icon

Krstní rodičia môjho bábätka ma ponížili, lebo som bábätku kúpila použité veci

4. mar 2021

Ahojte baby chcem sa vás spýtať či som ja nenormálna alebo krstný rodičia som prvorodička momentálne 31 týždeň čakáme dievčatko veci som dostala od mojej známej ktorá ma tiež dievčatko ale už väčšie dali mi vecí plný mech tak som sa veľmi potešila že nebudem musieť tých veci toľko kupovať ale krstný rodičia keď prišli tak začali mi nadávať nech to okamžite všetko vyhodim že nemyslím vážne že chcem dať dieťaťu veci po niekom že to musia byt všetky nové. Potom keď zistili že kočík budem mat po sestre ale ten som od nej odkúpila nakoľko je úplne nový krásny bez jedného škrabanca tak ma tak ponížili že prvé dieťa a idem toto robiť že staré veci, malá ma aj nové veci kupované vlastne všetko ma nové okrem toho kočíka a tých vecí.. cítim sa úplne ponížená nakoľko to hovorili na priatelovej oslave kde boli naši známy aj rodina.. myslite si že je to normálne ?

Strana
z3
janapeterjana
4. mar 2021

My máme strašne veľa použitých vecí, ktoré nám daroval švagor po svojich deťoch - kočík, vajíčko, autosedačku, nejaké hračky, lehátko, aj oblečenie... A boli sme im fakt vďační, lebo sme mohli peniaze minúť zase na niečo iné. Ak ste s tým v pohode vy, ostatní sa naozaj nemajú čo starať.

petrao2
4. mar 2021

Dufam ze uz mas novych kmotrovcov

jvasenka
4. mar 2021

Hneď by som vybrala inych krstnych🙂 je to len o tebe ci si s tym ok -mojmu dietatu som kupila skoro vsetko odruky v top stave..vzdy sa tesim ako skvelo a lacno som nakupila🙂 pri novych veciach by som bola nasrata ak by to zaspinila/znicila takto som v klude🙂 a navyse pri mi to nielen ekonomicke ale aj ekologicke

elementissa
4. mar 2021

Krstni rodicia dietata, ktore sa este nenarodilo? Uz ma krstnych rodicov? Dieta vobec krstnych rodicov nemusi mat, nie je to ziadna povinnost- to po prve. A po druhe, pre babatko kupovat nove veci je ABSOLUTNY nezmysel- ekonomicky, ekologicky aj logicky. Dobre si spravila, ze si zohnala po inom dietati. Usetris peniaze na nieco dolezitejsie a usetrila si aj planetu. Tvoje dieta mozno vdaka tomu bude zit o rok dlhsie. Poviem ti tak, keby mne niekto taku blbinu povedal, ako "krstni" tvojho dietata, tak ich rychlo zmazem zo svojho zivota aj telefonneho zoznamu. Toxickych, materialistickych, chamtivych ludi je dost aj bez toho, aby som sa nimi dobrovolne obklopovala

zuzaj
Autor odpoveď zmazal
benuska713
4. mar 2021

Tak netrapi ta ohrozit seba a babatko v 31. tyzdni na rodinne oslave, v tejto epidemiologickej situacii, ale citis sa ponizena za takuto primitivnu hlupost.

mandarinka555
4. mar 2021

Anonym nereaguje...čo si si myslela, že ti tu baby napíšu ? To kto vyberal tých krstných rodičov ? A čím ťa akože ponížili ? Čo to táraš za nezmysly ? Je to tvoje dieťa a môžeš mu obliecť a kúpiť, čo chceš....Nerieš debiliny a vymeň tých zaostalých primitívov... Citujem ťa...."ponížili ma " 😝 zrejme ani netušíš, čo ten termín znamená.

gloria31
4. mar 2021

Aj môj syn mal kočík od mojej kamarátky a zvládol to. A tiež mal použité veci ale aj nové. Asi by som ich sundala že keď ti dajú peniaze na všetky veci aby babatko malo nové že rada ich kúpiš, ak povedia nie tak im poviem ze ty si rodič a je na tebe co bude tvoje dieťa nosiť a ze aj tak veľmi rýchlo dieťa z nových veci vyrastie.

alvaluka
4. mar 2021

Mna este napadlo a napisem to, kupila som vela veci z druhej ruky alebo som dostal od sesternice a neriesim to a som rada, ze si na mna spomenula a nieco posunula po jej malej. Takmer vsetko je vo vynikajucom stave a ja som to poprala pozehlila a bola som spokojna ako mozem peniaze pouzit na ine, hracku, knizku, cokolvek.

Kupila som cisto nove pyzama z isteho obchodu, vyprala ich a ked som jedno malej davala tak v rozkroku malo dierku. Fungel nove a diera este ani oblecene nebolo.

Su veci, ako tu niekto pisal, co by som z druhej ruky nekupovala, matrac a hlavne topanky ale pri beznom obleceni v tom nevidim problem.

selest
4. mar 2021

Je to tvoje dieta takze je ich do toho prd. Ja by som zvazila ci nezmenit krstnych rodicov ked uz teraz sa takto staraju do coho ich nic.

silceb
4. mar 2021

Prosim, pouvazujte este nad krstnymi rodicmi. Krstni rodicia by ich mali viest k podobnym hodnotam ako vy rodicia a evidentne uz teraz ich mate uplne inak nastavene.
A ano je normalne, ze sa nepotrebujes predvadzat najnovsou najdrahsou vybavickou🙄😊
Moj syn ma 3 roky. 90% veci ma z druhej ruky a mozno aj z tretej😉 ja mu veci kupujem hlavne tu na bazare na konikovi a ver ci never, dieta mi normalne zije😁 kocik sme tiez nemali novy a postielku mal po muzovi, len sme ju natreli nanovo. Nemam potrebu sa predvadzat.
Chore co ludia riesia.

roja01
4. mar 2021

Ja by som krstným rodičom povedala, že sú staromódni a neuvedomelí nakoľko prichádza nová doba, kedy sa všetci začíname správať zodpovednejšie k prírode a to prináša aj možnosť posunúť odevy ďalej. Skvelou aktivitou sú aj čoraz častejšie organizované SWAPy, teda výmeny oblečenia. Ďalším projektom s cirkulárnym konceptom je aj slovenský projekt Šumné, ktoré sa okrem prenájmu oblečenia venuje aj podprojektu “Knižnica oblečenia“.... Že práve vy budete vychovávať dieťa k tomu, aby sa správalo k prírode čo najšetrnejšie, čo samozrejme obnáša aj používanie odevov z druhej ruky.

kitycat
4. mar 2021

A co ta to sere? Uaettila si kopu penazi kup si cokoladu a zajedz nerv❤️

evaachesa
5. mar 2021

Nie, nemyslím si že je normálne robiť v tejto situácii oslavu...a mimo iného, krstných rodičov treba vymeniť.

miadi
5. mar 2021

Par dni do zadu mi mama vravela ze na Svk umrela tehotna mamicka na Covid stihli este babatko predcasniatko sekciou zachranit doma este jedno male dieta prislo o mamu, a jej muz mà covid,,
Ty ides na oslavu a trapi Ta takato blbost. Bud rada ze si zdrava. Ked nemas gule im povedat ze uz ich nechces za krstnych lebo Ta urazili.,tak zbytocne ti tu 40 ludi napise ze mas vybrat inych krstnych.. tychto asi vybral tvoj priatel ? Nemusis sa citit poniźena za niekoho netaktnost a neprimerany nazor. Ludia toho natrepu.

elizabet173
5. mar 2021

Si dospela a svojpravna, nie? Ale asi malo asertivna. Keby mne zacali krstni rodicia za take nieco nadavat, tak vyhodim ich a veci si necham. Mohli ti priniest takych 5000 tisic eur a kupovala by si vsetko nove

alzbetka71
5. mar 2021

Je to úplne normálne, bežné zvlášť v dnešnej dobe je trend udržateľných vecí. Inak ja by som ich poslala do riti

bizubcek
5. mar 2021

Podľa mňa je prehnané, aby malo dieťa za každú cenu všetko nové. V našej rodine je taky zvyk, že sa pekné zachovalé oblečenie alebo hračky nechávajú pre ďalšie detičky. A tak si ich posúvame medzi sebou súrodenci, ale aj sesternice. Nevidím na tom nič zlé. Moja sestra aj sesternice už majú 17 + a moje deti používajú aj veci po nich. Aj keď mám na nové. A vôbec sa za to nehanbím. Práveže ma potom vôbec netrápi, že príde dcéra so zelenými kolenami z ihriska.

iwanka222
5. mar 2021

Bábätká tak rychlo rastu aj ja som mala aj nove oblecenie aj sestry mi podavali nejake veci ved to vyperies vsetko a vyzehlis. Aj pri druhom by som oblecenie riesila rovnako.

kulumulu123
5. mar 2021

Vieš čo povedala by som im zev tom prípade očakávam ze môjmu dieťaťu kúpia komplet novú značkovú výbavu a ak nie tak nech nedrzkuju lebo ich názor má maximálne nezaujíma.

nairia
5. mar 2021

toto je snad zly sen... ani by som brvou nemihla, ja planujem kupit co najviac moznych veci z 2. ruky... tento baby biznis ma pekne stve, 90% veci pri miminach sa nestihne znicit, vyrabaju sa tony noveho a noveho oblecenia, ktore nikdy nikto poriadne nevynosi. detto pri kociaroch, postielkach (aj ked pravda, tam tie na dlhsie obdobia dostanu zabrat)...
oni nie su normalni + ta rodinna oslava hromadna tiez neznie velmi priaznivo v sucasnej situacii...
aspon vidis, co mas za rodinu a mozes ich pekne odstrihnut zo zivota a najst si inych krstnych rodicov, lebo tito su obycajni malomestiaci podla toho, co si tu napisala.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3