icon

Lakomý manžel

24. sep 2022

S manželom sme spolu krátko, poznáme sa 2 roky, manželia sme pol roka. Čakáme v decembri prvé dieťa. Všetko by bolo fajn, ale ma jednu vadu, a to lakomost. Ja mam mzdu 800e v čistom. On ma sro a zarobí priemerne 4000e/mesiac. Poviete si, super, nie? Az na to, že on si tie peniaze drží u seba na podnikateľskom účte, kde nemám prístup. Založili sme si 3 mesiace dozadu 'spoločny' účet. Ja som si tam pekne dala posielať svoju výplatu. Platím potraviny, drogériu, veci pre seba, aj maličkosti, čo som začala kupovať pre babo. On si zaplatí odtiaľ keď si objednáva občas obed z restiky.dal tam aj presmerovať platbu za netflix, čo mi nepovedal. A dnes som zistila, že si tam vytvoril aj trvalý príkaz pre správcu, takže už aj toto platím očividne. Neposlal na ten účet ani cent nikdy. Pár dní dozadu splatil hypotéku na svoj byt, kde žijeme. Na hypotéku a nájom som mu predtým neprispievala, to je pravda, stále som hradila stravu, čo je veľká položka, keďže on musí jest každý deň mäso. Keď ideme niekde na výlet, nieco platí on, nieco ja, je to tak na polovice. Nikdy som od neho nedostala len tak darček, na sviatok mi dá čokoládu.za tie 2 spoločne roky mi kúpil snubny prsteň za 200e.na svadbu nedal nič, niečo som zaplatila ja a zvyšné šlo z peňazí, čo sme vyzbierali ako vvysluzku. Obávam sa, či začne prispievať a co ma čaká, keď bude dieťa. Na tie príjmy co ma, žijeme skromne - a hlavne on si všetko skreckuje pre seba. Ako by ste šli na takého chlapa? Keď mu to poviem, tak začne vykladať, že on platí elektrinu, plyn, že nám nič nechýba a blabla.

Strana
z4
tessa04
24. sep 2022

Ja ta nechcem strasit, ale vydavky este len budu, a poriadne..a netflix je to najmenej.. ked budete mat babatko a ak nemas nejaku pomoc od kamosiek ci rodiny, tak vybava, oblecenie, strava, lieky, plienky, umele mlieko - ak sa nepodari kojenie..no bude toho dost. Cim skor svojho chlapa ,,uprac,, a uved ho do reality rodinneho zivota, lebo na materskej este ok, ale z rodicaku vydavky neutiahnes.
Chce to otvoreny, pokojny rozhovor, nastavit si jasne pravidla..uvidis, aka bude jeho reakcia. Kludne si to vsetko napis v bodoch, aby si na nic nezabudla..uved ho do reality. Nech ti vysvetli, preco neprispieva, ako si to predstavuje, ked ty budes na RD..Ci je naozaj drzgros alebo len zije stale svoj stary zivot a zabudol, ze sa uz ozenil, je manzel a bude z neho otec? Snad sa dokazete dohodnut, ked pises, ze si rozumiete a ma ta rad.
Len neviem, no, mne sa nepozdava uz len to, ze ste sa dohodli na spolocnom ucte a on tam peniaze neposiela, ze si platila svadbu vacsinou ty, ze ti nekupi ani darcek..zavana mi to cele skor lakomstvom. Uvidis sama..

kakawah
24. sep 2022

Tak pozor na neho. V rodine máme takého lakomca. Presné ako si opísala, len nech žena zo svojho platí a on si pekne bokom odkladal. Časom žena zistila, že si kúpil nehnuteľnost, samozrejme na seba, podarilo sa mu neviem akým spôsobom oklamať všetkých že je single. Okrem toho žene vydeloval, keď bola na MD a RD. Sebe doprial, jej akože nič netreba. A teraz po 12 r. manželstvá stoja v pred rozvodom. Lebo s lakomcom sa ťažko o peniazoch dohaduje.

enziii78
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
24. sep 2022

Tak už si tehotná, tak prajem šťastný život,...nemohla opakujem nemohla by som byť s takým človekom, on ťa využíva, radšej by som v kláštore spala aj dieťaťom ako s ním, vracať sa mi chce z takých ľudí....

kristiii
24. sep 2022

No tak on si už hypo na svoj byt splatil, tak teraz prestaň ty prispievať a nakupovať, lebo veď teraz si musíš splatiť ty tú svoju. Poslala by som ho do riti, je to obyčajný vychcaný lakomec.

lesana25
24. sep 2022

Oficiálne splatil hypo počas manželstva, tj. zo spoločných peňazí a polovicu z tej sumy môžeš pýtať naspäť.

A k tomu že je to strýko držgroš a nič dobrého ťa s takým človekom nečaká, už tu padlo tak sa nejdem opakovať.

lusyc
24. sep 2022

Našťastie máš garzonku. Tak sa začni starať finančne sama o seba.

andrejkaadrian
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
24. sep 2022

Autorka, urcite sa riad radamy @jumama
Akekolvek rady "ako s nim vybabrat", ako ho poslat do riti atd... problemy neriesia a vztahy rapidne zhorsuju.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
savanna
24. sep 2022

Ach, jaj, toto mi pripomina jedno rande, kde chalan mal problem na vylete zaplatit par evriciek za parkovanie, nadaval ako chora vrana, ze on platit nic nebude (naozaj to bolo vtedy par korun), namiesto toho sa natlacil do nejakeho ziveho plotu pred rodinny dom, kde som doskriabana ledva vysla z auta a este nam domaci aj vynadal. Uz vtedy mi bolo jasne, ze ide o lakomca, ked sa ani na druhom ci tretom rande nevedel prekonat a pustit korunu. Stretnutie vzdy navrhoval v parku alebo u neho doma, asi aby mi nahodou nemusel zaplatit kavu 😀. Podla mna je to taka osobnost, prejavi sa velmi rychlo a necakala by som, ze takyto clovek sa dokaze zmenit. Pocitaj s moznostou, ze to takto bude navzdy a podla toho sa zariad.

kaktusik007
25. sep 2022

@hazelgracegus mozno ze bez mojich negativnych skusenosti by som tiez s tym bola spokojna ako ty, ale to je skor nahoda ze si stretla takeho jedinca co ma k financiam rovnaky vztah ako mas ty a mate to tak obaja a je to vzajomne.... Vacsinou ludia maju odlisne vztahy k peniazom, dane vychovou -- moj otec vzdy vsetky peniaze dal mojej mame a ona rozhodovala, davala mu z vyplaty vreckove co mal na svoju utratu - a nech mu dala akukolvek sumu, vzdy bol spokojny - cize evidentne vedel ako su na tom s peniazmi a tahali za jeden povraz... Moj ex v takej rodine nevyrastal - a mat spolocny ucet nezvladol a chcel mat predo mnou tajnosti, nedaval peniaze na deti (mal pocit ze strasne vela na ne minam, len to je tym ze proste nemal realnu predstavu o cenach) a... a tak nas vztah siel niekam. Ale zacalo to peniazmi a nesuladom v spolocnom pristupe k nim.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
milenke
25. sep 2022

To je tak keď si niekoho zoberieš po krátkej známosti....žiak bude už len horšie...tieto povahy to majú tak

autor
25. sep 2022

Tak ženy, v sobotu som mu povedala, čo ma trápi. Dlhšie sme to riešili, aby som to skrátila, s tým prevedením peňazí bez môjho vedomia, urobil to preto, lebo s vyplatení hypotéky zároveň aj zrušil v banke starý účet (o tom som vedela, boli sme tam spolu) a toho spravcu tam mal ako trvalý príkaz vždy k 25temu v mesiaci. Na ten účet si prevádzal aj každý mesiac tých 1200e.dnes mi ukázal aj svoj podnikateľský účet, takže naozaj od 1.10. ma nastavený prevod penazi na nás spoločný účet a vložíl tam aj všetko, čo mu ostalo na tom povodnom účte. Plus mi vysvetlil, čo presne platí cez sro a co ostáva platit z našich spoločných peňazí. Nateraz teda u nás kríza zazehnana.

andrejkaadrian
Odpoveď bola odstránená
lenka_932
29. sep 2022

ja by som mu to uplne normalne vysvetlila, ze musis setrit, lebo o chvilu budes mat len matersku, a preto tie peniaze viac uz nebudes posielat na spolocny ale das bokom. rovnako tak by som mu vysvetlila ten zruseny netflix, ze bohuzial doba je zla nemozes si momentalne dovolit platit netflix, etc.... preco ist hned do utoku, ved to su fakty, s rovnakym jeho stoickym mamvpicizmom ako ti "vysvetlil" ze peniaze neposiela lebo musi splatit svoju hypo, by som rovnako utiahla kohutik a dala svoje "dovody" a este mu vysvetlila na rovinu, ze veci sa zmenili, cakas vase dieta, je treba kupit vybavu a preorganizovat financie. Je lakomy to uz vies, ale kazdy si k tebe dovoli len to, co Ty sama dovolis. Preto by som mu postavila jasne hranice a trvala na nich. Asi si nie si uplne vedoma vlastnej hodnoty ked toto tolerujes, tam by som zacala

clementisa
2. feb 2025

Mal by ti posielať na účet peniaze , nemala by si ustúpiť to nieje argument že splatil hypotéku myslíš že druhý ľudia nemajú úver, platia nežijú zo vzduchu vysvetli mu že ak chce mať navarené tak nech prispieva ak nie tak si dávaj peniaze posielať na adresu ak nebude nič na účte tak to bude jeho chyba

129oveciek
4. feb 2025

Ahoj, ako sa vam dari dnes?

Strana
z4