Kontaktovať starých rodičov môjho dieťaťa, ktorí o ňom nevedia?
Zienky rada by som vedela vas nazor. Uz viac ako 3,5 roka ne/trva moj vztah, z ktoreho vzisiel moj syn. Ten vztah je viac menej v nenavratne. O vztah nejde. Ide o to, ze maly ma uz 8 mesiacov a jeho stari rodicia ani netusia, ze maju vnuka. Oni netusia ani to, ze ja existujem. Ale to nechcem riesit. Ide o to, ze ja rodicov nemam a myslim si, ze by bola skoda, keby maly nemal aspon jednych starkych. Myslite, ze ich mam kontaktovat, alebo to nechat tak? Uz nejaky cas nad tym rozmyslam ci ano, ci nie. Lebo ja by som urcite chcela vediet, ci mam niekde vnuca. Co vy na to?
Ahoj, ja by som sa vôbec neozývala. Presne ako píše @evinka400. Niečo tam nie je v poriadku. Môže to byť dobré a starý rodičia budú fine, budú sa zaujímať. Ale o dieťa, nie o Teba. Možno si ho budú chcieť brávať k sebe na víkendy alebo stretávať sa s ním bez Teba? Ty by si v tom vzťahu bola navyše. Budeš s tým ok? Budú sa Ti pliesť do života. Ty si chceš dobrovoľne pridať do svojho dobrého, bezproblémového života úplne cudzie osoby o ktorých netušíš aké sú?
Pokiaľ chlap nie je v RL, nerobí problémy, neprivolávaj si ich. Dieťa bude mať kamarátov. Rodina je síce dôležitá, ale Ty mu vystačíš. Raz budeš mať nového partnera, a on možno bude mať nejakú rodinu.
Ak Ťa chlap rodičom nepredstavil, mal na to dobrý dôvod. Možno sú oni divní, alebo on... Každopádne mysli aj na možnosti, že starkí môžu vymyslieť, že chcú, aby bol ich syn zapísaný v RL (oni ho dotlačia do toho, aby to súdne riešil) a náhodou získa striedavú staroslivosť... Alebo aspoň nejako súdne určené, kedy si ho bude brávať k sebe/k ním... Ja by som to teda nechcela. Nechcela by som dávať moje dieťa cudzím ľuďom. Kým je malé, dá sa vyriešiť stretávanie len v Tvojej prítomnosti, ale keď bude škôlkár, už veľa nevyriešiš a oni si môžu cez otecka Tvojho dieťaťa vybaviť, aby ho mávali napr na celý víkend (i keď oficiálne bude s oteckom, ale prakticky bude s nimi, nič s tým neurobíš). Si s tým ok? Nechaj to tak, nepoznáš ich, nerieš ich...
Doteraz Ti chlap asi problémy nerobil (aspoň o nich tuším nepíšeš), ale ak urobíš niečo, čo sa mu nebude páčiť (zoznámiš sa s jeho rodičmi), tak čo ak začne robiť problémy? Čo ak bude vymýšľať niečo, aby sa Ti pomstil, aby Ti znepríjemnil život? Nevieš to.. A preto by som do takého rizika nešla. Kebyže Ťa s nimi chce zoznámiť, tak by to už dávno urobil.
Kasli na to usetris si sklamanie,moja mala ma styri mesiace jeho rodina o nej vie zaujem nula.Vlastne pre staru pani existuju vnucata len od jedinej dcery.A to som s nim bola zasnubena poznali sme sa...
@robin30 smutné
@janickacrazy oni sa rozhodli nenutim, vediet som im dala.
Ako vypátrať ? Vies ako sa hovorí ? Svet je malý a každý každého pozná.
Staci napisat nazov mesta/jeho časť alebo meno dediny a nájdeš informatora.
Aj ja som už takto zistila pár info o ľuďoch. Nemyslim dôverné, ale bežné verejné.
Aj minule sme sedeli na lavičke a dedko vedla spomenul ze bol hudobnik.a bum - byvalej kolegyni muzov kolega.
Oznam na nete, fcb stranky skupiny obyvatelov z danej obce.....
Ved nejdes ziadat porušiť GDPR
Dakujem za nazory zienky. Rozhodla som sa to nechat tak. Mozno sa to vyriesi aj samo. Zatial to budem brat, ze vsetko je ako ma byt.
@mymel
Ju videl on dva krat a viac nic ani cumel jej nekupil.Akurat len zavolal ze sa zeni a neposle peniaze ako ma.Mna to mrzelo len preto,ze mne maminka umrela a teraz je s ocinom velmi zle, rakovina sa vratila.Ze mohla mat aspon jednu babku a to sme vychadzali spolu dobre.Jeho sestra ma obvinila ze mi ide len o peniaze pritom som zarabala viac nez on,nevysvetlis.Uz neriesim idem sa snazit vyuzit ten cas,ktory nam ostava s dedkom.
nic nie je tak, ako ma byt .... nemas ho v RL, neprispieva ti ..... robi si, co chce. argumentujes nastrbenymi vztahmi, ale, moja, otec umrie, dieta nic nezdedi, nebude mat narok ani na sirotske, ..... stari rodicia by ti ani nemuseli verit. toto by som riesila aj za cenu "nastrbenych" vztahov .... nemas ani tetu/krstnu/sesternice/bratrancov? alebo kamosky? ak nemas pokrvnu rodinu, vypestuj si ju medzi priatelmi.
Jeho rodicia aj tak nenahradia tvojich. Vacsinou stari rodicia co maju ozaj zaujem su zo strany matky. Je o tom Normalne aj študia ze preco to tak je. Lebo matka je vzdy ista. Aj v normalne fungujucich Rodinach je vzacne ked maju stari rodicia ( Hlavne z otcovej strany) zaujem.Hlavne v dnesnej dobe ludia su viac egoisti staraju sa sami o seba svoj klud zabavu vela to beru tak ze svoje deti vychovali a vnucata im staci vidiet na sviatky . A to poznaju nevesty a ich synovia su snimi stastni. Aj tak maju na haku. Zeby mohli s vnucatami niekde ist nieco pre ne urobit. Radsej sa zamysli co by bolo Keby si nahodou umrela kto sa postara o dieta? Poznala som jednu co mala 4deti a nasla si dobreho muza irobili 5te a jeho rodicia sa tym vsetkym detom venovali viac ako bio starki z otcovej strany.
Velmi jednoducho si vies na fb najst vselico. V dnesnej dobe ze ist do krcmy pytat sa ludi 🤪Ja som z kanady vypatrala kamoske na Svk cez fb sestru jeho milenky v cechach. Ktora mi ochotne dala vselijake info 😎Mozno su starsi a nemaju fb ale kopec ich znamych mà . Nemusis ani nikoho kontaktovat staci citat komenty. A nejaky nazor si urobis. ( a tie baby ani nemali realne Nick mena) ale v tvojom pripade by stacilo pritlacit na otca dietata. Aj ked ty si velmi pysna ze ani vyzivne ti netreba. To je pre dieta nie pre teba . Vybav si to Keby si to mala aj odkladat dietatu 18r na knizku vzdy sa zidu$ . A tvoje dieta mà na ne pravny aj moralny narok. Len nebud pštros co strka hlavu do piesku nebud slaboch a vybav mu to, aj napriek svojej hrdosti. Bud rozumna.
moje deti starých rodičov nemajú a veľmi im to chýba. Neviem, či ty máš súrodencov.
Keďže píšeš, že otec dieťaťa sa s jeho rodičmi nestýka, tak by som ich vyhľadala, nemal by byť problém, keď bývajú vedľa a priezvisko by malo byť rovnaké. Možno by ste boli po prvom šoku všetci milo prekvapení.
Neviem, či by som si ich najprv "nobhliadla", alebo hneď zazvonila, tiež neviem či hneď s dieťaťom alebo len s fotkami.
Neviem, či by som sa poprechádzala pred domom a "náhodou" ich stretla - podľa toho, či by sa pozreli do kočíka a prípadne zareagovali, by si vedela aký majú vzťah k bábatkám, aký by si z nich mala pocit. A neskôr by som im cielene zazvonila.
Alebo naozaj hneď naostro zazvonila a predstavila malého....
Snažila s nimi skontaktovať, ke´d otec dieťaťa sa nečiní.... On sa hanbí? Čiže spolu nebudete, ale skúsiť "nájsť" starých rodičov nikdy nie je na škodu. A možno by sa tým všetko rozriešilo

To čo teraz pocituješ ako veľkú nevýhodu, ti do budúcna môže ušetriť množstvo problémov. Že o tebe nevedia jeho rodičia a otec nie je zapísaný v RL svedčí o jeho charaktere. Z nejakého dôvodu ťa pred nimi zatajil. Možno nie je "normálny" on. Možno nie sú "normálni" jeho rodičia. Do rodiny, kde sú takéto vzťahy, by som sa silou mocou nepchala. Ak by dieťa prijali, budú chcieť o ňom aj rozhodovať. Budú ti zasahovať do života, plánov, rozhodnutí. Raz si nájdeš nového partnera a ešte ti to príde vhod, že sa nebudeš musieť s nimi naťahovať. Aj mne by to bolo ľúto na tvojom mieste. Ale nebolo ti vôbec podozrivé, že po 3,5 ročnom vzťahu ťa nepredstavil rodičom? Toto si mala riešiť už ako tehotná. Alebo je za tým ešte niečo viac?