icon

Labilný švagor

augustovkaa
26. júl 2014

Žienky, volala mi sestra, že sa pohadala s mužom. Kvôli tomu, že ju nechce nikde brat na výlety. On bol tri týždne pn, už dva týždne chodí do práce, ale stále sa vyhovára, že ho všetko boli.keď ho ona poprosí, či spolu nepôjdu aspoň na prechádzku, ide, ale potom jej vyčíta, že ho humpluje. Pritom lekár mu povolil prechádzky. Majú dve malé detičky a celé leto sedia kvôli nemu doma. Keď sa ona sťažuje, že už ju ten stereotyp ubija, on povie, že veď si bola v obchode. Dnes po prechádzke povedal, že si dá liek od bolesti a sestra že daj aj štyri a on naschvál pred ňou zjedol štyri tablety proti bolesti, aj keď mu bránila. Snáď ho to nezabije, bežne užíva dve. Minule chcel po hádke skočiť okna, keď mu pekne povedala, že nech sa veľa nehrá na počítači, chcel ho rozbiť. Kričí na ňu aj pred deťmi, on sa nevie kľudne dohodnúť. Hneď je v afekte. Sestra je od stresov vychudnutá, má 54 kg a výšku 174 cm a on váži 110 kg. Podľa mňa je to psychické týranie. Je normálne aby dospelý človek naschvál zjedol pred ňou a deťmi tabletky, alebo chcel skákať z okna? Moja sestra je už zúfalá, čo má s ním zápasiť? Čo vy na to?

Strana
z4
augustovkaa
autor
26. júl 2014

@0silvia0 Ona mu dáva osobného priestoru dosť. Chodí s kamarátmi na chaty, hra sa každý deň na PC. Tak tiež by sa rodine mohol povenovat.

augustovkaa
autor
26. júl 2014

@0silvia0 A áno, musí sa začať mať rada.

mamavera
26. júl 2014

@augustovkaa má ho ignorovať, nebude mať obecenstvo, nebude hrať divadlo, aj keď mi toto už zaváňa duševnou chorobou, nielen vydieraním. Prečo deti sedia kvoli nemu doma? Ona je nesvojprávna? Zoberiem decká a idem s nimi sama - na kupko, do ZOO, opekať.....aspoň si ľahšie zvykne na život bez neho, keď sa na neho raz vykašle, inak vedela, koho si berie, či? Určite nebol typ, čo je päť krát do týždňa na bicykli v prírode, dva krát hrá futbal, každý víkend turistika....

palinkovamaminka
26. júl 2014

@augustovkaa a keby sa zdvihla, ze s tou mensou ide prec na vikend a jemu ostane to vacsie?
nech si skusi aj on trosku otcovstva.
samozrejme, ked uz bude fit, neviem do akej mery ho to boli, ten zapal semennikov, este som nemala... 🙂
lebo on ak je taky lenochod a ona ked zacne chodit sama s detmi na vylety, on si na to akurat rychlo zvykne, ale jeho to nezmeni

bonaqa2013
26. júl 2014

na výlet by som išla aj bez neho. Nech chlap sedí doma a kysne ďálej za počítačom. Keby pri mne požral toľko tabliet tak ho nechám tak. Čo vari nevie rátať? Chce vyskočiť z okna? Tak vyskoč. To musí byť poriadny herec. A blázon. To má z tých počítačových hier. To z toho tak ľuďom šibe. Žila by som si s deťmi a viac menej pre deti. Jeho by som brala len ako DKP.

oslo1
26. júl 2014

Ja som mrcha, ja by som isla sama s detmi na vylet, pod deku do kocika schovala klavesnicu a mys od pocitaxa a nabijacku na mobil. A este nechala prazdnu chladnicku.
Zapal semennikov mu uz davno presiel, teraz dostal zapal kosti od blbosti. Tak nech sa spamata.
A este by som mu zobrala kluce od bytu a svoj mobil nechala s prazdnou baterkou doma. Nech si chlapec uzije.

anatalia77
26. júl 2014

@oslo1 😀 nebolo by jednoduchsie zlikvidovat toho chlapa,ako balit pol domacnosti?

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@mamavera ako hovorím, kým sa nenarodili deti, snažil sa. Vrcholový športovec nikdy nebol, ale chodili do hôr, aj plávať. Ona s nimi chodí na výlety v blízkom okolí, ale rada by s nimi išla aj ďalej. Napr. Do Zoo do Lesnej. Cez víkendy chodia spoje o ničom. Tu nejde o nesvojprávnost. Menšie nechce bytov kočíku, nosí ho v manduce. Plus na chrbte vak s plienkou, náhradné oblečenie, jedlo, pitie. Za ruku staršie dieťa. Mňa by to tiež nelakalo takto cestovať. Nejde len o výlety, ale aj o jeho afekty. Budúci rok si už určite trufne s nimi sama cestovať.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@palinkovamaminka Ja si tiež myslím, že jemu to bude len vyhovovat, keď začne sama chodiť na výlety. Staršiu mu občas necháva, pustí jej minimax a hotovo.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@bonaqa2013 On je herec. Pred rodinou hra super manžela a otca. Keď bol pn, mal zakázanu námahu, ona sa ho len opýtala, koľko sa ma šetriť, keďže nemôže na ruky chytiť mladšie, odniesť tašku s nákupom a on sa naštval a začal naschvál skákať. Že aha, už mi nič nie je, potom sa napchal tabletkami proti bolesti, ale musel urobiť cirkus.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

Nejde len o výlety, mňa viac trápi, že on nevie prijať kritiku, normálne sa s ňou porozprávať. Hneď kričí, skáče z okna, púšťa plyn, píše žiadosť o rozvod. Pritom keď je kľudný, jej povie, že ju aj s deťmi ľúbi a nechce sa rozviesť. Nervy má slabé jak čaj. Keď je chorý, ona ho obskakuje. Bola s ním párkrát na pohotovosti. Ale on takto vyvadza kvôli všetkému.

svetluska82
27. júl 2014

@augustovkaa uplne chapem tvoju sestru ..Mam doma manzela, ktorý tiež fakt nikde nechce chodit. A ked hovorim nikde, tak je to naozaj. Uz osm o otm pisala niekede aj prispevok. Ale on je hrooozny lenivec, cey vikedn je rád, ked sedi na tablete a ma pokoj, vobec ho netrapi, že je zavrety aj desat dni. A fakt, ak uz velmi tlacim, tak ide so mnou na nakup. Aby som nehucala, že sedi len doma. AJ si robim zvacsa svoj program, ale zas musim povedat, že ka naplanujem nieco- ZOO Zlin, alebo vikedn na chalupe- ked si prenajmeme, tak nikdy nepovie, že sa mu nechce, lebo vie, že by som isla sama. A anstastie ja letnu dovolenku nikdy neodmietne, lebo ma rad more. Aj ked tento rok povedal, že do Grecka busom, uz nikdy nepojde, tak som mu že pojdem sama so synom a on sa bude starat o psa aspon 😎 TAk kukal, že mozno by aj isiel. My sme sa pokusili dohodnut ohladom vychadzok, moj muz velmi rad chodi s kamosmi hrat elektronicke sipky, a tak sme ssa dohodli, že raz za mesiac sa bude venovat nam a rodinnym vyletom. Zatial to funguje. AJ ked ziadna slava, že raz za mesiac. 😒 Jeho rodicia su tiež hroozne lenivi a nechdoia vobec nikde, tak si myslim, ze to ma ( a vela ineho) prebrate od nich. Co sa tyka tvojej sestry nech okamzite prestane obskakovat okolo neho 😠 Ak pojde od obchodu, nech da deti manzelovi, ja by som sa nikdy nevlacila v nakupom a detmi. Ked robim vacsi nakuop, tak poprosim muza, ci am hodi autom, ale nakupy robime zvacsa spolocne. A to mi svokra v kuse vykrikuje, že co nesoferujem aj ja ( mam vodicak),že ma musi vozit. NA to jej ja, že len tento jeden nedostatok mam, tak ho musia tolerovat 😀 Takze setra nech nerobi full servis, nech zapriahne do urpatovania aj muza. A na druhej strane ak chce vyskocit z okna, tak asi byvaju dost nizko,lebo ludia co si chcu ublizit sa nevyhrazaju, toto je citove vydieranie. Pojedol tabletky, ale dobre vedel, že od styroch mu nic nebude. Sestre treba zvysit sebavedomie. A na druhej strane ak je jej muz vojak- tak neviem,c i sa tam da nieco robit, s ich egom. Sestra urobila chybu, ked sa mu vo vsetkom podvolila, a neprotestovala. Ved mal vyhodit ten pc z okna, aspon by mal o zabavku menej. Nesmie mu sestra na vsetko pritakovat, skoda, že ma tak nizke sebavedomie. Podla mna ak sa mu vzoprie tak jeho ego to neunesie, a sestre by zas bolo dobre, asi sa osamostatnit od takejto povahy, lebo to snou dopadne zle.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@svetluska82 Písala mi, že celú noc počúvala, či muž dýcha. Že on sa do pol noci hral na PC. Pretože kvôli nej nemôže spat. Ráno dlho spal, nejedol sa, pustil PC. Ženu a deti si ani nevšimol. Teraz bude hrať 3 dni urazeneho.

cobhan
27. júl 2014

@augustovkaa ja som mala podobneho snubenca...nie, ze by sa niecim vyhrazal, ale rad sa nechal obskakovat a testoval kam az moze zajst a co si moze dovolit. A potom sa velmi cudoval, ked som sa s nim rozisla, ze preco, ved tam bolo spolu dobre...no jemu, mna z neho slak triafal a z toho ako si vynucoval pozornost ked nebolo po jeho.
Neviem ako ostatne baby, ale ja by som toto manzelovi netolerovala...ked je chory, ok..staram sa o neho...on zase o mna, ked mam svoje dni, hlavne prvy den vie, ze som prakticky nepouzitelna. Ale mame jedno pravidlo..ked je chory na upratovanie, je dost chory aj na rybacku 🙂 ...tak bud si chory alebo nie..rozmysli si a chovaj sa podla toho. A sedenia za pocitacom a hranie hier je dost vycerpavajuca aktivita...

danielahamar
27. júl 2014

je to psychicky naruseny clovek, kt. potrebuje obecenstvo, keby tam jeho zena neni, tak neda tie 4tabletky do ust a ona nech sa zobudi a zacne zit bez neho - co sa tyka vyletov a tak s detmi

mamavera
27. júl 2014

@augustovkaa stále píšeš, ako to nejde, nehľadáš riešenie ako by to mohlo ísť. V prvom rade - najviac svojej sestre pomôžeš tým, že ju dotlačíš k psychologičke, ktorá jej otvorí oči, lebo ona má väčšie problémy sama so sebou, ako s manželom. O asertivite zrejme netuší. Treba jej zdvihnúť sebavedomie, naučiť ju, aby mala rada sama seba. In ak by nerobila otroka mužovi aj dieťaťu. Musela ísť do obchodu aj s deťmi?! Decká mu nechám, plesknem dverami a odídem. Alebo nakúpim len pre deti, on sa môže ísť pásť, ak nezdvihne zadok a nejde do obchodu. A že dieťa musí byť stále na nej, v šatke? No musí, keď si ho tak naučila. Nebojsa, aj v autobuse by vydržalo, len netreba mať strach popredu.A že sa muž o deti nepostará, keď mu ich nechá? A vlastne, na čo jej je taký muž? On ju svojím správaním terorizuje a ona mu na to skočí....

svetluska82
27. júl 2014

@augustovkaa no tvoja sestra je prehnane citliva. Bud sa boji o muza a neskutocne ho miluje, alebo sa boji že ostane sama. Nema svoju hrdost a to je skoda.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@mamavera Veď budúci týždeň k nám pricestuje sama s deťmi vlakom a porozprávam sa s ňou aj o psychologicke.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@svetluska82 No asi sú správne obe možnosti.

augustovkaa
autor
27. júl 2014

@mamavera Veď ja hľadám riešenia, len ju asi príliš ľutujem.

mamavera
27. júl 2014

@augustovkaa chápem, že ju máš rada, ale je dospelá, s tým mužom mala dobrovoľne ďalšie dieťa, aj keď už musela vidieť aký je. Ale k tej psychologičke by som ju dotiahla aj na vodítku, lebo sa naozaj správa ako nesvojprávna, on ju kašle ona mu vyvoláva, on demonštratívne požerie lieky, ona sa o neho bojí, ja by som mu ešte za hrsť pridala - ale preháňadiel, nech si to užije.

palinkovamaminka
27. júl 2014

@augustovkaa @mamavera presne tak, potrebuje ona najprv psychologa, nech jej doda sebavedomie. uisti ju, ze to co rob jej muz nie je normalne. potom budu musiet ist do poradne obaja. lebo cokolvek ona urobi bude ta zla. toto ona sama nevyriesi, ked je uz z toho tak na nervy a je na nom taka zavisla
kto vie co je jemu, ci nema nejaku psych.poruchu, alebo uz je mozno na tom pc aj zavisly alebo ma depresie..
ale zacat to ona musi riesit, hlada u teba oporu co nema u muza, to je cele co potrebuje. ty spolu s nejakou psychologickou jej urcite pomozete, aby sa dokazala od neho odputat a pozriet sa na veci inak

moonlight1210
28. júl 2014

@augustovkaa hlavne sa priprav na to, ze to bude ako husenkova draha.
chvilu sa ti bude zdat, ze sestru z toho uz dostavas a zas sklzne spat.
zas len ti bude prizvukovat, ze aj ona ma na tom chybu a ze musi aj svojho muza chapat (po istej dobe, ked budes s nou suhlasit, ze jej muz je taky a onaky, tak bude mat fazy, kde ho bude az branit a obhajovat).

co moze pomoct je naucit ju, ze stastnym ta neurobi nikto. len ty sama seba.
nadejat sa, ze ak mas partnera, tak mas niekoho, kto ta urobi stastnym alebo ze ked mu pojdes na ruku, tak ti to oplati rovnakou mincou - to je blbost.
a tiez porovnavat svoj zivot so zivotmi tych okolo je blbost. lebo tam vidíme len to, co sa nam zda pekne (a co nam prave chyba).
takze logicky mame depku z toho (vid pozeranie krásnych usmievavých foto rodiniek na FB u kamosiek, ale doma u nich mozno uz pat minut po zaveseni takejto foto prebehla taka hadka, ze uz dva dni spolu nehovoria - to sa ale nedozvieme. preto je to hlupost sa tym krenkovat. krasne to ukazuju videa FB vs. realita. pohladaj jej nejake.)

chce to aj tvoju pevnu volu. ak v tom raz sestru zacnes podporovat, nemala by si v polke hodit flintu do zita,

a nech si uvedomi, ze jej muz uz davno netestuje hranice (to bolo na zaciatku). iba rozsiruje revir, na ktory podla seba ma absolutne pravo. lebo jeho zena ho takemu pocitu naucila.
t.j. nestiahne sa, ked ona zacne vytycovat svoje hranice, ale bude s nou bojovat. lebo bude mat pocit, ze zena mu bezdovodne (lebo ju niekto nahuckal proti nemu, lebo jej sibe, lebo zacala vymyslat, lebo...) siaha na nieco, co mu pravom patri.
a je mozne, ze s nou budes riesit aj stavy, kde on atebe b ude nadavat, ze jej nicics maznesltvo, ze jej chces len zle a podobne.
odrthanie sa od aktuálneho stavu je velmi tazke. hlavne, ak ho este miluje a predstavu, ze mozno nebude inej cesty, ako ho opustit, nebude chciet prijat. tak sa sa bude branit vselijakymi zastupnymi problémami.
takze to nebude take lahke.

Strana
z4