icon

Kto má pravdu: svokra alebo nevesta?

6. okt 2025

Žienky rada si prečítam vaše názory.Chcem iba vedieť či som divná ja alebo moja nevesta.Já som bola tak zvyknutá pri deťoch,že keď sa už ochladilo letné veci išli dozadu a zimné a teplejšie dopredu,na jar zas opačne.Moja nevesta dáva deťom v zime členkové ponožky,vnučke silonové šaty a o tom že tielka nikdy nenosili ani nehovorím.Raz bola vnučka prechladnutá my tam prídeme a ona silinové šaty bez rukávov bol január v dome sa kúrili.Tak som sa nahnevala a povedala som že by som nevestu do ri...nakopala ako tie deti oblieka.Vy by ste sa nato urazili?Urazila sa a nekomunikuje so mnou.

Strana
z5
anonym_54ca5c
6. okt 2025
@evcagabi

@anonym_0dad43 moja kamoska ma takuto svokru 😅 ta aj mne radila - alebo ma zdrbala ? 🤔 ze malu malo obliekam ked sme sa stretli v lekarni a postazovala som sa, ze mala je chora 😅

@evcagabi taká svokra hotový poklad, len kopať a kopať

nevenka
6. okt 2025
@danieli

Vecna vdaka za moju svokru, ktora neriesila prach na zachodovej doske, vlasy na zemi a omrvinky ked boli deti male, vdaka za kazdu jej navstevu, ked si kusla do jazycka a neupratovala moje skrine a este raz vdaka za nekomentovanie tielka, moje deti ich nepoznaju…a presne preto k nej radi chodime my aj deti, presne preto ju radi privitame kedykolvek a presne preto sa s nou radi rozpravame na vsetky temy, lebo nevytvorila minove pole…

@danieli ja mam tiez taku super svokru, to skor moja mama skomentuje, aky mame bordel. Ale kedze mame 4 deti, poviem jej svoje. Mne s nimi nik nepomaha. Sestra ma jedno (teraz uz dve) a bordel jak v tanku a jej sa neodvazila povedat. Lebo segra ma trosken inu povahu 😅.

viera012345
6. okt 2025

@anonym_autor Svoj názor môžeme vyjadriť aj slušne a svoje rady podať tak,ze dotyčný si bude myslieť,ze to je jeho nápad.

nelili1978
7. okt 2025

@anonym_autor jaj,o tomto by som vedela písať román, len musim sa pre kľud v rodine kontrolovať. Musíš sa odosobnit a hlavne sa ospravedlniť neveste. Je to ťažké ale aj ona má právo na svoje chyby

sabi1223
7. okt 2025
@nelili1978

@anonym_autor jaj,o tomto by som vedela písať román, len musim sa pre kľud v rodine kontrolovať. Musíš sa odosobnit a hlavne sa ospravedlniť neveste. Je to ťažké ale aj ona má právo na svoje chyby

@nelili1978 nedat dieťaťu tielko je chyba? A co dava jednej žene pravo hodnotiť druhu a jej výchovu?

nelili1978
7. okt 2025
@sabi1223

@nelili1978 nedat dieťaťu tielko je chyba? A co dava jednej žene pravo hodnotiť druhu a jej výchovu?

@sabi1223 ja ťa chápem, ale ty si svoje deti vychovala a ona nech si výchova svoje.

tilly
7. okt 2025

Ty si fakt povedala, že by si nevestu nakopala a ešte sa čuduješ, že sa s tebou nebaví? 🤣🤣
Moje deti chodili vždy najmenej oblečené. Učiteľky v škôlke aj družine mi to vytkli len raz. Zabral argument, že moje deti vôbec nebývajú choré, odvtedy nekomentovali. Mama ani svokra nekomentovali nikdy.

sabi1223
7. okt 2025
@nelili1978

@sabi1223 ja ťa chápem, ale ty si svoje deti vychovala a ona nech si výchova svoje.

@nelili1978 no ved Ano ale preco píšeš ze nevesta ma pravo na svoje chyby? Jedinú chybu vidim ze svokru nevyhodila z domu 😃

oblecenie99
7. okt 2025

Tielka napr. u nás v škôlke vyslovene prosili, aby sme deťom nedávali. Stačí tričko, eventuálne ešte na to mikina, ale tu majú v šatni v skrini. Keď mali deti tielka, väčšinou sa spotili. Nedávam preto synovi ani ja, a to ho nosím skoro ráno do škôlky MHD, málokedy ideme autom.
Kedy bola u nás taká skutočná zima, že by sme potrebovala tri vrstvy plus zimnú bundu?
Doma tielko? Na jakú inú, keď normálne kúria?

matab19
7. okt 2025

@anonym_autor áno ... urazilo by ma to ....aj veci ,s ktorými nesuhlasíš sa dajú povedať slušne

nelili1978
7. okt 2025
@sabi1223

@sabi1223 inak prepáč, ja som omylom tebe pisala. Chcela som napísať autorke

margotka17
7. okt 2025

@anonym_autor tým, že my doma kurime v krbe, tak je veľmi teplo. Väčšinou sme v tričkách a teplákoch, často bez ponožiek. Ak je u syna a nevesty tak teplo, nevidím problém, aby deti boli naľahko oblečené. Nerieš, čo majú oblečené, ries to, aby sa vnúčatá tešili na babku, čítaj im rozprávky, hraj s nimi hry, skladaj puzzle, kresli, maľuj.....takto budeš aj super babka aj skvelá svokra 😉

anonym_ca4f5f
7. okt 2025

Presné ako moji rodičia. Keď prídu ku nám na návštevu, okamžite "zdrbú" deti, že prečo nenosia papuče, veď prechladnú. Tak moje deti si na tie dve hodiny papuče dajú a po ich odchode ich zase odložia. Ja som sa im už niekoľkokrát snažila vysvetliť, že deti chodia bosé non-stop a nie sú choré non-stop 🤷. Oni si idú svoje. Tak deti to tie dve hodiny prežijú, rodičia sú šťastní, že zabránili "katastrofe", mne je to v podstate jedno, apsoň nemusíme počúvať poučovanie.. a je aj vlk sýty aj koza celá.

viera012345
7. okt 2025
@anonym_4e8a0c

pravdu máš ty.
nevestu máš hotové čudo. deti treba obliekať aspoň troška podľa počasia.

@anonym_4e8a0c Jedna vec je mať svoj názor a druhá vec vedieť ho odprezentovať Slušnosť by sme mali používať aj v okruhu rodiny

viera012345
7. okt 2025

@anonym_autor Vy by ste sa urazili,keby Vám nevesta povedala niečo podobné? Komunikovať sa dá aj slušne a Vy môžete len slušným tónom poradiť neveste, nie nakazovat.. Väčšina ľudí reaguje kladne na slušné slovo, nie na prísľub nakopavania...

jaond19
7. okt 2025

@anonym_autor ty nemas co poucat a davat rady ako sa co robilo pred sto rokmi alebo by sa patrilo robit teraz. Tvoja nevesta je rovnocenna dospela osoba. Ani vek, ani nic ine ta neopravnuje ju zhadzovat alebo nadavat jej. Toto by si povedala aj svojej kamaratke? Isto nie. Je vidno ze nevestu v laske nemas. Mna moja svokra raz urazila. Trvalo vyse 10rokov kym som to vstrebala. A svojou hlupost si vyžrala sama. Ja totiz ludí, ktori mi do zivota prinasaju zlobu, vyskrtavam. A na rodinny stav nepozeram. Cez moj prah by si nepresla desatrocie. A nakopavaj do riti seba.

zuzuliatko18
8. okt 2025

Z tohto prispevku som zistila dolezite fakty:
- som zla matka, lebo moje dieta nema puncochy ani tielko vo svojom satniku
- mam dobru svokru, ktora ma necha sa onho starat ako uznam, maximalne si zaspomina co bolo ine, ked ona mala male deti. Napr. Velmi si chvalila oblecenie nepremokave, ked maly v pondelok v gumakoch skakal v mlake kym nemal plne gumaky vody 😂 a stastny ako blcha.

viera012345
8. okt 2025
@viestta

@anonym_autor
Ty si presne ten typ svokry, ktoru by bolo treba den po svadbe syna humanne utratit, a to netvrdim, ze treba tak spravit s kazdou svokrou

@viestta 😀

senta_sofia
11. nov 2025

@anonym_autor ty by si robila tak, ona robi inak. Byvali tvoje deti chore, napriek tomu, ze si ich babusila? Urcite byvali. Obliekanie nema nic spolocne s virusmi. Moje deti chodia v zime v kratasoch, este teraz chodia v kratasoch do skoly, lebo rano je casto 8 stupnov. Tielka nenosili nikdy. Takze tvoja reakcia bola urcite prehnana.

staryjarec
11. nov 2025
@laskonkaa1

Keby mi niekto povie, že ma nakope do riti, pomyslím si niečo o jeho inteligencii a preruším alebo obmedzím kontakt. Rešpekt voči žene tvojho syna, matke tvojich vnúčat ti nič nehovorí?

@laskonkaa1 Ak by mi niekto povedal...

laskonkaa1
11. nov 2025
@staryjarec

@laskonkaa1 Ak by mi niekto povedal...

@staryjarec ospravedlňujem sa, ak ťa moja správa natoľko pobúrila, roky nežijem na Slovensku 🙂

staryjarec
12. nov 2025

Ja sa vám ospravedlňujem, ak som sa vás dotkol, ale nedalo mi. Nedá mi ani keď počujem nechápem tomu a podobné patvary. Nemám proti vám naozaj nič, ale keď vidím takéto niečo, prst mi automaticky vyletí na klávesnicu.

maryetta
12. nov 2025

Mame 4 deti a nosili tielko striedmo. V dome ked sa kuri je predpokladam cca 20-22 mozno aj viac. Tak preco nemoze mat saty? Silonky? Ved aj v lete pri takejto teplote sa nosia.
Este ze mas aj druhu nevestu 🙈

viktoriaandrascik
12. nov 2025

pane bože 😂 vďaka za moju normálnu svokru

zazka666
12. nov 2025
@viera012345

@viestta 😀

@viera012345 Ja rozumiem, že si sa chcela vyjadriť tak ostro trefne. Ale preboha, vystríhajme sa takkých slov! Nebuďme ako naši politici. Prosím

Strana
z5