icon

Lajdácky manžel

ppetinka
22. feb 2014

Ahojte, dosť ťažko sa mi o tom píše, ale už mám niekedy na manžela také nervy, že až ľutujem, že som si ho vzala :( Ľúbim ho, ale nepochopím jeho lajdácky spôsob života - a teda - mám pocit, že on vôbec nevie narábať s peniazmi, neváži si veci. Keď mu poviem, aby na to dával pozor, napr. keď ide pozerať nejakú fušku a ide v nových veciach, tak mi na to povie, že to sú LEN veci a že keď sa zničia, tak sa kúpia nové ... len neviem začo. Momentálne manžel nemá robotu, chodí len po fuškách a ako isto viete, dnes je taký hrozný svet a ešte horší ľudia, že ho už pár ľudí dobehlo a nevyplatilo mu peniaze, čím sme sa dostali do poriadnych finančných problémov. Predali sme pozemok a ja v nádeji, že tie peniaze budeme mať na predčasné splatenie úveru môj muž použil poza môj chrbát na vyplatenie ľudí, ktorí robili pod ním (pritom to nebola manželova zákazka, ale vždy iných ľudí ... manžel bral pod seba buď otca alebo švagra alebo nejakého kamaráta/kamarátov, aby sa robota stihla a tak, keď mu dotyčná osoba nevyplatila peniaze, tak manžel nechcel byť za idiota a vyplatil ľudí z NAŠICH peňazí a my sme doslova ostali s holou riťou). Povedal mi o tých peniazoch asi 2 týždne pred splatením úveru, ja som bola úplne na mŕtvicu ... Serie ma, že je taký. Aj teraz, žije v sne, že rozbehne podnikanie, pchá peniaze do domu svojich rodičov /kde vlastne bývame aj my/, aby si tam urobil prevádzku... dávam mu už zo svojich peňazí, ktoré som dostala na Vianoce alebo na narodeniny od mojej rodiny /zatiaľ mi vždy peniaze vrátil/, ale i tak.. ja už neviem, ako mu dohovoriť ???? Ako každá žena, matka sa chcem tiež občas vyobliekať, kúpiť niečo na seba alebo na dcérku, ale pri ňom sa to nedá, lebo musím šetriť peniaze na výdavky /aby sme tak preklenuli obdobia, kým mu vždy ľudia vyplatia zákazky, ktoré robí) a on mi to potom zase vráti .. a vždy je to tak dookola a teda nikdy nič neušetríme. Minule bol objednať ďalší internet, neviem na čo, keď jeden máme, tak jemu jeden nestačí, vraj preto, aby sme sa potom nenaťahovali, že kto bude na nete, lebo on v prevádzke net musí mať a bla bla ... fakt ma išlo poraziť !!! Ani sa so mnou neporadil a už len doniesol zmluvu na ďalší net. Som už z toho zúfalá a neviem, čo robiť. Mám občas sto chutí zbaliť švestky a ísť k rodičom. NEbaví ma to žiť z huby do úst ... a keď vidím, ako si švagriná veselo nakupuje, do rodičovského domu nedá ani korunu /aby rodičom pomohla, keďže ona tu stále býva, al epchá peniaze len do jej nového domu, jej syna a do svojich potrieb/ a my sme tu doslova ako taká charita !!!!! Žijeme u svokrovcom cca 4 roky, neplatíme nájom, ani inkaso, iba naše výdavky, a NIČ sme neušetrili, lebo pri mužovi sa to ozaj nedá. Ja si odopieram, čo sa dá a on tu do toho domu, kt. ani nie je náš len pchá prachy !!!! Do tej prevádzky už vrazil vyše 1.000 eur a keď to nepôjde ??? Svokra si len prebúra otvor a má ďalšiu komplet izbu urobenú - vrátane dlažby, stien, wc zariadenia ... je toto normálne ??????

Strana
z2
maria1989
22. feb 2014

@ppetinka máš za muža toho môjho? 😉

haslerka27
22. feb 2014

byvat u svokrovcov,nic neplatit a nic neusetrit- tak to je sila.tvoj manzel je fakt kapacita....ved za 4 roky keby robil normalne,a nic by ste neplatitli,ste uz mohli mat byt

ppetinka
autor
22. feb 2014

@maria1989 takže nie som sama, taká zúfalka ? :D

maria1989
22. feb 2014

@ppetinka ja z toho nie som zúfalá, mám svoje prachy, nech si starý robí čo chce..

petka3012
22. feb 2014

nie je to normalne, bohuzial viac ludi takto zije, a taki co tak neziju tak povedia ze by ani nezili, ale MY, co vieme ako to je a ako sa tak zije aj napriek tomu s tym nic nerobime, ja mam podobny problem, a niekedy tiez neviem co by bolo lepsie pre mna a pre dcerku :(
Neporadim, lebo sama niekedy neviem sebe pomoct, ale prajem vam vela sil, trpezlivosti a hlavne vela zdravia celej rodine, raz urcite vsetko v dobre obrati 🙂

ppetinka
autor
22. feb 2014

@maria1989 no len ja ako na MD si s tým RP môžem tak vieš čo ....

ppetinka
autor
22. feb 2014

@haslerka27 veď toto sa snažím mužovi naznačiť !! Že už sme mohli mať dávno našetrené aspoň na polovicu úveru keď tak. A vieš tu na východe je ozaj problém s prácou, ja sama som si nemohla 2r nič nájsť. Muž je śikovný, čo sa stavbárčiny týka, ale vždy mal smolu a natrafil na debilov, kt. ho nevyplatili.

ppetinka
autor
22. feb 2014

@petka3012 ďakujem, snáď raz muž dostane rozum ...

maria1989
22. feb 2014

@ppetinka ja som svojmu vravela, že ak by sa náhodou podarilo, tak ho budem biť panvicou po hlave kým sa neunormálni... ale ja som taká povaha... a možno by sa mi nepodarilo ho prerobiť...

ppetinka
autor
22. feb 2014

@maria1989 no môjmu by neviem, či tá panvica vôbec pomohla ....

maria1989
22. feb 2014
svetluska82
22. feb 2014

@ppetinka no z lasky nevyzijes🙂 Zial, chlap sa asi nezmeni, tak Ti vela neostava, bud si zvyknes, alebo zacnes konat...Ale takehot nezodpovedneho chlapa asi nepreskolis.....

maria1989
22. feb 2014

@ppetinka inak som si ešte raz prečítala tvoj príspevok... no možno sa mu to aj rozbehne... len treba všetko na zmluvu robiť, nie na čestné slovo... a i keď neplatíte nájom svokrovcom, budem zlá, ale nevrážala by som do cudzieho domu prachy... mám s tým skúsenosti, nikdy ti ich nikto nevráti..

ppetinka
autor
22. feb 2014

@svetluska82 ako konať .. to mám vážne zbaliť švestky ? :D

dionyzka
22. feb 2014

... dievcence, ked toto nestopnete v zivote nic nebudete mat len holu rit a dlhy. Treba sa naucit s peniazmi hospodarit. Inak sa paci v takomto pripade taktika podla @maria1989, kazdy mame svoje. Nech vam chlapi po kazdej vyplate daju peniaze na stravu, byvanie, nejaku rezervu k tomu a s ostatnymi nech si robi, co chce.
Alebo co tak si dat poradit odbornikom - lenze ktora az dotiahnete stareho k poradcovi - tie dva ucty sa mi zdaju v takomto pripade lepsie. Co hovorite?

sisi1111
22. feb 2014

Tak to nie je normálne a ešte keď ste tak perfektne zvýhodnení že neplatíte nič okrem stravy aby ste si nič neušetrili. Skús sa s ním porozprávať ale v klude že takto to ďalej nejde a keďže ho ľúbiš, čo si myslím že aj on teba tak aby ste sa dohodli, že najskôr sa bude starať o svoju rodinu a potom sa pozrie na druhých. A aby nerobil veci skorej ako sa poradí s tebou ako s tým internetom, aby ste sa na takýchto veciach dohodli spoločne, je to na dlhšiu debatu si myslím, vela trpezlivosti prajem aby ste to vyriešili k spokojnosti oboch a hlavne vašej rodinky.

ppetinka
autor
22. feb 2014

@maria1989 veď toto, ja ten celý dom nechcem, ja len chcem, aby sa na nás prepísalo podkrovie, kde moji rodičia vrazili peniaze. Ale celý dom mať nechcem, preto ma serie, že muž tam vráža prachy a keď to nepôjde tak bude mať svokra ďalšiu izbu vyspravenú za Pán Boh zaplať. Dosť mám nervy na to, že muž vyplatiť svokra aj švagra z našich peňazí a nebolo toho málo ... tak prečo stále len charitu robí. Už ma to ozaj nebaví, taký život na ... len furt tŕpnuť, kedy prijde ďalšia obálka so šekmi, čo treba platiť ..

maria1989
22. feb 2014

@dionyzka 100% pravda. mne to až tak netreba, mám svoj príjem, svoju nehnuteľnosť, a so starým nie sme manželia, len spolustolovníci 🙂

svetluska82
22. feb 2014

@ppetinka no neviem, ale mozes si najst robotu, alebo oddelit Vase peniaze na moje a tvoje....Nech Ti prispieva normalne na chod domacnosti a dieta, a ak mu zvysi tak nech si robi s nimi co chce. Moj prvy manžel bol podobny typ cloveka ako tvoj, a na koniec som to po dlhom boji cca 7 rokov vzdala, lebo len sluboval, že sa zmeni a nic. A teraz po 6 rokoch od rozvodu sa vobec nezmenil...Zadlzil sa este viac,a zije fakt biedne. Nastastie to uz nie je moj problem......Ja si tiež rada dozicim ci kozmeticku, kadernicku, alebo oblecenie, ved o com by bol život. JA nie som typ cloveka, ktroý sa silou mocou obetuje a sebe nedozici...

mima4
22. feb 2014

@ppetinka
mozem sa spytat, ty pracujes?

vroni
22. feb 2014

Joj, taketo "financne tela" mam doma aj ja!!! Vzdy pripravevny kupit akukolvek blbinu, rozmetat prachy kozmickou rychlostou ci financovat pol mesta z lasky k bliznemu. Nastastie o svojich schopnostiach spravovat peniaze vie a nema namietky, ze kasu drzim ja a on "dostava vreckove" Aj tak sa mu niekedy zadari, ze nemam daleko k infarktu ci chlapovrazde. Takze vsetky financie spravujem ja, muz ma svoj ucet, na ktory mu posielam peniaze (postupne, ucet je vzdy najneskor na druhy den vybrakovany), od toho jedineho ma kartu a funguje (kartu potrebuje, ma dost vysoku poziciu a tak nemoze priznat, ze ma stale derave vrecka 😀 😀 😀 ) Ale nam to zase celkom vyhovuje - on vie prachy zarabat a ja zase spravovat 😎

dionyzka
22. feb 2014

@ppetinka ... vies co si inak este myslim, ze keby ste u tych svokrovcov nebyvali, mozno by to take zle ani nebolo. Tvoj muz jednoducho moze byt pre maminku maznacik a nevie jej povedat nie, neurobim alebo nedam, lebo by bolo zle a pila by mu nervy. A si v zacarovanom kruhu. Donesie prachy: zober na stravu, seky, rezervu a ostatne mu daj.

sisaha
22. feb 2014

@ppetinka nerozumiem tomu, ze doniesol dalsi internet.. preco si nekupite wifi router a na signal sa moze napojit hoc aj cela rodina

anatalia77
22. feb 2014

@maria1989 aj mojho byvaleho,oni ich snad naklonovali...

svetluska82
22. feb 2014

@dionyzka no my sme mali najprv spolocny ucet, teraz kazdy svoj......A takto mi to vyhovuje viac. Lebo mojmu manzelovi sa zdalo, že minam na blbosti a mne zasa, že si z vyplaty nemozem nic dozicit...a ze ma obmedzuje

sara409
22. feb 2014

ja mám tiež partnera - dobre zarobí, ale vkuse nemá peniaze.. tiež mi leze krkom a ešte s ním čakam dieta... nechystám sa ani vydat, lebo neviem co sa este može stat... proste žena má mať našetrené svoje peniaze, bez toho, aby o tom chlap vedel a žena mu preto nemusí zobať z ruky a byť na nho odkazana... a navyše, tí chlapi su vždy zatazení na svoje rodiny a svoje mamicky, co im nedokazu nic povedat a ani nemusim mat pocit, ale viem, že matka mu je prednejsia jako ja s vlasnym dietatom 😕

sandri
22. feb 2014

Najvyssi cas, aby si zacala drzat kasu ty. Hoci my s MM tiez fungujeme na systeme tvoje a moje prachy s tym, ze cokolvek sa kupi, ide presne na polovicu a jeden druhemu tu polovicu doplatime. Znie to mozno divne, ale vdaka tomu ani jeden z nas nema pocit, ze dava do domacnosti viac. Ale ja sa nemozem stazovat, ja mam skor opacny problem MM je drzgros 😀 😀 😀 ale zase ho chapem, splacame byt, tak je aj dobre, ze je taky...
1. Skus ako prve mu stopnut davanie tvojich penazi... nemas? tak si nekupis a hotovo... myslim, ze sa velmi skoro spamata z rozahdzovania penazi, ked nebude za co... a aby si nebola ta zla mrcha, jednoducho povedz, ze ani ty nemas...
2. ohladom tych veci - moj otec je taky isty. Vyriesili sme to tak, ze vzdy, ked dostane nieco na oblecenie, nechavame na tom cenovku. Ked vidi, kolko to skutocne stalo, aj si to viac vazi.
3. Ak chces daco usetrit, mozno by nebolo zle sa dohodnut s manzelom, ze vzdy na zaciatku mesiaca date par eur bokom. Zalozte si napr. sporiaci ucet, kde budete posielat peniaze, ale nebudu sa dat odtial vyberat...
4. Skus ho dovliect k nejakemu financnemu poradcovi, ktory mu otvori oci, ze prilis rozhadzuje...

Vela stastia!

janinah
22. feb 2014

nie je lajdák,len nie každý má bunky na peniaze,jeden rozhadzuje,druhý je držgroš...sadnite si večer k vínku,s papierom a ceruzou a počítajte,píšte a plánujte príjmy aj výdavky, gazduj ty,ale prehľad o peniazoch musíte mať obaja,všetko zapisuj,aby videl koľko kde ste dali/dal.....v podnikaní ho podporuj,nemá to ľahké a snaží sa,nepodrývaj,nepodkopuj mu nohy,snaží sa /na rozdiel od iných/veď to predsa môže aj dobre dopadnúť...

sashabb
22. feb 2014

@ppetinka joj bože, ja už tieto diskusie ani čitať nemôžem. 😖
citujem: "ja len chcem, aby sa na nás prepísalo podkrovie, kde moji rodičia vrazili peniaze"
PREČO PREČO PREČO dávaš ty a tvoji rodičia peniaze do niečoho čo vám nepatrí???? toto nepochopím!

ppetinka
autor
22. feb 2014

@sashabb pretože môj muž by v živote nešiel do bytovky a na dom sme nemali, tak ľahšie bolo investovať do podkrovia, kde až toľko prachov netrebalo, ale aj tak sa prepísať nemôže, lebo ešte je dom založený kvôli tomu debilnému úveru ... Teraz už viem, že to bol môj osudný omyl ostať tu - mala som odtiaľto uháňať čo najďalej...

Strana
z2