Len sa potrebujem vyrozprávať

29. jan 2024

Dobrý večer prajem,

potrebujem sa proste vyžadovať. Som vydata a byvame so svokrovcami pokym sa nam dostavia dom. Pred 3 mesiacmi sa mi narodila dcérka pred týždňom sme mali krst. Menšia oslava len naši blízky. Pri plánovaní oslavy pomáhali hlavne svokrovci logicky keď bývame s nimi. Všetko v pohode a na ďalší deň sa rozdávali vyslúzky. Nebola som pri tom keďže som musela byt s malou. Tu nastal problém zevraj sa nám zvýšilo veľmi veľa jedla. Píšem našim že čo im vlastne odniesli a ona mi píše ze len malú torticku zo stola a môjmu bratovi polku z jeho torty!!!! Ostala som ako obarene domov doniesli haldy jedla a mojim rodičom nič. Viem, ze nepomahali pri planovani ale predsa su to moji rodicia a hostinu sme platili my. Samozrejme jeho brat sa netak nabalil zo všetkého to mi nevadí vôbec ale keď jeho matka zahlasila že joj toľko jedla zajtra odnesie svokre manželovej sestry to ma už úplne dostalo. Som z toho znechutena. Veľmi ma to ťaží tieto dni s manželom kvôli tomu nie je reč lebo sak nepomáhali ta co. Ako to riešiť hanbím sa veľmi pred rodičmi rodička sú tolerantný napísali, že oni aj tak nič nečakali.

zuzanka.zuzu
29. jan 2024

aj si sa ozvala? "svokra, zabaľ mi ešte kúsok, odnesiem svojim rodičom, oni dostali len tortu" či si si zhltla jazyk? 🙄 ešte vyšší level - zabaľ sama a odnes/zavolaj rodičom nech si prídu zobrať. nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie 🙊

gab1sol
29. jan 2024

Keď ste to platili vy, prečo svokra rozdáva vami zaplatené jedlo, čo ostalo? Tak jej treba poďakovať za pomoc a že už sa o to postaráte vy, keď nevie, kam by to mala zaniesť…

autor
29. jan 2024

@gab1sol Ja som pri tom byť nemohla kvôli malej pri delení bol manžel on im aj vyskuzku odniesol

vler
29. jan 2024

Aspon vies za nabuduce nech sa o dieta postara manzel a Ty dozeraj na to ako sa jedlo podeli

gab1sol
29. jan 2024

Ale však píšeš, že svokra zahlásila, že “zajtra odnesie svokre manželovej sestry”, či to si bola s malou niekoľko dni zavretá mimo rodinu? A keď už manžel tvrdí, že tvoji rodičia nepomáhali, ako pomohla sestrina svokra, keď si zaslúžila výslužku? To sa tiež môžeš opýtať…

roja01
29. jan 2024

Mala si dat manzelovi pokyny, ked on vas zastupoval pri deleni vysluzky. Ani ta to vtedy nenapadlo a ani oni mozno nevedeli ako delit a bez vedlajsieho umyslu si mysleli, ze torta je dost dobra, ako vysluzka.
To je ako s varenim pre vela ludi. Ak nemas kazdodennu skusenost, stale si neni si ista, ci je pripravene malo, ci vela.
Inak je to detinske hnevat sa kvoli jedlu, na ktore ani nie su vasi hostia odkazani. Nestoji za to pokazit si kvoli takejto banalite vztahy.
Nemysli na to, "stanu sa aj horsie veci v zivote ludskom" a ziadna materialna vec nestoji nad dobrymi a laskyplnymi vztahmi.

zuzanna33
29. jan 2024

Teraz musíš hlavne myslieť na budovanie vášho domova pretože takýchto situácii bude ešte veľa. Zahod to za hlavu pretože ak sa rozhodla deliť ona a ty si pri tom nebola už to nezmeníš🍀

miadi
29. jan 2024

Hnevas sa pre banality. Tvoje babo mà 3m nie 3dni kludne si tam mohla byt ked ti na tom tak zalezi. Teraz robis dusno lebo tvoj muz nedal vsetko tvojim rodicom .. je tam toho. Tak si mala hnet povedat ze sa to odnesie tvojim
Rodicom a bratovi. Byvas u svokry pomaha vam a ked chce odniest zbytky z jedla z party jej svatke tak je problem. Den ci dva stare jedlo .. a kolko sa budes pre to teraz hnevat ? Ale Hlavne ze strechu ma svokra dobru.,

bmolko
29. jan 2024

Sorry, ty si kojila tri dni, ze hlavná výhovorka je, že si bola s malou pri delení? Však, keď si to zistila, mala si okamžite baliť misky a ohradiť sa, že čo majú s jedlom, ktoré platili tvoji rodičia vzdialení príbuzní? A prosím ťa, doštuduj si gramatiku, ako chceš učiť neskôr malú pravopis....

miadi
29. jan 2024

@bmolko jedlo neplatili jej rodicia ale ona s muzom. A brat doniesol tortu z ktorej mu doniesli polku spet. ( aspon Tak som to pochopila vacsinou si za party po krste platia rodicia dietata nie stari rodicia.)

olimuc
29. jan 2024

Nemyslim, ze toto je najvacsi problem - svokrovci nieco naplanuju a potom prerozdeluju … aj ked ste to platili vy oni asi vsetko spravili, co bolo treba, tak urobili podla seba… ty musis byt s malou a manzel asi robi, co mama prikaze… mala si dat malu manzelovi, jedlo sa nerozdeluju pol dna, ked Ti na tom zalezalo. Takze nejake 1-2 dnove zbytky nejakej vzdialenejsej rodine fakt nie je preco zavidiet. Skor ako sa budes na toto hnevat, sa zamysli -byvate u svokrovcov, dom dostavany nemate, ale uz si na MD … neries sprostosti, ale ako co najskor mat svoj zivot a ked budes robit vsetko sama, tak da aj komu chces, co chces.

tykat
29. jan 2024

"Mensia oslava... haldy jedla?" To ste nejako divne naplanovali.
"Pisem rodicom co im odniesli Len malu torticku zo stola a bratovi polku jeho torty" Rodicia ocakavali vacsiu tortu? Brat tiez nieco vacsie? Hanbila by som sa povedat nieco ine ako "Ano, dostali sme vysluzku, dakujeme".
"...jeho matka zahlasila že joj toľko jedla zajtra odnesie svokre manželovej sestry to ma už úplne dostalo." Tak si mala povedat ze este vasi nedostali, muz odnesie im.
"...s manželom kvôli tomu nie je reč lebo sak nepomáhali ta co..." tak aspon vies preco sa delilo tak ako sa delilo, tu je dovod. Nebola si pri deleni tak to delili "pocitovo".

Ale tak ti poviem, ak vasi a vy nie ste v stave ze obraciate kazde euro (asi nie ked ste jedlo takto velmi neodhadli), tak by som sa nad to povzniesla a svokre aj muzovi povedala ze "ano rozneste jedlo chudobnym pribuznym, uz na to urcite cakaju" a viac by som to neriesila. Ved snad tvoji rodicia a brat nie su odkazani na zvysky z oslavy.

januska12323
29. jan 2024

Tak snáď namiesto písania rodičom čo im doniesli si mala zdvihnúť zadok a ísť sa opýtať do kuchyne. Keď si zistila koľko ostalo a oni mali len dezert pozvala by som ich na obed ďalší deň a minuli by sa tie "haldy jedla". Nabudúce budeš vedieť, keď niečo chceš, spraviť sama a nie čakať ako to bude a potom na každého praskať.

gladys_07
29. jan 2024

Podla mna riesis malichernosti. Oplati sa ti robit dusno v dome kvoli “dvom sniclom”, o ktore aj tak vasi az tak nestoja? Zavolaj mame, ponadavajte si spolu na svokru, mama pochopi. Chod za svokrou, podakuj sa jej ako velmi ti pomohla, ze by si to bez nej nezvladla. A ak nadhodi temu strasne vela jedla ostalo, povedz ze zabalis este daco pre vasich. Nemyslim ze to svokra robila so zlym umyslom. Zbytocne to hrotis.

janinah
29. jan 2024

Zapamätaj si ma celý život.ze ak chces mať niečo urobené " poriadne" a podľa svojich predstáv.tak si to urob sama.Nespoliehaj sa na iných ľudí a už vôbec nie na nejakého chlapa.Vzdy vravím.ze keby chlapi mali aspoň jednu ženskú bunku.tak by to inak vyzeralo na svete.No.nemaju...

denkatn
29. jan 2024

zranilo ta to, to je prirodzene, ze ked si ocakavala nieco ine tak sa ta to dotkne. mala by si komunikovat o tom co citis, bez vycitiek asi takto: viete, myslela som ze ked je vela jedla vysluzku dostanu aj moji rodicia, z tych peknych torticiek. Prislo mi to luto. Ked nebudes komunikovat co titis, nevybudujes so svokrovcami dobry vztah. ked im to povies, to neznamena, ze ti vyhoveju, ale to je na nich. tvoja uloha je povedat to, byt autenticka. kamarati su na to, aby ta podporili, nie vsetci ta pochopia, ale v uzkom kruhu sa musis prejavovat.

belllinka
29. jan 2024

Robíš zbytočný cirkus, kvôli deň, dva starému jedlu. Vážne o tie staré rezne tvoji rodičia stáli? Či o aké extra pochúťky vlastne išlo?

mamina7070
29. jan 2024

niekolko dnove jedlo dovodom na taketo prieky ?

a zjavne to len ty riesis a nie tvoji rodicia

sustred sa na dostavbu domu nech mas vlastnu domacnost a potom mozes delit ako chces

janka0702
29. jan 2024

Mala si byť pri delení 3 mesačne dieťa nieje už až také maličké by som povedala svokru nemám rada vôbec ale z každej oslavy alebo hostiny som jej vždy niečo zabalila a keby ze nezabalim ona je takej povahy ze si bude pýtať ale to nič nemení na tom ze si mala byť pri delení a teraz si nemusela riešiť nič môj názor u nás posledné krstiny delil všetko manžel aj deň po hostine sa musel postarať o všetko lebo ja som musela ísť do nemocnice z najmensou ale každému dal rovnako každému ci mojej sestre ci rodičom ci svokre všetkým ako som mu nakazala tak urobil

solange7
29. jan 2024

Strasne vela problemov vznika tym, ze sa ludia nevedia asertivne ozvat. Ved ked nieco platim tak si to sama aj korigujem. Si dospela.

0silvia0
29. jan 2024

Chapem, ze ta to stve, ale urcite to nebolo 20 zvysnych porcii... neboj, tych par kuracich stehien alebo par reznov si tvoji rodicia uvaria doma nacerstvo a budu lepsie a chutnejsie ako take poobchytavane, poprekladane vcerajsie. Urcite sa za tym tvoji rodicia netriasli, ved sa najedli na krstinach.

eva8
29. jan 2024

Ak este ostalo, pobal a prines rodicom vysluzku, ak uz neostalo, kasli na to. Nabuduce, pri lubovolnej inej oslave, sa budes vediet ako zachovat. Prvi su tvoji rodicia, nie svokrovci manzelovho surodenca. Len o vysluzku pekne popros. Mozno si tvoja svokra myslela, ze ked si ticho, tak suhlasis

madeincssr
29. jan 2024

AUTORKA prosim, netrap sa nad tym. Stalo sa, je ti to neprijemne, ale v porovnani s naozajstnymi, vaznymi problemami... Len si sama sebe otravujes psychiku. Obedlho budete vo svojom a nad tymto sa (spolu s rodicmi) len zasmejete.

lucky_k
29. jan 2024

Ťažko kto ma pravdu v tomto - ani ty, ani tvoja rodina nepomahali, len prisli, oslavili a odisli. Dokonca viackrat pises, ze svokrovci vela pomahali, ty si sa vyhovorila, ze nemozes delit jedlo, tak si ho rozdelili a bolo....mozno sa svokra citila ukrivdena, ci vyuzita a tak si spravila po svojom...

ropucha6
29. jan 2024

Riesenim je ozvat sa, ked ta to tak trapi.

janka1011
29. jan 2024

No asi sa ti to nebude páčiť, ale sama si si na chybe. Ty si robila hostinu, ty si platila(s mužom), mala si si tieto veci aj sama riešiť a nenechať do toho kafrať svokru. To si neviem predstaviť! Že si bola s dieťatom je slabá výhovorka, tiež som 2x krstila, ale tieto veci som si všetko robila sama. Svokra mala zabávať dieťa a nie rozdeľovať výslužky. No nič, máš ponaučenie dobudúcna.

madeline1
29. jan 2024

Tak to co chcu odniest manzelovej rodine by som predelila a cast odniesla este rodicom...normalne do toho vstup svokre a nieco predel este vasim, kludne jej povedz, ze mali len kusok torty a ked zvysilo este im odnesies a je to

minutka
29. jan 2024

Si zena, gazdina, platca. Tak si si mala lepsie zorganizovat. Svokra mohla strazit a ty delit, umyvat, odkladat… ja som mala kolisku na kolieskach a tu som si potiahla kde som dieta potrebovala mat