Krst a hádky v rodine
Ahojte. Potrebovala by som radu a uprimny nazor.
Pred dvoma rokmi mi zomrela babka. Mala som s nou pekny vztah bola mi ako druha mamka. Zial nestihli sme sa rozlucit. Ked zomrela zacala sa hadka v rodine. Babka zanechala istu sumu na svoj pohreb ale nevedel o tom nikto. Samozrejme rodina obvinila mna ze som peniaze ukradla. Mala som jedno stastie ze stale pri mne mama a nasli sa schovane na istom mieste.
A teraz vlastne ide o to ze jedna dotycna osoba ktora zacala obvinenie nepytala odo mna ani ospravedlnenie ale ja som to nechala tak bavime sa dalej ako keby sa nic nestalo a ked som otehotnela poziadala som ju ci by nesla za krstnu mojmu dietatu. Co by ste robili vy nechali by ste to uz tak pre pokoj v rodine alebo by ste sa vysrali
s prepacenim za vyraz jej na hlavu?
kvoli nej sa mi obratila cela rodina chrbtom cest vynimkam. Neprisla mi ani zagratulovat na svadbu :(
Este by som sa rozpisala ale nechcem otvarat stare bolave rany.
dakujem za rady
Dala by som za krstných rodičov nejakých kamarátov a nie rodinu, keď máte takéto vzťahy.
Krstný alebo krstná (dnes stačí iba jeden) nemusí byt silou mocou iba niekto z rodiny. My mame tiež z rodiny a krstná nevie ani kedy ma jej krsňa narodeniny, naposledy ju videla pred vyše rokom, prísť na návštevu už totálny nezáujem. Keď to vezmem spätne, tak to ľutujem, ze taka osoba je krstnou, radšej niekoho kto nie je z rodiny.
Načo si ju brala za krstnu? 🤣
čiže krst pro forma , však prečo nie
krst pro forma by to bol,keby to bolo len aby to bolo. blba krstna nie je prekazkou krstu,krstnu milost u dietata moze rozvijat ktokolvek blizky🙂
@janetinka27 pravda 🙂
Neviem, či som sprostá, ale fakt nechápem, čo riešiš....nazvala ťa zlodejkou a ty ju voláš za krstnú matku svojmu dieťaťu? Ty máš v hlave všetko v poriadku ?
Určite skús nejakú kamarátku / kamaráta .ja mám tiež kamarátku malej
z toho,čo píšeš,tiež nechápem, prečo ju chceš za krstnú.....a pochopila som dobre,že ti nebola zagratulovať na svadbe?
ja by som ju za krstnú nechcela..držím palce nech sa to vyrieši
@mandarinka555 ta vidis bola som sprosta nastastie este nie je zapisana u knaza tak to mozem zmenit
@jany149 nie nebola dokonca ani zvysok rodiny nebol dalsia sesternica a bratranec :( stryko prisiel len z donutenia asi a tak isto jej mama a otec...
ja som zial bola naivna ale teraz jak si citam odpovede som pochopila ze to s nou nema vyznam nastastie som na to prisla skor...
Nech sa na mna nikto nehnevá, ale rozhádať sa takto kvôli peniazom na pohreb. .. i keď v dnešnej dobre realita. Niekedy to tak býva, ze ten, co sa najviac snaží, na neho sa ešte nakyda. Nič si z nich nerob, ukázali svoje povahy a ty sa podľa toho zariaď tiež, aspoň ospravedlniť by sa z ich strany určite patrilo. I keď ľahšie sa hádže spina na druhého ako si potom priznat chybu a povedať prepáč. Keď im nebolo hlúpe takto o tebe klamať a ani sa neospravedlnili, tebe nemusí byt hlúpe sa s nimi nebavit.
@katkami123 ta vidis najhorsie nam padlo to ze im islo len o peniaze nikto sa ani nestaral ze co dalej... teraz postupne zistujem ze rodina ktoru mam je iba falosna banda ludi cest vynimkam :(
len skoda ze som cely zivot zila s tym ze ma maju radi ale prd velky ked ich potrebujes obratia sa ti chrbtom
Z toho si nič nerob, vieš koľko rodín je takých? Pomaly každá druha a keď ide aj pár korún dedičstva, tak sa rozhádaju aj do konca života. Dôležité je, tvoja rodina, tvoje dedičky a na druhých sa vybodni, aj keď to je bohužiaľ rodina. Niekedy viac cudzí pomôžu ako vlastná rodina. A rodinu si nik nevyberá, nikto nemôže za to, do čoho sa narodí.
@katkami123
Ano.....je toho viac uz v spolocnosti....podla mna sa zmenili hodnoty......
Sama som pozerala coho sme schopny na dedicskom konani....a dat spatnu vazbu surodencom nie je mozne...zahlteny mamonou....
Dnes akoby mnohi boli kusy ladu bez svedomia. Len hrabať pre seba, kto sa ma lepšie iba o trochu, tomu závidieť a ohovoriť ho až neviem kde. A radšej ostanú mnohi rozhádaní akoby utrpelo ich ego, keď povedia slovo prepáč, urobil som chybu.
@katkami123
Ono to je tak vzdy....kazdy si obhajuje svoju vec.....svoje prezitie...len je blbe..ze niekto sa nedokaze vzdat niecoho ....aby pomohol druhemu....a to nerozpravam o detoch ktore sa hadaju o hracky...ale o dospelych...kde by to malo byt o ludskosti....
no z toho, co som si precitala by po prvom incidente vsetci u mna skoncili... rodina-nerodina, takych ludi by som mohla zvysoka okaslat, a este hentu chuderu volas za krstnu? barskoho z ulice by som stiahla svojmu decku ako mat hentaku falosnu intriganku, ktora mava s celou rodinou za krstnu svojmu dietatu... 🙈
@nairia
Ja mam krstnych rakuskych turistov za komunizmu na slovensku ....som cisty priklad 🙂 bars koho z ulice 🙂
Naša babka tiež žgrlila peniaze na pohreb o ktorých všetci vedeli ale nikdy sa nenašli. S blížiacou sa smrťou ich prekladala z miesta na miesto čoraz častejšie.
Jedna stratená obálka rozbehla detektívnu hru po celej rodine, snáď každého napadlo ze ci ich niekto nevzal, našťastie žiadne konkretne obvinenia nahlas ešte nepadli. Ale myslím si, ze kazdy ma nejaku teóriu.
Jedna vec je ale teória, druhá je bez dokazov nahlas obviniť nejakého člena rodiny. To sa nerobí a byť tebou by som v žiadnom prípade nechcela takú osobu za krsnu pre dieťa.
@pieksamaki to je fantasticka prihoda 🍀 normalne mi to rozjasnilo den 🌞
@pieksamaki paráda 😀👌🏻
@nairia
Hej...otec bol popredovy.....zjavne asi vtedy zaujem sa pasivne naucit po nemecky v buducnosti.....( vzdy su nejake skryte motivacie)....lebo sam bol davno predtym v zahranici.....tak takouto formou ako babatko ma drzali rakusania na krste....🙂 a viera v Boha naozaj neni o tom aky clovek je krstny...ci bude viest danej nauke....a pod....cely zivot hlada clovek cestu....ci veriaci ci neveriaci....praveze az pred nedavnom som sa dozvedela ze je to prijem pre katolicku cirkev za kazde pokrstene dieta....tak odhalme oponu vsetci rovnako.....ked uz je zivot iba o peniazoch....nema cenu.....malo by to byt o hodnote cloveka.....co sa zial v dnesnej dobe zmenou spolocnosti vytraca.....
Co nemas kamaratku, ziadnu? Za krstneho rodica nemusis ziadat nikoho , rodiny, a uz vobec nie osobu, co s nou dobre nevychadzam
Ešte rada pre autorku. My keď sme dávali krstiť (inak kňaz bol úplne úžasný, klobúk dole pred ním) nám sám povedal, ze ak nemáme vhodného krstného/krstnú, ktorí nežijú správnym životom, môžeme si vybrať niekoho z ich farníkov, ktorí boli viac veriaci a chodili tam aj do spoločenstva. Aj som nad tým rozmýšľala a muž bol strašne proti. Ale teraz to ľutujem, mužova sestra fakt záujem 0 bodov, ešte deti sú pre ňu fujky. Možno by tí cudzí mali o to krsna väčší záujem ako takto.
No naozaj zvlastny vyber z tvojej strany.Nechapem z akeho dovodu si si vybrala takehoto cloveka.
@katkami123 A co na to dnes pan manzel s odstupom casu?
@nini1010 asi z toho nadsenia ze som tehotna :D ozaj som bola padnuta na hlavu nastastie este mame cas vybrat niekoho ineho
@lujza123 ta vidis u nas to bola cista komedia normalne lutujem ze som vtedy nezavolala na nich policiu a hned by drzali usta

@marca12 mame kamaratov tiez sme nad tym rozmyslali som z toho uz nestastna ale dajak bude 🙂