Kto sa postará o dieťa, keď je mamina v nemocnici?
Ahoj, mám problém. Ak by som musela marodovať v nemocnici, nemám komu zveriť maličké dieťa. Manžel pracuje v zahraničí, rodičia i svokrov sú ďaleko. Isto má veľa mamičiek tento problém, napr. keď čakajú 2 dieťa, poradíte?
@lenkava77 ak si na RD s dietatom a budes hospitalizovana v nemocnici, tvoj rodinny prilusnik ma pravo zobrat si OCR na dieta. bude treba len potvrdenie o tvojej hospitalizacii. u nas to bol manzel (pri druhom porode som stravila 4 tyzdne v nemocnici), neviem, ci to moze byt aj iny rodinny prislusnik. treba sa popytat asi na socialke - tam kde davaju PN a OCR.
@lenkava77 ak naozaj nemas ku komu dat male dieta, tak potom sa to riesi docasnym umiestnenim v detskom domove, ci pestunskej rodine... ALe predpokladam, ze tuto situaciu by si zazit nechcela.
Takze ti ostava, aby manzel prisiel z toho zahranicia a zacal sa starat o svoju rodinu aj inak, nie iba financne. Alebo este moze prist jedna ci druha babka, inak to proste fakt ze nepojde!
ak tvoj muz pracuje v zahranici, iste mate nejake peniaze bokom, daj si inzerat, ze hladas pestunku na tento cas k dietatu a proste jej zaplatis za opateru, ked to inac nejde.
podla toho, co pises, tak rodicov aj svokrovcov mas - takze nech si urobia dovolenku pre svoje vnuca 😉 ak nemoze muz..
nam s deckami tiez nikto nepomaha, ale teda ked som isla do porodnice s druhou, tak so synom bol tato, zobral si dovolenku.. bola som hrdinka, ze ved nemusi pri mne byt ked budem rodit, ale kedze to bol vyvolavany porod, tak som v bolestiach volala muzovi, nech kasle na vsetko a okamzite pride, lebo umrem 😀 😀 syn poputoval prvy krat k babke bez rodicov /mojej svokre/, ktora ho dokonca dokazala aj uspat na obed.. ked su narocne situacie, proste rodina pomoze, len ju treba poprosit..

@lenkava77 no, hadam by ti dosiel niekto z rodiny pomoct nie? ved to je vynimocna situacia