Lakomý partner
Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.
Lutujem len tvoje deti oni si na rozdiel od teba nemozu vyberat
Ano...je tam urcite aj syndrom vyhorenia...pri vyhoreti clovek nema usudok...je len rad ze je....
on v tom vyrastal. Ani svojej vlastnej mame nikdy ani kvet nekúpil. Ja som jej vždy kyticu dala urobiť, keď mala sviatok a jemu to vôbec nebolo trápne, že on išiel s prázdnymi rukami. A to sú také maličkosti
@pieksamaki presne ten pocit mám, že som už vyhoretá
Normálne si ma prebrala, už nespím, po do čítaní tvojho príspevku.
To nemyslíš vážne, že.
To si tak hlboko klesla?
Ty skaces okolo jeho riti za čo?
Ani ti len nepomôže, nič z neho nemáš, krmis ho zadarmo.. Neprilozi ruku k dielu.. Co z neho máš??
Minas na neho eura, teba to nevadí?
Kde máš rozum?
A 100e keby býval?
To je výsmech voči tebe.
Prečo niektoré ženy sú tak hlúpe.
Ja neverím ze jedna normálna si pusti k sebe takého lskomca lenivca vypocutaveho zmrda co sa na zere vyspi neurobí nič a ešte otvorí hubu a somre na moje deti!!!!!
By som ho vyhodila dnes teraz hneď.
Venovala by som mu tri stručne vety.
Pozri ty si môj partner, nie syn.
Ja ta tu krmim perem ti, neurobíš nič, somres, lakomy si.. Budúcnosť nulová.
Chod domov za rodičmi. Daj mu krížik na čelo a buchni dverami.
Aká samota??? Potrebuješ chlapa ktorý ti pomôže s povinnosťami odbremeni ta, kúpi darček blbinku hocičo vezme tam a tam.. Pomôže rad radom so všetkým bez som rania.
Toto ti je na čo?????
@loginexistuje moje deti nemajú predsa nič s mojím problémom s mojím partnerom. Majú lásku, majú všetko čo potrebujú a doprajem im, aby im nič nechýbalo, keďže ja som mala ťažké detstvo a mama sa ma vzdala, keď som mala 6 rokov. Tak som si povedala, že ja urobím pre moje deti všetko na svete.
@mk22 pravda všetko čo si napísala, ja si to uvedomujem. A presne toto potrebujem počuť to aj od iných ľudí.
o akej samote píšeš? Veď máš deti. Ty už nikdy nebudeš sama
No tvoje deti s tym maju velmi vela spolocneho praveze okrem prikladu nevhodneho spoluzitia ich ty okradas o financie cas a tvoju pozornost a toto vsetko venujes cloveku ktory si to nevazi a co im on dava ? Cas pozornost ?
Si fakt hlupa zena najskor so spasitelskym komplexom voci chlapom ktora zabudla ze v prvom rade ma mysliet na dobro a blaho svojich deti
Ty si ten problem vo vasej rodine a nie nejaky vyuzivacny zmrd ktoreho normalne zmyslajuca zena matka zrusi na dve doby
@sasa1310 lenže s deťmi sa nedá tak rozprávať ako s dospelou osobou. tak som to myslela
@loginexistuje v poriadku
To je hovado a nie muz.....to ze vyrastal v takej rodine a ze byva este u rodicov...svedci o tom...ze nie je nieco v poriadku....da sa byvat aj u rodicov....ale este aby neplatil....to rodicia su na vine...prizivnika vychovavaju.....to je ta stara skola...
Nie...ty si samostatna jednotka a potrebujes partaka ...casom....daj si relax s detmi a sama seba sa spytaj....zvladnem to aj bez muza...lebo kazdy bude mat chybu....a ked si vo vyhoreti.....sa neda teraz premyslat....skor si urob ty sama sebe nejake radosti....aby si nabrala pocit stastia spokojnosti...pochval samu seba....
Rozvod mas spracovany? Nie je to len tym ze si si nedala cas na spracovaníe a prijala si taketo individum do domu.....hm....sama sa pritom viac unavis....
Ale myslim ze sme ti pomohli napisat...to co si sa bala vidiet....
Naozaj je aj tak obdivuhodne ze si to vsetko uvedomujes....ak je teraz vyhoretie...musis oddychovat....
ja nechápem o čom si sa vlastne s takým individuom aj bavila.
@loginexistuje prosim ta, "nehon si na nej svoje ego" - rozlaces ju. Ja som to tak isto myslela, no ona vidi zial vela veci inaksie, a preto je tam, kde je. 😉🙃😃
A teda potom co si napisala o detstve ries to s psychoterapeutim lebo to su vzorce spravania tvojej mamy co prenasas do svojho zivota a ano to je aj z velkej casti vysvetlenie preco nevies by sama a si vo vztahu ktory ti skodi a aj tvojim detom
Vbc ho nekontsktuj.
Véd ty ho k životu nepotrebuješ.
Že ti robí spolocnost+ tým ze preletí na gauči? Ze vyziera hrnce?
Normalny by ti ako chlap robil okolo domu všetko čo sa dá, vie.
Urobil nákup, bol vďačný ze mu uvaris.
Vymyslel program tebe, deťom.
Tešil sa tvojmu záujmu, času, ktorý delis, keďže máš deti.
Toto posli do zadku, hneď zaraz, lskomca, fuj.. Sa pýta ci chceš ist von alebo topánky 😃
Pritom doma žije zadarmo, u teba detto.. To kde mina, to tlači lakomec do ponožky??
A ze bývať u teba😃 idiot
@loginexistuje odpadam 😅🤣🤣🤣, taktiez som jej radila vyssie odbornikov.
@mk22 pravda, ďakujem
Hadam si nemyslis, ze o neho by si sa oprela😁. Je len velmi malo muzov, o ktorych sa da opriet. Muzi su len v literature vykresleni, ako silne pohlavie. To ich treba drzat a byt im oporou. Tvojho nekomentujem, baby ti uz napisali vsetko.
@pieksamaki to je to , že neviem oddychovať. Som naozaj vyčerpaná. Ale ďakujem za všetko čo si napísala. Ja to všetko vidím a je mi to jasné.
ono uz na tom jeho ze je to tvoj dom nie jeho, ze ty si nauc deti , tam pekne vidno ze on tu lasku neciti, proste asi nechce byt sam a ty si mu prisla vhod. Takymto lenivcom vzdy imponuju povacsine samostatne zeny, lebo vie ze sa vies zariadit aj sama a nic od neho nebudes chciet. Ked na teba pride smutok, rob nejaku cinnost, chod sa prejst, umy okno, proste hocico a ten smutok za par minut prejde.
ja som až teraz prečítala celý príspevok, lebo pôvodne mi na toto stačila veta "má u mňa full service". Už sa nedivím, že si to dala anonymne, lebo sa hanbíš. Lebo to je hanba, mať takého priateľa. Našla si zbytkový tovar, ktorý každý vrátil k jeho mame do detskej izbičky. To je celé. Chlapa, ktorý je neschopný života celkovo. A ja osobne radšej sa budem rozprávať celý život so psom ako s týmto tu
@loginexistuje áno môže to tak byť
Och, preboha, to sa až zle číta! Autorka, veľmi ťa prosím, kopni tú hnusnú pijavicu, čo si myslí, že je tvoj úžasný chlap, do riti a nikdy viac sa k nemu nevracaj! Chápem, že nemáš naňho objektívny pohľad, lebo ste už spolu dlho, ale tu je všetko len a len zle. Nevidím jediné pozitívum. Tak s ním nebuď len preto, aby si nebola sama. A určite si nájdeš iného, a ľahko! Máš totiž veľmi nízke nároky. Ale tento tu je fakt úplné dno.
zbaľ mu veci, povedz ahoj a ži pre svoje deti. Tie sa ti viac odvďačia ako tento chlap.
@bosorka2302 presne to mám pocit , že jemu to neskutočne takto vyhovuje. Aj keď si kúpim niečo za vlastné peniaze, hocijakú hlúposť napríklad kabelku. Tak už mi vraví, že načo mi to je, že mám šetriť, čo ak prídu horšie časy. Viem , že mu vlastne ide o to, aby mi on náhodou nemusel pomôcť. Len si to nechce priznať.
@h2 máš pravdu
@staronova áno, spravím to tak.

@pieksamaki áno tak nejako to bude.