Kotlíkový vegan guláš a reakcie rodiny
S mužom sme vegetariáni, Ted a skoro,jeme občas,ale veľmi zriedka maso. A chceli by sme urobiť kotlíkový guláš a pozvať rodinu. A premýšľame, že vegan, cícerovy lebo fazuľovy. len si neviem predstaviť reakcie rodiny. Ako by ste to vy vzali ? Že fuj to čo je alebo že je,môžem vyskúšať niečo nové ?
Ved spravte ten vege-gulas a k tomu podavajte este napr klobasky/parky pre zarytych masozravcov. Ked sa im nebude pacit bez masa, ta si do toho pridaju klobasu a bude. Strukoviny znesu vela.
@nepic tak toto je trápny koment. Hahaha
Komu nech nechutí, nech neje. Keď vás rodina pozýva na guláš tiež vám asi nerobia,, iný,, 😊
Urob guláš s mäsom a hotovo. K tomu môžeš.uribit dáke falafelky namiesto fasirok alebo pirozky plnené šošovicou atď , šalát k tomu keď už silou mocou chceš prezentovať zdravé jedlo. Len prosím ťa pre boha a všetkých svätých neurážaj guláš a nepchaj do neho fazuľu namiesto mäsa 🙏🙏🙏
Ja len z opačnej strany - vám na rodinných akciách tiež varia len mäsové jedlá aby vám ukázali, že to je správna cesta? Preto chcete zasa vy im ukazovať tú svoju? Nedá sa urobiť aj-aj s vyhnúť sa trapasom, pripadne hádkam, pre pokoj v rodine?
Muzu se zeptat, proc ti tak zalezi na tom, jestli to ostatni ofrflaji nebo ne?
My jsme byli pred nedavnem na svatbe, kde byla cela hostina, veskere obcerstveni jen veganske.
A nikdo nefrflal, protoze to proste bylo vyborne. A protoze kazdy respektuje, ze par se takto stravuje.
Pokud chces menit svet, tak jdi proste prikladem a udelej to po svem. Jak se k tomu postavi ostatni te uz nemusi zajimat.
V roku 2022 chceš niekomu ukazovať, že sa dá variť aj bez masa? Fakt? Wow, o tom počujem prvý krat, to je totál exotika, to budú všetci prekvapení, že sa dá variť bez masa, stavím sa, že to bude pre nich life changing event a prejdú po návšteve na vegetariansku stravu, nezabudni k tomu pustiť nejaký dokument, ako sa mäso spracováva na bitúnkoch 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Nie ste vegetariáni (môžeš tu hádzať neviem ake percentá) jete mäso, tak sa nerob zrazu fajnovou a sprav normálny guláš, keď už naň ľudí pozývaš. Ak chceš ľudí ohúriť svojim kucharskym umením, tak im sprav aj tú fazuľovú polievku na ochutnanie, nech môžu porovnať. Hlavne to nenazyvaj guláš - to, že nasypeš do fazuľovej polievky gulášové korenie z nej guláš nespraví.
Ja mám rada aj vegetariánske aj veganske jedlá, ale neznášam, keď sa ma niekto snazi presvedčiť, že nejaký fake burger chuti ako originál, keď mi niekto do jedla vmieša sójové kocky, tofu a neviem čo ešte a presviedča ma, že to chuti ako bravčovina, kuracina, ryba a pod. A vyslovene sa mi hnusia všetky tie fake vegetariánske výrobky od klobás, cez burgre, slaniny, ryby, vajcia, jogurty, syry….
Autorka normalne to nazvi fazulovica v kotliku a basta. Nemusis nikomu popisovat co bude na pohostenie, kazdy normalny clovek, pokial je jedlo chutne, nebude pindat.
Varíte ho Vy, teda Vy rozhodujete, čo sa bude podávať. Je to celé vo Vašej réžii. Ja by som sa potešila,že vyskúšam niečo nove, keby som bola pozvaná k Vám. 🙂
Veď ani nevieš ako zareaguju. Proste ich pozvi, povedz že bude Vega guláš a hotovo, nikoho nepresviedcaj a neukazuj im, že aj takto sa dá. Ľudia nemusia obvykle keď je im niečo nanútené z presvedcenia, že aha pozri sa, aj tak sa to dá. Kebyže nejete mäso vôbec, vtedy môžeš presviedčať, že tento Vega guláš je perfektný. Ty to vieš, že je super, ja to viem, no ľudia čo bežne jedia mäso nebudú skákať od radosti. No a žienky majú pravdu, ak jete raz za čas mäso, tak by ste mohli urobiť mäsový guláš. Alebo aj nie. 😉
Keď voláš rodinu na guláš, a vieš, že oni nejedia ani ne fandia vegetariánskej kuchyni, urob normálny guláš z mäsa. Alebo ich ozvi na fazulovicu a hotovo
Prečo ich chceš presviedčať práve takto, aká je super vegetariánska kuchyňa? Mňa by napríklad nikzo takým spôsobom nepresvedčil, proste guláš je guláš a hotovo. Zvlášt, keď pozyvas "na guláš"
Iné by bolo, keby prídu na návštevu a ty im vrámci obeda ponúknes nejaké také jedlo. Ale takto... Zo slušnosti by to zrejme zjedli, ale čo by si mysleli...
Inak vyborny napad hore, ze ked uz urobit bez masa, tak mat v zalohe nejake klobasky a kto chce, si ich tam prihodi. Aj tak zalezi od vasej rodiny, moja by vege urcite neocenila, za to niektori kamosi ano, takze osadenstvo je dolezite.
@gabriela2952, no, medzi aktom a pietnym aktom je tiež len jedno slovo naviac.... Tak aj guláš a fazulovy guláš nie sú to iste....
keby si dopredu oznamila ze sa jedna o vegetariansky gulas mohli by si aspon vybrat ci prist a ci nie al si priniest nieco vlastne.. osobne by som tonejedla -nemma rada strukoviny ... kazdopade sa priklanam k nazoru ze vegetarian rozhodne niesi to ako by si napisala obcas odhryznem krave z nohy ale inak ju necham zit
Inak u nas v rodine je aj v kazdom strukovinovom jedle (okrem cervenej sosovice) klobasa…;) cize ak vege, tak vege fazulovica.
flexitarian alebo som pocula aj redutarian... to je clovek co zje obcas maso, ale preferuje rastlinnu stravu. Vegan to nie je len o jedle ale aj zivotny styl...od kozmetiky, oblecenia, obuvi atd.
Moje deti nejedia maso, my s muzom ano. Bezne robim fazulovu polievku ku ktorej upeciem zvlast na panvici klobasu, alebo uvarim udene maso. Kto chce maso si prida, kto nie - zje cistu fazulu. No problem.
Bezne robim dve jedla...priklad gulas klasicky masovy a druhu polievku hlivovu so zemiakmi /da sa to nazvat aj hlivovy gulas, ale na nazov nie je podstatny, kazdy vie ze tam nie je maso a neocakava masovu chut/.
Ak hostis ludi, ktori nepreferuju rastlinnu stravu, volila by som normalne masove jedlo, s tym, ze pripravis aj nemasity pokrm. Osobne keby mi niekto podprahovo podsuval stravu, ktoru nemusim, a s tym ze som na navsteve a nemam inu moznost stravy, brala by som to ako nepohostinnost.
Noooo to je take kadejake......"Sme vegetariani, ale sem tam jeme maso."
"No ja pouzivam pocitac len na bezne veci, ale sem tam travim cas ako hacker."
Z uvodu mi vychadza, ze niue, stexani vegetarianni, nieto vegani.
Co vas zaujima nazor rodiny? Pozvite, slusnost snad vravi prijat a nekomentovat

To akože ja som vzorný manžel,len sem tam jej zahnem,ale to len občas a aj to len odzadu a bez lásky a to sa za neveru vraj neráta..ale inak som verný. 🤣