Kríza v manželstve
Ahojte maminky...neviem ako začať svoj príbeh ale som veľmi nešťastná...
Žijem z manželom už 17 rokov ale ešte nebolo to čo prežívam za ten mesiac.Veľmi sa ku mne zmenil a ja neviem čo mám ja zmeniť na sebe aby bolo dobre...
Počas nášho manželstva som mu dopriala ked chcel ísť niekam von od nás odreagovať sa tak išiel.pustila som ho a verila som mu.
Ale teraz sa všetko zmenilo..je iný ku mne.Aj zajtra napr.ide do telocvičny,v piatok s kamarátmi von zase.
Verím mu žeby ma nepodviedol lebo sme sa dohodli že ak niekoho bude mať tak mi to povie...Neviem či nerobím chybu tým že žiarlim na neho že ide preč...ale ked on mi to robí tak ako by ma provokoval.
Som veľmi nešťastná a neviem čo mám robiť...mám ho strašne rada a on povedal že ma má rad.ale neviem...bojím sa...
A ešte akoby toho nebolo dosť tak,keď sa vadíme tak mi vykrikuje jakých mám rodičov ktorý mi vôbec nepomohli. Som vďačná jeho rodičom ktorý nám kúpili byt.
Poradte mi ako mám na všetko reagovat,veľmi ho ľubim a nechcem ho stratiť.
ďakujem
@adulka56 práve preto sa treba mať na pozore!!!! Ale nie tak, že sa s ním hádaš a nechceš ho nikam púšťať. On totiž nie je tvojím majetkom, musíš sa snažiť, aby bol s tebou rád. Je mi jasné, že je to ťažké, niekedy dokonca nemožné, ale keď budeš spokojná ty sama so sebou, bude to z teba vyžarovať a okolie to bude vnímať. A najbližšie okolie je on. Nečítala som celú diskusiu, no držím ti palce.
@cawes ano na toto sa pýtam aj ja veľmi často , na jednej strane stále nám tu niekto tlčie do hlavy že máme byt upravené a krásne vyzerajuce ale nikto už tu z dám nehovorí že ten chlap za 20 rokov zostarol , možno oplešivel , má pupok , v posteli prdí a škriabe sa na vajciach kedy sa len otočíte.
Byť stále upravená , nalíčená a nemať kila navyše nijak nezaručuje že vás muž neopustí . Žit v takomto neustálom tlaku , no kašlala by som ja na to.
Oveľa dôležitejšie je to, že sú často opúštané ženy , ktoré nepociťuju nijak svoju hodnotu , jediný ich záujem je muž a rodina , podriaďuju sa slepo , len aby manželovi bolo dobre..... zle, strašne zle a ešte raz zle.
Žena má byť aj tá čo dokáže partnera riadne zrovnať, nemusí to byť zrovna krikom . Je potrebné udržať si rovnováhu v manželstve.
U @adulky56 je značne narušená rovnováha v manželstve , ale značne. Všetku svoju energiu z manželstva čerpá muž, treba to trochu usmerniť aj iným smerom , smerom k žene, takže ísť si vyraziť, trebárs aj dámsku jazdu , ja tak občas "už" chodím a som trebárs aj do rána so spolužiačkami , ktoré nestratili tú sebaúctu a svoj život nepodriadili len deťom ( podotýkam zdravým ) a manželom. Dnes napríklad idem do kina s kamarátkou a zajtra ideme s manželom.
@adulka56 a on ma aku postavu? fitnesaka? ak ano, tak vsetka cest, ak nie, tak nech si drzi zadok, lebo mu o chviluovisne....ako pardon, je to kreten, moj muz by mi v zivote nepovedal, ze mam cicky zvesanky!!!!!!!! zato, ze som mu v bolestiach porodila 2 krasne deti, staram sa o nich aj o neho...by som sa mu vysr.la..vylozila by som nohy na stol, detom by som dala rozok do ruky poriadne suchy, nech nakrusia hlavne na jeho strane postele a nech spi v com chce, nech si perie slipy sam, nech sa plazi v prachu a NECH ZMENI SVOJE SPRAVANIE ON!!!!!
@dasiacik a ja by som chcela tiez toho chlapa, ktory bol este predtym, ktory mi pomahal...(mam takeho nastastie, to len ako rpiklad), tak preco oni mozu prestat so snazenim a my musime o seba dbat? ako pardon, nemam napr. na plastiku prs(zatial) , niekedy ozaj nevladzem si ani obocie vytrhat, a pri kozmeticke mi nema kto deti strazit a nech sa upravovat a zaroven nahanat dceru sa jednoducho neda.
toto myslenie, ze len my mame byt vecne krasne, bez ziarlivostnych scen a podobnych veci mi preňide predpotopne a tej mudrej co vymyslela emancipaciu, by som ruky vtrhla
žena nemusí byť nalíčená, ale určite čistá, voňavá, nie vo vyťahaných teplákoch a najmä si má vážiť sama seba. Aj tak sa vždy nájdu muži, ktorí si budú hľadať milenky, ale keď vždy po príchode domov nájdu doma strapaté, uhundrané čudo, ktoré najviac na svete zaujíma nová značka čistiaceho prípravku na okná, za milenkami ich bude chodiť viac. A najmä!!!!! Muža treba hneď na začiatku vzťahu zapriahnuť do chodu domácnosti, nebude mať toľko času na kraviny a skôr pochopí, že keď stráži tri malé deti, kým je jeho žena u kaderníčky, tak nie je nič výnimočné, že je o pol desiatej ešte v pyžame a nenaraňajkovaný 😎 😎 😎 😎
ešte detailík -dočítala som sa tu, že muž chce mať stále pri sebe tú kočku, ktorú poznal, keď spolu chodili - to je super, ale v tom, prípade, nech jej zabezpečí pre deti niekoho na varovanie, kuchárku a upratovačku, bude mať toľko času pre seba ako za slobodna. Neviem, prečo sa tu v každej druhej téme píše o mužoch, akoby to bol chránený, vyhýnajúci druh. Kedy sa už ženy na SK zobudia a zistia, že NEMUSIA skákať drahému okolo zadku, hneď ako spolu začnú žiť, lebo keď prídu deti, nebudú stíhať. Byť manželkou, matkou, milenkou, kuchárkou, upratovačkou, manežérom pre chod domácnosti, zásobovačom a upravená čakať kedy príde pán tvorstva z posilovne, aby sme mu predložili večeru je choré. Som zdesená z toho, že to považuje väčšina žien za normálne a dokonca za nemenné. Nie som feministka, nerobí mi problém urobiť drahému v nedeľu o deviatej večer zemiakové placky, keď mám na ne strašnú chuť, pretože ho mám rada a úplne prirodzene rátam s tým, že mi načistí a nastrúha zemiaky, pretože má rád on mňa. 😎 😎
@mamavera tiež sa nad tým pozastavujem , že oni chú mať tú kočku ..... a ďalej jednoducho nič.
Ja keď sa pozriem na svojho muža , tak je stále fešák,ale počas manželstva pribral 20 kg , má pupček , preriedli mu aj vlásky , keď mu nestrčím do ruky čistu košeľu, ponožky a slipy , chodil by v tom aj tri dni .... ,niečo sme si aj preskákali spolu , ale napriek všetkému ho mám rada aj s tým pupčekom , aj s tými začínajuci lysinkami na hlave. uplne v
pohode znesiem na neho pohľad ráno - so zakarpavenými očami, šmachtlajucemu sa na záchod a samozrejme s prehadzovacím manévrom na vercajchu 😀..
Taktiež od neho som nikdy nepočula debilnu poznámku na moje odkojené prsia po troch deťoch alebo už nie úplne najpevnejšie bruško , cez týžden som nalíčená , hlavne ked pracujem a cez víkend keď som doma nechávam plet odpočívať, čiže dám masku a nakrémujem a teda ma ani trocha netankuje že ma tak vidí manžel.
@maminuska asi nás vymažú, ale keď to pomôže aspoň jednej babe, budem rada. No ja sa musím mať s váhou na pozore, môj partner má asi o tri, štyri kg viac, ako pred dvadsiatimi rokmi 😎 , zje ako celý kolektív, ale udržuje sa športom. Ja sa stravujem zdravo a keď si občas doprajem - poznáš to - dvadsať sekúnd v ústach a dvadsať rokov na zadku 😝 😝 😝 😝 . Je paradox, že sa mu viac páčim nenalíčená...ale sama sebe nie, tak ľahká úprava aj cez víkendy. Po rokoch si človek na tom druhom váži viac ľudské vlastnosti, ako pevný zadoček. To ale neznamená, že sa za ním neobrátime 😀 😀 😀 , cielene 😀 😀 😀 , aby naši partneri nenadobudli pocit, že sme odkázané len na nich. Po ránu neriešime, že sme v pyžamách, ktoré majú ďaleko od tých erotických vo filmoch - riešime, že nám je spolu v tých pyžamách fajn, aj keď s nejakými faldíkami navyše 😀 😀 😀 😀 .
😀 😀 😀
Bože keď čítam ako ženy píšu a radia: " A ZIADNE SCENY, TO MUZI NENAVIDIA!!"
Skutočne si neviem predstaviť ako muž radí mužovi: " A V PIATOK SED DOMA PRI ZENINOM ZADKU!!OK? LEBO ZENY NENAVIDIA KED SU NA VIKEND SAME!!"
CHLAPOM je tak jedno čo mi návidíme alebo nenávidíme 😀 😀 😀 robia si čo uznajú a kedy to uznajú za vhodné, ..tak prečo to nerobíme aj my????😀 😀 😀
@fiffinkaa yo 😀
Pretoze matky uz generacie tak vychovavaju svoje dcery? Moja matka: "obsluz ho". Akoze nemam problem nalozit muzovi polievku na tanier, ale uz len to pomenovanie, obsluzit....a ta samozrejmost....Ok, predtym to bolo tak, ze zeny nemali moznost byt samostatne. Dnes uz maju, mozu sa zamestnat prakticky kdekolvek, uz sa ta nadradenost muzov ktora vyplyva z ich fyzickej prevahy proste stiera, kvoli ekonomickej sile, ktorou mozu disponovat aj zeny.
aby som nebola hnusná voči ženám, napíšem niečo aj na ich obranu - je to aj ekonomickou situáciou v našom štáte a tiež zákonom, ktorý nechráni po rozvode ženu a deti, ale muža. Veď aj tu na koníku, aj v reálnom živote stále počúvame, neplatí tretí rok výživné....má priznanú minimálnu mzdu, ale je živnostník, zadok si vozí v bavoráku, ale ten je napísaný na jeho matku...a platí minimálne výživné....koľko žien na SK má taký super plat, aby počas materskej, alebo počas dvoch na seba nadväzujúcich, neboli absolútne finančne závislé na mužovi? To potom vedie k tomu - udržať si muža za každú cenu, bez neho budem s deckami živoriť...Na Sk mužom nahráva všetko - nájdem si milenku? No a čo? Alebo ju bude tá moja sliepka tolerovať a bude rada, že platím hypo a byt, alebo sa na ňu aj s deckami vykašlem, môžeme sa roky ťahať o výživné, o byt, veď sa nič nedeje, stovky mužov to tak robia....Hrozné, ale bohužiaľ je to tak. A ešte k tejto situácii prispievame my ženy - teda tie, ktoré už majú dospelých synov - full servis, priložiť ruky k dielu ani náhodou, potom je chlapček zošokovaný z toho, že by mal aj niečo robiť a byť za niečo zodpovdný. Sorry, ale keď tu niekedy čítam príspevky mamičiek, obhajujúcich zubami-nechtami svojich miláčikov, ktorí sú vedení len k tomu, že môžu brať, ale nemusia nič dávať, tak si to robíme trochu samé. Ozaj, kde mám syna, mal umyť riad? 😀 😀 😀 😀 😀
@sissmiss predpokladám, že tvoja matka je pomaly v mojom veku, ale keby mne mama alebo svokra povedala, že obslúž ho - tak by som reagovala len úsmevom, alebo zdvihnutým obočím. Jeden jediný raz padla taká poznámočka nevinná od svokra, že na čo sa ten jeho syn ženil - odpovedala som, že najlepšie, keď sa ho spýta, ale určite to nebude preto, aby som mu nakladala jedlo na tanier a potom ten tanier odložila. Inak svokor ovládal všetky domáce práce a aj ich vykonával.
@mamavera ano ako matky máme veľku moc vo svojich rukách čo sa týka synov.
Ja mám jedného , teraz je v takom papuľovacom veku , ale už teraz mu vtlkam do hlavy že sato ... neurobí samo,takže natvrdo - šuruje dlázky, umýva záchody, dnes i škrábal zeleninu do polievky a strúhal zemiaky do kelového prívarku, síce si vypočujem pri tom prednášku že nikto z jeho kamošov to nemusí robiť, poviem mu že to nerobím pre seba ale pre jeho budúc ženu 😀.
Od 11 rokoch prebalil aj sestru a aj pokakanú , fučal a vravel že je rád že neni žena 😀 , ale si zvykol a potom ju už prebaloval bez reptania.
@mamavera doma som tak reagovala, ironickou poznamkou, byvaly sa obskakovat nechal a mal take machovske maniere, ak som sa snazila prevychovavat maminu, uspesna som teda nebola. Najhorsie na tom je ze ona nemala tendenciu ma ucit prejavu lasky, ale manifestovat moje nizsie postavenie voci muzom...
A pri svokre by som si nedovolila menit ich pravidla. A to moj sucasny nie je z tych co sa radi nechaju obskakovat. Zvlada vsetky domace prace a zehli lepsie ako ja, a asi aj castejsie. Ale ked sme u jeho maminy, on si ide poobede lahnut a zeny umyvaju riad. Mna sice tiez setria, nedavno som rodila, ale to sa mi zda trosku o inom.
@sissmiss ja by som tiež nemenila u svokry pravidlá - teda čo sa týka svokra, ale ani by som sa nepostavila, aby som naložila manželovi jedlo. Nikdy som ráno nebola v obchode pre čerstvé pečivo, kto má naň chuť, nech si ho ide kúpiť. Varenie a pečenie je mojím koníčkom, to však neznamená, že nie som rada, keď navarí on. Pracujem v dvoch zamestnaniach, neviem si predstaviť, že by som ešte skákala okolo partnera. Netvrdím, že mu nikdy nenaložím jedlo na tanier, tiež ho niekedy naloží on mne. Našťastie jeho mamina to schvaľuje a nezasahuje mi do toho, chválim ju, ako ho vychovala, nerobí mu problém ani okná umyť.
@adulka56 ako sorry, odreagovať sa? a čo je na dovolenke 17 rokov? vzťah je neskutočná drina po celý život, treba na ňom pracovať, aby bol šťastný a trval až do smrti... ako keby mne povedal môj muž, že sa potrebuje odo mňa odreagovať, tak mu hodím do hlavy panvicu 😉
pozri adka, ja sim myslím, že ty vieš o čo ide, nikto ti tu nemôže radiť, pretože ty prežívaš chvíle s ním sama, a ani jedna z nás nevie aké trápenie prežívaš, ja by som ti tiež mohla povedať aby si nemyslela na to zlé, aby si myslela pozitívne aby si ho nedusila a pod. ale kto sa pozerá na teba na to ako dusí on teba keď ťa ignoruje, kto sa pozerá na tvoju dušu. ideš sa mu podvolovať, prosiť sa ho, nič nedosiahneš ver mi, ja mám niečo podobné doma a už som skúsila všetko, plač, ignorovanie nezáujmu z jeho strany, plač, hystériu dokonca som mu dala max. pokoj z mojej strany ale nič nepomohlo bolo jedno čo som robila postoj ku mne sa nezlepšil. ja osobne mám toho plné zuby ty nie. nechceš sa znova postaviť na nohy a obnoviť hrdosť ktorú si niekedy mala? čo ti vykrikuje rodičov? ako mne že budem taká istá ako sú oni, ale má na to právo? nedaj si to prosím ťa, ja viem čo prežívaš, ja v nútri umieram a nikto to neviidí dokonca ani on, ale takýto život chcem?? a ty?? chceš byť pri niekom kto o teba ani bycikel neoprie?? bože aj môj mi vraví, že ma miluje, ale čo z toho, ked mi vykrikuje veci ktoré ma totálne zabíjajú, nedaj si to ukáž mu že si živá bytosť, že si žena a že si ťa bud bude vážiť alebo neh ide do čerta, ver mi, ak nezačneš toto riešiť budeš strašne trpieť a ver mi on ti za to nestojí. nikto ťa nesmie trápiť to nech je prvé pravidlo v tvojom živote!!!!!

@adulka56 no vidíš, super! A už máš naplánované to povyrazenie? A do telocvične môžeš začať chodiť aj ty - na zumbu, jogu...Žena musí dať mužovi najavo, že ho ľúbi, je pre ňu výnimočný a je rada, že je s ním, ALE zároveň ho treba stále držať v napätí - nikdy nesmie mať pocit, že si doživotne jeho majetok a on sa vôbec nemusí snažiť o to, aby si s ním bola. Asi som to napísala ako tĺk, dúfam, že mi rozumieš 😎 .