Len sa potrebujem vykecať
Možno to ani nikto nebude čítat. Ja sa len potrebujem vyrozprávat lebo nikto ma nechápe, vlastne to ani nemám komu povedat kedže vdaka materstvu sa venujem iba maličkému . Ide vlastne o celý moj život. Detsvo tu rozoberat nebudem že otec ma chcel znásilnit kedmi bolo 10 a podobne. Ale začnem od stretnutia so sučastným partnerom. Bolo to ako z rozprávky, dlhé rozhovory do rána pod hviezdami, korčulovanie, prechádzky, večerné venčenie. Boli sme vlastne najlepší kamaráti s ktorých sa stali časom partneri. Všetko bolo dokonalé, chodili sme na dovolenky, spoločne strávené víkendy. No prišlo tehotenstvo. Jeho mama sa vyhrážala že ho vyhodí na ulicu (jedného syna už tak vyhodila) a to bol marec. Vyvolávala mojej mamine no psychicky ma donutila íst na potrat čo do teraz lutujem. Prišli depresie samozrejme častejšie a častejšie hádky s partnerom. No o cca 1-2 mesiace sa nechtiac stalo že zase som ostala tehotná znova. Chceli sme to utajit no kedže jeho mama mu kontroluje Fb a telefon prišla na to že som tehotná. Prišlo predstieranie infarktu, vyhrážky typu ,,vyskočím z okna“ a pod. Samozrejme tehotenské hormony tak naše hádky sa stupnovali a stupnovali. Začal dávat prednost kaaráto predonou a na konci tehotenstva som ho už ani nevidela. Potom prišiel malý zázrak menom Riško na svet. Priatel sa nastahoval ku nám. Prvé dni boli OK. No potom to prišlo. Hádky, nadávanie, tvrdohlavost, netolerancia. Nehovorím že ja som svatá. Jasné že aj ja mám z nevyspatia a malého trošku podráždené nervy. No aspon sa snažím udržat tento vztah ako tak. No on sa zbalí ide ku mamine. Hraje si doma hry, ide vonku na pivo, za kamrátmi a o nás sa nestará. Netrápi ho že malý má koliky a v noci nič nespím, musím venčit psa, nakupovat, varit. Aj ked žijeme u našich ale toto všetko samozrejme už musím robit kedže som sebestačná už. Naši nám pomohli v tom že nemusíme platit na mesiac za podnájom 300-400 ečka ale platíme len 100 za 3 osoby. Ja viem že to vyznie hlupo a naivne ale pre dobro malého (aj on potrebuje otca , svoj vzor) duuuufam a budemm sa modlit preto aby sa všetko dalo čo najskor do poriadku. Že s priatelom to nejako už prekonáme. Len sa bojím že s tých stresov stratím mliečko
@lrg len ten bidnej tatka nedozreje, ked ho nikto nenauci prevziat zodpovednost za svoje ciny. Ak ho bude okolie podporovat v tom, ze je este mladucky a svet ma pred sebou, ked ho budu podporovat v tom, aby sa hrajkal, potom nedozreje nikdy. Holt chlapec sa hral na chlapa. Na sex sa evidentne citil zrely, kde bola vtedy jeho matka? Uz raz spravil dieta, cize sa spraval maximalne nezodpovedne. A spravil to zas a opakovane. Pretoze ho prvy raz nikto riadne nepoucil. Takto sa nedozrieva. Ak sa niekto chova ako male tela treba s nim tak zaobchadzat. T.j. s nezrelym somarom nalozit tak, ze ziaden sex, ziadne priatelky kym nedospejes. A ak napriek tomu tensex bude, fajn, potom ale tlacit n to, aby sopliak prijal nasledky aj so zodpovednostou, ktora z toho vyplyva. Ja by som mu to ako matka neulahcovala. Ano, zralo by ma neskutocne, ze decko si takto zavarilo v zivote. Ale neparala by som sa s nim. Kamarati? Pivecko? Pocitacove hry? Ziadne take! Kopanec do zadku a staraj sa co si si navaril!
@wiki20 natrafila som na tvoj pribeh a zaujal ma tak si dovolim aj ja napisat nazor, co by som asi urobila na tvojom mieste. Uz nemam 20 a tiez mi par rokov trvalo kym som prisla k takymto nazorom 🙂. Chce to vazny rozhovor s partnerom a viac asertivity z tvojej strany. Ale HLAVNE viest rozhovor tak, aby nevyustil do hadok a nadavania. To znamena, aby aj partner citil ze sa snazis pochopit ho a vzit sa do jeho situacie. A teda zacat vetami "viem ze aj ty to nemas lahke" a prinutit ho, aby sa aj on vyrozpraval, ako celu situaciu vidi. A pocuvat ho! Zaroven mu treba pripomenut ako ste si kedysi rozumeli. On je asi medzi dvomi mlynskymi kamenmi, z jednej strany tlacis ty a z druhej jeho podarena matka.
Potom mu povedat ze za dieta nesiete zodpovednost ako rodicia OBIDVAJA. A ze je pre teba psychicky neunosna takato situacia, ked si neustale v neistote, ze ci pri dalsich problemoch neutecie zasa prec a ze ta to velmi zranuje. Ze sa chces pokusit o to aby ste boli kompletna rodina a aby ste boli jeden druhemu oporou a riesili si problemy len vy dvaja bez zasahovania rodicov. A povedat mu ze jeho uteky nie si ochotna akceptovat a v tomto byt NEKOMPROMISNA. Nech sa rozhodne sam, ci chce byt s vami a stavat sa k veciam zodpovedne alebo bude radsej bez vas. A urcite potrebuje od teba aj povzbudenie, ze urcite zvladne byt dobry rodic 🙂
Podla mna, v pripade ze nebude chciet zmenit svoje spravanie voci tebe, bude pre teba lepsie byt bez neho, ukoncit to. Ale budes mat vo veciach jasno. Budes sa musiet spolahnut hlavne sama na seba. Co sa tyka penazi, nie je povinny platit vyzivne, aj v pripade ked by ste neboli spolu? Podla mna ano....takze treba on poziadat.
Ak s nim nevies komunikovat s chladnou hlavou, mozes dat vsetky svoje myslienky na papier a dat mu list, aspon budes mat istotu, ze tam bude vsetko, co si mu chcela povedat. drzte sa!
@wiki20 no ja z tohto nechapem jedno,ako si ty po potrate mohla dopustit ze si zase otehotnela,ved nemas 12 a poznas slovo antikoncepcia,mna toto vzdy sokuje.Mozno si sa chcela len vykecat ale uz sama vidis ze je to tazke a on sa spamata tak za par rokov a ty budes stale oddane cakat kedy sa zmeni alebo ho casom posles do certa s kamosmi si uziavat,Dieta je dar ale ked si to ani nemozes uzit je velmi smutne.
...prepáč,ale nedá mi zareagovať...ako ťa môže svokra donútiť k potratu,alebo robiť hysterické scény,len preto,že si tehotná???okamžite by som ju poslala do hlbokej riti-a to som ešte pekne napísala!!!
@all... baby ale všímate si, aké sprosté matky existujú ? 99% žien ste tu mamy..No zdá sa vám také správanie matky, už aj babky normálne ?! Ja by som svojho syna takým štýlom poslala za svojou rodinou,že by videl !!! 😠 A nie mu ešte robiť scény a mať ho za chudáčika..šak by ma šľak trafil ! Máš rodinu ? Máš ! Choď si za ňou....a @wiki20 , mne je ľúto, že si na všetko taká sama..akosi som nečítala ostatné príspevky, koľko rokov má vážený novopečený otec ? :
@wiki20 to ze maly potrebuje otca to je pravda ale nie za kazdu cenu k sa mate len hadat tak to pre maleho nieje dobre a ak sa bojis ze by ta s dietatom nikto nechcel o to nemusis mat strach najde sa vela dobrých chlapov co prijmu ženu aj s miminkom spomen si na svoje detstvo co si kratko nacrtla bola by si radsej bez otca nie? ja by som ho nechala tak nech vychladne a nech si rozmysli ci chce byt vami alebo nie bud u mamky ta ti pomoze s malym nestresuj sa a ked si dudete chciet nieco poriesit medzi sebou tak popros mamu aby ti ola s maly trebars sla na prechadzku a pod a vy si v klude sadnite ka kavu a porozpravajte sa kao dvaja dospelý ludia a ak je partner mamickin maznačik a riadi sa podla nej a nie vlastnou hlavou myslim ze sa to uz nezmeni a ak tak len velmi tazko a to by musel on chciet....a uvahy tipu on sa zmeni a dospeje radsej hned zahod za hlavu lebo mozes na zmenu cakat dlho a mozno sa jej ani nedockas....

@lrg
UUPLNY SOUHLAS..ja jsem se v pripadu @wiki20 tak trochu rozpoznala..byo mi 18...a mela jsem manzela i tchyni podobneho razeni...
a bojovala jsem za sveho "Boha Lasky" i pres bolest, nasili ...dokud jsem se neocitla "sama a naha" 😉 🤐