Kto prehnal a ako by ste reagovali vy?

lafamme
8. feb 2014

Mama mala ísť so synom na lyžovačku, teší sa už 2 mesiace, kúpili sme mu kameru na prilbu, no nedržala dobre, muž ju chcel uchytiť takými malými cuplíkmi, mama to nechcela, že to bude škaredé, muž sa nahneval, povedal že je to tak vždy.. a mama povedala, že nikam nejde. Vždy, keď muž chce niečo spraviť, mame sa nepáči ako, vždy keď nieje po jej, urazí sa, najviac mam mrzí, že malý nejde nikam, kto to prehnal a akoby ste reagovali?

mimka11111
8. feb 2014

@lafamme nechápem, prečo potom nejde malý na lyžovačku s vami?

lafamme
autor
8. feb 2014

no on mal ísť len s mamou s strýkom.

sisaha
8. feb 2014

ved nech ide so strykom.. kolko ma syn rokov?

danielahamar
8. feb 2014

zasiahnuť si mala ty, ako mama a dcéra, takže tvoja chyba? nepostavila si sa za muža a asi to tak vyzerá, že ako vždy

monicm
8. feb 2014

ja by som zašla za mamou a opýtala sa jej,či je dôležitejšie to,ako bude jej vnuk vyzerať na svahu,alebo to,že si to tam ide s ňou užiť.reakcia oboch bola prehnaná,ale manželovi sa nečudujem,chcel niečo spraviť pre svojho syna a niekto mu "pokazil radosť",že to nejako skúsi vyriešiť.viem,že rodičov si treba vážiť,ale na druhej strane,musia rešpektovať oni nás a našich partnerov.mimochodom,na lyžovačku strýko nejde?a ak si to mama nerozmyslí,nemôže ísť niekto namiesto nej?ty,alebo manžel?nezdá sa mi fér,aby pre hádku dospelých trpelo dieťa,ktoré vôbec za nič nemôže.

kveta
8. feb 2014

@lafamme Tvojou ulohou je byt na strane Tvojho muza, byt k nemu loajalna a manazovat Tvoju cast rodiny, aby ho nekritizovali.

Prehnala to Tvoja mama, ale ma pravo brat so sebou koho chce. Kazdopadne uz viac by ziaden prislub benefitov pre vnuka z jej strany nebol prijaty. Nepotrebujes aby Tvojho syna niekto /Tvoja mama/ takto sklamaval.

elina25
8. feb 2014

Mala si sa zastať muža,a vysvetliť mame ako sa veci majú,mama mala svojho muža a deti,a ty zas svoje....

tykat
8. feb 2014

@lafamme Tak si to zhrňme, mama sľúbi lyžovačku vnukovi a zruší ju kvôli škaredo upevnenej kamere na prilbe??? No hádaj kto to prehnal a chová sa ako malé decko? Syna zoberte na lyžovačku vy rodičia a mame povedz nech sa nad sebou skúsi zamyslieť, vek by na to už mohla mať.

tova
8. feb 2014

Mama ma pravdu ked si mysli, ze s kamoreou na prilbe budu putat pozornost, davat pozor aby sa nerozbila a neviem co este, nech si ide s rodicmi chlapec na lyovacku ked taku volovinu vymysleli.

anatalia77
8. feb 2014

@tova volovina by bola mu na chrbat vetrovky prisit aanjelske kridla

tova
8. feb 2014

@anatalia77 ano, rovnaka volovina ako jazdit po svahu s kamerou na prilbe 🙂

mima4
8. feb 2014

@lafamme jednoznacne by som sa zastala manzela!

katy1979
8. feb 2014

@tova az taka volovina to nie je. Bezne stretnes na svahu ludi s kamerou na prilbe.

lafamme
autor
8. feb 2014

tá kamera je ako malá batérka,cca 10cmx4cm, ďakujem za názory.

dasenka1203
8. feb 2014

urcite to prehnala babka.. ved predsa urazat sa a sklamat vnuka kvoli takej hluposti ako je kamera na prilbe... detinske 😒

m_ij_ka
8. feb 2014

tiež som názoru , že babka neprimerane reagovala, tá kamera čo chcel dať otec synovi na prilbu by mu až tak nevadila,skôr si myslím, že to bola taká zámienka babky vyvolať hádku a ty podľa mala si sa manžela zastať a babke by bolo dobré vysvetliť, aby akceptovala Vaše rozhodnutia ako rodičov , lebo je to len a len Vaše dieťa a ona by ich mala prijať. Ak to akceptovať nebude tak by som syna k nej nepúšťala, ani na lyžovačku, aj keby to bol zrovna jej nápad. 😖

ella555
8. feb 2014

Mne osobne je vzdy proti srsti riesit taketo konflikty, kedze mam rada aj mamu aj mm. Mna by tesilo, ze mama vezme syna, na lyzovacku a nechala by som to na nej, ide s nim ona, nech si rozhodne ona. Kameru by sme zobrali, ked by sme isli my so synom na lyzovacku.

monicm
8. feb 2014

@ella555 to je síce pravda,ale ak som správne pochopila,tu nejde o kameru ako takú,ale o to,že svokra sa urazila na reakciu svojho zaťa,ked sa ju pokúšal pripevniť a svokra do toho "kafrala" a ten sa ohradil.takže tu nie je na mieste byť ticho a spokojná,ale reagovať,nielen pre túto situáciu,ale aj do budúcna,aby nevznikali zbytočné konflikty,prípadne boli dohodnuté už nejaké pravidlá.

sissy27
8. feb 2014

@lafamme babka nech sa uráža koľko chce, ale nech si to neventiluje na vnukovi... je úplne úbohé, že svojho zaťa trestá cez vlastného vnuka... ak raz malému sľúbila lyžovačku, tak to mala dodržať bez ohľadu na nejakú kameru na prilbe... nabudúce čo- nezoberie ho na plaváreň, lebo malý bude mať iné plavky ako by vybrala ona? hoc vlastná mama, ale povedala by som jej pár teplých slov - nie za manžela, ale za syna (vnuka)...

ella555
8. feb 2014

@monicm Mozno jej vadilo len, ze to bude skarede a mozno za tym bolo aj nieco viac, ak to tam neslo normalne upevnit, tak to tam nechcela, ja by som to respektovala. A ake pravidla by si nastavila? Kto ma byt ticho za kazdej situacie? Mama, ci manzel? Proste ide mama, bude tam mat ona zodpovednost za dieta, za prilbu, za kameru, nepaci sa jej sposob ako to je upevnene, tak jednoducho to respektujem, pre mna jasne.

habibi78
8. feb 2014

@tova ty si ešte asi lyžiarsku helmu s mikrokamerou nevidela, ze? 😀

ella555
8. feb 2014

A este podotknem, ze u nas by sa to nestalo, jednak by si moj muz hryzol do jazyka, lebo uz pochopil, ze urcite veci netreba silit (predpoklad je nezit s mamou v spolocnej domacnosti) a jednak moja mama, by sa samozrejme neurazila stylom, ze nikam neberie vnuka.

horana
9. feb 2014

@lafamme Prehanala to jednoznacne stara, ale to byva u starnucich ludi typcike chovanie, nafukovanie sa za blbosti, rastuca sebadolezistost, neschopnost odlisit podstatne od nespodstatneho. Ako male deti. Teraz iba jednorazovo ranila vnukovi city, snad sa uvedomi a minimalne sa mu ospravedlni. Ze ho teda vymenila za (pre nu prijatelny) image, nonsens. Drzim palce nech sa to nezhorsuje a nabuduce ho bude odmietat ked prijde na navstevu v pre nu menej oblubenej farbe alebo z jej pohladu obleceni ktore sa jej nepaci, tak ho otoci od dveri?

monicm
9. feb 2014

@ella555 ja neviem,my máme svoje pravidlá a oni musia mať svoje.ale to,že babka berie vnuka na lyžovačku neznamená,že budem ticho a so všetkým súhlasiť.ako som už písala,nemyslím,že tam bol hlavný problém prilba s kamerou.so slov autorky my vychádza,že u nich nie sú veľmi dobré vzťahy medzi jej manželom a jej mamou.a toto sú ťažké situácie.ale nie o tom bola otázka,takže je zbytočné to tu riešiť.krásny deň

lucinocka
9. feb 2014

ani ja som este nevidela prilbu s kamerou:D ale my sme odlyzovali detstvo bez prilby...a naco sa to pouziva? ako zabery z lyzovania?

Ja by som sa postavila na stranu muza.. Takisto, ako sa on vzdy postavi na moju stranu, aj ked nemam stale pravdu.

sissy27
9. feb 2014

@lucinocka my sme odlyžovali detstvo bez prilby, teraz je to neviem ako u nás, ale v rakúsku povinnosť a keď dieťa nemá prilbu, tak je za to pokuta... a kamera na prilbe sa používa presne na to isté, na čo aj kamera v ruke alebo na statíve - na zachytenie nejakej akcie, v tomto prípade zjazd na lyžiach... niekto sa fotí s našpúlenou hubou proti zrkadlu, niekto si filmuje svoje športové zážitky 🙂

lucinocka
9. feb 2014

@sissy27 co to nevymyslia no ne...ta prilba je logicka, aj malej kupim, ked ju budem ucit lyzovat.. len my sme to nikdy nemali, ani okuliare, ani prilby nic🙂

ella555
9. feb 2014

@monicm Ja som len odpovedala na otazku, ako by som reagovala ja, pre tuto konkretnu situaciu, naozaj neviem ake maju inak medzi sebou nastavene vztahy a ci sa im mama pravidelne stara do veci, to je uz ale potom ina otazka a ine riesenie.

sissy27
9. feb 2014

@lucinocka no ani autosedačky sme voľakedy nemali... ale ani také silné autá a toľko debilov na cestách, dá sa to modifikovať aj na lyžiarske svahy... a teda tá kamera zas taká novinka nie je, akurát je dostupnejšia aj širšej verejnosti, nie len pre profíkov...

adulik23
9. feb 2014

@lafamme a co tak spytat sa synatora, ci tam tu kamerku chce alebo nie? 🙂

inac sa priklanam k vacsine - babka to poriadne prehnala a mala by sa ospravedlnit. ☹