Ktoré bývanie si vyberiete pre deti?
Hypotetická situácia: máte na výber bývanie v 2 domoch, s 2-ma deťmi pod 6 r.
Dom A má problém s plesňami, ale dá sa riešiť, je starší, ale inak v poriadku, všade sa dá dostať pešo.
Dom B je nový, ale je od všetkého ďaleko a k tomu v poriadnom kopci, a vy nemáte auto (ani v dohľadnej dobe nehrozí)
Financie v tomto prípade neriešime.
Ak sa dá problém s plesňami vyriešiť ľahko a hlavne definitívne, tak dom A. Ale zohrávali by úlohu aj ďalšie faktory, ktoré nepoznáme (dispozičné riešenie, celkový pocit z domu...).
My prerabame prastary dom ( na chalupu), problem vsade kde sa zakopne ci obije, tak si to neidealizujte.
Ale zasa na 2.strane, dom zatekal... firma to nacenila na 4500, my sme si to spravili za 2 vikendy za 1200... tak ale nafurikovala som ja osobne 2tony 🤣
Možnosť C
A naklady na byvanie nie su dolezite?
@janai1 za 2 mesiace ho ma keď chce - to nie je problém
Ani jeden,hladajte dalej.
Do plesniveho domu nechod. Odskace si to vase zdravie, hlavne tvojich deti. Za tie alergie a oslabenu imunitu ti to nestoji. Hladajte dalej.
Z tychto dvoch moznosti A. Dom prerobis,ale neprenesies do lepsej lokality.
Ja by som do plesniveho stareho domu nesla, lebo ked zacnes prerabat, tak dojdes na to, ze aj toto treba spravit, aj ono treba spravit a opravit....neustale buranie/opravy...to je velmi unavne. Novy dom, nove moderne stavebne material, energeticky menej narocny...samozrejme aj od toho zalezi z coho a ako stavali.
Všetkým ďakujem za názory 👍

Ani jeden.