icon

Krstní rodičia môjho bábätka ma ponížili, lebo som bábätku kúpila použité veci

4. mar 2021

Ahojte baby chcem sa vás spýtať či som ja nenormálna alebo krstný rodičia som prvorodička momentálne 31 týždeň čakáme dievčatko veci som dostala od mojej známej ktorá ma tiež dievčatko ale už väčšie dali mi vecí plný mech tak som sa veľmi potešila že nebudem musieť tých veci toľko kupovať ale krstný rodičia keď prišli tak začali mi nadávať nech to okamžite všetko vyhodim že nemyslím vážne že chcem dať dieťaťu veci po niekom že to musia byt všetky nové. Potom keď zistili že kočík budem mat po sestre ale ten som od nej odkúpila nakoľko je úplne nový krásny bez jedného škrabanca tak ma tak ponížili že prvé dieťa a idem toto robiť že staré veci, malá ma aj nové veci kupované vlastne všetko ma nové okrem toho kočíka a tých vecí.. cítim sa úplne ponížená nakoľko to hovorili na priatelovej oslave kde boli naši známy aj rodina.. myslite si že je to normálne ?

ab727
4. mar 2021

@nykkushka presne tak,potom aj tie predražené kočiare majú na bazároch nehoráznu cenu...

zuzanaete
4. mar 2021

Verim, ze toto zabolelo. Je normalne, ze sa veci po malych detoch dedia. Ved to nestihnu znicit. A pre babatko aj lepsie. Kociar uz poriadne vyvetrany od vyroby, oblecenie precistene od chemikalii a vyrobnej spiny. 🙂 Ak si ty OK s darovanymi vecami, tak sa z nich tes rovnako ako z novych a inych si nevsimaj. My sme dedili v ramci rodiny a prvemu som kupila par novych veci, pri druhom uz ani to nie. 🙂

zuzana321991
4. mar 2021

Ja som asi zla matka..ale moje decko maskoro vsetko z 2.ruky..nedavno mi svagrina aj kamaratka podarovala veci do skolky pre malu..a bola som nadsena,topanky som kupila tiez z Mk..a ked sa narodila tiez som kupila kocik z druhej ruky..a o statnych veciach nehovorim🙂hlavu hore..ja by som zvazila krsnych rodicov..

ivanizna
4. mar 2021

Ako ti tu už ženy vraveli, porozmýšľaj nad zmenou krstných rodičov. Podľa mňa by mali byť stretnutia s nimi príjemnou záležitosťou, ale s takýmto prístupom.... 🤨 radšej nie, úplne zbytočné starosti na celý život. Tiež si myslím, že ťa chceli naschvál pred ostatnými zhodiť, lebo niekto iný by ťa mohol pochváliť, že aká si šikovná a koľko peňazí si ušetrila, alebo aspoň byť zo slušnosti ticho, to je každého osobná vec. My sme mali to isté, prvé oblečenie sme dostali od švagrinej, skoro všetko ostatné sme kúpili nové. Kočiarik tiež nový, ale nie predražený, zato mi niektoré kolegyňe vraveli, že tisícku investovať do kočiara to je úplné minimum a čučali na mňa, že som nekompletná, keď kupujem iba obyč "lacný". Čiže premysli si, akými ľuďmi seba a svoje dieťa obklopíš, a hlavne sa neboj (len zo zdvorilosti) zmeniť to

petulda333
4. mar 2021

Ponizili jedine seba! A ked sa im nepaci, tak nech kupia oni. A tesa za krstnych by som ja takych ludi nedala. Ma to byt niekto mne blizky a nielen povahou ale aj rovnakym zivotnym stylom, niekto dobry, mily a kto tu bude pre nas. A tito to urcite nesplnuju

cajomila
4. mar 2021

Po tomto by som uvažovala nad výberom iných krstnych rodičov😉🤔.

komplikovana
4. mar 2021

Panecky, preco by si sa mala citit ponizena? Kvoli comu? Ze trepu blbosti je ich problem a nie tvoj. Povedali ti to priamo do oci? Asi by bolo namieste porozmyslat nad zmenou krstnych rodicov. No a kedze si teraz zistila, ze nie, nie je to normalne, co s tym urobite?

sense
4. mar 2021

Mňa by to neurazilo by som im na tej oslave kt sa nemala ani konať povedala rovnakým štýlom že rozmýšľam ekologicky a mali by aj oni viac myslieť na planétu v kt bude vyrastať tvoje dieťa...

jankaalaci
4. mar 2021

Po tomto by som okamžite zmenila krstných rodičov. Ak sa starajú do takýchto hlúpostí tak sa ti potom budú montovať aj do výchovy.

macekovam
4. mar 2021

Zváž výber krstných rodičov... Nechcela bby som takých...

yasmeena
4. mar 2021

ze dat babatku nie-nove veci je ok,to hadam inteligentny clovek nebude ani rozoberat..ale zarazilo ma slovko KRSTNI--cize veriaci ludia,oddani dobru bla-bla--ze? 😉 tym som povedala vsetko..ked ta budu velmi srat,tak im povedz,ze boh ich vidi,aj keby od rana do vecera modlitby odriekali,tak boh im na to kasle,dolezite je to ako sa spravaju..prepadli..a snaz sa ich vylucit cim skor zo svojho zivota,ak ta niekto ponizuje a este k tomu aj pred dalsimi ludmi,nepatri do tvojho zivota ani do zivota tvojho dietata...ak sa neospravedlnia a neprestanu-vylucit,zatvorit dvere a viac uz na nich nepomysliet..lebo ak polavis teraz,tak budes mat stale dovody vyplakavat na koni...tu pomoze len razantny postup...bud sa spamataju alebo nech si so svojimi mindrakmi ziju sami..inak,najviac vzdy zranuju najblizsi,lebo maju pocit,ze maju nejake zvlastne pravo..nie,nemaju...♥

prhlavka
4. mar 2021

Tak ti poviem,ze clovek ani nevie co za kvalitu kupi v obchode,ako bol textyl prepravovany,skladovany,veci viac krat vyprane su asi aj vhodnejsie samozrejme bavlnene. Ja som pro dcere tiez z bazaru tu kupila nejake veci,hlavne tie kojenecke,ked to babatko ,len spi,lezi,sak to nema ani ako znicit a za mesiac a pol potrebuje vacsie.vybava stoji dost a ked sa este zariaduje izba, su veci na ktorych sa neoplati setrit,obuv nosenu by som nekupila napriklad,matrac hoc aky,potraviny sa clovek snazi co najlepsie kupit...ale nejake oblecenie? Kks

bimbambim
4. mar 2021

Už by neboli krstný rodičia môjho dieťaťa.Aj moje deti nosia veci po niekom áno majú aj nové ale aj dedia.Kocik sme mali požičaný pre dcéru som kúpila z bazára a z nosa jej nedopadlo 😀

katkabg
4. mar 2021

Neni to nirmalne....potom aj ja som neni normalne kedze mam len jednu dceru a na nu som kopu veri podostavala.. kasli na nich....uvidis tie vecicky podarovane ako ti pomozu....a este daco moja dcerka vyrastla a jej veci som podarovala detickam v nudzi 🙂

alvaluka
4. mar 2021

Kolko mas rokov, ze si ich neposlala niekam ?

1. Mali ste teraz v tomto obdobi ked je lockdown oslavu? Vazne?
2. Tie veci hadam vyperies a vyzehlis.
3. Ak tam zabludili nejake uspinene, derave kusky tak vyradis a vyhodis.
4. Kam asi tak chces v sucasnej situacii s babatkom chodit? Ja teda uz takmer rok sedim doma.
5. Na zvlastne prilezitosti, typu krst a ine kupis pekne veci a bude male nacancane a mozu sa vsetci rozplyvat blazenostou.
6. Oplati sa malemu dietatu, ktore sa moze v zaciatkoch pogrckat, neskor okydat uplne vsetkym kupovat vsetky veci nove? Osobne si myslim ze nie.

Ja som malej zatial kupovala vacsinou oblecenie z druhej ruky. Ako som pisala vyssie ma kusky, ktore su cisto nove, aby k lekarke vyzerala k svetu. Na prechadzku s nou idem tiez v cistom, ale doma minue jedno, ze ma veci z druhej ruky.
Ked zacne chodit do skolky bude to o inom, deti uz v tom veku vedia byt asi zle, tak nech je za peknu.

rachel36a
4. mar 2021

Nájdi si iných krstnych rodičov...oni nie su normálny..

petamich
4. mar 2021

suhlasim s vacsinou nazorov vyssie ale mna by skor zaujimalo preco si sa citila ponizena? absolutne by ma to neponizilo 🙂 mala si povedat, ze je to tvoje dieta a takto to chces
ja cakam prve a len som uvitala ze najlepsia kamoska nam posunie zopar veci ;) a mozeme si ich dovolit ale na co?

maria39
4. mar 2021

@iritka vies co ty krsn ibudu vsetko diktovat o tom dietati ved to to hlupost celych 18rokov budu liest na nervy co ma a co nema mat ich krsnatko ja bysom takych vobec ani nebrala

nikiki29
4. mar 2021

No už by neboli krstnými rodičmi...

baccio
4. mar 2021

Nie nieje to normálne a vôbec ich nepočúvaj ...🙈 Po prvé krstný niesu na to aby toto riešili a už vôbec nie nato aby Ti to pred niekým vyčítali. Nechceš ich ešte prehodnotiť ako krstnych? Ja som pri prvej dcérke mala par vecičiek ešte po mne...ja viem staré ale boli krásne ,zachovalé, a kvalitné.

biela_sova
4. mar 2021

Ahoj autorka. Hlavu hore. Celkom ma zaraza farizejstvo, pokrytectvo buducich krstnych rodicov pre Tvoju malu. Spravaju sa ti dvaja v sulade s kostolnym poriadkom a krestanskymi hodnotami? Maju oni moralku tak, ako sa na duchovnych rodicov patri?
Toto im vytlac na chladnicku, nech si to memoruju a az ked rpejdu duchovnou obrodou, mozu sa uchadzat o to byt krstni niekomu inemu v buducnosti, ak vobec:

Láska je trpezlivá, láska je DOBROTIVÁ, nezávidí, NEVYPÍNA SA, nevystatuje sa, nie je NEHANEBNÁ, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží."
1 Kor 13, 1-13

PS. A male zamyslenie nakoniec.. zaraza ma, odkial beru pravo disponovat financnymi rozhodnutiami tretej osoby (vas rodicov). Koho peniaze, toho rozhodnutie, ako nimi nalozit...

slavkab
4. mar 2021

Mam uz kopu veci pre babatko, ani jedna nie je nova a som na to hrda...kamaratka mi pozicala a nakupila som tu v bazari...ja vseobecne oblubujem sekace, mam z toho radost, ked setrim zivotne prostredie a aj usetrim...myslim si ze je to normalna vec a i ked treba respektovat nazory inych, netreba sa im prisposobovat, ked ty mas svoj nazor

mimi747
4. mar 2021

🙂 prosím ťa, prehodnoť ešte krstných rodičov. isto nájdeš aj lepších adeptov 🙂 Veď toto čo oni riešia nie je normálne. My čakáme prvé a vytúžené dieťatko. Veľa vecí mám od kamarátky, od švagrinej, dokonca aj zo second handu. Veď čo už ten malý človiečik potrebuje? Hlavne vašu lásku, jemu je jedno, čo má na sebe.

martakar
Autor odpoveď zmazal
judar
4. mar 2021

Mala si ich kopnut do riti cez prah dveri...aby ti rozkazovali co mas a nemas davat na TVOJE VLASTNE dieta akoby bolo snad ich...a sak ked hundru mali oni nakupit nove este ktomu novotou nasiaknute farbivami...na uz nosenych veciach nic nieje zle kedze uz su pomerne zbavene pranim skodlivin to je jedna vec a druha vec ked su v skvelom stave tak co? Skoda vyhodit ked dieta rastie zo dna na den dost rychlo a taketo veci su na taketo obdobie aj dost velka aj financna zachrana

deti95060810
4. mar 2021

je to vec tvoja...ako si spravíš tak budeš tak mať...
Ale ja som tiež chcela pri prvom všetko nové, resp. aj som mala...

ruzovakrava
4. mar 2021

Pouvažuj nad zmenou krstných, čo budú robiť o pár rokov keď si toto dovolia teraz? Nech teda zafinancujú nové keď ich to trápi. Ty sa hlavne dobudúcna nauč slušne poslať niekoho tam kam patrí a netráp sa, to sa ti ešte určite zíde pri tých nevyžiadaných radách 🙂 btw malá nosí 10 ročné overaly na spanie, už je možno aj 6.te dieťa ktoré ich nosí 😃 samozrejme máme aj kopu nového ale posuniem ďalej, nech sa to točí. Myslime aj trochu ekologicky

martinajurkechova
4. mar 2021

Tak keď si toto dovolia riešiť pred cudzími ľuďmi asi si ťa moc nevážia. Keď už, mohli ti to povedať medzi štyrmi očami. Ja by som určite za krstnych takých ľudí nechcela. Čo ich je do toho v čom sa bude voziť tvoje dieťa. Na druhej strane je zbytočné sa s tým zaťažovať, ale ak budú mať aj do budúcna potrebu ťa takto kritizovať pred ostatnými, určite nebudete mať dobré vzťahy.

dada0902
4. mar 2021

Vela bab kupi z druhej ruky nic na tom neni aj ja som pokupila vela veci tu na mk a nic zle v tom nevydim urcite ich nedavaj za krsnych ked ta dokazu zhodit pred vsetkymi za nieco do coho ich nic neni este porozmyslaj ci su vhodny aby boli krsnymi lebo by to mali byt ludia ktorym by si malu zverila

viki_izakova
4. mar 2021

Hlúposť co všetko ti povedali hlavne aby sa ti dieťa narodilo zdravé a zive! O materiálne veci nejde ak bude mať ciste a v dobrom stave veci a nie špinavé a deravé tak nieje co riešiť a hlavne co ich do toho co ty malej kupuješ a kto ti co pre malú da ?! To je len tvoja osobná vec s tvojim priateľom/manželom. Moje prvé dieťa keď sa malo narodiť tak mi bratranec daroval kočík ktorý oni so svojou ženou pri ich dieťaťu nepouzivali vôbec max 10x stým kočíkom boli von čisto ako novy ako keby ani používaný nebol a bol krásny moderný bez jedného škrabanca a s radosťou som si ho vzala a bola som vďačná taktiež mi po ich synovi dali veci ktoré boli ako nove alebo skoro vôbec niektore nepoužité a moj syn ich vynosil a tiež aj sesternica moja mi po jej synovi dala veci a tiež som bola šťastná ale taktiež som neustále kupovala aj ja veci pre chlapca aj keď ich mal neskutočne veľa ze som nemala kde odkladať ale kupovala som ako každá matka a teraz keď sa mi narodila dcéra tak jedine co som kúpila bolo novy kocik dievčenský par veci do poradne a keď pôjdeme na návštevu.. inakšie moja dcéra na doma nosí veci po môjmu synovi ved to dieťa rastie ako z vody... a poviem ti pravdu aj moja švagriná môjho manžela sestra mi tiež rozprávala ze prečo som si nekúpila novy kocik keď som čakala syna ze aj keď je pekný a ako novy ze si mam kúpiť a ze prečo som veci prijala ze mam vrátiť ale ja som ju hneď uzemnila! Ze to je moja vec a ze to co obleciem môjmu synovi a aký kočík vyberiem je tiež moja vec a ze ju do toho nič od vtedy sa mi starať nemohla a sprav to tak aj ty