Kríza v manželstve
Ahojte maminky...neviem ako začať svoj príbeh ale som veľmi nešťastná...
Žijem z manželom už 17 rokov ale ešte nebolo to čo prežívam za ten mesiac.Veľmi sa ku mne zmenil a ja neviem čo mám ja zmeniť na sebe aby bolo dobre...
Počas nášho manželstva som mu dopriala ked chcel ísť niekam von od nás odreagovať sa tak išiel.pustila som ho a verila som mu.
Ale teraz sa všetko zmenilo..je iný ku mne.Aj zajtra napr.ide do telocvičny,v piatok s kamarátmi von zase.
Verím mu žeby ma nepodviedol lebo sme sa dohodli že ak niekoho bude mať tak mi to povie...Neviem či nerobím chybu tým že žiarlim na neho že ide preč...ale ked on mi to robí tak ako by ma provokoval.
Som veľmi nešťastná a neviem čo mám robiť...mám ho strašne rada a on povedal že ma má rad.ale neviem...bojím sa...
A ešte akoby toho nebolo dosť tak,keď sa vadíme tak mi vykrikuje jakých mám rodičov ktorý mi vôbec nepomohli. Som vďačná jeho rodičom ktorý nám kúpili byt.
Poradte mi ako mám na všetko reagovat,veľmi ho ľubim a nechcem ho stratiť.
ďakujem
@adulka56 preco myslis, zeby to neurobil? mozno by to urobil inak ako ty, ale urcite by to bolo dobre, alebo aspon take, ze sa s tym da zit. 😉 moj muz robi s detmi kopec veci inak ako ja, ale to neznamena, ze ich robi zle. je vela veci, ktore robi podla mna zlozito, komplikovane, ale robi - to je pre mna najdolezitejsie. tiez, ked bol (a je) sam s detmi, tak vsetko ostatne stoji - odidem z domu a veci najdem v povodnom stave ako som ich nechala. a ked sa ho opytam, co robil, tak odpoved je - staral sa o deti. no keby som sa ja tak starala ako on, tak mame domacnost hore nohami 😀
pre mna je dolezite, ze sa snazi, ze s nimi ostane a ja mam kusok casu pre seba.
to iste plati, ked strazi babka, moj otec, ci babysitterka (babka s dedkom su tu zriedka) - domacnost ostava nedotknuta, ale deti su na poriadku, to staci a ostatne sa da dorobit na dalsi den 😉 dolezite je, ze sme si s muzom uzili veceru bez toho, aby sme museli furt sledovat, co robia deti, ci sa nudia, ci im chuti.... atd 🙂
Všetkým Vám ďakujem za rady a dám vedieť ako spolu budeme prežívať tie nasledujúce dni. 🙂 😉
@adulka56 to ani moj muz nevie. 90% veci okolo domu, deti vybavujem ja. ale je rodic deti tak ako ja. mal by vediet, co a ako. co ked sa mi nieco stane? staci zlomena noha a pobyt v spitali.
podla mna treba muzom nechat troska z tych rodicovskych starosti, aj ked to nevybavia alebo neurobia tak ako my 😉
z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze muzom v 45tke preskakuje :D Teda aspon mojmu otcovi v 45tke totalne preplo....Uplne zmenil vyzor, zacal chodit cvicit, bicyklovat, schudol 25 kg a len sme cumeli....Teraz ma 57 a s maminou su stale spolu. Proste mal obdobie totalnej puberty. Doteraz obdivujem moju maminu ako toto obdobie s nim v pohode zvladla....
Inak podla mna je uplne najhorsie to ak tvoj manzel ide niekam von a ty zostavas sama doma (nepocitam deti) Vtedy pracuje fantazia na plne obratky a este ked sama pises, ze si ziarliva, tak o to viac. Poznam to. Preto vzdy ked moj muz nahodou niekam ide, tak sa snazim nezostat sama doma. Idem spat k rodicom, alebo sa dohodnem so segrou, prip. kamoskou, aby prisla k nam na drink (momentalne skor kaficko kedze kojim 🙂 ) Proste nerozmyslas vtedy nad tym co asi ten moj vonku robi......No aj tak to nemeni nic na tom, ze by to nemalo byt extremne casto podla mna. Manzelia by mali travit volny cas hlavne spolu. 🙂
@adulka56 nečítam celú diskusiu ale staré známe hovorí ako si ho naučila........tak ho máš.........nejdem to samozrejme zovšeobecňovať.............zakazovať resp.vydierať je pravdepodobne neúčinné...................čo robíš v tom čase ty, ak on nie je doma?.............ako sa podieľa na výchove detí a zapája sa do chodu domácnosti...............a čo od neho vlastne vyžaduješ, aby bol s tebou, viac s tebou? nakúpil, navaril,opral,ožehlil...............alebo sa viac pritúlil k tebe...........spoločné večere........leňošenie,,,,,,,,,,,máš pochybnosti.....zožiera ťa žiarlivosť...neveríš mu........????ty môžeš tiež chodiť "kade-tade" 🙂 ?
Aj môj muž chodí s kamarátmi na "pánske jazdy" a nebránim mu. Ja chodím s kamoškami tak isto sa odreagovať. A vôbec v tom nevidím nič zlé. Ono, ja by som povedala, že problém je v tom, že ty nemáš kamošky a nemáš s kým ísť von, inak by si to brala, keby si si z času na čas aj ty vyšla niekam na kafé... musíš prestať žiarliť, lebo váš vzťah nie že upevníš, ale ho totálne zničíš
necitala som celu diskusiu ,ale mozem ti povedat len tolko,ze vela zien robi chybu,ze po svadbe pomalicky straca vlastny zivot, zije len pre rodinu a deti a to co muz na nich predtym obdivoval sa straca.
samozrejme ze je dolezite travit cas spolu ,ale kazdy z manzelov by mal mat aj vlastne konicky a travit cas aj sam so svojimi priatelmi .
ziarlivost a konrolovanie partnera nikdy nevedu k dobremu, predstav si ako by si sa citila ty,keby ta manzel kontrooval a podozrieval?
ja ked ti mozem poradit,skus zit svoj vlastny zivot -najdi si nejakeho konicka ktoremu sa budes pravidelne venovat,stretaj sa s priatelmi a nechaj manzelovi tiez volnost ,to ze ste manzelia predsa neznamena ,ze nemozete on alebo ty podnikat nieco aj s inymi ludmi! a po case,ked on zbada,ze nie si zavisla len na nom ,ze mas vlastny okruh zalub a priatelov ,bude chciet travit cas aj on s tebou. muzi maju radi nezavisle zeny ,take ktore su pre nich akoby nedosiahnutelne,muzi su lovci 😉
@adulka56 chlapi su uz taky ked ma zena pred porodom prsia sa jej zvečia a su plnsie a hlavne pekne ...ale ked prestanes kojit je jasne ze uz nie su take ako bysi chcela.Myslim ,ze kazda s tim mame problem aj ked podla mna to problemom neni,Co sa tika teba nemen sa podla toho co si pisala v uvode si myslim ,ze on by sa mal zmenit nie ty. 🙂 ja mam podobny problem s muzom hore hlavu
@adulka56 neviem, čítam si tuto diskusiu, aj tvoje reakcie...a uprimne ti teraz niečo poviem že : teraz si predstav, že som tvoja najlepšia kamoška a poviem ti pravdu do oči čo sa ti nebude páčiť, ale podla mna ho otravuješa po tých rokoch asi nudíš!!!!ustavičným a už asi aj chronickým kontrolovaním a upodozrievaním!!!!, potom sa nečuduj že pred tebou uteká lebo už mu je doma dusno!...ved iný chlap ktorý by mal doma taku atraktívnu ženu ako si ty, ako píšeš že sa o seba staraš a tak...by nevyhladaval inú spoločnosť čiže tam bude niečo ine, asi tvoja povaha....pravdepodobne maš už deti velke, deti ktore už tak moc nepotrebuju tvoju starostlivosť a tak si sa upela na kontrolovanie manžela, nie je to tak???......a z tvojich reakcii na príspevky mi dalej vychádza že aj vieš kde je vo vašom vzťahu problém, ale nepripustíš si ho,ty sa zmeniť nemieniš lebo si presvedčená že nerobíš nič zlé, len chceš od neho aby sedel doma tak ako sediš ty....no ono to chce fakt riadnu zmenu, a tak ako ti radia baby, začni od seba, ked budeš pracovať na svojej žiarlivosti a uberieš z tempa...uvidíš zmeny aj na nom 🙂 skuste sa vybrať spoločne niekam, trebars do kupelov, alebo na do lesa na hríby, či sa len tak prejst, chodte si večer sadnuťs polu na pizzu a ty sa obleč najkrajšie ako vieš nech vidí aky kus ženy ma doma 🙂 😉 .....toto všetko ber ako názor nezainteresovanej osoby, ktorá vychádza iba z toho čo som si tu prečítala, takže ak sa ťa niečo dotklo, prepáč mi ale myslím to dobre 🙂 držím palce
@andrejka1983 ďakujem a určite si zoberiem z totho ponaučenie,máš pravdu ☹
Takže išiel do telocvični no a ja čakám kedy príde.Nesmiem reagovať podráždene,ale úsmev na tvári. 🙂 😀

@adulka56 budem mať 40 rokov ale neprežila som z ním taku krízu akú mám teraz možno si to namýšľam ale neviem