Kríza veku
Neviem či to tak nazvať, ale nejak sa už cítim stará. Mám 32 rokov a cítim sa tak...no tak nejak za zenitom. Nepridáva mi, ani že ma už oslovujú pani. Akoby som mala z toho depresiu, neviem. Zažili ste to? Čo Vám pomohlo?
A ako ta maju oslovit? Pan? A k otazke - nie, nezazila som to. Tesim sa z kazdeho roka, kolkym ludom nebolo dopriate sa tajeho veku dozit…
nemáš deti, manžela? lebo keby si mala tak asi nemáš s takými vecami problém..
však ak máš deti tak nemôžu ti povedať slečna...
No jo, uvedomenie si, ze uz nemam dvadsat (hoci aj dvadsatdevat, stale to bol psychologicky efekt ako cenovka 1,99€), ale uz vlastne triddat, bol aj pre mna tiez trochu neprijemny sok.
A mala som prve dni pocit, ze som ostarla na osemdesiat.
Ale je to velmi vyborny vek. Este si stsle mlada, prve vrasky este len pridu. Ale uz mas nieco odzite, tak uz pomaly vies, kam chces smerovat.
Mne bolo nakoniec v tomto veku velmi dobre.
V tomto ti neporadím🤷 moja dcéra má o dva roky viacej ako ty🙃
Nezažila som to, a necítim sa na svoj fyzický vek. Depresiu máš skôr z toho, že nevieš čo zo životom. Nemáš plány, sny, záujmy niečo zažiť, vybudovať, naučiť sa?
Ja som si myslel, že je energetická kríza. Prosím ťa však si ešte mladá, krásna a veľa ešte môžeš zažiť. Teš sa s každého dňa.
Som o kusok starsia nez ty a myslim, ze 30-40 rokov je super vek. Tie prve vrasky a sediny zatial nie su az tak viditelne, konecne clovek vyzera trochu serioznejsie, ze ho aj oslovia "pani" a uz nepytaju obciansky preukaz zakazdym, ked kupuje vino... clovek uz ma nieco odzite, vie presne, comu sa treba v zivote vyvarovat, niekto dokonca v takom veku uz aj vie, comu sa chce venovat... bolesti chrbta zatial nie su az take strasne, ze nutia cloveka v noci 100x vstat, takze sa este da celkom dobre vyspat, potom ma clovek este dostatok energie podavat vykony v praci, v konickoch, v domacnosti, aj v posteli a nema chut poslat do kelu kazdeho cloveka, ktoreho stretne, ale len kazdeho druheho... 🙂
Ja som to zazila…ked som mala 30, citila som sa akoby ma uz nic v zivote necakalo… ani som nechcela oslavu. A v 40tke? Pravy opak, citim sa plna energie a krasna ako nikdy pred tym. Proste som zmenila chlapa a s tym sa zmenilo vela: sucasny manzel so mnou rad travi cas, cestujeme, sportujeme, dava mi pocitit, ze som uzasna a je so mnou rad. Nic z tohto som pred tym nemala. Takze skus sa zamysliet, preco sa takto citis. Mozno to chce nejaku zmenu…
@diewcatqoo Ja už mám šediny dosť viditeľné.
Manžela mám, vydávala som sa pred pol rokom. Deti nemáme.
A ani sa na deti necítim..kedysi som ich veľmi chcela, ale akosi sa to zmenilo.
Zmierit sa so smrtou a pripominat si ju.
32 a cítiš sa stará čo budeš vravieť keď budeš mať rok pred 50 ako ja ,ja sa cítim super a nikdy si nehovorím že som stará proste som ideál
Ja mam 47 a citim sa vyborne 😂 obcas ma oslovia slecna a vtedy sa uplne vznasam😂 32…ved to je este teenagerka 😻 to je o nastaveni mysle a nie o osloveni!!! Hlavu hore 👯♀️
nie si stara, len uz nie si dieta.. v zivote sa deju zmeny a vzdy nieco so sebou odnesu, nieco zase prinesu.. ak nechces mat zo zmien depresiu, staci sa sustredit na to, co blbe odniesli a co dobre priniesli a mas vybavene 😀 .. ale ono ten cudny pocit je len chvilu, casom si zvyknes na 'novu etapu' a budes sa zas citit 'sama sebou' ..
inac, mat 'depresiu', ked si sa pred pol rokom vydavala? vsak to by mal byt clovek plny euforie z noveho zivota, co ho caka.. naco si sa vydavala, ked sa na svoj novy zivot netesis? ani na deti chut nemas.. tak co by si chcela?
@reanda Posledné dva mesiace to takto vnímam.
Hlavne nejak nemám z ničoho radosť, len prežívam zo dňa na deň, ťažko sa k niečomu dokopem, všetko odkladám, neverím si. Chcem zmeniť pracovné zameranie, ale nedarí sa, nikde ma nechcú.
Tak takéto pocity poznam,, len v inom veku. Nič s tým nenarobis, každý má svoje vlastné etapy života. A to je krásne. Nechcem písať klišé, ale nieco zaniká, s niečím sa treba rozlúčiť a stále nás niečo iné čaká. Teba obdobie najlepšieho veku, nemaj strach, nepodcenuj sa, nechaj to plynúť, oslovenie "pani" je úctive, si pani, máš manzela. Si staršia, čas nezastavíš, buď na to hrdá 🙂 V poslednej dobe som bola veľmi nostalgicka, zvykám si, že mi uvoľňujú miesto v MHD. Prvý šok bol, keď ma ako pysnu mamicku oslovil o pár rokov mladší vysokoškolák "teta" (pýtal sa na čas) A odvtedy sa na mňa valili pre mňa "anomálie". Ale uvedomila som si, že to je prirodzený vývoj života a začala som byť hrdá na svoj vek a zmenu správania sa okolia voči mne.
Výborné je, že máš manžela. Choďte spolu na dovolenku, zmeňte prostredie, vyresetuj sa. Sedíny sa dajú prefarbiť.
Keď budete mať deti, omladnes. Potrebuješ slniečko na odohnanie depresie. Kľudne si posmut za tým čo bolo, ale vitaj to nové, neznáme, prekvapí ťa, že bude fajn 🙂
🌹🍀❤️
Viem, ľahko sa píše "bla, bla, bla", ale ja som si znova prešla takymito pocitmi aj pred nedavnom, naučila som sa ich prijímať a je to o.k aj keď smutno, že už "toto nezazijem", ale čo už? S prácou - aj keď je kopec voľných miest, je ťažké nájsť niečo, čo nás baví. Ale treba skúšať (len ako začať, keď nevieme ako) a zatiaľ sa snažiť mať rád to, čo robíme a kolegov tiež
a z coho si mala radost predtym? preco ta napr. presla chut mat deti? mozno preto sa ti nedari najst pracu, lebo ani ziadnu najst nemas.. asi ta caka nieco ine
s muzom ste zili spolu uz pred svadbou, alebo to bola velka zmena po svadbe?
A ako ti majú hovoriť že pán.Tak isto mňe cudzi chlap povie pani.Ved to je normálne.
Si vydatá pol roka, vadí ti, že ťa oslovujú pani , cítiš sa stará. Prosím ťa, ako sa oslovujú vydaté ženy?
Žena moja, čo budeš robiť, keď budeš mať 48 ako ja?
Nie s manželom šťastná, či ťa manželstvo nenapĺňa? Však si ešte novomanželka, užívaj si to
Ja si užívam každý deň, ktorý mi je daný, mám aktivity, veľa času trávim rozhovormi s manželom.
Nájdi si koníčky, , čítaj si , urob si raz do týždňa radosť.
Každé ráno si v kúpeľni pri pohľade do zrkadla povedz aká si krásna.
@andrejka1974 ja dva roky, ale mám pocit, že ten pravý život začína.
Som zrelsia skúsenejšia.
Ja to poznám. Prvé vrásky, prvé šediny. Už človek nevyzerá ako študent, rovnako ak vidím spolužiakov/spolužiačky alebo rovesníkov, už vyzerajú tak "zrelo". Mladosť je už preč... Ja ti poradiť neviem, musíme sa s tým len naučiť žiť. Zase máme viac skúseností, rozumu ako v 20tke, ale čas nezastavime.

Nepomoze ti nic, len si uvedomit, ze mas pred sebou este 60-70 rokov zivota a si tak v tretine... si mlada, krasna, a ano si - pani - nie dievca. Raz budes mama, potom budes teta, babka, prastarka...tak to v zivote proste je... venuj sa sama sebe, bud stastna a vyuzi aktivne kazdy jeden den. Neries co bude a neries co bolo, proste zi svoj zivot najlepsie ako vies... pre seba, rodinu, deti... nema zmysel v hlave riesit veci, ktore nevieme zmenit... fakt nema... sustred sa na to dobre, pozitivne... ja mam o par dni 39... a som stastna... lebo mam vsetko, co som kedy chcela a vlastne aj viac...je to narocne a ano "starnem" pri tom... tak ako sa patri...