Láska, dieťa, svadba, manželstvo
V roku 2006 som spoznal niekoho kto mi zmenil život. Moju budúcu manželku. Chcem vám napísať celý skrátený príbeh, ktorý podtýkam je pravdivý dnes mam 28 rokov. Ako život plynul v laske a harmónii teenegerov ktorí riešili naozaj veľmi tvrdé situácie / ale aj klasický život zamilovanýchi teenegerov spoločne častokrát lepšie ako dospelí ľudia sa časom vyklulo tehotenstvo on 18 ona 16. Bojovanie s doktormi ohladom oznámenia tehotenstva rodičom, zmena doktorov, oznámenie tehotenstva rodičom. Odchod v tom čase partnerky z domu. Bývanie v jednej izbe u mojich rodičov, súdy, preťahovanie sa do podnájmu, plánovaná svadba, vlastný byt od svokrovcov...... Toto stačí na malé zasvetenie. Ako spoločný život plynul popri ktorom som rozbiehal dnes celkom úspešnú firmu som niekedy ťažko hladal ten správny balans a som aj troška zahladený do sebe v živote. Teda venovanie sa rodine praci a často krát som v tom sklamal a išiel na úkor rodiny. Asi po roku mi manželka povedala ze ku mne nič necíti. Situácia sa po čase vyriešila s tým, že sa napravím. Ale samozrejme ako roky plynuli som skĺzol... Ale na moju obranu sa snažím rodine dať čo im na očiach vidím. Niekedy len nevidím tie citové veci. Čo možno vyplýva z môjho znamenia som strelec. Čo vám poviem ďalej už bola situácia kedy zachraňovali manželstvo svokrovci. Bolo to pred 4 rokmi kedy sme sa udobrili. Bolo obdobie keď manželka chcela moju pozornosť a ja som ju odbil s tým, že nech dá pokoj, lebo som bol vyčerpaný. Čo vo svojom vnútry neskutočne ľutujem. Lebo keby má moja rodina a manželka problem idem ho vyriešiť aj do pekla... Pred 2 týždňami mi povedala, že už ma nemiluje a je jej všetko jedno, tak isto jej mám povedať kedy som bol v manželstve šťastny... (Preboha každý bozí deň aj ked som aký som bol). Každú jednu vec ktorú som jej spôsobil sa mi snaží vrátiť a oprávnene. Tak isto mi povedala, že čaká kedy vyriešim túto situáciu ako chlap a rozvediem sa. Máme 10 ročného syna - je to rak, ktorému toto urobiť nemôže ani jeden z nás. Ja manželku milujem verím, že to je len kríza... Keď niekam ide stále mi to hovorí kam ide a s kým ide, keď niečo treba povie mi... Keď sa jej napísal romantický list a pribalil k tomu briliantový prsteň mi ho vrátila, že ho mam dať inej... Stále verím, že to potrebuje len čas a ja musím byť silný. Snažím sa vyzerať pred ňou dobre snažím sa doma robit všetky domáce práce na ktoré som sral pred rokmi, snažím sa ju chváliť a dodrživat všetky pravidlá lásky. Len ona je strašne chladná. Manželky / manželia skúste mi napísať vaše pocity/ skúsenosti prípadne ako dobíjať takéto uzavreté srdce... Viem, že hmotnými darmi to nepôjde. Tí čo to zažili vedia ako som na tom... Ďakujem vám veľmi pekne za dočítanie a vaše názory.
@lumina88 inak ale ma pravdu.
To milujem, keď sa muž po 10tich tokoch spamätá 😒 načo už. Už ťa evidentne nepotrebuje.
@lumina88 fakt si si istý, že nikoho iného nemá? Lebo, ak by nemala, chcela by to riešiť, neverím, že je až taká tvrdá. A ak má, a ona je teraz zamilovaná, tak nechce riešiť, čo má doma, doslova ju to obťažuje, lebo je už inde, čo však pre ňu tiež nemusí vypáliť práve najlepšie, lebo predsa len Teba pozná dlhšie....ale samozrejme, to tak byť nemusí vôbec, len rozmýšľam " nahlas " a podľa seba, ako som to mala vtedy ja, keď prišiel ten " druhý "... máš teda 100% istotu, že nemá iného ?
@libawet ja myslim, ze proste niekoho ma. Vzdala to a neni sa jej co divit... Bolo by zaujimave citat tu jej pohlad na vec...
Nemusi mat nikoho, rozne povahy su. Napriklad ja, ked sa rozhodnem, ze je koniec, uz ma nepresvedci ani modre z neba... pretoze sa to uz muselo zbierat dlhu dobu a napriek snahe o rozhovor, upozorneniach a prosbach, sa na to kaslalo, tak casom sa clovek emocne proste check-outne a nastavi sa na to, ze zivot pojde bez toho cloveka - je to logicke, lebo ak by sa nenastavil tak, tak by sa len dlhodobo utrapil a nicil cakanim, ci sa druhy napriek vsetkemu MOZNO uvedomi. Ked sa clovek emocne velmi zaangazuje, tak bohuzial pady byvaju tvrde, preto mavaju zeny aj taketo obranne mechanizmy, dovera je uz uplne v prdeli, klesla mienka o muzovi ako chlapovi na bod mrazu, berie ho postupne coraz viac maximalne ako do seba zahladenu slubotechnu. V takej faze ma uz snahy o zmierenie az proste obtazuju a cim su nastojcivejsie, tym zacinam byt alergickejsia a robim drsnejsie opatrenia. Preto si myslim, ze by jej mal skor dat priestor aspon na nejaky cas a podla jej reakcii nerozmyslam vobec zle. A nie som ani zdaleka jedina, co to tak ma... Snaha o znesenie modreho z neba a nasledne zmierenie po takom dlhom case znie teoreticky nadherne, ale v reali to tak funguje, dovolim si povedat, ze malokedy.
@dorottka partner, s ktorým má dieťa, pozná ho minimálne tých 10, 11 rokov, v živote ju ešte nesklamal nejakým hrubým spôsobom ( a tým myslím alkohol, nevera, automaty, bitka...) snáď stojí za to, aby mu dala ešte šancu. Sme ľudia, robíme chyby, kto je skutočne bez viny? A keď ten druhý si jej je vedomý, prizná ju a chce to riešiť, odčiniť, tak by tú šancu dostať mal. Život je príliš krátky na to, aby sme žili v zlosti, v nedorozumení alebo v dohadoch, či v domnienkach.
Autor zasa nič také hrozné neurobil, " len " si ju nevšímal a nepomáhal tak, ako by mal. Je si toho vedomý, chce to napraviť, šancu by mal dostať.
@libawet máš pravdu, ale ty už hovoríš z pozície skúsenej ženy, ktorá už vie, čo je život a ako to všetko funguje a aj vieš, že vo vzťahu nejde o to kto z koho. @dorottka píše z pozície mladšej generácie, ktorá sa ešte vie poriadne zaťať a emocionálne odrezať.
Takže ako to dopadne veľmi záleží ako si to nechá rozležať manželka tu dotyčného v hlave, ktovie čo ona v sebe teraz rieši, čo cíti a aké ma ku všetkému postoje. Ja osobne poznám aj túto vnútornú zaťaťosť o ktorej píše @dorottka, ale aj ten nadhľad a pochopenie, o ktorom píše @libawet... Človek cez to musí prejsť sám, musí chcieť pochopiť, musí chcieť ísť ďalej s dotyčným partnerom. Ak nechce, partner sa môže aj rozkrájať a zniesť modré z neba, už nič nefunguje.
@dorottka 👏👏👏👏👏
@libawet nehovorim, ze nema dostat sancu, nikde som to ani nespomenula. Autor sa pytal na to, ako take veci vnimaju zeny, tak som mu odpovedala. Sancu dostat moze, otazka je ale ci ju dostane. Pretoze rozumovo ano, ale nikto z nas do ich vztahu nevidi - ci ju "len" ignoroval a ako to ona ozaj znasala a podobne, pre niekoho len a pre niekoho je to zasadna vec - niekedy len ignoracia tak nahloda sebavedomie a sebauctu cloveka, ze to vie polahky prejst do nenavisti, predsa len, je to paradny uder ega. A proste ked sa clovek opakovane, tu celu dekadu pomaly, citi ignorovany a laska, respekt postupne vyprchava, srdcu niekedy nerozkazes :(. Mozu si povedat, ze ok, kvoli malemu, urcite to za to stoji, ale niekedy ten vlak proste odide a pri prvej dalsej krize to cele krachne zas. Ja len upozornujem na toto, nie ze sa ma na to vykaslat. Preto hovorim, ze treba jej dat daky priestor - mozno jej to naopak pomoze a zisti, ze jej vazne bude chybat. Proste malickosti - nepchat sa do pozornosti, ale trebars sam nakupi, bude navarene (nie vecera pri svieckach, to by bolo kontraproduktivne, ale bude to cakat na sporaku), vezme maleho sam von, proste take tie nevtierave malickosti, ktore ulahcia zivot a tym padom robia radost.
No a baby je tu jedna sakra dolezita otazka... zena ma asi za 3 tyzdne narodky. No ja mam napad je poslat do prace kvety tam napisat kde si najde darcek. Otazka znie toto vtierave na zaklade rady od @dorottka bude. darček som chcel vyrobit permanentku na skrabkanie... Dufam ze by to nevyznelo ironicky. Ale myslim si ze to v sucasnom stave bude cez ciaru...
@dorottka suhlasim, ak som raz rozhodnuta ze je koniec tak je.. to je jedno ci ma presvedci a ostaneme spolu, zase to vyplava na povrch a bude to este horsie.
Neexistuje aby v takomto vztahu, ktory sa zliepa len kvoli dietatu a jeden uz chce ist z toho von, bol niekto stastny.. dlhodobo. Bohuzial vidim to okolo seba, aj zenu co po 20 rokoch s partnerom (uz 10 odchadza...) ma depresie, aj mladsie co su spartnerom pre nieco, ale nie su spokojne. Raz odidu... Ak raz k parnerovi city neprechovavam, za roky ochladli, lebo si riesil svoje a zmenil sa akurat tak na kreditnu kartu, tak pochybujem ze vyvencenie dietata, navarenie, alebo nieco ine kratkodobe by ma tak ohurilo, ze sa zamilujem, rozmyslim a pojdem do toho este raz. V tomto pripade ide este aj o mladu babu, ktora sa v 16tich dala do kopy s partnerom, nic ine teda nepozna... nuz neviem ako poradit parnterovi aby to dal do poriadku.
@lumina88 permanentku na skrabkanie? akoze skrabkanie chrbta? chapem to spravne?
@warholette jop
@lumina88 nuz ak by na mna muz zvysoka kaslal 10r naucila by som sa zit vedla neho co zrejme spravila aj tvoja zena. teraz si sa zbadal ? nuz ... pri mne by si mohol aj na usiach skakat mala by som ta na haku. Kde si bol ked kricala, plakala, trapila sa? Az ostala ticho si sa prebral?
Ak nikoho nema coskoro bude mat, kkso aby 26r zena zila ako 50r vdova je proti prirode. Vasmu dietatu zabezpecuje domov, to ze tebe popri tom operie a navari neber ako prejav lasky ale skor zotrvacnosti, mam pocit ze si jej uz tak ukradnuty ze uz ti ani zle nechce robit.
KKso ze perm na skrabkanie... ty si uplne mimo, to bola ak to pouzila z jej strany absurdna metafora.

@lumina88 tak to si s tym darcekom tak 6 rokov neskoro.... 😒
@eeffka ved prave, to nie je zatatost ani trucovanie... to je proste uplna apatia a otupenost. Nie su tam negativne emocie, nie su tam ziadne emocie, to je najhorsie. Ale to pochopi len ten, kto si podobnym vztahom a niekolko rocnym emocnym umieranim presiel.
@lumina88 jj, tu permanentku jej nedavaj, skusim porozmyslat, co by sa hodilo potencialne a dam ti vediet.
@lumina88 pozri si na nete Richarda Vojíka a Denisu Palečkovú. Byť Tebou by som išla na nejaký jeho seminár.
Alebo zožeň knihu od Davida Deidu Cesta pravého muža. V Tebe sa niečo vnútorne musí zmeniť, aby ona zbystrila. To, že je k Tebe chladná, to si zapríčinil sám.
Psychológa odmietaš, ale necháš si radiť od žien? Myslíš, že keď Ti napíšu nejaké rady ako ženy, že to na tej svojej aplikuješ a bude po probléme? Nie nebude. Ten psychológ by bola väčšia pomoc pre Teba. Ak necítila Tvoju lásku, tak nebuď naivný, že to zachráni nejaký briliant, darčeky a sľuby, ktoré nedokážeš plniť. A Tvoje sľuby ju už prestali baviť, viackrát si ju sklamal. A teraz keď Ti prihára, ideš opäť zachraňovať, ako si to urobil už x krát?
Čo sa týka znamení, na to sa nevyhováraj a nehľadaj v tom útechu alebo ospravedlnenie seba, či toho, že syn je rak a potrebuje rodinu. Zobuď sa do reality a ber ju aká je, ak si schopný iba planých sľubov.
@lumina88 no to teda bude... By som ti tu kytocu aj s tym darcekom oplieskala o hlavu gned po prichode dom. Proste jej daj cas a priestor... Len to ty nedikazes... Drzi ta v neistote a to he pre teba neznesitelne, pritom ty si jej to robil cele roky... Otaca ti zrkadlo, ktore si zasluzis, neverim, ze by zena takto rezignovala vo vztahu s otcom svojho dietata ak by v tom nebolo nieco ozaj vazne... Rozumna zena, co za to stoji, urcite nie a ocividne za to stoji... Takze jej daj pokoj a cakaj... Ona dokazala cakat roky cakaj ak ty.
@lumina88 caka ta tazky boj s neistym vysledkom ☹
Vies, sklamana zena je milion krat horsie, ako nas.ana zena. Ta, ktora je "len" nas.ana, este krici, nadava, vycita, tam je sanca na zmenu, zlepsenie.
Ale sklamana zena je znicena, ubolena, rezignovana, uz nema zaujem riesit, bojovat, menit...uz nema silu, energiu, zaujem.
Vzajomna blizkost sa vytratila, z manzelov su spolubyvajuci.
Aj tvoja zena rozmysla co dalej, vravel si, ze isla k vestici, rozmysla...
A co dalej? Ak nikoho nema, sanca je, tiez si uvedomuje, ze mate dieta.
K tym narodeninam - kvety do prace posli, ale s normalnym odkazom. A ziadnu poukazku na skrabkanie! 😨 Pozvi ju aj syna do prijemnej restauracie na obed, alebo veceru.
A na zaver, mozno slova: "Odpust, posral som to, nasa buducnost je v tvojich rukach...." urobia viac, ako prehanaj snaha a neprirodzene podkladanie sa.
Drzim palce, aby si boj o svoju rodinu vyhral! 😉
Ty jej hlavne nekupuj ziadne materialne dary,nic ine ani od teba cakat nebude...ty musia docielit to,aby ta znova milovala, musis jej pripomenut,preco sa do teba zamilovala (hoci to bolo v 16). Nemate nejake spolocne pamatne miesta napr. kde ste sa spoznali, kde ste si dali 1x pusu, kde ste sa potom viac zblizili alebo splodili syna? Ja by som mozno spravila to,ze na narodeniny jej poprajes vsetko najlepsie s kyticou a povies,ze mas pre nu jedno prekvapenie,ale ze to prekvapenie dostane o par dni,nieco na co este nikdy nedostala,ale poprosis ju o to,aby si nasla a bola ochotna s tebou stravit cas. Supli by ste syna na vikend k starym rodicom a zobral by si ju na vylet. Prvy den by ste sli na tie miesta a na kazdom by si jej povedal, co si v danej situacii pred x rokmi zazil, napr. Ze ked si ju 1x uvidel,tak... a dal by si jej na kazdom mieste 1 ruzicku a jemne by si sa jej dotkol, potom viac a viac.. a sli domov, ze zajtra pokracujete a na dalsi den by si ju zobral zas na dalsie miesta a zakoncil to u vas doma, ze toto je vas domov a rad by si jej uvaril jej oblubene jedlo,ale kedze nevies varit,ci by ti diktovala a ty by si sa robil trosku blbym,aby ti to sem tam ukazala, lebi ako to niekto pisal, aj pri vareni sa da flirtovat a uvidia ako to cele dopadne 🙂 kazdopadne drzim palce 🙂
@zufalka987 jexiiis to je super... Sice to u autora nezaberie, ale ty si aka romanticka. Skida, ze to necita moj mm, lebo kebyze to nachystam ja jemu, tak sa to minie uvinku a nepochopi uz ho poznam 😁😂😁😂 ale bolo by to super... Mu skusim podsunut tebto koment 😁😂
@lumina88 asi takto..... ak rozumies, pocuvaj pozorne....
https://www.youtube.com/watch?v=hq2KgzKETBwYou've gotta breathe her, really taste her...'Til you can feel her in your blood...And when you can see your unborn children in her eyes...You know ya really love a woman...
....zaroven sa ospravedlnujem vsetkym uzivatelkam tohto fora, ze si takto nicim svoj image rypalky a zeny bez srdca..... 😒

@lumina88 ešte by som dodala, že ako každý vzťah, tak aj ten váš prechádza zmenami, vývojom. Toto, čo teraz prežívate, je vývoj vášho vzťahu, jeho formovanie ďalej, máte to vyriešiť a máte sa z toho poučiť, nie to vzdať. Je to krok vpred. Na začiatku je všetko krásne, máme tie povestné ružové okuliare, sme zamilovaní, no to vydrží len krátky čas, u každého je to inak. Potom príde fáza reality, kde sa až skutočne spoznávame, svoje vzájomné klady a aj zápory, v tejto fáze sa veľa partnerov rozchádza, lebo zisťujú, že sa vlastne k sebe vôbec nehodia. Vy ste aj túto fázu úspešne prekonali a prišli deti/dieťa. Váš vzťah zrazu dostal celkom iný význam, už ste neboli len vy dvaja, bolo dieťa, starosť o neho a tu, v tomto štádiu sa stáva, že žena sa zameria len na to dieťa a prestáva vidieť muža. Tu záleží od osobnosti toho muža, ako to dokáže prekusnúť a spracovať sám v sebe, nakoľko je už vyzretý a ako aj on zvládne rolu otca - už nie som ten hlavný, som na vedľajšej koľaji, ale chápem prečo, je tu malé dieťa a to je dôležitejšie ako ja, musím a chcem žene pomôcť, je to aj moje dieťa. Ak toto muž nezvládne, nastávajú v tejto fáze problémy, aj rozchod. Neviem, nakoľko ste túto fázu zvládli vy, či práve tuná nenastali problémy, ktoré máte teraz. Nezostal si práve Ty v tejto fáze na tej vedľajšej koľaji až doteraz ? Ak áno, dostal si na ňu sám, pretože si ženu nechal, aby všetko robila sama, veď to zvládala a Teba, zdá sa, nepotrebovala, čo bola z Tvojej strany chyba. Teraz nastalo obdobie, kde váš syn má 10 rokov, pomaly ide do puberty a žena zisťuje, že už nie až tak vyťažená, čo sa týka starostlivosti o dieťa a precitne. Kde mám muža? No muž to nevie, že má byť pri nej a nápomocný, veď to doteraz od neho nechcela, veď nechcela ani, aby si ju všímal. Chcela, len to nedávala nijako najavo, lebo sa starala o dieťa, nemala na to čas, si všimnúť, že vlastne ten muž tam už nie je. A muž ? Nechápe, čo sa to s jeho ženou zrazu robí, čo od neho chce? Skúste sa aj takto pobaviť, rozobrať to z takéhoto pohľadu, neboj, bude dobre, držte sa obaja, to dáte! 🙂