icon

Lakomý partner

1. máj 2022

Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.

autor
1. máj 2022

@ropucha6 toto isté mi vravela aj kolegyňa, že ja už prakticky som aj teraz sama.

ummimaryam
1. máj 2022

@kassandra25 to myslis vazne, vypustit takuto grcaninu? A to mas este aj fotku nech vsetci vidia tvoju tvar? Nech sa Boh zmiluje.

elizabet173
1. máj 2022

ináč dobrá téma, osem strán, ešte minimálne desať bude....fakt odmietam uveriť, že sa nájde žena, ktorá takéhoto bula šesť krát vykopne a šesť krát vezme späť.

lujza123
1. máj 2022

Kúp si psa, ten tiež síce len žerie, býva zadarmo, nič nerobí ale bude ta nesmierne ľúbiť a vide to lacnejšie než chlap.
Nie vážne, dobre si spravila ze si ho kopla 7 x do prdele a nemaj výčitky ze si sa k nemu veľa krát vrátila. Vyžierky sú veľmi prešibane, dostanú sa človeku pod kožu a je veľmi ťažké sa ich zbaviť. Takáto pijavica skusi všetky psychologicke spôsoby ako ta spracovat len aby sa udržala pri zdroji (pri tebe). Nevycitaj si to, si jeho obeťou a on to cele dokáže tak pre krútiť, spraviť zo seba uboziatko, ze máš ešte aj výčitky z rozchodu

autor
1. máj 2022

@lujza123 mám psíka, aj dve mačičky. Oni mi robia len radosť v živote.

autor
1. máj 2022

@elizabet173 to nebolo, že som ho 6 krát vykopla, ale že som sa to už 6 krát pokúšala ukončiť, ale k rozchodu nakoniec nikdy nedošlo, lebo ma vždy prehovoril , vyvrátil všetko čo som povedala. Teraz je to prvý krát také, že už naozaj mi pretiekol pohár trpezlivosti a nemám už záujem ďalej rozvíjať s ním debatu.

autor
1. máj 2022

@lujza123 a áno je to presne tak ako píšeš s tým rozchodom.

amiaja
1. máj 2022

Toto nemoze byt ani pravda🙈 to naco ti je toto? Nechcem to ani nazvat chlap. Cele zle, rychlo skoncit.
Znies ako rozumna zena, urcite si najdes niekoho lepsieho.

nnnuuunnn
1. máj 2022

😀😀😀😀😀😀😀 Jaaaj to je moja reakcia po prečítaní úvodného príspevku.
Nechceš veľa, ale od tohto to nedostaneš, takže len vymeniť model.

mk22
1. máj 2022

A ešte si nám nepovedala, že čo ťa pri nom držalo.. Čím ta ohuril, zaujal.. Co mal také úžasné ze si sa ho držala.. Dobre srdce? Ochitny, nápomocný.. Alebo bol tak úžasne pekný a top v posteli... Lebo niektorým stačí pekný obal.. Miloval tvoje deti?
Co také mal ten muž ze taka samost žena ho proste chcela, mala, tolerovala.
Nepochopila som čím ta tak zsujal.
Mne by bliklo už iba pri tom, že žije s rodičmi 38r chlsp max nesamoststny.. Tu by ma osvietilo hneď co by bolo po mesačnej znsmosti😀 a už vbc by som si ho nepustila do domu, a variť mu skákať okolo neho.
Ani keby mal zlaté gulky🤦‍♀️

saraxyz
1. máj 2022

Trosku Ta opravím. Toto nie je ani velmi dobrý kamarát 😉 proste ber to tak, ze Ti prisiel ukázať, kde mas nedostatky ❤️ kočka, zacinas novu etapu života. Tak nádych a vykroč tou správnou nohou 😉

monkasponka
1. máj 2022

Ako prve zablokovat na messengeri a aj rovno zablokovat na Fb aby ta nelakalo ho obzerat.

autor
1. máj 2022

@monkasponka zablokovala som ho. A jeho FB som ani nikdy nevidela, nemám ku tomu prístup. Nie sme priatelia na FB, lebo ja používam len messenger a on má FB povolené len pre priateľov, takže obzerať ho nemôžem ani keby som chcela.

autor
1. máj 2022

@saraxyz v podobnom duchu rozpráva aj môj otec. ďakujem

autor
1. máj 2022

@mk22 rečami ma dostal na začiatku, len som dlho nevedela , že sú to nepravdy. Páčilo sa mi , že má vlastný názor na veci, že sa o seba stará ,že je sebavedomý. Aj keď nie je pekný, ale aspoň sa staral o svoje telo. Vôbec nie je žiarlivý. Vyzná sa vo veľa témach, je sčítaný. A toto všetko mi presne chýbalo pri mojom exmanželovi. Sú to síce hovadiny, teraz spätne , keď na to pozerám, ale v tom danom momente po rozvode a po 16 ročnom vzťahu mi to prišlo veľmi príťažlivé. Takže si ma vlastne získal týmto. Až postupom času som prichádzala na negatíva, je to predsa len vzťah na diaľku a hocikedy bolo tak, že sme sa aj mesiac nevideli. On sa vyhováral na to, že preto žije s rodičmi, lebo robil dlhodobo v zahraničí, ale samozrejme teraz mi to už prídu ako výhovorky.

elizabet173
1. máj 2022

aký máš problém s tým, keď dnes alebo najbližšie príde mu povedať, že nemieniš zabíjať čas s mužom jeho typu? Že stačilo? Zablokovať ho všade, kde sa dá, urobiť hrubú čiaru a objednať dovolenku pre seba a svoje deti, na ktorú minieš peniaze, ktorými by si podporovala príživníka?
Nehnevaj sa, ale skutočne neverím, že toto nie je vymyslení téma. Píšeš rozumne, neverím, že ťa učičíkal rečami, akými preboha?

autor
1. máj 2022

@elizabet173 už som to urobila, preto som tu na MK, aby som prekonala smútok a úzkosť z rozchodu.

bettie
1. máj 2022

@autor ak ma kluce od domu, tak hlavne vymen zamok

autor
1. máj 2022

@bettie nemá kľúče

pimpulka
1. máj 2022

autorka necitala som komenty, ja len tolko k tvojmu uvodnemu popisu ze ja som 100x lepsieho chlapa opustila a doteraz nelutujem, kebyze opustam takeho ako mas ty tak bucham sampanske...a vlastne ani ne, totizto mne by sa ani nemohlo stat ze by som s takymto clovekom co i len "do vytahu vosla"...nieto do "vztahu"

autor
1. máj 2022

@pimpulka chápem, moje sebavedomie bolo po rozvode na bode mrazu. Teraz som už na tom úplne inak.

elizabet173
1. máj 2022

nehnevaj sa, ráno si s tým mala ešte neuveriteľný problém a zrazu to išlo?

autor
1. máj 2022

@elizabet173 vôbec to nie je pre mňa jednoduché. Nonstop na neho myslím. Preto som aj sem napísala, aby mi to otvorilo oči a neurobila som nejakú hlúposť a nechala sa zase prehovoriť. Už mám od neho niekoľko zmeškaných hovorov, ale nevie sa mi dovolať, lebo som ho zablokovala. Cítim úzkosť, smútok a nie je mi to jedno.

autor
1. máj 2022

@elizabet173 nemusíte mi veriť. Ale potom nie je potrebné , aby ste vôbec reagovali. To mi nepomôže.

brembo
Autor odpoveď zmazal
andreafa
1. máj 2022

No a preco tu ziadas o pomoc, ked o nu ani nestojis 😳

iv007
1. máj 2022

Zazila som cosi podobne s tym rozdielom,ze ja nemam deti.Dnesni muzi su strasne pohodlni,vyhovuje im full servis ohladom stravy,sexu,napadov na travenie volneho casu ale zaroven to chcu zadarmo a bez akejkolvek snahy.Tiez mi byva niekedy smutno, ale tiez citim obrovsku ulavu a slobodu,uzivam si kazdy den zivota a mozno casom pride aj ten spravny chlap.Od takychto prizivnikov utekam kade lahsie a nestoja mi ani za kavu..hned ich selektujem.

bosorka2302
1. máj 2022

Skor taka citova zavislost s tym by vedel pomoct psycholog

autor
1. máj 2022

@andreafa akože nestojím? Práveže to, že mi tu toľko úžasných žien od rána napísalo mi neskutočne pomohlo a veľmi si vážim to že mi venovali svoj čas.

autor
1. máj 2022

@brembo ďakujem, dúfam, že to tak bude.