Kto podľa vás spravil chybu?
Dnes sa trápim dievčatá. Napíšem Vám čo sa mi stalo, a poprosím Vás o názor.
Jedna z mojich svagrin momentálne poberá podporu v nezamestnanosti, keďže ju vyhodili z práce. Požičala si od Nás 160 eur. Včera jej bola vyplatená niečo cez 300 e. dostala. Ide o to že už mala pripomienku že akého má brata že idú Vianoce a aj tak ich vzal od nej. Neriešila som. Obiednala som jej koláče v tej istej štrk cukrárni kde mám obiednane aj ja, pod mojím menom, verila som jej. Dnes mi došla oznámiť švagrinna že objednávku mám zrušiť že ona nemá peniaze...ostala som pozerať, na ňu ako neviem nájsť správne prirovnanie ako čo...ako puk možno.
Zavolala som známej do cukrárne, či sa to nedá zrušiť, ona mi veľmi milo vysvetlila že nie, čo chápem. Zavolala som svagrinnej že bohužiaľ objednávka sa zrušiť nedá, moja svokra sa do toho obula lebo sme volali cez Viber, že bohužiaľ švagrinna nemá z čoho zaplatiť. Že JA mám zohnať niekoho kto to zaplatí...akože to som už bola vytočena do nepríčetnosti.Povedala som si Okey tak zaplatím to ja a koláče porozdavam po rodine, nebudem sa rozčuľovať.
Ako by toho ale nebolo málo, poobede prišla švagrinna sa hádať, no hádať, začalo to ako debata a skončilo pri hádke. Že sme sa s manželom zle zachovali, že ona za to nemôže že jej peniaze nevyšli, a že to mal zaplatiť on alebo ja a že ona by nám dala za nich peniaze v Januári. Že to není brat, že ho neznáša, že si myslím že keď máme auta a byť že už máme všetko že som namyslena ja aj on že sa karta môže obrátiť povedala že čo keď prídeme o prácu.
Ostalo mi tak ľúto po jej slovách ale zároveň som si tak povedala že či fakt niesom lakoma? Že idú Vianoce , že asi som to mala nechať tak zaplatiť a ok. Veď nechcem byť zlá ešte niekomu ležať v žalúdku aj na Vianoce. Vo poviete dievčatá?
@maminkadeticiek asi preto, ze si taketo vztahy nezazila a to myslim v dobrom, bez nejakej snahy utocit - ja napr. do dnes splacam uver, ktory som si zobrala, ked mi jedneho pekneho dna mama zavolala, ze odisla od muza a sedi s detmi na lavicke - prestahovala som ju, platila podnajom, vychystala malu sestru do prveho rocnika, hladala mame robotu a jedneho pekneho dna som prisla na navstevu do bytu, ktory som pol roka platila a jej muz tam 🤷♀️ a podobny scenar sa zopakoval xkrat a ja mam akurat dlhy a dobry pocit, ze som sa snazila pomoct az som povedala stacilo, obrnila som sa a viac nepomozem - vezmem si surodencov na vikend, vezmem ich na dovolenku ale zial nie dojna krava uz nebudem
@vanda323 ked nemAm na to, tak kolace neobjednavam. A ked je doma a nepracuje, nevie upiect par kolacikov? Ved take suche kolaciky vyjde cesto do 3e a je ich kopu. A ked uz velmi chcela, tak ti to mohla normalne povedat/poprosit, ze ci ti nemoze rat peniaze v january.
@loginexistuje Samozrejme že to zaplatím je to na moje meno, mne skôr prišli ľúto ako sa somnou prišla ešte hádať vieš poobede ja keby som niečo také spravila tak som ticho
@maminkadeticiek podľa toho, ako vanda vystupuje vo všeobecnosti v diskusiách, myslím si o nej, že je dobrák od kosti... jednoducho nie je to človek, ktorý by nepodal doslova pomocnú ruku. ale odtiaľ potiaľ a asi to už aj sama pochopila, že ju tá rodina zneužíva.
@vanda323 no vidíš, tak pohostíš návštevy...
@luciannka83 Ona a piecť? By si sa veľmi smiala keby som ti vysvetlila ako funguje domácnosť u mojej svokry.
Švagrinna pracuje ako pracuje. Väčšinou ide so zahraničia túla sa po svete príde domov, a takto jej prechádza rok za rokom
Je rozdiel pomoct rodine v tazkych casoch alebo v jednorazovej zlozitej situacii a je rozdiel nechat sa zneuzivat. Myslim si, ze u vas uz ide o druhy pripad a vobec by mi nebolo luto. Z tvojich slov mam pocit, ze s manzelom ste jedini, ktori sa snazia viest usporiadany zivot, pracovat a mat sa dobre. Nechcem urazat, nemam ziadne etnicke ci rasove predsudky, ale nezijeme na Marse a vieme, ako to v romskej komunite chodi, a mam pocit, ze manzelova rodina je skor ta, ktora natiahne ruku na socialne davky a z vas si spravili dalsiu osobnu, lebo vsak pracujete, auta mate. Nenechaj sa nimi ovplyvnit, nahnevat. Vy tvrdo pracujete, aby ste sa mali tak, ako sa mate. Aj oni maju tu moznost.
@panelacikova Presne beriem to tak že ich pohostim, len uz som to musela dať von zo seba . Nemám sa akým.ani porozprávať v dedine kde bývam veľmi kamošku nemám . Len také že ahoj ako sa máš .A kedze som na rizikovom som stále dnu.
@vanda323 však samozrejme. myslím, že tu máš jednoznačnú podporu a viac-menej aj rovnaké názory, ktoré sa stotožňujú s tvojimi pocitmi. držím palce, nech vydržíte ten nátlak takejto "rodiny", je potrebné im nejakým pokojným a jemným spôsobom naznačiť, že už naozaj stačilo...
@panelacikova myslím, že tvoje príspevky tu to vystihli úplne presne
@vanda323 a co nato manzel ? je to predsa len jeho sestra a mama nevie to nejako obmedzit aj to poziciavanie a nakupovanie v tvojej kuchyni
@palicka to ja vždy, čo na srdci, to na jazyku (klávesnici) 🙂
Vidis ako funguje svokra, pride a zobrala by ti aj plomby zo zubov. Jej deti v tom vyrastali. Vidis chovanie jrdnej ci druhej svagrinej. Si poucena do buducna. Bud rada, ze tvojho muza vychovavala babka a je iny. Si poucena, nabuduce sa zariadis inak. Len nechapem ludi, vo nemaju na zakladne potreby a objednaju si kolace za 75e. Teba chspem,mas 3 deticky, cakas daldie, zdravotne problemy. U nas je to uz s detmi tradicia pecenie kolacikov, uzivzme si tu atmosferu.
@vanda323 tak ja ked som si nemohla dovolit dat 50e na tortu pre dieta, tak som ju doma upiekla za 10e. To iste s kolacmi. Nemusia byt kolace za 70e. Staci upiect doma nieco.
@amelie2017 Odhadla si to asi správne. Manželova rodina bývala v osade. Manžel býval so svojou babkou od mala v bytovke pri bielych ak to tak mám napísať. Babka bola stará uzernicka načo niesom hrdá ani ja ani manžel ale nebudem proste klamať. Manžel rástol, vzdelával sa, babka ho podporovala , až došiel do štádia že kúpil svojej mame byt. Za našetrené peniaze . Po čase prišli bývať k svokre aj svagrinn ďalšie kt. Sa rozpadol vzťah aj so svojimi deťmi. Ja som zas vyrástla inak. Bývalá som na sídlisku môj ocko bol podnikateľ, montoval zvončeky na panelákoch a mal vytahovu firmu...neskôr skrachoval . A zamestnal sa vo firme jednej. Moja mamka má vzťah k umeniu maľovala. Mala kvetinárstvo. Keď sa rozviedli začala pracovať vo výrobe.
Moja rodina keď mi nedá mi nič nevezme, ale zo strany manžela stále niečo chcú vyžadujú...
@luciannka83 Presne. Ale to už sa zas spoliehajú na nás vieš.
@vanda323 osobne? Keď som v takej situácii ako vaša švagriná tak by som si absolútne neobjednavala koláče za 75€ .. mohla sa uskromniť a niečo napiect keď vedela že jej na to asi nezvýši..myslím si že švagriná je mimo a mala by byť rada že jej podávate pomocnú ruku a tie výčitky čo na teba spustila si absolútne neber k srdcu..
@loginexistuje Ja mu o nakupovaní v mojej kuchyni nepoviem ani čo je asi tiež chýba. Ona príde nakupovať ku mne keď manzel není doma.
No a jeho citovo vydierajú uvediem príklad , zavolajú ta čo ste varili dnes , a ja poviem čo sa varilo opýtam sa a vy čo ste varili? A ona ťa nič vo budem variť šak nemám čo veď uz sme celý deň nejedli no a manželovi prídu buď ľúto a povie jej obleč sa idem po teba alebo ona mu povie a Daj peniaze šak není vo jesť doma
@barbora753 Veď tie výčitky keby si počula az do plaču mi je, ešte teraz.
@panelacikova Ďakujem ti . Je mi ozaj smutno z toho no mám pocit že je to nekonečný príbeh. Manžel im dohovára stále čo majú robiť ako žiť ....kde sporiť . Ale to ako keby hádzal hrách o stenu
@panelacikova presne! Zaplatím,napchám do mrazáku a žiadne,že dám rodine! Radšej hodím cez plot sliepkam u susedov. Rodinu si nevyberieš😱
@vanda323 teraz budem asi pre pol kona za strasnu svinu, ale bohuzial tvoja svagrina ma typicku minoritnu povahu,pre ktoru ciganov nemaju ludia radi, len by brali, lebo maju pocit ,ze ostatni sme somarik otras sa. Tym vas nechcem nijak dehonestovat, kedze viem ako zijete s manzelom, len takych ako vas je velmi malo a este mas aj vycitky 🙁

ako objednavat si za 75 eur ak je v nudzi a musi si poziciavat a je na podpore cukrakemby som to zaplatila ked je to pod tvojim menom ale svagrinej by som dala namiesto darcekov