icon

Kto ešte nemá dieťa v 27. rokoch?

kacka0100
24. sep 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ci je tu niekto, kto este nemá dieťa v 27 rokoch ako ja :D a ani o tom velmi neuvazujem este.. mám priatela, ktory mi o tom hovori, ze uz chce ale ja sa na to necitim.. co poznam z okolia baby tak vacsinou vsetky maju .. bojim sa zodpovednosti mozno a takej tej slobody. Je to normalne? :/

Strana
z3
diewcatqoo
24. sep 2020

Ahoj, preco by to bolo divne. Ja som v 27 porodila prve a bola som jedna z prvych v okoli.
Ak sa rozhodnes pre dieta, malo by to byt tvoje rozhodnutie. Tvoje a partnerove. Dieta nemas mat kvoli okoliu. Ak sa na to necitis, tak do toho nechod. Vydiskutuj si to s partnerom.
Je to len a len vasa volba. Ak by aj nahodou v buducnosti biologicke hodinu tikat nezacali, nie je to divne. Nie kazda zena je stvorena na to, aby bola matkou. Diskutuj o tom len s partnerom. Ostatnych do toho nic nie je.

hederamonstera
24. sep 2020

Ked nechces, tak nechces ;) nemusis mat...a neboj, existuju stale take, co este nemaju/nemali dieta v 27

nix89
24. sep 2020

Mam 31 a zdaleka sa necitim byt posledna bez dietata.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
24. sep 2020

Keď nechceš, tak nechceš, nik ta nemôže nútiť. Musis ty sa pre taky záväzok rozhodnúť.. Na druhej strane, ak partner chce, a rovno ti to povie, musíte si to vydiskutovat, či vôbec ty chceš v budúcnosti dieťa, aby to nebolo ako v opačnom prípade, ze žena tuzi byť matka a muž ju len oblbuje, že potom, neskôr, a možno nikdy. Tak len o úprimnosť aby šlo. Samozrejme, že sú ženy, čo rodia po 30,35,ja sama mam 37,ale pozor aj na to, že čím vyšší vek, tým už môžu byť viac problémy a riziká. Nie je to, že v 27 nechcem, lebo sa necítim ešte na to, v 30 ideme na to, veď iste to pôjde na prvý sup... A nič... A potom už možno v 35 už zúfalo chcem, ale ono to už nejde. Tak len aby si uvazila všetky možnosti

lasina
24. sep 2020

Mám 33 ,vydatá a ešte nemam

lucinka1988
24. sep 2020

@kacka0100 ja som mala prvé tesne pred 30-tkou, vždy som to tak chcela a považujem to za ideálny scenár-pre mňa!!!Neviem, odkiaľ si, ale žijem v BA a drvivá väčšina mojich spolužiačok z VŠ tiež nemajú dieťa a to už majú 30-tku dávno za sebou..Ak chce žena vzdelanie, stabilnú perspektívnu prácu, manžela, vlastne bývanie, peniaze, zážitky a cestovanie, musela by to byť asi superžena, aby to stihla do 27, takže podľa mňa si úplne v norme😄

nikiki29
24. sep 2020

@kacka0100 minimálne 30-40 mojich spolužiačok zo ZŠ, SŠ a VŠ 😅 ja som bola medzi prvými, keď som porodila pred 27

ludkka0407
24. sep 2020

Ja som mala prve v 34 a druhe v 36tke,ale poviem ti,ze by som vymenila s tebou,mat tak o 10 rokov menej.predsa len,uz nemam tolko trpezlivosti a aj unava sa dostavi omnoho skor😃
Ale zasa,pokial sa na to necitis,tak je to zbytocne silit,materstvo musite chciet vy s partnerom obaja a neriesim,co si mysli okolie.lebo hoc partner bude neviem aky uzasny,gro starostlivosti bude na tebe

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nikpa
24. sep 2020

@kacka0100 ja som v 27 rokoch o deťoch ani nesnivala a zrazu v 29 to na nma prišlo, materinský pud ako hrom. Rozcitila som sa len pri pohľade na detský kočík a keďže som mala priateľa, v 30 som uz aj rodila a nemenila by som za nič. Užila som si život, veci ktoré s deťmi uz nezazijem, počúvaj svoj vnútorný pocit, povie ti kedy je ten správny čas. Každá to máme inak, napr.moja sestra ma 22 a je tehotná lebo veľmi chcela, popravde skoro som z kože vyskočila 🙄 ked si predstavim seba v 22, zaujimali ma len kamaráti a diskotéky, no ona je iná. Takže naozaj sa to nedá porovnávať.

acrobaleno
24. sep 2020

Ja 33 a nemám a ani nechcem.

sense
24. sep 2020

@kacka0100 rodila dom prvé v 31r, keďže do 29 r som sa na to necítila... A určite ani v dnešnej dobe nie si sama

poopsie
24. sep 2020

Za mňa dieťa je rovnaká zodpovednosť v 22 tak ako v 27 aj v 35 stále sú to tie isté rozhodnutia, a mama čo má viac rokov no prvé dieťa, nemá viac skúsenosti a tak nemá väčšie predpoklady byť lepšou mamou ako tá čo má 22.. Záleží na tom, kde sú tvoje priority.. Buď budeš všetko naťahovať alebo si to všetko vezmeš teraz a budeš si užívať.. Užívaj si to, že máš partnera čo chce mať s tebou deti.. Ak máte zázemie nič vám nebráni, na diskotéku môžeš ísť, aj keď budeš mama...To že sa staneš mamou, neznamená že prídeš o slobodu..Ja mám 26 a muž 30, sme asi tak o 8 rokov mladší od našich kamarátov, máme v rovnakom veku deti... Takže vlastne sme si ušetrili 8 rokov života..Boli sme na rovnakom štarte..

ice8
Odpoveď bola odstránená
lenuliatko84
24. sep 2020

Ja som rodila v 31 rokoch prve

veronika180384
24. sep 2020

Je to úplne normálne, v 27 som odmietala ako sa len dalo. Otehotnela som v 33

h2
24. sep 2020

@kacka0100 Je to úplne normálne, v 27 som dieťa nielenže nemala, ale ani nechcela. Otehotnela som až v 36 rokoch. (Ale ak by som mala niekomu radiť na základe tejto svojej skúsenosti, tak by som radila nečakať tak dlho.)

petruldo
24. sep 2020

ja som prvého porodila ako skoro 36 r, tiež som sa na deti skôr necítila, manžel chcel ale ma do ničoho netlačil

littlefiona
24. sep 2020

@kacka0100 ahoj, 27r. to mi nepríde ako extrémne vysoký vek na to nemať dieťa. Ja mám 40r. a dieťa nemám a to už je na zamyslenie. Ale prečítala som si tu zopár tém, kde ženy mali aj prvé dieťa po 40tke, tak mi to dáva nádej, že možno budem jedna z nich. Ono ten životný príbeh každej z nás je iný a niekedy to skôr nebolo možné z rôznych dôvodov.

nairia
24. sep 2020

tak teda ja mam 33, dieta nemam, v 27 som nad nim ani len nerozmyslala a uzivala som si zivot, este stale sa do toho nehrniem, ale uz neriesim... co mam spoluziacky zo strednej napr. tak tam su matky asi 4 zo 16tich bab, co sme boli v triede. neboj sa, nie si jedina, mozno tak vo svojom okoli jedna z mala. prestahuj sa do vacsieho mesta

aduskalac
24. sep 2020

Kamoska porodila prve v 37 a druhe v 39

renka30
24. sep 2020

Ja som mala prve v 29. Sesternica sa teraz vydavala, ma 39 a chce este aj dieta stihnut, jej sestra, dvojca, ma rocneho syna, cize sa jej narodil ako 38 rocnej. Urcite nie si ziaden unikat v dnesnej dobe. Budes ho mat, ked sa nanho budes citit, a mozno aj nikdy, je to tvoja vec a nikoho do toho nic neni.

ingelika78
24. sep 2020

@littlefiona Jasne, napriklad ja - nic nie je nemozne, vela stastia.

littlefiona
24. sep 2020

@ingelika78 ahoj, áno myslím, že aj teba som zachytila v tých témach, ďakujem za podporu.

ingelika78
24. sep 2020

@kacka0100 To je snad vtip - ked som ja mala 27 tak doslova zlomok bab z mojho okruhu vobec rozmyslali o dietati - tak po 30-ke zacali rodit prve, blizsie ku 35. Ja som osobne do 34/35 sa nad tym ani netrapila. V dnesnej dobe normalna vec.
Ked mna mala moja mamina v tridsiatke (v roku 1978) bola povazovana za postarsiu prvorodicku - pred vyse 40 rokmi 😁

ajka0207
24. sep 2020

@kacka0100 ja síce deti mam, mám 27 a práveže v mojom okolí sa všetci divia že čo tak skoro, rovesníčky všetky bezdetné, že kam sa ponáhľam :D

suzzi_
Autor odpoveď zmazal
littlefiona
24. sep 2020

@ingelika78 ja som začala uvažovať o dieťati, keď som mala 25r., že do 30tky stihnem, potom v 30tke, že do 35tky ho budem mať a nakoniec mám už takmer 41r. a dieťa nikde. Len u mňa sa to dieťa spája s veľkou zodpovednosťou, je to predsa len záväzok na celý život, či má dieťa 10r., alebo 30r. U mňa bol problém to, že som najprv študovala, potom si budovala zázemie a kariéru, i keď samozrejme dieťa sa dalo mať aj počas toho, len ten správny partner neprichádzal, pri ktorom by som to tak cítila, že to je budúci otec mojich detí. Teraz už takého partnera mám, len škoda, že ja nemám o 10r.menej😃.

poopsie
24. sep 2020

@littlefiona ja si myslim, že nieje zodpovedne mať dieťa v 40 a potom, keď v 27 ešte potrebuje mamu, tak mama odíde na večnosť, mám kamarátku čo ju mali rodičia vo vyššom veku.. Baba má 27 má muža, má dieťa, ale ona už nemá mamu, o ktorú by sa oprela.. Chlapec nemá ani deda ani babku, u ktorých by prázdninoval.. Každá minca má dve strany.. A teda neviem čo je horšie, nemať pár rokov výplatu 3000 ale iba 700, alebo nedožiť sa vnúčat, nedožiť sa svadby alebo promócie.. Kariera sa dá dobehnúť aj majetok ale srata plodnosti už ťažko.. Začínali sme v byte s hypotékou a teraz sme v dome, ktorý má oveľa vyššiu hodnotu.. Dieťa nieje prekážka na plnenie si snov..

Strana
z3