doma"🙈🤦♀️.
Toto je volne pokracovanie po 20 rokoch?🤣🤣🤣🤣🤣
"veď som u svojho vlastného dieťaťa na návšteve", nie je to už celkom tak. Si na návšteve dospelého syna, ktorý má vlastnú rodinu. Predstav si svoju vlastnú svokru, ako ti nazerá do spálne, upratuje skrine. Možno tebe by to nevadilo. Rešpektuj ich, aj keď nesúhlasíš. Ona potom bude rešpektovať teba.
@prasiatko30 odkedy som citala tie dve debaty od matiek, ktore hejtovali vlastne dcery za to, ze nedojcia verim, ze take pripady sa vyskytuju. Jednoducho matka vie vsetko najlepsie. Aj to co chce jej syn, aj jeho trencle poskladat.... To len nevesta je mrcha...
My máme dvere v spálni celý deň zavreté či je u nás návšteva alebo nie
Máme bežne nejaké veci napr prádlo vyprate ktoré som ešte nestihla odložiť atď na posteli tak nemusí to byť na očiach
No samozrejme že sa chce odsťahovať!!! Kvoli tebe aby si im tam nechodila ako sa ti zachce !

@komplikovana nemusím to dokazovať, som matka a viem to. A nedovolím aby sa mal horšie kvôli žene čo ho tlačí napríklad na sťahovanie ktoré sám nechce