icon

Len sa chcem vyplakať

12. jún 2023

Zijem s priatelom rok, rok a pol sme spolu.
Prisaham do dnesneho dna som si myslela, ze je vsetko v poriadku. Ja mam 32 on 39.
Dnes ma zabil vetou, nelubim ta, mam ta veľmi rad ale neviem ta lubit, neviem sa prinutit lubit ta.
Chce aby sme spolu zili dalej, chce aby sme tomu dali čas.
A ja neviem, neviem čo mam robit. Som v situacii kedy ma ani nedrzi, ani nepusta.
Ja ho milujem velmi, sialene, neskonale, ale tie slova ma dnes zabili.

Strana
z3
slovakboy
13. jún 2023

Tak ako to ty chceš. Tak ti povedal. Až teraz som si všimol že ste spolu len rok a pol. Možno veľmi prejavuješ lásku a jeho to zväzuje. Každý potrebuje mať určitý druh autonómie a byt vo vzťahu slobodný. Pusti ho. Aby sa k tebe vracal rád. Podľa mňa ťa má rád a aj ťa miluje, len ti povedal že nevie byť taký nadšený v tom. Pozor aby to nezačal skutočne vyhľadávať. To šialené zaľúbenie. Majte jeden druhého to je najväčšia odmena. Je to ako keď som bol malý a našiel som vtáčika. Tak veľmi som sa z neho tešil až som ho zadusil. Hrozne žialivo som potom plakal. Prejav láskavosť aj lásku a pusti ho. Uvidis že sa vráti. Mal som známu ktorá vždy keď s niekym chodila robila pre neho všetko možne - oslavy darčeky varila mu neustále niečo nové. A hrozne jej vadilo že on nerobí to isté. Vypočítavala kamarátkam čo ona pre neho všetko robí a on nerobí to isté. Zabudol sa správne usmiat a bolo zle. Dal jej malo kvetov rozoberala to prečo, či ju nemá malo rád a t d. Nevravím že to iste robíš ty, neviem aká si. Ale napadla ma tá kamoška, že ti to poviem aby som ťa varoval pred takým konaním. Ona to robila so vsetkymi chlapcami nevedela si ich potom udržať. Je to druh žiarlivosti - čiže strachu že ma druhý nemá dosť rad. Ak tie slova povedal len raz, možno ti len niečo naznačil. Možno ho to mrzí, že nevie ťa mat tak rad ako ty chceš ale miluje ťa.

espritka29
13. jún 2023

Život ma naucil pozerat sa na vztah dvoch ludi inak. A stale uci. Je to nieco podobne, ako uviedol @slovakboy . Kazdy jeden z nas, ci uz zena alebo muz sme vo vztahu vlastne kazdy sam za seba. Kazdy z nas je osobnost so svojom “balikom” - ten balik je to, ako vyzerame, ako sa spravame, co nas bavi, nebavi, ako prezivame pocity/emocie atd… Vztah vnimam ako nieco, kde sa stretnu dvaja ludia (kazdy so svojim balikom) a ziju nadalej kazdy svoj zivot a pritom vytvaranu “spolocny zivot” bez toho, aby jeden druheho ovplynoval tym, ako on by chcel aby ten vztah - laska vyzeral. Vo chvilach, ked napr. “nie sme spokojne” ako nás náš partner ľubi, je to vlastne neakceptovanie jeho a jeho spôsobu prejavu citov/lásky. V tej chvíli je vhodné odosobniť sa a predstaviť si, ako by si sa cítila ty, ak by si nespĺňala jeho “predstavu” o láske k nemu. Ľudia zvyknú očakávať to, čo dávajú oni druhým v presne takej istej podobe. Lenže to nie je možné, pretože na svete neexistujú dvaja rovnakí ľudia s rovnakými prejavmi lásky atd… Ak ocakavame vo vztahu, ze ten druhy bude konat/spravat sa/prejavovat sa podla nas, tak to nie je laska. Je to len zavislost a ocakavanie, ze ten druhy nas urobi stastnymi. A ten druhy by to mohol chciet napr. aj od nas. A ked sa stretnu taki dvaja, ktori by chceli toho druhdho zmenit. podla seba, tak toto vedie k zaniku. Toto nie je vztah. Asi to znie zvlastne, ale vztah sa tyka kazdeho zvlast, nie paru ako celku. A je to o nas samotnych. To, ze ti povedal, ze ta nedokaze lubit ako to ty chces, je o tebe. O tom, ze ho kdesi nerespektujes. On ti prejavuje lasku sposobom, aky je jemu blizky/vlastny. On to inak nevie vo svojej podstate. A je na tebe, ako to vezmes. Či ho budeš rešpektovať s tým, čo ti on ponúka/dáva (aj keď to nie je podľa tvojich predstáv) alebo sa rozíjdete. No ale časom sa ti to zopakuje v ďalšom vzťahu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
13. jún 2023

dnes rano sme spali v objati, po prebudeni som ho pobozkala a on mna so slovami ze mi zela pekny den v praci, ze on pride dnes neslor, lebo toho ma viac. Pri odchode ma objal pobozkal.

danica2711
13. jún 2023

keď sa 1,5 roka snaží ťa ľúbiť a nepodarilo sa mu to, asi sa mu to už ani nepodarí. Možno je na prekážku tá tvoja "šialená" láska, pretože vie, že taký level nedosiahne (kto by aj chcel). Stačí milovať normálne a možno to dostaneš aj naspäť

autor
13. jún 2023

@danica2711 Nie, on bol zamilovany, aj ma lubil, to priznal, a viem ze to tak bolo, ale aktualne ma jednak zle obdobie (proste sa mu nedari) a ma z toho depresie, tak vcera z neho vyslo, ze ma nelubi, ma ma velmi rad, ale proste ma nedokaze tak lubit ako by som to ja chcela

janinah
13. jún 2023

@slovakboy nechcela by som od chlapa nežnú pusu ak on to tak necíti...a trápny sex už vôbec nie...som už stará vydra.ale pri bozku od manžela sa cítim ako kráľovná...o nič menej by som nestála...nieto ešte byť vo veku a pozícii autorky

vierkainka
13. jún 2023

Preco ho ospravedlňujes???Uz si zloz tie ružové okuliare, rozíd sa s nim.Zasluzis si lásku,rodinu.Zivot ti ubieha, roky pribúdajú.On je alibista, vyhovuje mu full servis.Nelubi ta....Postavil ta do situácie kamarstky s výhodami.Si živá gumená Anča nic viac.Toto ti stačí???Zena,maj svoju hrdosť.Lubis ho sialene a bla bla.....a co z toho?Je to tvoj život,sama o nom rozhodujes.Tu ti viac zien poradilo ,ale je to všetko na tebe.Ja uz by som ho kopla a bola od neho prec.Ale to je moj názor.

katkami123
13. jún 2023

Takze tu ideš aspoň nás presviedčať, že ta miluje, keď jeho sa ti nepodarilo… neviem, čo chceš počuť.

kikusha2212
13. jún 2023

Zazila som taku istu situaciu ale opacne, manzelovi som to povedala ja. Mala som velmi tazke obdobie a bala som sa, ze ho nedokazem milovat tak ako si zasluzi. Vnutorne som v tom obdobi bola vyhasnuta a plna strachu, ze nie som dost dobra. Az ked som si dala doporiadku svoj chaos, tak som dokazala precitit emociu lasky v celej hlbke. Lutujem, ze som nieco take povedala. Keby som vedela, ze len citim skreslene svoje emocie, tak by som sa vyhla bolesti ktoru som mu nikdy nechcela sposobit. Urcite sa citis velmi zle, ale ak mate skutocne taky pekny vztah ako opisujes, tak to môže byt tiez tento problem. Nemyslim si, ze by sa do tych prejavov lasky nutil. Môže mat len strach zo svojej nedokonalosti.

vanilkovazmrzka
13. jún 2023

@autorka a co si mysli, ze ako to ty chces? Ved ocividne vsetko robi presne tak, ako ty chces. Tak s cim ma problem?

vanilkovazmrzka
13. jún 2023

@kikusha2212 dakujem ti za tieto slova ❤️ aj ked teda neboli adresovane mne, ale velmi zapasovali do toho, co si myslim. Povedz, aky si v sebe mala chaos, a ako sa ti ho podarilo spracovat?

kikusha2212
13. jún 2023

@vanilkovazmrzka uz v detstve som bola lubena ked som posluchala. Pri kazdej chybe laska zmizla. Tak som to tak mala v sebe naprogramovane, ze druheho lubim, az ked splna vsetky moje poziadavky na toho vysneneho princa. A ked on ma miloval a ja som vedela aka nedokonala som, tak mi v mojom vnimani lasky klamal. Mala som za sebou same vztahy kde nebola dovera, s rodicimi, partnermi. Aj na tom som bola naprogramovana. Ja som nevedela ako ho milovat a neverila som, ze on ma miluje, ked mam tolko chyb. Chaos popravde este stale spracovavam. Ucim sa uverit, ze som lubena aj ked nie som dokonala. To, ze svojho manzela v skutocnosti milujem som precitila par mesiacov po tomto rozhovore, ked som sa prestala citit vyhorena.

mucuinka
13. jún 2023

Tu je tazko radit, ale nerobila by som unahlene zavery. Nie je ten vztah novy, niekedy nas vystrasi, ze uz neodpadavame zo svojho partnera pri prvom pohlade a pod. Osobnu skusenost mam. Bola som vo vztahu, poznali sme sa dlho, vzdy to iskrilo, ale nikdy nebol vhodny cas. Potom zrazu prisiel. Tahali sme to spolu vyse roka. Moj naprotivok mi ale raz povedal, ze nevie nas vztah definovat, lebo nevie, ci toto je naozaj laska a nevie, ci ma miluje. Ja som chvilu o definiciu nasho vztahu bojovala ( boli sme mladi, ja som bola jeho prva vaznejsia znamost), ale casom sme to neustali. Ja som odisla. Pretoze mi prislo, ze ved ked som si ista ja, preco si nie je on. Zneistilo ma to. Pripadala som si nedocenena a tuzila som mat viac. A pointa? Nasla som si partnera a moj ex sa s tym nevedel zrovnat, este pred svadbou ma prosil, aby som sa nevydavala. Cestoval za mnou cez pol sveta, ale ja som svoje city uz nevedela a nechcela zmenit. Ci mi je to luto? Obcas sa zamyslim, co by bolo... obcas aj on. Ale myslim, ze sme vlastne stastni, ze to tak dopadlo. A on si aspon zadefinoval vztah so svojou dnes uz manzelkou 🙂

vanilkovazmrzka
13. jún 2023

@kikusha2212 zvladla si to cisto vo vztahu a rozhovormi s manzelom, alebo si chodila/chodis aj na nejake terapie?

ankare
13. jún 2023

Fuh... Znie to drsne, ale Tebe ostáva to len prijať a zmieriť sa s tým. Príde niekto lepší, uvidíš. Držím palce!

mikadooo
13. jún 2023

Ach jaj. Inými slovami povedané "keď stretnem lepšiu, opustím ťa". Skús sa asi odľúbiť... Toto neskončí dobre a žiaľ, to, ako ty jeho ľúbiš, u neho nezohráva absolútne žiadnu rolu...

nini1978
13. jún 2023

@zmrzlinka2021 asi hľadá niečo iné,ona ho opísala ako idylický vztah,ale jemu podľa všetkého nestačí k tomu,aby ju miloval šialene ako ona jeho
Prečo by nemal rozumieť rozdielu,keď práve on jej povedal,že ju neľúbi,že to proste cíti len tak,že ju má rád.
Keby nerozumel rozdielu,ani to nerorozna' a nič jej nepovie

lucitta9
14. jún 2023

viem, ze asi hladas dokazy v jeho cinoch, ze ta vlastne lubi ale prosim nic si nenahovaraj. Neviem v akej suvislosti ti to povedal, ci sam od seba alebo si sa spytala ty. Kazdopadne dal ti odpoved : nechcem byt sam, lebo mam tazke obdobie ale prosim do buducna so mnou na vztah nepocitaj.
Prejde tazke obdobie alebo stretne niekoho, do koho sa on sialene zamiluje a velmi rychlo s tebou skonci.

Ja by som po takomto priznani uz nemohla spokojne a stastne fungovat v takom vztahu. A ani nechcela. Kazdy den hladat dokazy lasky, nahovarat si, ze ma vlastne miluje a v kutiku duse sa bat, kedy to skonci.

autor
15. jún 2023

@lucitta9 Presne toto teraz zazivam

lucitta9
15. jún 2023

viem si predstavit 😞 zazila som to
Drzim ti palce nech v sebe najdes silu byt k sebe uprimna a urobit ten spravny krok.

ildiko36
26. jún 2023

Moja zlata never chlapom.Moj bol idealny, sex denne 3x, mali sme novy dom aj auto, deti dospele už sme mali len uzivať život, všetko krasne fungovalo , bez hadky..A zrazu som ostala šokovana že mal milenku a i milenku podviedol..Nechať ma nechcel, navrchol aby som predala dom, a do konca zivota ostane somnou a na tu znamos5 zabudne.Bars ďaleko presiel a uz nechce ostať byvať v tom dome..dceru aby som nechala u rodičov a aby sme isli byvať niekde inkde😅.Som mu cez okno vychodila veci že nech ide ku milenke.Po pol roku ju zobral za ženu len aby sa zabezpečil🤣🤣

cherrystone
26. jún 2023

odporucam si cim skor zbalit svoje tri slivky a odist od neho. ak ta miluje zosalie uz prvy den (ale nedaj sa lahko zlomit, ukaz, ze vies aku mas cenu a ze si vies poradit aj bez neho). ak to s nim nepohne, tak nic nestratis. ale nepresviedcaj sa o tom, ze ta miluje lebo robi toto a tamto. su chlapi, ktori vedia byt mili a nezni aj len v cisto sexualnom vztahu a nic viac to neznamena, len su proste taki.

ildiko36
27. jún 2023

Keď ťa nelúbí a ani za ten čas, čo ste boli spolu sa nezalúbil už sa to nestane.A lúbiť a mať rad niekoho je dosť velký rozdiel.
Daj si dole ružove okuliara , lebo strácaš pri nom mladosť.
Hádam aj ti plánuješ mať budúcnosť a rodinu s partnerom ktorý ťa ľúbi a každému utekajú biologické hodiny.

Strana
z3