Lajdácky manžel
Ahojte, dosť ťažko sa mi o tom píše, ale už mám niekedy na manžela také nervy, že až ľutujem, že som si ho vzala :( Ľúbim ho, ale nepochopím jeho lajdácky spôsob života - a teda - mám pocit, že on vôbec nevie narábať s peniazmi, neváži si veci. Keď mu poviem, aby na to dával pozor, napr. keď ide pozerať nejakú fušku a ide v nových veciach, tak mi na to povie, že to sú LEN veci a že keď sa zničia, tak sa kúpia nové ... len neviem začo. Momentálne manžel nemá robotu, chodí len po fuškách a ako isto viete, dnes je taký hrozný svet a ešte horší ľudia, že ho už pár ľudí dobehlo a nevyplatilo mu peniaze, čím sme sa dostali do poriadnych finančných problémov. Predali sme pozemok a ja v nádeji, že tie peniaze budeme mať na predčasné splatenie úveru môj muž použil poza môj chrbát na vyplatenie ľudí, ktorí robili pod ním (pritom to nebola manželova zákazka, ale vždy iných ľudí ... manžel bral pod seba buď otca alebo švagra alebo nejakého kamaráta/kamarátov, aby sa robota stihla a tak, keď mu dotyčná osoba nevyplatila peniaze, tak manžel nechcel byť za idiota a vyplatil ľudí z NAŠICH peňazí a my sme doslova ostali s holou riťou). Povedal mi o tých peniazoch asi 2 týždne pred splatením úveru, ja som bola úplne na mŕtvicu ... Serie ma, že je taký. Aj teraz, žije v sne, že rozbehne podnikanie, pchá peniaze do domu svojich rodičov /kde vlastne bývame aj my/, aby si tam urobil prevádzku... dávam mu už zo svojich peňazí, ktoré som dostala na Vianoce alebo na narodeniny od mojej rodiny /zatiaľ mi vždy peniaze vrátil/, ale i tak.. ja už neviem, ako mu dohovoriť ???? Ako každá žena, matka sa chcem tiež občas vyobliekať, kúpiť niečo na seba alebo na dcérku, ale pri ňom sa to nedá, lebo musím šetriť peniaze na výdavky /aby sme tak preklenuli obdobia, kým mu vždy ľudia vyplatia zákazky, ktoré robí) a on mi to potom zase vráti .. a vždy je to tak dookola a teda nikdy nič neušetríme. Minule bol objednať ďalší internet, neviem na čo, keď jeden máme, tak jemu jeden nestačí, vraj preto, aby sme sa potom nenaťahovali, že kto bude na nete, lebo on v prevádzke net musí mať a bla bla ... fakt ma išlo poraziť !!! Ani sa so mnou neporadil a už len doniesol zmluvu na ďalší net. Som už z toho zúfalá a neviem, čo robiť. Mám občas sto chutí zbaliť švestky a ísť k rodičom. NEbaví ma to žiť z huby do úst ... a keď vidím, ako si švagriná veselo nakupuje, do rodičovského domu nedá ani korunu /aby rodičom pomohla, keďže ona tu stále býva, al epchá peniaze len do jej nového domu, jej syna a do svojich potrieb/ a my sme tu doslova ako taká charita !!!!! Žijeme u svokrovcom cca 4 roky, neplatíme nájom, ani inkaso, iba naše výdavky, a NIČ sme neušetrili, lebo pri mužovi sa to ozaj nedá. Ja si odopieram, čo sa dá a on tu do toho domu, kt. ani nie je náš len pchá prachy !!!! Do tej prevádzky už vrazil vyše 1.000 eur a keď to nepôjde ??? Svokra si len prebúra otvor a má ďalšiu komplet izbu urobenú - vrátane dlažby, stien, wc zariadenia ... je toto normálne ??????
@sandri no s tou kasou je to tak, že on mi tie prachy dá, čo zarobí, ale potom sa do niečoho pustí - ako napr. tá prevádzka a potrebuje tam súrne peniaze a teda zase ich ťahá odomňa ... vždy mu hovorím, že keď niečo chce kúpiť/opravovať, tak má si na to urobiť najprv kôpku peňazí a potom to realizovať .. a nie začať, ale bez peňazí a potom len plátať a plátať
@ppetinka aha..takze mas dietatko do 6 mesiacov, kedze cerpas matersku. No po nej sa mozes zamestnat a budes mat peniazky aj na snimky, oblecko...co chces...
Uvedom si, ze tvoj manzel v sucasnosti taha aj za teba, kym si doma, a su to nervy... cas, peniaze... snazi sa niekam sa posunut, a asi to Bohuzial nevie..nedari sa mu to.
Skus mu pomoct s biznisom, kym nenastupis do prace...
Tak ako Ti radia baby predo mnou, jednoducho, ak nevie hospodáriť,musíš ty držať Vašu kasu pevne v rukách a nepovoliť. Môj muž je tiež tak trochu lajdák, čo sa týka peňazí, ale keď minie "svoje" ktoré má mimo stravy a nájmu a niečo súrne potrebuje (rozumej nové späťáky na motorku alebo poťahy do auta), jednoducho viac nemáme. Keby som ho nedržala na krátko rozflákal by svoj aj môj plat ani by sme nevedeli ako.... U nás funguje strava, nájom, domácnosť spolu - na to sú vydelené peniaze, koníčky a iné potreby každý zvlášť. Kto už nemá, smola, počká si kým si zarobí. Všetci sme spokojní a nik sa necíti využívaný ....
No az take zle to u vas nie je, su aj horsi muzi co doma sedia na ritke a nic nerobia, alebo houby zarobia a to dru pre niekoho ineho, on si robi sam na seba resp. na vas svojou sikovnostou, stavbarcina je tazka praca, robi ju aj moj priatel, vzdy chodi domov narobeny ako kon, a pri tom co zarabi mame dohodu cast si necha on na svoje minanie a na vyplatenie ked niekoho potrebov.al a mu pomahal pri tej fuske a ostatok da mne na domacnost a na setrenie mame sporiaci ucet z ktoreho nevyberame a vkladame tam peniazky ked su navyse tie ako keby sme ani nemali proste ich nevidime a nevyberame a mame skrytu rezervu, lebo inak by sa nam tazko setrilo ked mame takto peniazky na beznom ucte vzdy nieco treba, sa pokazi, jest musis, prat atd........peniazky sa minaju....a aby ho takto neodrbkavali treba aby priatel si od nich bral platbu vopred aspon polovicku a polovicku po dorabke moj to tak robi vzdy ma polovicku peniazkov ked zacne robit dajme tomu prvy druhy den robenia aby boli inak by tam uz nepokracoval v robeni a mali by to tam rozburane a viac by ho nezaujimalo a ostatok mu doplatia posledny den ked tam je, a nestalo sa ze by mu tie peniaze niekto nedal.
a drzim palceky musite si sadnut a porozpravat sa o tom, ze treba aj korunky setrit ........drzim palce

@janinah už sme veľakrát debatovali o tom, dokonca som si už začala aj písať výdavky, ale pri ňom sa to nedá, elbo on mi vždy ešte aj bločky zabudne doniesť a ukázať, potom na to zabudnem i ja a nemám prehľad. Som na MD, venujem sa hlavne malej, mám dosť okolo nej, cvičenie, lieky jej dávať ... nemám dakedy čas ani chuť toto sledovať ... ale asi budem musieť.