icon

Kto má pravdu: svokra alebo nevesta?

6. okt 2025

Žienky rada si prečítam vaše názory.Chcem iba vedieť či som divná ja alebo moja nevesta.Já som bola tak zvyknutá pri deťoch,že keď sa už ochladilo letné veci išli dozadu a zimné a teplejšie dopredu,na jar zas opačne.Moja nevesta dáva deťom v zime členkové ponožky,vnučke silonové šaty a o tom že tielka nikdy nenosili ani nehovorím.Raz bola vnučka prechladnutá my tam prídeme a ona silinové šaty bez rukávov bol január v dome sa kúrili.Tak som sa nahnevala a povedala som že by som nevestu do ri...nakopala ako tie deti oblieka.Vy by ste sa nato urazili?Urazila sa a nekomunikuje so mnou.

mandzula
6. okt 2025
@anonym_54ca5c

@mandzula kombinetka, to sa ešte vyrába?

@anonym_54ca5c netuším, no príde mi, že svokra, ktorá rieši tielka vnúčat, zo tri-štyri v bielizníku mať bude.

viestta
6. okt 2025
@mandzula

@anonym_54ca5c netuším, no príde mi, že svokra, ktorá rieši tielka vnúčat, zo tri-štyri v bielizníku mať bude.

@mandzula v tejto treskucej zime urcite aj bombardaky, a synacika sprdla, ze nema cégečka (ale aj za to moze nevesta, lebo u rano nevychystala)

anonym_0dad43
6. okt 2025

4 strany? Naozaj podporujete vymyslenú tému?

anonym_afef10
6. okt 2025

Určite by som sa urazila, keby si mi povedala, ze ma kopnes do riti 😁. A to mna by si chcela kopnut urcite, keďže mije deti tielka nenosia vôbec, pančuchy tiez nie a všeobecne behaju skoro nonstop hole a bose (po dome) 🤣. V dome sa kuri minimálne, v spalnach je zima a ja osobne milujem tak spat, neznášam, ked deti uz pomaly v septembri chodia v oteplovackach 🤦🏻‍♀️. Ja mojich obliekam ďaleko menej ako ine deti a je mi uplne jedno, co si o tom myslia druhi. Treba otuzova, to je ovela zdravšie ako chodiť ako snehuliak a oitok prechladnúť pri najmenšom naznaku zimy.

lenka.25
6. okt 2025

Moje už dospelé dieťa nikdy tielko nenosili . Mladšia ešte neplnoleta detto . Ty si čo za tvora ? No ver tomu , že ku NÁM domov by si ma kritizovať nechodila 🤣 . Jedine , pokial tvoja nevesta má doma maminho truľa , ale tak to už si sama vybrala také nemláto , čo matke nevie jasne dať najavo , kde je jej miesto 😅

emuska30
6. okt 2025

Mňa by ste asi upalila 😁moj syn spava v trenkach do pol pása nahý...pri otvorenej vetracke.. ...a fakt...ale vážne fakt nebol s toho chorý......keď ide spat radiátor sa vypne...ani by nezaspal keby je tam teplo....a ponozky v byte tiež nenosí 😃ja neviem on príde domov a vyzlečie sa ako had...asi som zla mater...chapem

janulik2008
6. okt 2025
@nikaeli

V našej rodine nosím tielko iba ja a moja mamka. Manžel, deti, brat, ocko ani v mrazoch. A pančušky tiež nie. Mamka silonky, ja legíny pod nohavice. Deti nie, lebo ich 'kušú'. Radšej vezmú podšité nohavice.

Ešte že aspoň doma kúria, keď už tie chúdence neoblečú.....

@nikaeli ako moja neter. Pancusky mala naposledy ked mala asi 4 roky 😀 top su u nej zateplene leginy. My ich kaliopky volame 🤣

anonym_cee5c4
6. okt 2025

Tielka 4ever 😁 Predpokladám, že ty budeš z tých, čo nosia celú zimu silonky pod rifľami aj vnútri, ako moja kolegyňa 50+. Ale podľa vyrázu “do riti nakopala” budeš asi staršia, to používala moja nebohá 80ročná babka. Ale nikdy sme sa neurazili, už sme boli na tú hlášku zvyknutí.

minutka
6. okt 2025

Otec deti s nimi zije? On co na to? Preco len nevesta je čudo? Tatko co ich neoblecie?

anonym_6c7d9d
6. okt 2025

To teraz si si spomenula na situáciu spred 9 mesiacov? 😀

anonym_4008d6
6. okt 2025

@anonym_autor a to si cie deto ,tvoje ci nevesty?Nechaj mamu nech sa o svoje deti postara a ty sa nestaraj

sisska96
6. okt 2025

Sorryy ale ty si divná. Nestaraj sa do ich výchovy.

sisska96
6. okt 2025
@miskakyska

Nerob svokrám hanbu 🤓🤓

@miskakyska Čo existuje normálna svokra ? 😂

motylik2559
6. okt 2025

@anonym_autor Mila autorka, tvojho syna si si zrejme vychovala, a tak ty ako babka sa nemiesaj do vychovy a obliekania vnucat-tam ta potreba nie je. Bud radsej babkou, ktora sa s detmi pohra, pripadne nauci co-to o zvieratkach, ktora si s nimi precita detsku knizku a ver,ze takto bude aj koza cela aj vlk syty. A nechapem, ako si mohla taketo nieco povedat neveste, uvedomujes si, ze to o tvojom spravani nevypoveda nic dobre? Uz vzhladom na to,ze si starsia rozum na taketo veci by si mala mat a neurazat a neposielat niekoho tam, kde NEPATRI. A co tvoj syn? On nie je otec? -jemu si to preco nenatrela,ze preco nejde malu prezliect, ked je len v satockach?...V dnesnej dobe predsa nie je cela vychova len na matke, ale starat sa ma aj otec. Ale synacika by sa do riti uz tazko posielalo, vsak?! Ale este stale mas sancu aj jeho tam poslat,lebo nenosia tielko a predsa si mu ho davala, ked bol maly predpokladam🤷‍♀️ A len tak mimochodom, kedze sa v dome kuri, tak co tam ma dieta behat v skafandri, aby sa totalne spotilo? Ver,ze malej zima rozhodne nebola. Takze takto autorka,...pokial nezmenis svoj pristup, tak sa ti bude v rodine tazko dychat. To,ze druha nevesta dava tielko je jej vec, a nie tvoja...ci niekto nieco oblieka/neoblieka-teba do toho hole NIC! Moja rada na zaver, spamätaj sa skor nez sa ti otoci chrbtom aj tvoj syn, lebo nech to je tvoj pupok akokolvek, ked mu polezies tymto spravanim na nervy, tak aby si neostala este prekvapena, co aj on dokaze...neveste sa ospravedln, urovnaj to a do buducna sa do nicoho neplet, od toho tvoja funkcia babky nie je.

cyneric
6. okt 2025

Prechladnutie je vírusové ochorenie, to či behá doma v ponožkách alebo v zimnej bunde a plnej lyžiarskej výbave, s rukávmi alebo bez nerobí markantný rozdiel v tom ako rýchlo sa z toho vylieči alebo či sa v budúcnosti nakazí znova. 🙈

anonym_d4bc52
6. okt 2025

@anonym_autor v tomto prípad nie je ani dôležité, kto ma pravdu, ale to, ako komunikujes. Aj keby si pravdu mala, da sa to predsa povedať aj slušne. Ak si nevesta spravi i tak po svojom, zial treba to aj akceptovať, jej život, jej deti, jej výchova, tým, že budeš tvrdá, nič nevyriešiš a môžeš akurát len zhoršiť (teraz to vidíš, a máš ešte mensi kontakt a vyplyv na vnúčatá).
Môžeš povedať, že máš obavy, pretože…Ak si vytočená, radšej nič nehovor, kým sa neupokojis (snáď takato info 10-15 minút počká), alebo skús niečo ako “som nahnevaná, pretože mala ma oblečené saty, a chcela by som aby už vyzdravela” (ja výrok - hovor o sebe, čo vidíš, čo chceš, čo potrebuješ).

viestta
6. okt 2025

@anonym_autor tetka Dokonala, haloo!!! Este sa nam ozvete?

anonym_b3cc31
6. okt 2025
@katkaseiner

Akoze tiez sa necudujem ze s tebou nekomunikuje ked sa takto vyjadris...
Skus ubrat, niekedy je menej viac.
To, ako bude mat ulozenu skrinu, je snad jej vec....
Co sa tyka oblecenia... Stalo sa mi ze neschovala som po zime snehule a dcera isla v aprili von na prechadzku v 25 stupnoch v snehulach... co ty vies ci to nebolo rovnako aj so satami a silonkami? Dieta si ich v skrini naslo a oblieklo... co tam potom ze je januar a kuri sa? Fakt v tom nevidim ziadny problem

@katkaseiner no nasa najmladsia vytahuje saticky, take bez rukavov, tielkove, co v lete nosila a tak to riesim tak, ze dam kratky rukavik tricko a na to saty a donutim ju dat leginy aspon. A musim ich teda odlozit hore do skrine. Lebo aj sandalky mi takto vytahovala a furt sa s nou zlostim. Ale niekedy, ked je teplo dnu, tak jej dovolim aj saticky mat. Ono tie deti su malokedy chore z toho, ze "prechladnu", skor je to daky virus.

anonym_cc2825
6. okt 2025

Tato diskusia mi pripomenula moju vzaaacnu svokru, s ktorou uz par rokov udrziavame kontakt na nevyhnutnom minime... jedna z jej peral mudrosti (a zenich teda bolo dost, aj teraz skusa este podsuvat svoje nazory cez manzela, ale ja uz ju poznam 😁):
Ked sa mal narodit prvy syn, v maji, mali sme kupeny fusak na zimu, kvalitny, potom som dostala este jeden od svagrinej, jej dcery. Pani svokra bola u nas na navsteve a zahlasila, ze preco iba 2, v com bude syn byvat doma? Dost ma tym prekvapila, doma?? Ved bude mat v postielke spaci vak, deku, paplon ak bude treba. Ale to vraj nie na spanie, ale na cas ked bude hore 😂 podla nej sa deti do jedneho roka nesmu dotknut zeme, do 3 rokov maju doma byt vo fusaku, ciapku nesmu zlozit ani ked je vonku 35°C a pokial je v byte dieta, nesmu sa otvarat okna, lebo by sa k nemu mohol dostat vzduch 😂😂😂
Si tak na to niekedy spatne spomeniem, deti uz mam 3 a doma teda vo fusaku nebolo ani jedno. Nikdy. A aj vonku len zoparkrat. Ale syn, ked mal cca 2 roky ho doma vedel vyuzit ovela efektivnejsie - robil z neho sedadlo na kona, kralovsky plast, lyziarsky svah pre lego zvieratka... 😁

anonym_54ca5c
6. okt 2025
@sisska96

@miskakyska Čo existuje normálna svokra ? 😂

@sisska96 samozrejme, že existuje, moja je perfektná. Aj moja mama mala super svokru, veľmi dobre si rozumeli

anonym_54ca5c
6. okt 2025
@anonym_0dad43

@anonym_0dad43 baví nás to

eleanor2510
6. okt 2025

@anonym_autor prechladne sa z virusu a nie z toho, ako je clovek obleceny/neobleceny. Ked mas vo svojom okoli virusovu naloz, napriklad v kancelarii 8 hodin, v skole 6 hodin a podobne, mozes byt oblecena ako eskimak, a prechladnes. Naopak, ked ides sama po vonku a nemas kde co chytit, mozes ist aj v clenkovych ponozkach a kratasoch. Nehovoriac o tom, ked sa doma kuri, preboha 🤦‍♀️

evcagabi
6. okt 2025
@anonym_0dad43

@anonym_0dad43 moja kamoska ma takuto svokru 😅 ta aj mne radila - alebo ma zdrbala ? 🤔 ze malu malo obliekam ked sme sa stretli v lekarni a postazovala som sa, ze mala je chora 😅

liv1
6. okt 2025

Ty si prastena. Myslela som, ze si cisty troll, ale vyzera to na real. O to horsie 😀. Dakujem Ti pane Boze za moju uzasnu svokricku 🙏

anonym_9895e6
6. okt 2025

@anonym_autor, tielka som deťom nikdy nekupovala. Tie, čo priniesla svokra, som síce oprala, že ak by náhodou bolo -15, možno ich použijeme. Ale ver či never, taká zima nebola, takže tielka zostali v skrini.

A čo sa týka tvojho vyjadrovania – ak by si mi niečo také povedala, pokiaľ by si sa mi neospravedlnila, tiež by som s tebou prestala komunikovať.

mikadooo
6. okt 2025

@anonym_autor áno jasné že by som sa urazila. Nechaj nevestu vychovávať si svoje deti podľa seba, ty si si už vychovala a asi si niečo niekde pokazila, keď si ten tvoj syn nenašiel "ideálnu" nevestu🤔.

darmasiswa
6. okt 2025

@anonym_autor co sa staras do coho ta nic nie je? este si celkom dobre obisla, ina by ta spakruky vyhodila

anonym_6a163b
6. okt 2025

@anonym_autor Pravda je uprostred, ale tvoj slovník je otrasný! Zamyslí sa v prvom rade ty nad sebou .Pre dobro rodiny a medziľudských vzťahov 😉 Takú svokru by som teda nechcela! 😏 Všetko sa dá povedať milo,slušne a každopádne je to jej vec aj výchova je na nej . Nie Tvoja!

anonym_519b6b
6. okt 2025

Fuha, mam dve deti a ani jedno tielko doma. Pancusky asi 2kusy pod saty 🙂 co teraz? Dievčatá, kde je akcia na tielka??? 😂😂😂😂

maryetta
6. okt 2025

Aka ina diskusia? O co som prisla?

Kazdopadne je uzasne sa dozvedietvze starostlivost matky sa meria poctom oblecenych tielok a vhodnych ponoziek.
Este ze mas aj druhu nevestu.... nech mas s kym porovnavat.