Kontrolujete si s partnerom vzájomné e-maily?
ahojte, mozno trochu zvlastna tema ale predsa.. odkedy sme s mojim partnerom spolu tak on vie moje heslo na e-mail ja jeho.. a taksi kedykolvek studujeme e-maily spravy a tak dalej.. doteraz bolo vsetko v poriadku.. ale v poslednom case mi akosi zacali miznut e-maily mozno chyba siete alebo neivem co ale mam pocit ze ich maze on... paru krat som skusala si zmenit heslo ale stale bola z toho len hadka a nic viac:-/..
preto by som rada vedela ci je taketo kontrolovanie bezne aj v inych vztahoch..
Lenko, asi tak jak to rekla Len, prece mu nebudu rikat pojd se podivat, jak rodim nase dite, kravina, ne???? stejne tak mu nebudu rikat, pojd sí prosim, precist vsechny moje maily atd. Ja to proste mam jinak, on to ma stejne a dohromady to takhle vyhovuje vsem
amen 😀
Jo a sorry za hrubici 🤐
ale mě třeba zaráží že se oháníte pořád důvěrou,přitom i my si stoprocentně důvěřujeme.
já taky neřekla manžovi at jde se mnou rodit,šel sám a rád a toho si cením.a že to nebylo zrovna růžový.ale mě příjde ,že z vašich příspěvků cítím ten podtext,že jenom ti co si nečtou mejly a sms mají ve vztahu 100%důvěru.a ti druzí nemají.
lenkavano hledáš v tom něco, co tam není...100% důvěru mezi sebou nemůže mít nikdo, protože 100% nevěřím ani sama sobě 😅
ivett o.k já se vzdávám 😉 ted už se tu budete jen doplňovat 😉
fiha zaujimave kolko ludi si vie hesla do maily, cita smsky a dviha mobily...my tiez ctime sukromie, vzdy sme mali kazdy svoj ucet, svoju platobnu kartu a hesla do mailu si nevieme. Mobily mame obaja doma polozene tak ze by nebol problem sa do neho pozriet ale nikoho z nas by to nenapadlo, naco, kazdy by mal mat kusok svojho sukromia a zivota len pre seba, spolocne zdielave velmi vela veci. Ale zrejme to zavisi od kazdeho ako mu to vyhovuje, inak keby zakladatelka nedala manzelovi heslo nemala by dnes problem.
Zaprvé je to každého páru jeho věc a a pravda není - někomu vyhovuje si hesla dát a číst, někdo ctí soukromí a nečte, ale základ je, aby se na tom ti dva shodli. Tečka. Mě osobně je jedno, jak to kdo dělá, netroufla bych si do tooho někomu kecat.
U nás tedy ctíme soukromí, pošta, maily,sms - nečteme, nekontrolujeme, a pochybnosti nemáme. Něco úplně jiného jsou společné karty a PINy, tam to není o nějakém podezřívání z nefér hry, ale o dohodě, jak se to bude používat, aby jeden nebo druhý nevyluxovali účet do nuly kvůli touze po něčem nedůležitém 😀 .
Ale nám i tohle vyhovuje mít oddělené. Na společných výdajích jsme dohodnutí a zůstává nám tak dostatek svobůdky - třeba pro nakupování dárků 😉 .
jankaat - nekontrolujeme 🙂 to bychom pak mohli rovnou mít 1 společný rodinný email, ne? 😀
A proč myslíš, že ti nějaké maily zmizely? Jako třeba od konkrétních lidí? Nebo náhodně?
Máme oddělené účty, každý svůj email a na telefony se vzájemně nedíváme.
Důvěřujeme si, ale i když jsme manželé, jsme pořád ještě sami sebou, a každý máme nárok na soukromí, přestože věřím, že neděláme věci, o kterých by ten druhý nemohl vědět.
Přijde mi to tak normální.
Máme 2 účty, heslá si nepoznáme, ja jeho heslo na mail viem, on moje nie. Ale ani vo sne by ma nenapadlo mu tam ísť snoriť. Neviem... email je niečo podobné ako normálny list. To tiež neotváram, prišlo by mi to trápne. Veríme si, rozhodli sme sa spolu žiť a vytvoriť rodinu. Do telefónov si tiež nelezieme. To že nevieme o každej svojej myšlienke neznamená, že máme pred sebou tajnosti 😉
my mame sice dva emailove ucty, ale oba mame presmerovane na jeden spolocny. nie je to kvoli nedovere, nepotrebujem citat manzelove maily, je to len z praktickych dovodov. vybavujeme teraz spolu rozne veci - tykajuce sa auta, byvania a tak rozne (asi ako kazda zacinajuca rodina) a niektore si vyzaduju rychlu odpoved, ci reakciu... a tak vieme pohotovo reagovat obaja.... a mobily - absolutne nie, maximalne si vzajomne posielame fotky nasej bambulky. ani si neviem predstavit, ze by som mu mala vliezt do mobilu a kontrolovat sms, pride mi to trapne a nezmyselne 😉 obaja si plne doverujeme a nemame pred sebou tajnosti, takze v tomto pripade nie je co riesit 😀 😝
manzelovu mailovu stranku otvorim, ale kuknem len e maily, ktore sa tykaju spolocnych zalezitosti - napr. spravy z banky, mail od pribuznych, ostatne je jeho sukromna vec, do toho ma nie je nic. Ked chce, povie mi to sam....vztah je predsa zalozeny na dovere.
lenkabu: máme to stejně, včetně WC atd 😀 Jinak přístupová hesla k mailům navzájem neznáme a nechybí nám to. I kdybych ho znala, vím, že bych do mailu nikdy nevlezla, pro jistotu 😉 a stejný je to u manžela.Mobil jednoho je pro druhého tabu. Máme to tak nastavené vzájemně od začátku, tak nějak automaticky, nic jsme si k tomu nemuseli říkat. Připadá mi to tak lepší, alespoň nějaké soukromí aby člověk měl, a nemyslím si, že bychom toho zneužívali.
nedá mi neprispieť: u nás je to takto. na email vieme heslá obaja ale máme zapnuté že pc si to pamatá, ale nečítame si ich navzájom ani sms. to by som sa hnevala. ale robíme to tak že sa ma občas spýta či mi niekto písal tak mu poviem že trebárs kamarátka na mail a jedna mi poslala sms. poviem asi o čom a je to v poriadku a ja sa zase pýtam jeho. máme aj svoje súkromie ale zase nechcem pred ním nič skrývať
My:
Společný e-mail - přístup oba. Na oOutlooku mám i svou poštu, ale jelikož H doma na PC skoro nejde, tak mám ptakřka jistotu že mi to nečte. Mobil - přijde mi/mu textovka, když je u toho druhej blíž, mrkne kdo píše a zahlásí od koho to je, případně podá. Pokud druhej řekne "přečti to prosím," přečte to nahlas. Totéž když tel zvoní a je vidět kdo volá. Neznámý čísla si každej bere sám.
Účet máme jeden, karty dvě. POštu si neotvíráme. Když přijde něco úředního, na něj, zavolám mu do práce - přišlo ti to a to, počká to než přijdeš? Když ano, neotevřu to, když řekne "přečti mi to," tak mu to přečtu a on třeba už může pořešit to co po něm chtějí.
nepozname, nepozerame 🙂 dokonca sme to vyriesili tak, ze mame na PC kazdy svoju vlastny uzivatelsky priestor a hotovo. aj tak mu poviem, ked nieco riesim a ked som zvedava, pytam sa, kto nam pise sms a opacne....alebo preposlem..
tak akoze troska sukromia treba aj v manzelstve,nie?to by ma ani nenapadlo,hrabat sa v manzelovych emailoch-alebo on v mojich... 😕 jediene ak by mame nejaky spolocny rodinny,ale inak nenenene
Každý by si mal uchovat svoje súkromie ja tiež nemám rad ak ma muž vo všetkom spehuje a kontroluje i keď aj ja jeho sem tam ale vacsinou si všetko povieme 🙂
Tak já manželovi chodím na email každou chvíli, protože podnikám, ale v podstatě jménem manžela na jeho živnosťák a musím teda konstatovat, že mě to štve lézt mu do schránky. Ne kvůli tomu, že bych mu četla soukromé zprávy (ty mu tam ani nechoděj), ale mám pocit, že jsem mu vzala kus soukromí. To samý když se starám o platby, který odesílám z jeho soukromýho účtu, vadí mi, že vím, kolik tam má zůstatek a kolik přesně za co utratí. To je prostě jeho věc a mě vadí i ten pocit, že ho mám takhle pod dohledem. Rozhodně mi to nedává jistotu, ale mám pocit, že mu něco kradu (asi to soukromí). Takže v tomhle se ztotožňuju s Kristi.
S manželem svoje hesla zname, na mejly mame automaticke prihlaseni, presto si do nich nelezem a nic necteme a nekontrolujeme. Prijde mi to divny lizt si takhle do soukromi, verime si a navic, pokud by chtel jeden z nas delat cokoliv tajnyho a "nedovolenyho", tak ma tisic moznosti, kde si mejlovou schranku tajne zalozit...
teda my mame obidvaja po dva maily...jeden je na pracovne veci aj moj aj jeho tam si hesla pozname a druhy mame aj ja a aj on sukromny...nepozname si na ne hesla,ani na facebook...doverujeme si...to je vsetko nepotrebujem poznat jeho heslo na sukromny mail...ja mu verim on mne...ja potrebujem svoje sukromie on takisto... nie este aby mi chodil citat maily co si pisem s kamoskami niektore veci by proste mali zostat len medzi mnou a clovekom ,ktoremu je moj mail adresovany alebo ktory adresoval on mne...hotovo
no tak my máme společnej meil odjakživa 🙂 a já mám pak ještě pár meilů okolo 😀 😀 né že bych něco tajila, ale čistě z praktickýho hlediska - on nikde žádnej jinej nemá aspon o tom nevim, ale jen proto, že s pc neni dvakrát kamarád 😀 účet máme taky společnej a zase jen proto, abysme zbytečně nekrmili banky peněžníma poplatkama 😀, kartu ale každej svojí; telefon máme taky každej svůj a soukromí tam ctíme 🙂
k zakladatelce, no příde mi divný, že by přítel mazal emaily, nebyla to fakt spíš nějaká systémová chyba 😅
Tak já mám jeden e-mail, manžel heslo neví, ani nikdy vědět nechtěl a popravdě bych mu ho stejně neřekla, já mu taky nikam nelezu a myslím, že určitá míra soukromí není na škodu. Manžel má e-maily dva, k oběma vím heslo, občas mi řekne, abych mu e-maily zkontrolovala (když čeká něco důležitého a není zrovna jak říká "on-line"), jinak mu do e-mailu nelezu, ani by mě to nenapadlo. On mi důvěřuje, chudák malej (to je vtip....). 😀
Já myslím, že prostě máš právo si změnit heslo a neříct mu jej. A osobně bych se jej zeptala, jestli mi nějaké maily nesmazal. Jestli ano, tak je on na vině a nemá se co hádat, když si změníš heslo. Pro mě by to byla jasná známka nějaké žárlivosti...
S manželem známe hesla ke svým schránkám, ale mám za to, že mi na mail nechodí, když o tom nevím - když ho o to výslovně nepožádám. Kdyby ano, připadalo by mi to divné.
to mě nikdy nenapadlo, že bychom měli mít stejný mail nebo si chodit do schránek - co když ho zrovna odpoledne v záchvatu zuřivosti pomlouvám nejlepší kamarádce a on to pak na mě vytáhne u večerní dvojky červeného 😉... teď bez legrace, to fakt ne, nelíbilo by se mi to ani trochu. s důvěrou to pro mě nemá nic společnýho, ale je to pro mě osobně divný, nevím proč bych měla mít tento přístup k soukromí manžela a ne třeba k bráchovi ... takže si ho nechám pro sebe a doufám, že druzí udělají totéž.
jinak s tím záchodem - jako před MM nikdy (pokud nejde o život), ale malé mi to nějak nejde vysvětlit...ať se snažím, jak se snažím. teď už aspoň neleze dovnitř, ale stojí venku před dveřmi a hlídá, abych náhodou neutekla oknem 😵
Tak my máme počítačů několik spojených do sítě, věčně máme poštu každý někde otevřenou, podívat se tam by nebyl problém, taky dohledat manželova hesla ke všemu možnému by nebyl problém. Nedělám to, jelikož mu chodí stovky emailů a na to rozhodně nemám náladu, se tím prokousávat. Zcela jistě je tak chytrý, že kdyby vedl nějakou závadnou korespondenci, nebude jí mít v emailech směřujících do poštovního klienta domu. Zrovna tak u mě. Do mobilů se klidně díváme, přetahujeme si různá videa, hudbu apod. Zase si myslím, že neni tak hloupej, aby si tam ukládal nějaké podezřelé smsky. Účet a kartu máme jednu, jelikož jsme si ještě za 4 roky nenašli čas dojít do banky a něco s tím udělat, už jsme si zvykli a vůbec nám to nevadí. Všechno stejně většinou vyřizujeme přes int. bankovnictví a na vybírání z bankomatu jedna karta stačí.
Zakladatelka to má težké, když od začátku věděli svá hesla a ona by to najednou změnila, bude podezřelá, že tam dělá něco nekalého. Spíš bych doporučila to, co už tu někdo radil, nechat si posílat kopie emailů na jiný účet, přesměrovat si je, tak poznáš jestli ti něco maže.
nie, nekontrolujeme... nemáme čo skrývať, veľaráz mi MM sedel za chrbtom, keď som si kontrolovala maily, ale žeby mi liezol do mailov, ale ja do jeho mailovej schránky leziem ,ja som ju založila, a MM si nevie zapamätať heslo..... 😀 😀

Aneb tahle diskuze by asi nevznikla, kdyby to zakladatelce vyhovovalo, jak to s partnerem má, ne?