icon

Ľahostajnosť ľudí ma ničí

25. okt 2020

Ani neviem prečo sem vlastne píšem. Asi len aby som zo seba dostala tu frustráciu čo ma už dva mesiace výrazne trápi a nemám nikoho s kým sa podeliť. Nič ma nebaví, nemám síl sa venovať deťom, po večeroch plačem. Som doma s deťmi aj s muzom uz 8mi mesiac a az donedavna som celu situaciu celkom zvladala. Ale ako okolie ci uz blizke rodinne alebo sirsie od susedov az po znamych maju vsetci v pazi a nedodrziavaju ziadne z odporucani ( aj dnes sused 2 navstevy a to lezal 4 tyzdne doma vraj len s chripkou a aj vtedy k nim chodili ludia viackrat denne bez ruska) zacalo to na mna doliehat. Mala som nastupit po rodicovskej uz na jar do prace ale pre situaciu som sa dohodla na odlozeni nastupu o viac nez rok, co len zvysilo riziko, ze sa nebudem mat kam vratit. Deti ani my s muzom nemame momentalne 2 mesiace ziaden osobny kontakt a ked vidim co sa deje, ako ludia fakt kaslu na vsetko a stale len hladaju ako ktore nariadenie obist, tak upadam do stale vacsich depresiil lebo dalsi rok byt v izloaciii uz nedam. Stava sa zo mna zla matka aj manzelka a ja sa neviem z toho vymanit. Neviem ako dalej. Sme relativne mladi, mame male deti a bohuzial zdravotne problemy. Len som sa potrebovala vypisat, pardon za ten vylev

eva8
26. okt 2020

@ptmt1011 rúška sú účinné, skúste jednorázové, háčkované sú zbytočné. Herpesy sú nepríjemné, celé detstvo som s nimi prežívala... Dobrý je B-vit, v súčasnosti také priesvitné lelkoplasty špeciálne na herpesy

eva8
26. okt 2020

@ptmt10111 zas verím, chúďa dieťa

tinapa
26. okt 2020

@silceb 😢 🌞 🙏 ❤

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
26. okt 2020

no tak ale to je tvoje rozhodnutie.. v septemrbi tu u nas ziadne extra opatrenia neboli. Nebol dovod nedavat deti do kolektivu. Podla mna to ber inak: vy ste sa takto rozhodli fungovat, pre vlastnu bezpecnost, co robia druhi neries, prestan sledovat suseda a rieist kto co kde robi... alebo zacnite s rozumom zit (je jasne ze ked uz 2x kvasite doma izolovani, tak teraz vam to bude kvapkat na karbit, pretoze teraz prisli opatrenia). Skus nejaky kurz online si najst laebo niecomu sa venovat inemu 🙂

jana_eyre_2
26. okt 2020

@simca06022011 presne toto si myslím - nemyslím že je cesta neustále riešiť kto čo dodržuje a nedodržuje - dôležité je čo dodrzujem JA a to učím aj svoje deti - tak ako v každej oblasti života - zmeniť môžem len seba nie svet a ostatnych..

to že sused nemá na nose rusko vírus nezníži ani nevymizne, jedine čo sa dá robiť dodržovať opatrenia.. a kto nechce je to jeho vec - najviac ľudí ničí to neustále podozrievanie druhých, sledovanie kto čo robí správne a hľadanie vinníka.. tak ako na začiatku celej tejto situácie aj teraz si myslím - pred akoukoľvek chorobou mám rešpekt a snažím sa ju nedostať, ale zase žiť treba, nie prežívať v strachu.. aj auta všetci používame hoci vieme, ze v minute môžeme zomrieť pre nejakého nezodpovedného blbca čo si hrkol pred tým ako naštartoval..

janage
26. okt 2020

Pocuvaj a co tak najst si znamych co tie opatrenia dodrziavaju a kontaktovat sa s nimi? Napr. na tych prechadzkach v prirode.
Pre odporcov odporucani ROR by som odporucala pogooglit meno Mary Mallon.
Bezpriznakova roznasacka tyfusu, ktora sa hrdinsky nenechala "sikanovat" lekarmi. Normalne som sa dnes zamyslela ako by ju taka iniciativna pravnicka v jej rozhodnuti nenechat sa obmedzovat podporovala odusu. Ale dosledky uz znasali ini.
Obcas by bolo dobre poucit sa z historie.

eva8
26. okt 2020

@ptmt1011 tak to ti verim, ze mas vsetkeho dost. Niekedy sa na cloveka vsetko zvali. Uz sme vsetci z tej situacie nervozni. Ale musime to vsetci nejak zvladnut. U nas doma je tiez akesi prazdno, vsetko online, absencia kolektivu. No treba vydrzat.

tanicka207
26. okt 2020

Podla mna si touto izolaciou iba znicite imunitu a aj detom, a teda od rodiny by som ziadne ruska nevyzadovala, prehnane obavy vyustia aj do choroby

abbey1
26. okt 2020

@kayyaa Ďakujem za nevyžiadanú psychoanalýzu mojej osoby. Diplom z psychológie si získala po vzore Matoviča?

sidicek
27. okt 2020

@ptmt1011 ale tie problémy jej robíš aj ty, keby si nerobila ceremónie okolo rusok dieťa by bolo v pohode, nosila by také ako ostatní a nemala by v tom zmätok. Takto v skole hovoria jedno, ty doma druhé a decko zmagorene. Spolužiaci vidia ze háčkované, nie sú blbí toaj prvak vie ze dierovanie je nanič, tak sa nečuduj ze sa toho chytia keď kychne.

lacibo
27. okt 2020

ale mala by si aspoň plat ako benefit, nie? to vie tiež pozdvihnúť náladu, môžeš si potom aj viac pokúpiť na zábavu pre deti a pod..ja na tvojom mieste by som to prehodnotila..to je ideálne zladit home office so starostlivosťou o 2 ročné..podľa mňa lepšie ako jasle a normálne chodiť do práce..Plus budeš viac zamestnaná inými myšlienkami, čo ti výrazne pomôže prekonávať celú túto frustráciu, ver mi, mám na to vzdelanie..😉

autor
27. okt 2020

@lacibo no len ja som na veducej pozicii s poradami od rana do vecera. So starostlivostou o dvojrocnu, varenim obeda atd. to neni sanca nieco urobit. A polovicny uvazok v nasej firme je nepriechodny. Plat mi za to nestoji aj ked je nadstandard lebo robota by nebola urobena poriadne a ani dcerka by nemala adekvatnu pozornost. Ja nemam taku pracu, ze mozem si to spravit vecer. A dcerka ani po obede nespi. Toto je nerealne. Bola by som navyse v dalsom strese, ktory teraz fakt nepotrebujem.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sidicek
27. okt 2020

@ptmt1011 ale prosím ťa, co by odpadavala, ak tak jedine zo stresu a hysterie, ak počúva ze sa v rusku zadusi a podobne blbiny. A keby bola onko pacientka co robíte?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
najk
28. okt 2020

@ptmt1011 Davas za priklad Svedsko a Bielorusko? Jedno diktatorska krajina, kde sa spravne cisla aj tak nedozvies a vo Svedsku im umrelo na jar 6tis ludi na koronu? Tak to je megauspech. WAW A teraz sice nemaju nejake prisne opatrenia myslim, ale zasa su disciplinovani a davaju si pozor bez toho, aby to niekto musel vynucovat ako u nas. Takze priklady, co si dala, su uplne z cesty..

Rodinam obeti platia, aby vyhlasili, ze umrtie bolo na koronu? A my nemame verit mediam? A toto si kde citala? Nie v nejakom pochybnom mediu nahodou? Ked sa patolog vyjadruje ako sa robia pitvy, tomu neverit, ale tomu, ze jedna pani povedala, tomu verit? Vies, ze sa tomu hovori popretie? Mas taky strach z toho, ze sa to moze dotykat aj Teba a nedokazes s tym pocitom zit, tak je pre Teba jednoduchsie to popriet a verit jednoduchym prehlaseniam aka je to banalita.. Myslis, ze ked prestaneme sledovat media (ja teda nesledujem), tak sa prestanu plnit nemocnice, prestanu pribudat ludia na JISkach a ventilaciach a vsetko bude ako predtym? Fakt krasna predstava, ale asi to tak nefunguje..
Co sa tyka politikov, myslim, ze su pravidelne testovani..

Ked to je taka banalna choroba, preco k Putinovi mozu ist ludia az po absolvovani 2tyzdnovej karanteny? :D

arasidka11
28. okt 2020

vieš, tak, ako to prehanaš ty, tým, že sa uplne izoluješ, tak zas druhí to prehanajú tým, že celu situaciu vnimaju inak ako ty. nuž ľudia sme rozni. asi sa s tým bude treba zmieriť, nepozerať cez zabednene okno, ako druhí ziju a ty v podstate zaživa umieraš.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
eva8
28. okt 2020

@ptmt1011 who meni vyhlasenia ako spinave ponozky 🙂

eva8
28. okt 2020

pandemia prejde a bude vsetko v poriadku ♥️

eva8
28. okt 2020

je prirodzene, ze sme nervoznejsi. Niekto ma strach z nakazy, iny existencne problemy, dalsi je smytny, ze sa nedostal na vytuzenu skolu kvoli inej forme prijimacich skusok, studentom chyba studentsky zivot, skusky online niekomu skodia, inemu vybovuju, dalsim chybaju treningy, zaujmove skusky, niekto sa zlosti na M., ze neodkomunikuje, mna trapi, ze spravil totalny zmatok, no zijeme tu a teraz. Vzdy mame na vyber. Vzdy sa mozme zamysliet co spravit pre dobro mojivh najblizsich a celej spolocnosti. Riedenia zo zlosti a trucovitosti nie su vzdy idealne. Klud chyba. Kamaratky sa hadaju, v niektorych domacnostiach vraj stupa nasilie. Vsetci sme vo vypatej situacii. No od nas zavisi ako sa k tomu postavime. Moja blizka osoba bola stratena, smutna, dalsia je nervozna, potom zlostna, obe doplatili na koronu. Ja tiez premyslam co bude. Dam priklad. Zasmiala som sa nad tym. Take sklamanie som zazila (prkotinka) Milujem cerstvy chladny jesenny vzduch. Otvaram rano okna, zhlboka dycham a deti systematicky ich za mnou sade zatvaraju, lebo im je zima. A tak som sa zacala tesit cez vikend na nakup. Vychystam sa, nasadim si rusko, vyjdem pred blok, roztvorim naruc a zhlboka sa nadychnem. Och, ake sklamanie! Miesto chladneho cerstveho vzduchu objimajuceho zcvnutra moje telo, citim teply, prefiltrovany vzduch... :( Mohla som mnadavat na ruska. No ja som sa zasmiala nad tym, ze mi to nenapadlo... A potesila sa, ze inokedy, ked mi bola zima a rusko nebolo povinne na vonku, som si ho nasadila a zahrialo ma.
Proste dolezite je, co zo situacie vytazime. Musime prezit. Radsej s usmevom, nez nadavanim. Tiez viem, co si to existencne problemy, viem, co je to bat sa o blizkych, o zdravie. Viem, co je to budit sa zo sna. Som naivna, pritom nepodlieham falosnemu pozitivizmu. Tiez sa snazim prezit. Tiez podlahem nervozite, zlosti, mozno aj strachu. Ale s usmevom ide vsetko lepsie. Naozaj, laska je prvorada. Potrebujeme pokoj, klud v tejto situacii

lacibo
28. okt 2020

no veď to si ty najlepšie rozumieš, chápem..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
stanno
29. okt 2020

@ptmt1011 pre chripku v minulych rokoch nekolabovali ARO, JIS a celé nemocnice!!!!!!! Kua, tak ťažké pochopiť? Prečo nemocnice v Bardejove, Čadci, Bojniciach volajú o pomoc? Sa zamysli!!

eva8
29. okt 2020

@stanno vies coho sa obavam? Ci nestupne pocet chorych na covid po testovani, a ak by aj ochoreli (co sa dufam nestane) ci pri pretestovani sa zachytia, ci po 7 dnoch bude este dost virusu na detekovanie. A statie v zime tiez nie je idealne, nachladnutie, mocove cesty a tak....

stanno
29. okt 2020

@eva8 ja som len reagoval na spochybnovanie covid a prirovnanie k chripke. Celoplosne testovanie nie je idealne. Lepsie by bolo ak by chodili po domoch, ale to asi nejde.. :( čo už.. snáď nebude až taká zima a bude sa to dať zvládnuť

kassandra25
29. okt 2020

@eva8 statie v zime? V tt kraji sa napriklad o zime hovorit neda. Co tak preslapovanie z nohy na nohu? Vseliako sa da pomoct.