icon

Kotlíkový vegan guláš a reakcie rodiny

2. nov 2022

S mužom sme vegetariáni, Ted a skoro,jeme občas,ale veľmi zriedka maso. A chceli by sme urobiť kotlíkový guláš a pozvať rodinu. A premýšľame, že vegan, cícerovy lebo fazuľovy. len si neviem predstaviť reakcie rodiny. Ako by ste to vy vzali ? Že fuj to čo je alebo že je,môžem vyskúšať niečo nové ?

simca06022011
2. nov 2022

ak sem tam jete maso, urobte fazulovy gulas s masom... a mate to vybavene. https://www.google.com/search?client=firefox-b-...

henka123123
2. nov 2022

Mozws uvarit ponuknut ale ak nahodou odmietnu tak sa neurazat.ja osobne by som si nedala u nikoho ani kotlikovy z masa lebo nemam rada slachy a tucne maso cize radsej odmietnem ako potom neham to tak ze mi to nechuti

maribell
2. nov 2022

Podľa mňa je úplne ideálne riešenie uvariť aj klasický guláš aj vege alternatívnu. Každý potom môže ochutnať aj to aj to a porovnať. Uvar z každého polovičnú dávku a máš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
2. nov 2022

@elizabet173 aj osvetu,len aj chcem aby naše oslavy boli udrzatelnejsie ako normal. Aj to že s mierou jedlo nachystať a aj to že lepšie veggie verzie napr.

tykat
2. nov 2022

V jednom kotli vege fazulovicu a v druhom fajny gulas. Kazdy si da podla chuti. Vybavene 😊

benit
2. nov 2022

Pre teba lepsie veggie verzie, pre ostatok nie. Ak chces volat na pslavu a ostatom osadenstva je nirmalne sa stravujuci, tak to prisposob aj im. Ak chces len setrit, tak radsej oslavu ani nerob. Ak mam niekde ist a tam ma budu presviecat, ze ich zivotny styl je ten lepsi, tak sa tam urcite nevrstim. Zi svoj zivot po svojom a nevnucuj ho okoliu. Verim, ze ani oni ta nepresviecaju, ze musis maso. Je to tvoje rozhodnutie.
Mam kamosku, tiez je veganka, ale rodina sa stravuje normalne, vari im normalnu stravu, nikoho nepresvieca.

simca06022011
2. nov 2022

@elizabet173 To je ok, tomu rozumiem, len neviem.ci.by som na.hosťoch pokusy robila. Ja by som jej z fazule nezjedla nic, lebo.sice ju zbožňujem, je.mi z nej.zle, cize.by som.bola vytocena a hladná.keby prídem na guláš a caká ma.. Fazulovica bez masa. Vegan sa v kľude daju urobit dezery, nejake psenove a ine kase so zeleninou, grilovaný syr ci uz vegetariánsky alebo nejaka náhrada... Nie je problém vymyslieť, ale aby boli.vsetci.spokojni, treba aby sa o.tom.vedelo vopred

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaond19
2. nov 2022

Nepomenujte to gulas, lebo kazdy si pod tym slovom predstavi kopcom hovadziny alebo divinu.

avanka
2. nov 2022

No neviem..čítam tu vaše názory a je mi z toho smutno. Autorka chce pripraviť hostinu, navariť pre ostatných , nikoho nepredviedča, len chce pripraviť iné menu. Život nie je len o mäse. Ja bežné robím zeleninové šaláty, vždy pripravím niečo iné, nové, minule som podávala fazulovu tortu a nikto sa veru nesťažoval. Kto by nechcel,mal sunkovo salamovy tanier. Nik však nepohrdol a chválili vrátane pytania receptov.bezne nachystajú čo chces a nedaj sa tu presviedčať. Urob kľudne fazulový guláš, plus niečo aj pre masozravcov, myslím,že nikto neodíde hladní a každý rád ochutná

ropucha6
2. nov 2022

Autorka, tak si presvedcena, ze chces bez masa, ved urob si ako chces. Ale musis hold pocitat aj s nie uplne pozitivnymi reakciami, tvoju rodinu nikto z nas nepozna.

h2
2. nov 2022

Autorka, ak to má byť oslava, tak ich pozvi na kávu po obede. Upeč tortu, prípadne nejaké zákusky, urob nátierky, alebo cestovinový šalát, k tomu celozrnné bagety, syrové, či zemiakové pagáčiky, do misky nasyp oriešky, olivy, nakrájaj syry, hrozno... A nikto si ani nespomenie, že tam nikde nie je mäso. Načo silou mocou guláš?

sense
2. nov 2022

My. Nie sme vegani ani vegetariáni ale mama robieva " guláš" s bôbov a celkom chuti

simca06022011
2. nov 2022

@avanka nie nejde o to, ze pre masozravcov nebude, to je v pohode. LEn nech nevola ludi na gulas. Ak zavola na posedenie, tak je jedno co im urobi, moze urobit aj "vegan party" a vyskusaju vsetci nieco nove :D

mikadooo
2. nov 2022

Fazuľový v pohode, cícerový fuj 😄. "Vegan" som ešte nejedla, ja by som to určite ochutnala, decká by sa pchali suchým chlebom, ako ich poznám 😁. Ale tak to je moja rodina, netuším aké chute má tá tvoja. Ja byť na tvojom mieste, tak by som sa ich normálne opýtala. Alebo keď jete mäso len občas, tak spravte klasický a vy predtým a potom nejedzte mäso a bude to to isté, nie? Neviem ako to presne máte nastavené s tým ne-/jedením mäsa. A či zámerom pozvania je predstaviť vegetariánsku kuchyňu, alebo ako.

maris5
2. nov 2022

Keby ma niekto pozval na gulas a da mi cicerovu polievku tak ma naserie.
Ked ma niekto pozve na cicerovu polievku som s tym ok.

bimbambom
2. nov 2022

Ja mám špecifický štýl stravovania , ale vždy keď varím pre iných sa prispôsobujem . Ja by som urobila mäsový , bez akýchkoľvek problémov 🙂 plus vegan pre tých , čo by chceli .

thoughtfulweirdo
2. nov 2022

My pri rodinných stretnutiach bežne mávame najrôznejšie výmysly, aj vegánske, aj indické, aj čínske, nikdy dopredu nevieme, čo nás čaká 😁 každý niečo nové ochutná, poďakuje za pohostenie a názor si povieme až v súkromí. Autorka, stačí, aby si vopred nehovorila, na aké jedlo pozývaš a hotovo 🙂

lenkadenisa
2. nov 2022

Guláše sú všelijaké, ja by som s radosťou skúsila

lenkakravcova
2. nov 2022

Ja si myslím, že by si to mala nazvať: "vegetariánska ochutnávka" (znie to celkom fajn) - a môžeš podávať menovanú zeleninovú polievku, rôzne jednohubky i iné jedlá a nikto sa v tom špárať nebude. 🙂 + Budú vedieť čo približne očakávať.

julish
2. nov 2022

Super je s hokaido tekvicou, spraví takú tu hustú stavicku. Čerstvé paradajky, paprika, či ee. Robievam taký a milujú ho aj masozravi

zuzitko74
2. nov 2022

Nuž, ja osobne som úplný všežravec, ale zeleninové jedlá mi nevadia. Čo mi však vadí, sú tie zavádzajúce názvy, ktoré sa tým jedlám dávajú. Ak rodine povieš, že varíš slepý, alebo falošný guláš, úplne v pohode pochopia, že konzumovať sa bude bezmäsitá strava.
Pre mňa sú všetky tie vegi mlieka, vegi syry, vegi jogurty, vegi párky, vegi tataráky, vegi praženice, vegi rezne a vegi koložvárske iba nepriamym priznaním faktu, že v skutočnosti vegánom tieto chute tak veľmi chýbajú (a verte tomu, že telo si ich pýta), že neustále za ne hľadajú alternatívy a snažia sa tým oklamať svoje chuťové bunky.
Ak mám chuť na fazuľovú polievku, nepotrebujem ju otitulovať guláš. Ak nechcem jesť rezne, nepotrebujem tak nazvať ani ten kus sójovej placky obalený v strúhanke. Ak mám chuť na sójovú nátierku zafarbenú kurkumou dožlta, nemám potrebu nazývať ju vege praženicou.

vilma7
2. nov 2022

Tak ako by som to vzala asi ja , je jedno. Ja rada vyskúšam nové vecí.
Ale rodinu si snáď poznáš a bude to prvý x čo ich pozývame na ne- mäsové jedlo?
Veď každý si vždy dá nejaký ten deň be mäsa, tak ak prídu hladný, určite sa
najedia len potom budú hold veľa prdkať 🤣🤣🤣.

lindusss2016
2. nov 2022

Raz za mesiac jete maso, tak ho zjedzte teraz 🤷 ved si uvarte aj fazulovu polievku a kto chce, nech ochutna, ale ak chxete pozvat rodinu, uvarte poriadny kotlikac. Ja maso nejem vobec, ani raz za mesiac, no napriek tomu ho uvarim, ked niekoho pozyvam, myslim, ze vsetci chlapi by boli sklamani...

autor
2. nov 2022

@zuzitko74 tu ide len o prirovnanie, neviem, proste cicerova polievka je pre mňa mixnuty cícer a zemiaky, fazuľová polievka je fazuľa,zelenina,zemiaky, v mliečnej alebo nemliecne verzii,cícerovy guláš /fazuľovy je cibuľa,lečo,pretlak, strukovina a v podstate všetko čo do guláša ide,len mäso zmenis za strukoviny a masť za olej. Tak isto koložvárska, len vymenia mäso za sójovú drť alebo iné,ja nedávam nič.je to len prirovnanie,čomu sa to najviac podoba, či si majú vymýšľať vlastne názvy jedál ? Veď aj guláš a iné jedlá.maju toľko obmien,a stále sa rovnako volajú. To akokeby si písala na tých čo dajú do žemľovky miesto tvarohu puding,lebo žemľovka je s tvarohom.
A vedeli by že idú na či eroby guláš,nepozyvala by som ich n guláš a až potom by zistili že je to bez mäsa

luscious
Autor odpoveď zmazal
autor
2. nov 2022

@thoughtfulweirdo no toto by bola paráda. Ja keď tiež idem niekde na návštevu tak jem čo dajú,aj keď napr také neľúbim,tak slušne odmietneme,že teraz si neprosím. Z mn radšej by som takto poskusla.rozne veci. Ako na každej oslave šalát a rezeň,čo ja neznášam a nik sa nepýta a neriesi