Kto rozbíja rodinu?
Ahojte, veľmi mi záleží na mojej rodine, nechcela by som ju rozbiť (máme tri deti), ale s týmto si už poradiť neviem. Môj muž mi stále vyčíta, že nerešpektujem to, že je žiarlivý , že viem čo mu vadí a stále to robím. Že porušujem jeho pravidlá, prekračujem jeho hranice, za ktoré on už nemôže ísť. Tie pravidlá podotýkam stanovil on. Robí tak odkedy sa poznáme, týka sa to môjho obliekania. Podotýkam, že nie som vulgárna, nenosim žiadne veľké výstrihy , ani minisukne . Proste normálne veci, ktoré sa mi páčia, ktoré mi sedia. Stále mi hovorí, že na koľko vecí už prestal žiarliť, čím všetkým si už musel prejsť, že mne to stále nestačí. A ja som si tým nemusela prejsť? Vadilo mu napr. keď mi vykuklo ramienko na podprsenke , keď som si obliekla tričko bez rukávov, látka na tričku nemohla byť ani trošku priesvitná, keď mi vykukli nohavičky z riflí a podobne. Bolo toho dosť, proste zakaždým keď som sa tešila, že budem s ním, tak ma schladil, že som nevhodne oblečená . Takisto mu vadilo, že niekto napr, do mňa drgol na ulici alebo v autobuse, že som si to mala všimnúť. Pod košeľu alebo blúzku , mám nosiť tielko. Viem, že som si
to mala vtedy zvážiť, koho si beriem, ale vtedy u mňa vyhrala zalubenost a imponovalo mi, že je slušný a zodpovedný, že nepije a nefajči, že je inteligentný , pekný ,... Situácia sa vyhrotila tento rok. Boli u nás na návšteve susedia a s nimi 14 ročný syn, sedela som v kresle, že sa mi bolo vidieť pol zadku, už som videla, že pení, lebo ma šťuchol do nohy, aby som si tie rifle hneď potiahla hore. Proste sfucaný mesiac. Keď začali prázdniny , bola som s deťmi pri bazeniku za bytovkou (bývame v malej bytovke , s uzavretým dvorom), bolo horúco, tak som si dala dole tielko, bola som v plavkách a kratasoch . Tak nadával, že či som na kúpalisku, že to je iné, lebo ma všetci ocumuju z okien. Že na verejnom kúpalisku je to iné, tam sú všetci v plavkách. Keď sme na kupku , tam mi zase plavky nesedia, že sú strihané do sikma , že sa mi odtahuju od tela a vidieť až do žalúdka, išiel mi to aj fotiť, to ma strašne urazilo . Že budem vidieť, ako bude on chodiť oblečený , aby som vedela, čo to je ziarlit . Že sa strašne radikalizujem , že som sa zmenila. Jasne som mu povedala, že aby sa už takto ku mne nespraval , že vzťah je o niečom inom. Že ak sa nezmenim , tak rozbijem rodinu a on bol ku mne dobrý, že len toto odo mňa žiada, aby som si ruku vystrihy dávala, keď sa sklanam , aby mi zadok nevykukol , .... Napísal mi, že mám 10 minút na rozmyslenie , lebo mi začne robiť zle. Poslala som sms jeho mame , že sa mi vyhráža, zastala sa ho. Dokonca sa urazila , ako si to dovoľujem jej písať, že ona svojho syna vychovala super. K našim chodil celé leto, že mi majú dohovoriť, aby som ho pochopila, naši už toho majú dosť, vedia aký je ziarlivý, tak mu povedali, že nech sa rozideme . To urazilo jeho. Na Vianoce sa vždy striedame u jeho mamy a u našich. Tento rok povedal, že on ma tam len odvezie, ale k našim nepôjde, lebo mu ublížili. Celé leto tam chodil, že veď on vôbec nemá veľké nároky, už sme boli všetci z neho hotoví. Prosím Vás, poraďte mi, lebo k terapeutovi nechce ísť, mám si zvyknúť , že on je taký, a že budem ľutovať, akého dobrého muža som mala. A ako to mám zariadiť na Vianoce, ja som bola naposledy u jeho mamy , nechcem aby boli naši sami , ale nechcem im ani pokaziť Štedrý večer. Nechcem si raz vyčítať, že moje deti vyrastaju v neúplnej rodine. Po prázdninách som sa vrátila, ale nič sa nezlepšilo. Stále mi vyčíta, že kedy už pôjdem do práce. On zarobí dobre. Zase nechcem ostať teraz 5 rokov doma, ale jednak neviem či to má význam si hľadať prácu tu , či mám právo zmeniť deťom prostredie, a jednak sa ešte necítim na to, že by som pri troch deťoch hneď zvládla nástup do práce.
@kristina462 prepac, nechcem ta sudit, ale cudujem sa ti, ze s takym clovekom mas vobec deti, ked si vedela uz od zaciatku, ako ma problem, lebo ano to je problem chorobna ziarlivost a patri k terapeutovi ci chce ci nie... po dalsie podla mna si lahko manipulovatelna a nechas sa uchlacholit jeho vydieracskymi recami akeho mas dobreho muza, ale prd. lebo toto zdravy clovek, v zdravom vztahu nerobi... neviem ake mas deti, ale predstav si ze tvoja dcera sa bude musiet obliekat podla nazorov svojho otca resp. ze vsetci budeme musiet zit podla neho, lebo on je chudak ziarlivy a vy prekracujete jeho hranice... podla mna zacat zit podla svojho a mat slobodu je to najlepsie...neviem preco si zeny myslia, ze ked odidu od nejakeho tyrana alebo z nefunkcneho vztahu, ze rozbijaju rodinu, pretoze harmonicka rodina resp. klasicka rodina nemusi riesit chorobnu ziarlivost.....
@kristina462 Je veľa hodín, nejdem čítať príspevky, lebo by to bolo na dlho...možno zajtra...
No vieš čo- popri tvojich problémoch v manželstve sa mi moje manželstvo teraz javí ako úplne dokonalé.. Na čo sa ja sťažujem??? V záujme zdravého vývinu tvojich detí ťa prosím: odíď od neho. Toto je choré- jeho správanie.. Nemusíš vôbec zostať sama s deťmi. Časom si nájdeš iného a verme že normálneho partnera a kamaráta pre tvoje deti. Vianoce stráv u svojich rodičov, tam sa budeš cítiť oveľa lepšie... Ak to ešte nerobí- o pár rokov začne dcére, synovi vyčítať veci..to len začne peklo...
@nakatka no moja zlata, zo seba nevychadzaj pri radach a odporucaniach pre ine zeny. Nie kazda zena v 40 tke vyzera ako stara ojazdena skodovka a nie kazda zena po troch detoch vyzera ako vykyblene sadlo. Fakt ,ze je zena matkou este neznamena, ze prestava byt zenou! Najma ak ide o peknu, atraktivnu zenu.
Asi nechapes skutocne pointu tejto temy, ta je o psychopatickom spravani muza voci zene! Ze sa ani mne nepaci hola prdel s obnazenm konecnikom v bedrovych gatiach, je jedna vec, vidam to casto a vkusne to zrovna nie je. Ale, to nijako nesuvisi so spravanim choreho debila, ktory si dobrovolne narazil zenu istych kvalit a spravania a ma potrebu ju dusit a obracat na svoj zvrateny obraz! Niekto toho k....kota nutil najst si zenu, ktora sa podla neho oblieka nevhodne? Ak ma jasne predstavy o tom ako sa ma zena obliekat, nech sa paci, svet je velky jak svina, zien na mraky, kludne mohol zalovit v moslimskych vodach a narazit si zenu v burke! Kazdy mame na vyber! On ten svoj nezvladol.
@bohuslava8 prizivnicka? A Ty si odkial spadla? Matka deti, ktora ma kvoli plnej starostlivosti o ne vypadok prijmu je prizivnicka? Starostlivost o deti a domacnost je co? To nie je praca? To mas co za pomylene zmyslanie? Zijes este v dobach temna, kedy zeny nemali manzela ale majitela a pana? 😝
@kristina462 k tebe dievca len tolko - chyba, desna chyba zacat si vobec vztah s takymto chlapom. Skoda, ze zalubenost Ti uplne zatemnila mysel. Spravanie tvojho manzela normalne nie je a pri vsetkej ucte, osobne si neviem predstavit zivot po boku takehoto exota. Jednak si deptana Ty sama, za dalsie detom ukazujes nedobry vzorec a model spravania! Neviem akeho mas pohlavia deti, ale ono je to uplne jedno. Dcera si vezme priklad, ze je normalne nechat sa deptat magorom, syn si vezme priklad ako deptat zenu! Nie dobry model fungovania vztahov medzi oboma pohlaviami. Ja by som volila radsej finito, pre dobro deti. Kompletna rodinka je krasna predstava, ale ta musi byt zalozena mentalne zdravymi jedincami. Tvoj manzel mentalne fit nie je, jeho mater detto! Ostatne, ved ho vychovala. Chcela by som tu kravu spoznat....to musi byt ina krava nebeska! Bez urazky!
@kristina462 Áno zvyknúť, tiež mám doma poriadneho žiarlivca. Už to najavo nedáva, ale začiatky boli dosť zlé. Prepáč, ale to ti samej nevadí, že ti vidno pol zadku, alebo nohavičky? Veď to musis cítiť. A výstrih do žalúdka, ako viem, že to tebe príde ako banalita, ale raz keď vieš, že je muž takýto tak mu nemôžeš takto brnkať na nervy. A svokre Nepíš, to máš koľko rokov? Svokra ti stranu nikdy nechytí, keby si mala sebemenšiupravdu. S mužom si sa už mala naučiť žiť, proste to je iné ako s mužom, čo nič nerieši.
Nejdem citat vsetky prispevky.... ale tazko tu radit. Ono ziarlivost, je vlastne prejav, ze mu na tebe zalezi a vsima si ta. Cize ty vlastne nechces, aby si ta vsimal, aby vnimal, co mas na sebe.... Vela zien, ti mozno trochu zavidi 🙂 A tvojmu muzovi zasa vela muzov. Skusila si sa na to pozriet aj z jeho strany? Ako by si sa citila, keby tvojej zene vzdy kdesi cosi trcalo, vykukalo... Myslim, ze vacsine normalnych muzov, ktori si este vsimaju svoje zeny, to vadi, len nie vsetci to povedia nahlas, a nie vsetci si o tom spisu pravidla 🙂 Ale keby mohli... 😀
Cudujes sa, ze svokra sa ho zastala, ved aj tvoji rodicia sa ta zastali. Je malo takych rovnych, odvaznych, spravodlivych svokier, ktore sa pozru na vec objektivne. Hovori sa "blizsia kosela, ako kabat". Tam veru podporu necakaj. Zaprav si pekne nohavicky za rifle, zakry vystrih ked sa sklonis a predostri mu potom svoje pravidla a vsetky veci, ktore vadia tebe na nom. Asi netusi, ze aj on ma chyby 😉
musis sa ho v prvom rade snazit pochopit a vzit sa do jeho koze 🙂
Bože baby lenže žiarlivý chlap je žiaľ taký, keď žiarli tak raz to vidno, že žiarli, potom je paranoicky , lebo žiarli, vulgárny, lebo žiarli, urazeny, vyčíta, zveličuje robí scény, vsetko, lebo žiarli. Ono jeden má doma krásavicu, je mu to jedno. Iný žiarli chorobne, zdravo, aký je v tom rozdiel? Kedy to je ok, kedy nie? Iný má doma normálnu ženu, zase žiarli. To je proste žiarlivosť a bodka! A tie zeny to vedia, aj ja som to na mužovi videla hneď. Raz ma psychicky dusil, inokedy bol smiešny s tym jeho žiarlením. Ale vedela som, že keď budem s ním pokračovať, tak tá vlastnosť tam stále bude. Veľa vecí povdal vtedy v afekte a ja som vedela, že si vtedy nevie pomôcť, že to je kvôli žiarlivosti. Mňa absolútne neprekvapuje spavanie jej muža. Nemala s ním teda byť. Čo sa sťažuje. Žiarlivosť Neni vlastnost, ktorá sa stratí, skôr sa prehĺbi alebo utlmí, ako u mojho, vďaka bohu.
@papricka33 nikto jej tu nezavidi, nema co. najhorsie, ked sa chlap k zene sprava ako k majetku. kopla by som takeho do riti a rovnako vsetky zeny so zdravym sebavedomim by takeho kopli do riti. vo vztahu ma byt dovera a ucta, predovsetkym ucta. a ak nejaky chlap kibicuje zensku a vrieska po nej a chova sa ako nejaky pan profesor a diktuje jej co ma a co nema robit, to ucta nie je. vsetci ludia ziarlia, ale su iste hranice. a normalny chlap je skor hrdy na svoju zensku, aka je krasna, ako sa vie pekne obliect. normalny chlap neriesi, ze si dala sortky a horny diel plaviek pri bazeniku, ked je vonku 40°C. nechcela by som takeho chlapa ako ma doma autorka ani keby bol milionar a mal vtaka zo zlata. nechat sa kontrolovat? dirigovat? to kde sme. toto neni zdrave. ani obdivuhodne. to je na vracanie.
Tvoj muz ma psychicky problem. Tu nepomoze to ze ty sa budes smazit. Odid od neho lebo znici psychicky aj teba.
No, veru nič moc, podobné som zažila s bývalým. Ale pri čítaní sa mi vybavil skeč z Kredenca, kde manžel užíval ukľudňovák s názvom SRALTOPES a tým pádom mu bolo všetko jedno, čo manželka robí. Jaj, vážna téma, no napadlo mi, že by sa aj jemu také zišli a bol by pokoj. Prepáčte mi to, ale nedalo mi 🙂
@papricka33 ze zavidiet...takuto vyhru do zivota 😀 sorry, ale naozaj ako to niekto pisal, muz si dovoli len to, co dovoli zena....ako keby mi chcel hovorit ako sa mam obliekat, tak dovi dopo.......este obhajovat chorobnu ziarlivost, nie?....za to, ze vy takych mate doma.....ano, zairlivost do istej mieri, ako si pisala, ze mi na tebe zalezi....cize ziarila by som, ak by sa po nom capala ina,a lebo on po inej.....ale ziarlit na ramineko z podpresenky?WTF? to ma zakazane chodit aj na kupalisko, k moru? ved tam odhaluje pomaly vsetko...palvky su ako spodne pradlo.....
ja som sa tak pobavila, vies, su aj muzi, kt. ukazuju zene inak ako zairlivostou, ze si ju vsimaju....napr. jej povedia, aka je kocka, sexi.....a pod. ....a opacne by to malo tiez fungovat....a nie, ze.....co ti to trci, nebudes nic nosit, lebo si moj mjetok....ja osobne lutujem tieto zeny..... a ze sa s tym nic neda?....no tak nech sa nestazuju a nechaju si cely zivto skakat po hlave.......lutujem ich!....zairlivec je ziarlivcom vzdy......cize predpokaldam, ze pocas chodenia mal asi podobne skolony...ci vtedy mu to nevadilo?.....a ja osobne by som sa nedala.....ked mi nedovoli a ja to si to napr. obleciem, tak co?.....zbije ma? da mi mi po papuli? alebo ako co sa vtedy deje s tym muzom?.....lebo naco potom taky chlap......fakt velka ucta k zene od manzela.....a to akoze mam zavidiet? dakujem, neprosim, moj muz si ma teda vie uctit inak nez ponizovanim a majetnictvom.... 😉
@papricka33 co sa da zavidiet zene, ktorej manzel nie je psychicky fit? Mozes to viac objasnit? Dakujem.
takto, este mi napadla jedna vec. Takemuto idiotovi mozno treba nastavit zrkadlo a dozicit mu vlastnu medicinu! Zacat ho dusit a sikanovat kde sa len pohne: pri jedle ho zdrbat, ze mlaska, pri uprave zovnajsku ho skefovat, ze sa na hovno ucesal a vyzera ako blb. Proste co jeho aktivita, to prednaska, kritika, zjazdenie pod ciernu zem. Stylom - co to mas zas na sebe, co mas s vlasami, kam takto zrichtovany ides, jese ako prasa, nedychaj tak, prestat robit to ci ono...pan mozno precitne! Ja by som mu toto dopriala a s ohromnym potesenim! Aj jeho mamicku treba zacat sikanovat - co to mate zas na sebe, co to mate s vlasmi, otrasna farba, hrozny strih, desna bluzka, dnes smrdite, co sa tak potite je to nechutne, co to mate za suknu, mate gate ako posledna slapka, ze sa nehanbie...a podobne. Isto si to vychutnaju!
@jabadaba vraj to, ze si ju akoze tou ziarlivostou vsima 😀 cize vlastne krikom, bitkou, zakazmi, prikazmi alebo bohvie cim jej prejavuje svoju uctu a to, ze si ju vsima 😀 😎 no nonsens toto 😎
@sorciera24 😀 to je uz iny level postihnutia..... tak muz mi preukazuje pozornost tym, ze ma drbe ako sa obliekam a ma pre mna odporucania co je vhodne a co nie ako pre nesvojpravnu...ehm....nuz, kazdy co si zasluzi!
Inak, ja som mala takeho napadnika - pan doktor. Zacal za mnou behat, reku fajn, vsak mozme zajst na kavu a uvidime co je to za ftaka a bol a velky! Reci typu, po trojtyzdnovej znamosti ako kupime ti nejake lepsie handricky, mam predstavu co by Ti pristalo, potom hlaska, ze by ma najradsej niekde zavrwl, kde by bol so mnou sam a mohol si ku mne privoniavat a zaklincoval to plagatom na okne, ze ma miluje! Po troch tyzdnoch. Viem si predstacit, ze najak chudera by z neho bola paf, vsa kdoktor, n? Aky pozorny a galantny! No mne blikla kontrolka a pan doktor migal svinskym galupom kadelahsie!
@sorciera24
@jabadaba
aaaano, feri, este do mna ryp, este mi nakladaj, poucuj, zakazuj, prikazuj, taaaaak, anooo, esteeee, ochhh.. uz som sa urobila...
😀 mne to pripada, ze sa fakt na tom tie zeny odbavuju. lebo neexistuje aby normalna zena, ktora si je vedoma samej seba, svojich kvalit a hlavne to, ze aj ona je clovek a nie majetok, aby taka zena ostavala s takym chlapom alebo to neriesila a aby este pouzivala tu formulku "Ostavam s nim kvoli detom, aby mali kompletnu rodinu.." No jo, s nekompletnymi rodicmi. asi tak.
@mawka len ja si myslim, ze tie zeny prave take nie su, nemyslim normalne, len su proste viac pasivne a nevedia si povedat svoje a myslia si, ze muz ma halvne slovo a tak ho musia pocuvat 😒 no a potom muzi manipulatori, ked pridu k takejto zene, ju velmi radi ponizuju,manipuluju, znevazuju, dokonca az tak, ze ju presvedcia, ze je to v poriadku a tak to ma byt...ved vidis, ze si tu, zeny dobrovolne beru takychto ziarlivsov a pritom vedia, ze sa s tym pohnut neda..... 😕
@sorciera24 to je ale vecou vychovy, su vedene k pasivite a nizkemu povedomiu o vlastnej hodnote. Ja neviem co su to za matere, ktore dceram nevstepuju zdrave sebavedomie a povedomie o tom, ze su svojpravne, samostatne jednotky, ktore si slobodne mozu konat ako uvazia a k tomu nepotrebuju komand od chlapa...fakt si neviem taketo zadubene matere ani predstavit.
@jabadaba ano, je to tak.....ale oni za to nemozu, halvne ak tie matere boli takto vsimane ich otcami 😒 ...no, ale ak uz dojdu k tomu, ze im to vadi, ako zakladatelke, tak by mali rpestat byt pasivne a neico robit!
@kristina462 Myslim si, ze Tvoj chlap je pasivny agresor. Na neho nepomoze nic - ziaden terapeut, ziadne dohovarnie, iba odchod. Hovoris, ze nechces rozbit rodinu - vazne si myslis, ze deti nevidia, ze Vas vztah nie je v poriadku? Nemam deti, preto sa mi lahko radi. Ale myslim si, ze deti budu ovela spokojnesie iba s matkou ako s oboma rodicmi, ktori su stale v sebe a ktori si len ublizuju...
@jabadaba sú to jednoducho ľudia s veľmi nízkym sebavedomím alebo aj žiadnym, zakomplexovaní sami zo seba, hoci paradoxne mimo domova sa dokážu chovať ako najlepší spoločníci, ktorým absolútne niet čo vytknúť. Mimo domova sú to skrátka iní ľudia a akonáhle sa za nimi zatvoria dvere bytu zvnútra, už po tom milom človeku nie je ani stopy. Preto sa to pri rozvode aj ťažko dokazuje, pretože niet na to svedkov.

@katarinamarkova, @kristina462 presne tak ziarlivec si stale najde nejaky dovod na to aby si nasiel nejaky dovod na ziarlivostne sceny, teraz to je obliekanie a po case to moze byt kontrolovanie mobilneho telefonu, spovedanie kde si bola a s kym proste neustale komandovanie . Proste ty si musis povedat dost a dat mu najavo ze od neho niesi zavysla najdi si pracu a konecne sa osamostatni. Lebo tvoj drahy tebou manipuluje a vie ze si to moze dovolit kedze si na nom financne. zavisla. Tak mu daj velmi razne najavo bud sa konecne zmeni akebo si balis kufre, aj ked s 3 detmi je to dost tazke. Je vsak smutne ze ked si ho spoznala mala si ruzove okuliare a tie vsetky negativa si nevidela. Lebo teraz to riesit ked su uz 3 deti je velmi neskoro. Mala si na to mysliet skor. Ale drzim ti palce aby sa ti to cim skor podarilo vyriesit a aby si bola stastna a nie manipulovana nejakym chorobnym ziarlivcom. Ale my ti tu na mk. mozeme dat iba rady ty sama musis mat na to guras postavit sa mu a oponovat mu. A nie iba pritakavat. Tak ti prajem vela stastia a chlapa ktory ti za to stoji. 🙂