Láska alebo zvyk
Myslite si že sa dá vo vzťahu alebo v manželstve udržať vášeň a zamilovanosť aj po rokoch spoločného žitia? Lebo ja keď porovnám naše začiatky a dnešok tak mi je do placu z toho. Nemáte niekedy pocit že ste doma už iba sluzky ktoré sa iba majú starať o domácnosť a nič z toho naspäť? Že do vzťahu len dávate ale naspäť nič nedostávate? Myslím že chápete o čom hovorím. Ja ten pocit mám Už asi 2 roky. Mám pocit že som doma len slúžka a môj muž sa na mna už nepozerá ako na ženu do ktorej je po uši zamilovaný. Tak strašne by som chcela naspäť tie časy kedy sa nevedel na mna vynadivat, stále byt somnou , vždy na chválil aká som krásna a ako veľmi sa mu pacim , sex aj každý deň niekedy aj 2x za deň a teraz ? Teraz som rada keď sa odhodlá raz do týždňa. Aj to ho musím k tomu tak trosku dokopnúť. Chyba mi aj vášeň. Ja viem asi pozerám veľa romantických seriálov. Strašne by som chcela prežívať aj teraz take to vzrušenie a motyliky v bruchu. Mám pocit že žijeme ako dôchodcovia. Chcem byt pre partnera v prvom rade ženou a nie slúžkou. Ani neviem aký ma toto význam a čo chcem vlastne od vás počuť. Asi som sa len chcela “vyrozprávať” len tak. Viete on sa už na mna ani nepozrie poriadne. Je jedno či som v pyžame strapatá nenamalovana v štýle bezdomovec alebo upravená vyobliekana nalicena s urobenymi vlasmi. Žiadny efekt. Verím tomu že veľa z vás sa v tomto bude vidieť a budete ma chápať čo ma vlastne presne trápi. Tak pekný večer
ak zena muza pritahovala a ta zena sa nejak nezmenila tak by muza mala pritahovat stale, malo by to platit aj opacne
@anita6666 ja si myslím, že ty si nevyrastala v komplet šťastnej rodine a preniesla si si to do svojho dospelého života, ok.. A tvoje dieťa si to prenesie s veľkou pravdepodobnosťou tiež.. Takýto postoj majú prevažne ľudia čo nemali šťastný vzor, mne by sa teda nechcelo hrabať si na svojom ''piesočku''.. Ja som rada, keď sa môžem večer pritulit k mužovi a povedať mu, že ho milujem a on mi lásku opätuje... Moji aj jeho rodičia sú už spolu vyše 30 rokov
Zatial som precitala len potial, ze ktory muz by chcel zenu, ktora mu ani obed neda. Predstav si, ze ten moj. U nas vari muz. Aj obed aj veceru. Ja som od 12 doma, za chvilu pojdem po malu do skolky, on konci o 13. a ked pride, robi obed on. Aj kuchynu upratuje, vacsinou aj kupelne, aj dceru kupe, a este mi vzdy podakuje, ze mu periem pradlo a on chodi cisty. Vcera som mala "skrat", vyriadila na kompletku cely byt, nalozila 4 pracky a este teraz mi hovori, ze mi sibe, preco som to robila. A lubi ma a tuzi po mne aj po 7 rokoch, 10 kilach navyse po dietati a dalsich 10 v aktualnom tehotenstve.
@anita6666 prečo by mal každý vzťah skončiť rovnako? Ani nemusím ísť do roku 1953, neviem, čo by som tam robila, to som ešte nežila a nebolo svoji ani moji rodičia, dokonca o sebe v tom roku ani netušili. A napriek tomu boli spolu vyše 40 rokov až do smrti v krásnom vzťahu. Svokrovci tiež, mám okolo seba viac dlhoročných vzťahov, či už v manželstve alebo bez, ale spomínam práve tieto dva, lebo ostatné som nepoznala tak zblízka. Ja sama žijem vo vzťahu dosť dlho na to, aby som mohla povedať, že to ide. Je mi ľúto, že ty máš inú skúsenosť a neviem, čo by som mala držať. Ja som v to, vzťahu dobrovoľne, nedržia ma tam ani peniaze, ani deti, som, lebo chcem, lebo mi je v ňom fajn. A keď nechcú obidvaja, nezakape nič. Už som to tu písala v inej téme, že moja teta našla mojich rodičov sa bozkávať v záhrade a prišla s komentárom - starí somári. Ja som ale bola rada, prečo by sa nemohli mať radi aj v šesťdesiatke? Chodili spolu na výlety, dovolenky, do kina, do lesa na prechádzky, často som ich našla si opekať - iba ich dvoch, vystačili si aj sami, alebo mali zhrnutý v obývačke koberec, hudbu na plné....a tancovali. Nie vždy to vo vzťahu vyjde, niekedy až na druhý pokus, ale to nedáva dôvod na zatrpknutosť.
@elizabet173 veď to je v poriadku,čo ty tu popisujes za story,sa hovorí jak je komu libo. Mne táto predstava fakt nič nehovorí,ja nie som vzťahový typ a pre mňa je to,co popisujes ty fakt smiešne. Ale to nemá nic so zatrpknutostou,proste sa mám rada a nechcem svoj život obetovať ani sa oň nijako deliť so žiadnym mužom na dennodennenj báze,jednoducho ma to nebaví a nenapĺňa.
@anita6666 ja som ti už písala viac krát, že ak to tak cítiš, si tak šťastná, je to v poriadku, ale nepodsúvaj to tu ako super model pre život dvoch partnerov a ich deti, lebo to super model nie je.
@elizabet173 pre mňa ano a budem to písať vždy,keď uznam za vhodne 😉
@anita6666 samozrejme, máš právo písať čo len chceš. Možno ťa baví písať niečo úplne iné, ako zbytok a si na seba hrdá, že máš iný názor, ako väčšina, je to tvoja voľba, je to diskusné fórum.
Autorka určite si dobrá žena, ale nechcem Ťa uraziť, ale ten tvoj muž je pre teba ako modla.Nemas svoj názor bojíš sa čo povie svokra, čo by si muž pocal bez obeda...ja som veľmi šťastná, že moja mama nikdy otca nevelebila práveže naopak vzdy jej bol lenivý a malo snaživý čo vôbec nie je pravda😊ale som rada, že nemám od mamy ten vzor ženy, ktorá sa pomaly nenaje len nech je muž na poriadku, nech ma ozehlene, pivko správne vychladené.a to si myslím, že som veľmi domácky a rodinne založený clovek, ale zase dluzticku zo seba robiť nebudem, aby bol synáčik spokojný.Mne by to ani nešlo v prvom rade som ja a dieťa veď muz je dospelý svojpravn a tiež mi kamarátka vytkla, že jej manzel, keď nechce to, či je na obed ona mu zvlášť spraví guláš, ale to, že berie lieky na tlak, žiadny čas pre seba a deti ňou opovrhuju jej vôbec nevadí.Mala by si prehodnotiť trocha priority
@elizabet173 su dva extrémy jeden je tá čo je poddana slúžka a druhý tento tu 🤦♀️že sa nechce deliť o svoj život so žiadnym mužom 🥴tak to bude asi LGBT.. Narcis.. Strašne veľké ego....
@luccija ja som zdesená, že v dnešnej dobe ešte nejaká mladá žena uvažuje takýmto spôsobom. Normálne som si myslela, že si tu z nás uťahuje, že to ani nie je možné.
@autorka, podla mna trosku precenujes filmy a serialy... nepoznam v realnom zivote muza, co by bol tak romanticky zalozeny a orientovany ako ti muzi v televizii.
Vas sexualny zivot trocha stagnuje a nema frekvenciu ako pred 6 rokmi... mozno sa myslim ale to je asi tiez normalne. Kazdy clovek sa meni, prechadza roznymi etapami, co sa moze odrazit aj v partnerskom zvazku. Tiez si ale myslim, ze sa na tom da pracovat.
Chces sa o chlapa starat, co je pekne, ale je to dospely clovek, ktory ak by zil sam/so spolubyvajucimi musel by fungovat sam za seba a nie ze niekto mu da nalozeny tanier pred nos a prazdny sprace. To nemienim ucit ani moje dieta, myslim si, ze od urciteho veku si vie pripravit ranajky, desiatu a vie po sebe odpratat riad.
Nechces, aby si o tebe svokra myslela, ze sa nestaras o jej syna, ale ako som pisala, ma sa vediet postarat o seba on sam a pokial je hladny a tebe sa nechce varit moze objednat donasku, ak byvate vo vacsom meste.
Teraz robis vsetko v domacnosti ty sama, nastupis spat do prace a on bude stale povedzme sediet na gauci? Budete mat dieta a ty budes behat okolo dietata, domacnosti, varit, to az potom si mozno prides ako sluzka.
@alvaluka aj takí muži sú, ale je ich málo, mám jedného doma, aj po 13 rokoch mi každý deň hádže komplimenty a tvrdí, že je stále zamilovaný, no ja zo seba rozhodne nerobím slúžku a nečakám doma kým pán velkomozny príde domov, proste žena musí byť tak trošku potvora, ale v dobrom
@janickacrazy manzelia=partneri=50:50 nemusí jeden vedieť všetko... ale musia si pomahat, dopĺňať sa..
@janickacrazy veru aj ja mam doma romantika gentlemana... už 21 rokov od vysokej školy.. a musí pomahat doma aj deti- či sa im to paci, alebo nie... lebo aj mne sa môže “nepáčit” heh 🤐a potom môžme rovno žiť v “stodole” asi 😅 proste si musíme pomahat, aby dobre bolo... lebo ja veru nie som ich slúžka ani kuchárka ( keďže 95% varím ja, musia mi pomôcť s ostatným.. keďže aj športovať chceme spolu aj výlet Atd. ) je pravda, že ich k tomu neustále vediem... ale chlapom treba povedať požiadať a keďže si ma váži... a nemá ma za slúžku pomáha ( proste sa zapája do povinnosti rodiny .. čokoľvek čo treba.
@elizabet173 “chlieb vo vajci”😂😂🤭🤭🤭🤣🤣som sa dobre zasmiala... lebo chapem a plne súhlasím s tvojim postojom.
Treba zavolať mame, nech zavolá manželovi čo ti navaril ako sa o teba postaral 🤪😅
@danim by som svokru rýchlo zrušila. Ako keby bolo jedlo zmyslom života a ako keby žena, ktorá mužovi denne varí teplé večere, má vyglancovaný byt, bola tá najlepšia, nevadí, že ho v práci podvádza s kolegom, ale varí famózne 🙂. Inak varenie a pečenie je mojím koníčkom, občas sa musím držať stola, alebo ísť do inej miestnosti, aby som nevidela ten chliev, čo dokážu moji muži narobiť v kuchyni, keď varia. Ale upracú a ja pochválim (aby navarili aj nabudúce)
Pridam nazor z opacneho brehu... u nas je to presne naopak. Nemusim robit nic. Ziadnu sluzku, ziaden servis. Presne ako Ty, moj muz na mna bude zbozne hladiet a cakat, ze sa vratia tie nase vasnive zamilovane zaciatky. Aj keby som ako chcela, nevratia sa. Pritom ho nemienim vymenit, nechcem nikoho ineho, je moja velka laska, ale nevratia sa. Je to stale laska, ale ina forma. To je proste zivot.
@elizabet173 👍 môj teraz stále HO čiže dovari čo poviem jednoduché.. a palacinky a pod ale ja varím peciem rada tak mi to nevadí.. keďže pomáha s upratovaním a deťom pomôže školu, preskusa ich Atd. Keďže sa v tom viem 100% spolahnut, je to 98% jeho úloha... lebo ja sa nenaklonujem proste, keďže pracujem a organizujem cely chod rodiny a neustále vzdelávanie kvôli práci. A áno aj knihu si chcem
Prečítať, aj do prírody ísť, aj šport.. aj ja mam svoje záujmy.
Proste si pomáhame dopĺňame. Lebo zas som ani ja nechodila na VŠ - preto, že budem doma len pri “hrncoch a metle”... a teda on tiež nechodil na VŠ s takým životným cieľom 😅ale hold sú to bežne povinnosti rodiny, čiže aj to treba zvladnut 🙂
@elizabet173 a veru tiež ma ide klepnúť mnohokrát... lebo v robeni neporiadku sú stále nejakí rýchlejší ako ja🙈v udržiavaní 😅
@elizabet173 vyrastala som v meste v byte, teráz pár rokov bývam v dome na dedine. V upratovaní vidím veľký rozdiel. V dome máme omnoho viac prachu, ako v byte na 5. poschodí. Čiže treba utierať prach minimálne 3x častejšie. To isté vysávanie a umývanie podláh. Mám dieťa, 2 psov, mačku, v kuse niekto chodí dnu von, nanosí sa za deň špiny ako v byte za týždeň. Takže aj bez záhrady máme v dome omnoho viac roboty. Niežeby sme záhradu nemali, máme vyše 45 árov, čiže počas sezóny sa je k tomu upratovaniu aj ťažšie dostať.
@janickacrazy zle som to specifikovala, ja nepoznam vo svojim okoli romantickeho chlapa tak ako ich zobrazuju v telke, ale urcite taki su a je pekne, ze ty mas takeho chlapa 🙂
Ten moj obcas bez nejakej prilezitosti kupi sladke alebo to co mam rada, ale ako romantika by som ho nedefinovala, ale zas vzdy sa k sebe vieme pritulit.
Ahoj. Ste spolu 7 rokov - ta sedmička, ta je skoro vzdy krízová 🤦🏻♀️ Aj u nas bola, mužovi zrazu začali vadiť urcite veci ktore dovtedy bral ako normalne a mne to začínalo tak liezť na nervy az mi to bolo jedno ... prehrmelo ojojoj hádky v ten siedmy rok boli kadejake ... ale! Ustali sme to, prešli si aj tymto nepekným obdobím a teraz mame 10.rok a vsetko super klape. Akoby sme sa o par rokov posunuli naspät vo vztahu medzi nami dvomi. Zase su tam prejavy náklonnosti a nehy, zase jeden po druhom tuzime... vzdy sme túžili, len sme dovolili kadejakými okolnostiam narušiť nas vztah. Bude dobre uvidis ;)
Ono za to moze aj ten stereotyp, ktory aj ked nechces pride. Skus nieco nove vymyslieť, prekvapiť ... oživiť iskru, uvidis ze o nejaky cas uz len budes spomínať na toto nie prave najlepsie obdobie .
@mirkaandrej ďakujem pekne ❤️
@zuzanaam tak tých 45 árov je fakt dosť. Ale v zime sa na nich nerobí, to by mohol muž priložiť ruku k dielu. Ja som to mala s bytom a domom naopak, ja som mala pocit, že v malom byte stále niečo musím prekladať, aby som upratala, v dome malo všetko svoje miesto a mali sme len psa a ten bol vonku
zial, hormony zamilovanosti funguju cca dva roky, potom opadnu a ludia si zovsedneju - raz darmo, prirodu a biologiu neoklame nikto... potom je to uz o vedomom chceni, posilnovani, budovani vztahu... spolocne aktivity, vzajomna pozornost, zaujem a pocuvanie partnerov navzajom, trochu dobrodruzstva, prekvapenia, mozno male zmeny, nove veci...

Ste len dvaja, všetko sa snažíš robiť na 110% , spomínaš slovne spojenie- starat sa o svojho muza, a že ak by bol neporiadok, či by muž chcel byt s takou ženou?
Zena preber sa ! Je Ok že ti záleží na poriadku aj na varení... ale teraz sa “staráš” o neho ( je tvoj partner, domácnosť je vaša ! Máte si vzájomne pomahat ... aby Vám ostala energia aj na spolocne koníčky ). Veď keď budete mat 2 deti... a ešte sa vrátiš do prace.... to ani netušíš koľko povinnosti ta čaká- myslíš, že sa stihnes takto dokonalo postarať o 3 ? Čiže na 330% .... jedine ak k vyhoreniu alebo rozvodu. Joj keby som si ja tak mohla ľahnúť na sedačku a vseeeetko by sa postaral sám manžel , kokos to by bol aký luxus 🤐 Fajne by sa na to zvyklo...
muzom koľkokrát nedôjde, ale treba im povedať, zapájať ich.. ako si urobis, tak budeš mat- ale maj na pamäti... že s týmto vašim aktuálnym prístupom a spoluprácou vás problémy ešte len čakajú !!!
A na tu otázku, ktorý chlap by chcel byt s takou ženou? Odpoviem - a s takým muzom by ktorá chcela byt ???? Absolutne nemáš sebaúctu. Vnútorne si sa nastavila ako slúžka a jeho máš ako kráľa. To taký vzorec domacnosti z minulého storočia.