icon

Mám kontaktovať otca, ktorého nepoznám?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 11:38

Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙

Ahojte, riešim vec, ktorú som dlho neriešila, ale posledné mesiace sa mi stále vracia v hlave.

Svojho otca nepoznám. Odišiel od mamy ešte pred mojím narodením a nikdy sme neboli v kontakte. Vyrastala som len s mamou. Nebolo to tak, že by sme o ňom doma veľa hovorili. Proste nebol...

Mama už zomrela a súrodencov nemám. A asi aj preto na to teraz myslím viac ako kedysi. Zrazu mám pocit, že z mojej rodiny skoro nikto neostal. Nečakám, že sa po rokoch stane zázrak a budeme mať krásny vzťah otec - dcéra. Skôr by som chcela vedieť, kto to je. Ako žije. Či o mne vôbec niekedy rozmýšľal. Možno mám aj nevlastných súrodencov ...

Lenže sa bojím, že to otvorím a bude to ešte horšie. Že ma odmietne. Alebo že má svoju rodinu a ja tam budem len niekto z minulosti, koho nechce riešiť. Alebo že zistím, že mu bolo celý život jedno, že existujem.

Neviem, či je lepšie nechať to tak, alebo to skúsiť, kým sa ešte dá.

Kontaktovali ste niekto rodiča, ktorý s vami celý život nebol? Ako to dopadlo?

Mám kontaktovať otca, ktorého nepoznám?
tulipanik12
Dnes o 11:42

@pytame_sa_za_teba a čo si od toho sľubuješ? Ak by chcel a mal záujem, už sa ti dávno sám ozve

anonym_d38f01
Dnes o 11:42

Bude to zniet hnusne ale je to kruta realita odmieta ta uz cely zivot. Velmi by som si nerobila nadeje, ze ta privita s usmevom na tvari ked to neurobil doteraz. Pokial ho nemas v RL a ani nevies o nom kto je, tak kontaktovat ho bude nemozne. Pokial vies nieco malo o nom aspon meno alebo nieco tak mozes skusit ale zatial ti cely zivot dava najavo, ze ho nezaujimas.

anonym_b10c2c
Dnes o 11:46

Ja by som to skusila - ALE. Bud zmierena s tym, ze to moze skoncit aj sklamanim. Ako hovoris, moze mat druhu stastnu rodinu, bude to uspesny panko ktory o Teba nezakopol a jasne Ti naznaci ze v jeho zivote nemas miesto, alebo naopak mozes prist aj na to ze je to drogovo zavisly, bezdomovec, alkoholik, a to tiez s clovekom pohne.

Ja osobne by som bola zvedava a ano, chcela by som poznat 'pravdu' a otca, no naozaj musi byt clovek stotozneny s tym, ze ta pravda moze byt (akymkolvek sposobom) aj velmi bolestiva.

anonym_fd1f15
Dnes o 11:47

moja mladá susedka mi rozprávala ako išla hľadať otca. Prišla do tej dediny kde býval, zazvonila, otvoril jej , ona sa predstavila a ocinko jej povedal že a čo teraz akože má byť. Mal už zopár rokov novú rodinu. Ostala zahanbená, klamaná.
Neodporúčam.

zuzana2910
Dnes o 11:52

Známa z mesta mi rozprávala o sebe a matke, ktorá ju aj jej súrodencov dala do deckeho domova. Po xy rokoch, keď už dávno má Známa svoju rodinu, vychovávali ju adaptívni rodicia (tí už zomreli, mali len ju, nedá na nich dopustiť) chcela spoznať mamu - ľutuje, spoznala ju, po čase tvrdí, že nemala sa o to snažiť a nechať to celé tak.

biba_18
Dnes o 12:05

a vedel vôbec o tebe? lebo aj to zaváži ...

melanta
Dnes o 12:05

Admin, predtým, než si položil otázku, si sa mal autorky opýtať, čo jej mama o otcovi povedala. Vedel o dcére, ale nemal záujem? Vedel o nej, ale mama nemala záujem, aby ho poznala? Alebo dokonca ani o nej nevedel? Lebo to sú dosť podstatné informácie k tomu, ako sa rozhodnúť.

anonym_ea70b8
Dnes o 12:08

Kamarátka to urobila, nakoniec bola dosť sklamaná. Jej otec emigroval pred 50r, a mama jej zomrela keď bola malá. Potom žila v detskom domove. Ako to už hore písali, on už mal novú rodinu, manželku a deti. Bol dávno za vodou. Ona mala iba veci čo mala na sebe. On síce tvrdil, že ju hľadal a nenašiel, ale či to bola pravda....
Jeho nová rodina k nej vôbec milá nebola, od vtedy sa jej otec už dvakrát rozviedol a má šesť detí

anonym_12136e
Dnes o 12:15

Vyrastala som úplne rovnako, jedináčik bez otca, mama ešte žije, takže sa neviem možno vcítiť na 100%, ale zatiaľ som presvedčená, že určite ho nikdy nechcem vyhľadať.... je to pre mňa úplne cudzí človek, s ktorým nemám nič spoločné a neviem si predstaviť, že by sme si mali čo povedať....

anonym_445332
Dnes o 12:18

@pytame_sa_za_teba Ty na jeho mieste by si chcela, aby ta naslo tvoje dospele dieta, s ktorym si cely zivot nebola v kontakte?

crazy_cat_lady
Dnes o 12:23

A vie vobec o tebe? Ja by som to nechala tak, keby chcel, mal dost rokov/casu nato, aby ta kontaktoval

anonym_1f5084
Dnes o 12:34

moja sesternica by rada videla svojho otca, ale odmalička jej mama moja teta v tom bránila, nechcela ani výživné proste nič, keď mala 20 rokov otec jej zavolal, povedal jej adresu a aj tel.č. na ktoré má volať, že ju uvíta kedykoľvek aj nadlhšie, ako bude chcieť, alebo sa môžu stretnúť na SK, on žije v USA, ale ona sa bojí mamy, má s ňou dobrý vzťah, ani jej nepovedala že jej volal, veľmi sa s ním túži stretnúť, lenže mama sa o to nesmie dozvedieť, v podstate to viem iba ja, je mi to ľúto, viem že jej on občas telefonuje a má nevlastnú sestru ktorá by ju tiež rada videla,

anonym_f7d1d3
Dnes o 13:04

ahoj, myslím, že tu nenájdeš priamo osobu ktorá by bola v Tvojej situácií. takže asi Ti nikto nebude vedieť priamo povedať "k veci" ....
ja tiež nemám skúsenosť, môžem len polemizovať o tom, čo by som asi urobila, keby som bola na Tvojom mieste.
ja osobne by som asi konala podľa toho ako by som to cítila, teda ak by som mala podobné pocity ako ty, isto by som ho vyhľadala. Otázka je, ako ho chceš nájsť? predpokladám teda, že je zapísaný v rodnom liste ako otec. a možno to vyznie hlúpo alebo "ponižujúco" voči tvojej nebohej mame, ale asi by som chcela pre istotu aj dna testy. lebo neviem si predstaviť "zatajiť" pred dieťaťom otca. to by musel byť ozaj nejaký tyran, kriminálnik... neviem. veľmi zvláštna situácia toto.
zaujímal by ma Tvoj príbeh ako dopadne, ale to sa už asi nedozvieme. držím palce!

janinah
Dnes o 13:22

Ak na tisic percent vieš,ze otec vie,že si sa narodila,tak by som ho nehladala,keby mal zaujem už by ťa kontaktoval.Ak o tebe nevie,tak by som ho vyhladala.

anonym_abfd05
Dnes o 13:25

radsej skusit a sklamat sa ako neskusit vobec a lutovat .. ja by som ho kontaktovala- ale neslubovala by som si od toho vela.. len poznat aj jeho stranu pohladu a vediet nieo o rodine ..bud ta odmietne alebo si s tebou da aspon kavu .

anonym_0a62bb
Dnes o 13:31

Poznám dievčinu, ktorej rodičia sa rozviedli keď bola malá. On zostal žiť v tom istom meste ako oni. Založil si novú rodinu. O ňu sa nezaujímal. Ona vedela približne kde býva. Občas sa dopočula, že má dve dcéry. Ona sa vydala a nechcela ho tam. Teraz som sa dopočula, že pred mesiacom zomrel. Nik jej to radšej nepovedal. Neviem, či by ho vôbec chcela vidieť a rozlúčiť sa s ním, keď ju ignoroval celý život. Veď odpustiť mu, keď si to nijako nezaslúžil. Asi ju aj vydedil, keď jej neprišlo nič ani z dedičského...
Aj takýto je život.
Keď túžiš vidieť ho a stačilo by Ti to, môžeš skúsiť nejakého detektíva a nájde Ti ho, dá Ti informácie a bude na tebe, čo bude ďalej. A možno už tiež nežije... A možno zistíš, že máš nevlastných súrodencov a budú ťa chcieť prijať do ich životov... Zdáš sa byť osamelá...

anonym_0b948d
Dnes o 13:39

ja by som to skúsila aj s rizikom sklamania. Pretože je dosť pravdepodobné, že o tebe nebude chcieť počuť ale zároveň je tam šanca, že si k sebe cestu nájdete. Dlhé roky ťa ignoroval, viac ti ublížiť nemôže, len do toho nechoď naivne, lebo sú určite aj taký čo by z novonájdeného dieťaťa vytrieskali peniaze štýlom "pomôž tatinovi" keď už si ho našla.

thereisabear
Dnes o 13:43

Mám v okolí dva prípady, keď kontaktovali a nedopadlo to dobre, záujem nebol. Ale mne by to tiež nedalo a skúsila by som.

anonym_061057
Dnes o 13:48
@anonym_abfd05

radsej skusit a sklamat sa ako neskusit vobec a lutovat .. ja by som ho kontaktovala- ale neslubovala by som si od toho vela.. len poznat aj jeho stranu pohladu a vediet nieo o rodine ..bud ta odmietne alebo si s tebou da aspon kavu .

@anonym_abfd05 Presne takto to vidím aj ja

anonym_dd5c8f
Dnes o 13:54

Veď to skús, ale buď pripravená aj na odmietnutie

Ja mam spolužiačku kde mama úspešne blokovala styk a narozprávala mojej spoluziacke story že ju otec nechcel
Stretli sa čistou náhodou a stretávajú sa dodnes
Jej mama samozrejme zúri a emočne spolužiačku vydiera že jej obetovala život a iné v
bla bla

biba_18
Dnes o 13:58
@anonym_0a62bb

Poznám dievčinu, ktorej rodičia sa rozviedli keď bola malá. On zostal žiť v tom istom meste ako oni. Založil si novú rodinu. O ňu sa nezaujímal. Ona vedela približne kde býva. Občas sa dopočula, že má dve dcéry. Ona sa vydala a nechcela ho tam. Teraz som sa dopočula, že pred mesiacom zomrel. Nik jej to radšej nepovedal. Neviem, či by ho vôbec chcela vidieť a rozlúčiť sa s ním, keď ju ignoroval celý život. Veď odpustiť mu, keď si to nijako nezaslúžil. Asi ju aj vydedil, keď jej neprišlo nič ani z dedičského...
Aj takýto je život.
Keď túžiš vidieť ho a stačilo by Ti to, môžeš skúsiť nejakého detektíva a nájde Ti ho, dá Ti informácie a bude na tebe, čo bude ďalej. A možno už tiež nežije... A možno zistíš, že máš nevlastných súrodencov a budú ťa chcieť prijať do ich životov... Zdáš sa byť osamelá...

@anonym_0a62bb keď zomrel pred mesiacom, z dedičského jej môže prísť keď bude dedičské…

anonym_0a62bb
Dnes o 14:25
@biba_18

@anonym_0a62bb keď zomrel pred mesiacom, z dedičského jej môže prísť keď bude dedičské…

@biba_18
Máš pravdu, tak je ešte možné, že sa informáciu o jeho úmrtí dozvie z dedičského konania. Určite sa dozvie, že nič nezdedila...

kikush182329
Dnes o 15:03

Ja by som to urobila. Nie kvôli nadejam, ale aby si to mala upratané.

bielasovicka
Dnes o 15:43

A posielal výživné? Je zapísaný v rodnom liste ako otec?

rozculena
Dnes o 16:25
@bielasovicka

A posielal výživné? Je zapísaný v rodnom liste ako otec?

@bielasovicka to sa nedozvieme,ani nič iné,keďže autorka neodpovie.Je to somarina,takýto spôsob,čo vymysleli