icon

Kvôli poriadku sa mi rozpadá manželstvo

bjarna
12. feb 2018

Som uz zufala zo svojej domacnosti. Nech robim, co chcem, neviem tu udrzat poriadok. A to je bezng dovod mojich hadok s muzom. Kazdy den pocuvam, aky je tu bordel, ako sa mu tu zle byva, aka som na nic zena, neschopna. A ma pravdu, neporiadok tu je. Ja jednoducho nestiham. Mame dve deti - 4roky a 13 mesiacov. Starsi cez den doma nespi, mladsi vacsinou len na mne v nosici alebo ked v posteli, musim lezat s nim. Cez den varim - muz ma kazdy den teple jedlo, ale aj nad tym ohrna nosom (ono nie vzdy sa podari, ale vacsinou mne a detom chuti). Ledva kuchynu popracem ako tak, deti obriadim, uz s nimi pomaly ani vonku nechodim, som rada, ze s ninmi nakupim, a je vecer. Okolo deviatej zacinam pratat hracky, oblecenie atd. Zametam cely byt, raz dvakrat do tyzdna pozmyvam. Spat chodim okolo jedenastej, dvanastej, vstavame o siestej siedmej. Ked sa mi da, ze sa deti same zabavia, upratujem, varim, ale nestaci to. Je to take povrchne pratanie, ale hlbkovo upratat tu jednoducho neviem.
Dajte, zeny dajaje typy, ako to tu udrzat k svetu. Nebavi ma kazdu den pocuvat tue kydy od mojho muza. Ja viem, ze ma aj pravdu, aleako to zmenit??

katrin21
14. feb 2018

@jantato a ked som zehlila , teraz nastastie zehlim maloco, odkedy mame susicku, tak som mala pradlo aj viac dni na kope, lebo kym sa mi nazbieralo z viac pracok, az potom som to zehlila a este aj odkladala, co sa mi nechcelo niekedy.... fuuuuha 😀 no hanba mi

saslavka73
14. feb 2018

@katrin21 To nie je neporiadok podľa mňa, či?

katrin21
14. feb 2018

@milasssku preboha.... 😀

katrin21
14. feb 2018

@saslavka73 tak nie je to spina.. su to rozhadzane veci a neodlozene, ale napr. mam v dreze veci od vecera.. fuha,to by niektori nerozdychali a nemohla by so ist ani spat 😃 a vies ako dobre som spala?
ale moja mama vzdy hovorila, ze je rozdiel mat spinu a bordel.. bordel su len veci porozhadzovane, to raz dva clovek uprace...ale sppina, to je ina diagnoza.. fuj.. to by som nemohla ....

ale na nervy mi ide moj muz, ktory co kde vyzlecie, tam robi kopky z toho.. aj tu v detskej mam kopku domaceho oblecenia, co si vecer vyzlieko.. pocitam, ze v kupelni mame pyzamo od rana a tak. 😀 no nemiluj ho 😀

saslavka73
14. feb 2018

@katrin21 Veď áno máš pravdu. Ja som kedysi tiež nešla spať kým všetko nebolo tip top. Lenže manžel sa sťažoval, že s ním nespím, tak som išla spať a aj som sa vyspala a on si trochu neporiadku ani nevšimol. Treba si určiť priority.🙂

saslavka73
14. feb 2018

@milasssku Pozri sa, Ty to robiť nemusíš. On nech si robká svoje.

milasssku
14. feb 2018

@saslavka73 viem že to nemusím robiť , ale robím..sama neviem prečo je to asi zvyk

alby2014
14. feb 2018

@milasssku Prosim ta ...moj muz je tiez detailista, ale uz si zvykol...a zarobi aspon 3000E, ze mu to tolerujes a osrpaedlnujes tym, ze rpacuje a chces, aby nosil peniaze?

Inak moja top rada je dievca na urpatovanie. Ku mne chodi jedna mlada studentka raz do tyzdna a uprace hlbkovo...ja uz len udrzujem...a muz tiez udrzuje. Kedze je to nasa domacnost.

milasssku
14. feb 2018

@alby2014 no zarobi skoro 2000€ a ja som doma s deťmi, mám malý obchodík ktorý zarobí len tak ako prilepšenie k materskej ... samozrejme keď pojdem do práce tak nebude môcť odomň očakávať že budem robiť tieto veci aj naďalej 😉

fadama
14. feb 2018

@katrin21 Tak takýto komentár som ani necakala, ze niekto povie aspon nieco trosku pekné o cigánovi.
👍👍👍

svetlana35
14. feb 2018

@fadama ked som ucila v jednej dedine, tak romovia mali krajsie domy a cistejsie ako gadzovia🙂 Samozrejme zili normalne, pracovali,d eti do skoly, naucene, ak boli problemy chodili na konzultacie...Samozrejme v tej istej dediny boli aj osadnici a to uz bol iny level. Takze nesudim a nemam predsudky voci romom.

alby2014
14. feb 2018

@milasssku stavim sa, ze prave vtedy to cakat bude, lebo uz si zvykol...ticha domacnost kvoli rpadlu na susiaku je nad moj pochop. Mne sa tam dakedy pradlo susi aj par dni, kym jedneho z nas ho nenapadne zlozit.

ostorha
14. feb 2018

@katrin21 Vidim tam u malej v detskej taky koberec svetlo ruzovy a na nom sede puntiky a okraje odkial ho prosim ta mas ,ak smiem vediet?Taky je jemny,vkusny.

janickacrazy
14. feb 2018

@milasssku Tak by si si mohla zaplatiť upratovačku, ked dobre zarobí.

fadama
14. feb 2018

Jeééé tesí ma, ze este nie vsetci su proti rómom samozrejme aj tam sa najdu za ktorych sa clovek hambí. Samozrejme aj u gádzov ale niekto to nevidí alebo nechce vidiet.

milasssku
14. feb 2018

@janickacrazy baby veď ja mám na to čas, ja sa nesťažujem... mám čas dokonca aj na deti, aj na výlety.Neviem si predstaviť že by som sedela na sedačke a mne by niekto upratoval, strašne by som sa hanbila tej pani 😂
aj ked moja sesternica tieto služby využíva, sedí doma v pyžame a jej sa okolo upratuje, neviem asi to nieje úplne môj štýl

ostorha
14. feb 2018

@fadama My ked sme byvali v dome na dedine tak vedla v dedine zili romovia,ale to boli iny makaci.Chlapi chodili makat do lesa ,este aj mensie hospodarstva mali sliepky,prasiatka .Boli sme tam po nejaky stavebny material a doma mali teplo, cistucko.Deti na ulici som brala na ruky tak viem ze boli ciste ked som si ich privinula vonali avivazou a cistotou.Ja s touto komunitou problem nemam ,nemam predsudky.

alby2014
14. feb 2018

@milasssku normalne pride o tretej, ja zatial idem s detmi von a ked sa za 2-2,5 h vratim, idem do cisteho bytu. Neviem, co je na tom na hanbenie, utrie prah, kupelku, povysava, pozmyva, kuchynu vyblyska...Proste mi usetri jedno hlbkove sobotne urpatovanie, neurpatuje hracky, enspratava pradlo, neumyva wc...proste take intimnte veci robim ja... Za 4e na hodinu mi to stoji, jej to pomoze, lebo je na intraku z total maleho vychodneho mestecka...ako vravi moj muz...ludom treba dat rpacu...:D

nevesta1974
14. feb 2018

@bjarna este som nedocitala celu diskusiu, ale pozastavim sa nad jeho vetou "ostatne zeny maju poriadok"...ktore, ake zeny, ako dlho maju poriadok? 24/7? Tie co uz maju odrastene deti, mozno...tie s malymi detmi, bez pomoci manzela ci rodiny 100% nie....aj ja som schopna urobit a udrzat na kratko poriadok pred prichodom navstevy ;) ale skus k "tym zenam" zaklopat na dvere aj bez ohlasenia na druhy den ;)....aby bolo jasne, aj ja chcem mat vzdy vsetko tiptop a na svojom mieste 🙂 a kedze mam velke aj male deti viem, ze treba len vydrzat a aj s poriadkom to bude lepsie ;)

svetlana35
14. feb 2018

@alby2014 no ja som u nas na strednom slovensku zhanala pani(slecnu) co by mi prisla za 4e upratat na hodinu no bez sance. Pytaju pomerne vysoke sumy. tak si upratujem sama.Ale tiez by som uvitala takuto pomoc za rozumnu cenu

montemotherone
14. feb 2018

Vymeň manžela 😒

alby2014
14. feb 2018

@svetlana35 skus stranku
https://www.hlidacky.sk/ a daj si upratovnaie a lokalitu, ja mam moju holiu odtal a tam pytaju dievky aj 3 e..a to mi prislo ako zdieranie tak jej davam 4, eventualne, ekd urpatuje viac aj 5...to je 12_15 e za tyzden, to nas rozpocet v pohode znesie.

milasssku
14. feb 2018

@alby2014 no schválne som si klikla na tu stránku , sašla som najbližsie dievča býva od nás 40 km a to keby prišla upratat na tri hodiny za 3€ ako píše tak to asi viac preveze

alby2014
14. feb 2018

@milasssku juj, tak to je vyhoda, toho,ze ja byvam v Ke, velke mesto, vela univerzit, vela decak, co chcu brigadu..

Kazdopadne mam doma podobny exemplar ako ty, ale vravim pri dvoch detoch do 3 rokov si prudko zvykol a je vecer rad, ekd sedime na gauci a kolkokrat si povieme, ze tie riady dame do mycky rano...:D

milasssku
14. feb 2018

@alby2014 zavidim ti v dobrom , my musíme hneď... teraz alebo nikdy, lebo tie riady by asi ušli :D

michaella94
14. feb 2018

ahoj...necitala som vsetko ale napisem ti ako je to u nas...po prve...tvoj muz je idiot..prepac za vyraz...ale toto povedat svojej zene??? by som mu dala jeden den deti a vypadla z domu... a ked sa vratisnaloz mu aky je doma bordel...a to vazne...moj na mna zase krici nech u neupratujem 😀 ale ja musim mat doma cist lebo by som sa zblaznla 😀 mam 3,5 rocneho a 1,5 rocneho syna a velkeho plznuceho psa 😀 rano ide staarsi do skolky s mladsim si dame ranajky a upratujem.....vseetko utieram vysavam zmyvam ja kazdy den kvoli psikovi...tiez kupelnu umyvam kazdy den...ano niekedy maly pomrnci ale vydrzi snazim sa ho zamestnavat kazem mu nosic hracky alebo mu dam farbicky a kresli si proste zabavit ho..alebo supnem do postielky s hrackami...podotknem...moj mladsi syn je straaasne uplakane dieta...ma silnu chronicku anemiu ktora sposobuje ze cele dni mrznuty ☹ a niekedy upratujem s malym v nosici ale to len v nutnom pripade...tak ide spat a ja varim....potom ked pride starsi zase urobia doma vybuch ale to uz su en hracky a tak to upatam ked zaspia....dolezite je udrziavat poriadok aby sa to nehromadilo...kedumyvam okna vtedy davam deti muzovi...urcite tlac na muza nech ti pomaha s detmi hlavne..nech ich niekam vezme aby si ty mohla dt domacnost na poroadok...este ma napadlo ja mam rada vsetko schovane v skriniach a myslim ze toto robi vela ked nevidko same blbosti povykladane kade tade 🙂

bene
14. feb 2018

Mila pani autorka. Po precitani prispevkov musim povedat ze ruzovo to nevidim. Sadli ste si niekedy vecer a skusili sa porozpravat o tom ci je stastny a ci vas stale miluje? Ci si len nehlada nejake vyhovorky a chyby pre nic za nic... ci to vobec ma zmysel? Mam tiez dve deti a viem presne co je bordel a presla som aj fazou preco nie je popratane... navarene.... a po pratani do 2 rana a vysypani kosa o pol tretej to uz nevydrzal a povedal ze ok mas pravdu .... deti mam vacsie 4 a 9 ale poriadok tu zdaleka nie je. Ale nehadame sa preto. Ano kazdemu prasknu nervy obcas ale aby mi niwkto povedal ze som neschopna matka... skuste sa ho opytat ako si to predstavuje a ako by chcel do tej predstavy prispiet a skuste sa ho opytat ci neuvazoval o rozvode... lebo z jeho reci mi to tak pride ze nechodi domov s radostou k detom a zene ale s odporom ze musi. Taky zivot vam nestoji za to.... mam znamych riesili to 5 rokov a nakoniec sa rozviedli len to bol opacny pripad 🙄 ona len minala bola cele dni na pc a nechodila s detmi von..... takze jednoznacne porozpravat sa a najst riesenie... a ak to nema zmysel musite si to sama zvazit. VELA STASTIA. A hlavne cudzie problemy sa riesia lahko, preto vy sama musite vediet co je najlepsie a co stoji za to.

fadama
14. feb 2018

@ostorha wau super, keby bolo ovela ovela viac takych ludí.

👍👍👍

lavieenrose
14. feb 2018

@vanesanova olej dokonca ani do vylevky odpadu nepatri 🙉kedze umyvam riad rucne v ziadnych pomyjach ho neumyvam a ked som davala do unyvacky hrubu spinu som davala rovno do kosa..a prekvapivo ten riad bol cisty...asi to bude tym ze mycka tu vodu nakoniec vymeni...a predsa mastnotu odchyti chemia..

katrin21
14. feb 2018

@ostorha IKEA 🙂 je perfektny a stal iba 29E 🙂 som s nim nadmieru spokojna