Kríza v manželstve
Ahojte maminky...neviem ako začať svoj príbeh ale som veľmi nešťastná...
Žijem z manželom už 17 rokov ale ešte nebolo to čo prežívam za ten mesiac.Veľmi sa ku mne zmenil a ja neviem čo mám ja zmeniť na sebe aby bolo dobre...
Počas nášho manželstva som mu dopriala ked chcel ísť niekam von od nás odreagovať sa tak išiel.pustila som ho a verila som mu.
Ale teraz sa všetko zmenilo..je iný ku mne.Aj zajtra napr.ide do telocvičny,v piatok s kamarátmi von zase.
Verím mu žeby ma nepodviedol lebo sme sa dohodli že ak niekoho bude mať tak mi to povie...Neviem či nerobím chybu tým že žiarlim na neho že ide preč...ale ked on mi to robí tak ako by ma provokoval.
Som veľmi nešťastná a neviem čo mám robiť...mám ho strašne rada a on povedal že ma má rad.ale neviem...bojím sa...
A ešte akoby toho nebolo dosť tak,keď sa vadíme tak mi vykrikuje jakých mám rodičov ktorý mi vôbec nepomohli. Som vďačná jeho rodičom ktorý nám kúpili byt.
Poradte mi ako mám na všetko reagovat,veľmi ho ľubim a nechcem ho stratiť.
ďakujem
@adulka56
Si na neho strašne citovo naviazaná,to je jasne cítiť z Tvojho písania.A máš priam panický strach,keby sa niečo stane.Ale,tým,že na to budeš myslieť tomu moc nepomôžeš.Pozri,nepodviedol Ťa,ani nemá frajerky.Máte celkom pekný život a pokojné manželstvo.Užívaj si to.Nerozmýšľaj nad vecami,ktoré Ti len uberajú sily.Mysli pozitívne.A vybehni niekde.Alebo,spolu choďte.
@dasiacik nehnevaj sa, že ti píšem úplne odveci, lebo autorka témy rieši svoj problém 😒 ale nedá mi nereagovať na to, čo si napísala : Stačí,že sa žena prestane o seba starať.Zpohodlnie.Zlenivie.Stará sa len o deti a o domácnosť "
Ja mám síce iba jedno dieťa, ale vôbec si nemyslím, že starať sa o deti a iba o domácnosť je o lenivosti!!! 😠 😠
Ak sa chceš venovať dieťaťu a mať aj navarené a zároveň ísť s ním von kočíkovať, aby malé bolo na vzduchu, tak večer po uspatí si rada, že spraceš kuchyňu, upraceš hračky, naplánuješ čo na druhý deň variť!! - to ale nie je o lenivosti!! 😝 😝
Ja som prvý polrok bola totál vyplajznutá, malý mával koliky a bolo mi šuma-fuk, či mám nafarbené vlasy, nalakované nechty, make up a pod. 😀 Našťastie mám chápavého chlapa, ktorý aj navarí a pomôže s malinkým!! 😉 Verím, že keď budeš mať bábätko, pochopíš a spomenieš si na to, čo som tu napísala 😲 😵
@adulka56 skúste sa porozprávať čo sa deje, čo mu prekáža a potom budeš vedieť viac!! Dohady a žiarlivosť je nanič!! ☹
@adulka56
V prvom rade buď sebavedomá!!!Si krásna žena,ktorá ešte chce a zaslúži si žiť plnohodnotný život!Zober to do svojich rúk,ak sa dá daj deti niekomu z rodiny na víkend a pre vás dvoch vybav nejaký príjemný welnes,romantika,kde si zaspomínate na všetko krásne čo ste spolu prežili a čo vás spája,užijete si to,kúp si niečo sexy a celý víkend sa venujte len jeden druhému.
@dasiacik viem, že si myslela výzor, ale pri malom bábätku je to niekedy fakt o hubu a síce adulka má veľké deti, ale podľa mojich synovcov a neterí viem, že taký pubertiak je niekedy na "zabitie" 😀 😀 a ešte má pred sebou operáciu - no brrr, chúďa, to je kombinácia, by som mala nervy na dranc!! 😠 😝 😔
@mirka1308
Ja Ti rozumiem 🙂 Len ide o to,že ak bol chlap zvyknutý mať vedľa seba kočku vždy upravenú,u ktorej bol zvyknutý,že o seba maximálne dbá,tak aj pre neho je to určite obrovská zmena mať doma zrazu ženu s mastnými vlasmi v cope,strhanú,unavenú,s pribúdajúcimi kilami,...Predsa len-chlapi to vnímajú inak a stým moc nenarobíme 😔
@mirka1308 ja si tiez myslim, ze sa to da....je to o hubu a priznam sa, ze vela krat zvitazi ze mavnem nad tym rukou, ale ked nahodou nie, som rada, ze som si zhruba za 15minut dala aspon spiralu, vytrhala obocie, lesk na pery.....dalsich 15minut a spravila manikuru....netreba make-up ako na baaaaaaaal, niekedy staci malo 😉 a pacim sa nielen muzovi ale aj sama sebe....
@mirka1308
Myslím , že ak sa trošku posnaží každá mamina, nestratí ani v čase MD nič zo svojho šarmu. Podľa mňa je to dosť dôležité.
Mám 44 rokov . Deti 24, 17 a 3 roky. Vždy som sa o seba starala. Vlasy nafarbené, nechty lakakované a váha do 60kg.
Denne varím, a starám sa o tých mojích troch chlapov a malú princeznú.
Každý manžel zostane vyčudovaný , keď nespoznáva vlastnú manželku a obzerá si len staré fotky....
Manžel veľmi rád, vezme malú von keď si potrebujem urobiť chvíľku pre seba a niaku tú údržbu. On sa zas so mnou nemusí hanbiť nikde ísť.
Adulka má už isto väčšie deti a s týmto problém by nemala mať.
@adulka56 mas to velmi tazke 😔
nechcem tu tvrdit, ze ma inu zenu, ale napisem ti moj nazor.
zeny vela krat podvedome citia, ze muz od nich boci. moze to mat aj iny dovod ako je nevera, ale vela krat sa z toho prave toto vykluje. zena je vacsinou len nejaka neista, nervozna, citlivo vnima tie jemne signaly od muza. vela zien si to nechce pripustit a rozumovo v tom hladaju ine dovody. ono sa to ale aj tak podvedome pretavi na ziarlivost, co zase muz velmi dobre vyciti.
zena ma podla mna dve moznosti. bud patrat po nevere, ale byt si vedoma moznych dosledkov. alebo neriesit jeho mozne ulety a nakopnut sa a zabojovat zenskymi zbranami (dat hlavu hore, kadernicka, kamaratky, zariadit si svoj zivot, byt na muza mila, snazit sa mu priblizit a najst si s nim spolocnu rec, nieco co ho bavi, atd.... v tomto ti inak velmi neporadim, ja som v tom dost slaba 😒 )
a dalsia vec... k slubu tvojho manzela, ze ti povie, ked bude niekoho mat... to je riadna blbost. myslim, ze vsetci pozname zname 'zatlkat, zatlkat, zatlkat'. tak to chlapi robia, je velmi navivne mysliet si, ze by tvojm muz teoreticky prisiel s priznanim sam od seba. bolo by to od neho velmi hlupe. asi sa nevies vcitit do chlapa, ako rozmysla. pokial nechce prist o to, co ma doma, neprizna sa. ale mozes si povedat, ze aspon ma zaujem s vami zostat. inak by mohol prist, priznat sa, zbalit si kufre a uz by ho nebolo.
ty si skus zvazit moznosti a hlavne to, co si ochotna akceptovat.
ak vas problem povazujes naozaj za vaznu krizu, mozno by som uz teraz vyhladala manzelskeho poradcu a zabojovala, kym sa da...
drzim velmi palce!
Hm...Ale,ona,podľa mňa,nemá žiadny,ale absolútne žiadny reálny dôvod žiarliť.Ja mám pocit,že je to skôr paranoja ako nevera... 😒
@dasiacik No isto netreba ženskú intuíciu podceňovať, ale keďže sa manžel adulke zmenil len v posledný mesiac situácia nie je zanedbaná dlhodobo a treba sa naštartovať , aby stav nebol chronický.
Moja sestra vetrila ,že niečo sa medzi nimi zmenilo, ale nezverila sa ani mne ,až keď sa jej chlap odsťahoval. Všetko držali pod pokrievkou a švagor zatĺkal a zatĺkal.
Ja som bola v nemilosti , keď som pred jej dcérami a zaťom vyjadrila podozrenie na neveru.
Určite žiadny chlap nechce priznať, že on je ten čo zlyhal. Nájde všetko možné , aby si svoje úlety ospravedlnil......
@adulka56 ak ide muz von, tak mu poviem, ok. ale v piatok (datum si vyber) mam program, bud prosim doma o (cas si doplne).
viem o com rozpravam - moj muz je kvoli hoby tuto sezonu 3x do tyzdna z domu a vracia sa neskoro. su dni, ked sa nevidime, lebo prichadza, ked spim a odchadza ked spim. ale vie, ze v iste dni prosto musi byt doma, lebo ja idem prec. a ked nemoze, tak si zhanam opateru.
pripadne mu povedz, ze si sa prihlasila na nejaky kurz (nemcina, strikovanie - co ja viem co) a budes chodit kazdu stredu, musi byt doma o 17.00. (uprav podla potreby). skratka venuj sa sama sebe.
najdi si kamosky - samota je zly priatel. deti mas velke (relativne), si zivnostnicka (cize si sikovna, vies sa obracat), nechces predsa stravit zvysok zivota len pracou a sedenim doma pred tv a zozieranim sa, ze muz je vonku a ty nie. 😉 a tiez mozete ist niekam spolu - vies, ze rad zije, ze ma rad spolocnost. asi si ju mala niekedy rada aj ty, nie? tak sa skus vratit v case - aspon obcas, to pomaha tiez. vyjdite si spolu, zapoj starsiu dceru do prace 🙂
Baby tak v sobotu idem ja von,dohodla som sa zo segrou.Mužičkovi som povedala že v sobotu idem večer von,reakcia jeho/ Von...,no sčervenel a tak divne za pozrel...no uvidíme čo bude zajtra.čo povie 🙂
@adulka56 ale deti predsa nie su koniec zivota 😉 ja viem, ze je to narocne a niekedy o drzku. ale to sa casto stava, ze zabudneme byt sami sebou a ostavame len matkami 🙂 ja som v tomto asi egoista, ale ked sa narodil starsi syn, tak som mala rozbehnuty jazykovy kurz a muzovi som povedala, ze chcem pokracovat a vratila som sa nan, ked mal starsi 8 tyzdnov. muz sa naucil postarat o kojenca a zvladol to uplne na jednotku. ked som mala prazdniny, tak ma sam posielal von, lebo videl, ze mi uz tecu nervy z toho, ze som len doma. a pri mladsom detto, akurat sa staral uz o dve deti.
vela zalezi aj na tom, ako sa muz angazuje a kolko mu "dovolime" sa angazovat 😉

@adulka56 moja, to som nenapiasla o tebe 😉 ,ale o sebe. nerada by som ti napisala nejaku blbost, skot mam pocit, ze by si potrebovala niekoho blizkeho, kto by ta objal a povedal by ti, ze ta ma rad taku aka si 😵