icon

Lenivosť chlapov

rutian
14. aug 2015

Ahojte, v prvom rade chcem napisat ze moje manzelstvo je stastne nemienim sa rozvadzat ani nemame ziadne problemy ALE chcem si len vypocut nazory z inych rodin, domacnosti.....ide o lenivost chlapov, ci sa s tym mam zmierit , ze proste vsetcia su taki alebo s nim nieco robit......
otazka : starate sa o chlapa v podstate ako o svoje dieta? to znamena on na gauci a vy s handrickou ? na zemi hodene tricko a on prejde okolo akoze nic? on zaraba peniaze, hra sa s demi a tym to konci? upratovanie, varenie, kupovanie oblecenia pre deti je na nas ? je normalne ze chlapa na jesen netrkne ci decko vobec ma prechodne topanky ? 😀 ja to vsetko robim, nevadi mi len ma zaujima ci je to naozaj od prirody dane alebo len v niektorych domacnostiach , mozno sa mi bude lepsie okolo nich skakat s vedomim, ze vsetky to tak mate 😝 😅 😉 😀

zuzuliatko18
14. aug 2015

práce doma si delíme, primerane tomu, ako dlho sme ktorý v práci. nechcela by som od muža, aby po 15 hodinách v práci ešte upratoval alebo podobne, ale ak chodí z práce narovnako so mnou, rieši doma to, čo treba. síce sa príde spýtať čo treba dať oprať, ale keď sa doperie bez kázania vyvešá, sprace riad, umyje riad po jedle. je to o dohode. vie, že mu nebudem robiť slúžku alebo otroka. a že veci na pranie ak nedá do koša na prádlo (máme tri koše podľa farieb), tak nebude mať oprané. sú veci okolo domácnosti, ktoré nevníma, ale také mám aj ja 🙂 tak sa tak niekedy dopĺňame.

rutian
autor
14. aug 2015

@slavicita on to tiez nehadze na zem, samozrejme ze si to da do kosa na pradlo...to som len uviedla ako priklad ze mu to nevadi....ale napr. ked mu poviem osprchuj dieta povie: ja to neviem !! 😔

slniecko192
14. aug 2015

Žienky popíšem aj ja naše fungovanie. Od septembra som nastúpila po materskej do práce, do ktorej dochádzam 80 kilometrov, tú prácu som mala už pred materskou a keďže mi vyhovuje a bližšie som nič nenašla zatiaľ fungujeme takto. Výhoda je, že v mieste môjho pracoviska bývajú rodičia, a tak počas týdňa, niekedy zostávam aj na noc. Samozrejme tým, že niesom doma denne, to u nás vyzerá troška horšie, ako keď som na materskej behala denne s mopom. No ja musím pvoedať, že hoci je môj chlap niekedy pohodlný, a sem tam nesamostatný, nedokáže urobiť všetko na 100 %, ale teda, dieťa obriadené, riady po sebe pozmýva, aj práčku vie zapnúť a potom vyvešať, dokonca ak veľmi chce aj požehlí. Nikdy mi nepovedal jediné slovo, alebo sa nesťažovala ja tiež nemožem povedať krivé slovo na neho, aj keď čiastočne si to všetko vynútila situácia, ale ja mám viac času na seba(samozrejme v deň ked nejdem domov), a že nieje všetko také perfektné kašlať nato. Už dávno som sa zmierila s tým, že poťahy na sedačke, pred spaním nie su upravené, že detská izba vyzerá niekedy ako keby tam bomba spadla. Neriešim a žije sa mi lepšie. 😀

monita662
14. aug 2015

@rutian ..no ja to mam rovnake ...ale ja to berem normalne kedze moj robi od rana od 6tej do vecera 8mej ...nemozem ponom chciet aby este mi pomohol sniecim....to pride domov a ked mala este nespi tak sa snou blazni ulozi ju spat potom hodi sprchu naje sa a lahne na gauc a to je podotykam pol desiatej vecer....este aby somm ho vtedy buzerovala za riad alebo nieco take? no nehrozi ja som rada ze nieje podrazdeny on s tolkej roboty a ze ma naladu este na malu a namna ...co sa tyka vikendov tak to vyzera asi tak ze rano o 7mej je hore uz ...(kolkkrat mu hovorim lahni si spet a spi aspon do 10tej) ale on nie ma vrtulu a musi nieco robit ....vacsinou si dame kavu ranajky pekne obleceme a ideme na nakupy alebo k niekomu na navstevu alebo niekoho cakame ...a nedela je klasika u nas ...ja sa tocim v kuchyni robim obed pecem nieco ...a muz je vonku s malou umyva auto ,cisti akvarium ...uklada si skrinu ..opravi ked nieco treba ...hra sa smalou v izbe kde su schopny taky bordel spravit ze nespoznavam izbu 😀 takze asi tak......cez tyzden absolutne neocakavam ze mi sniecim pomoze lebo fakt tazko robi (v betonarke) ale cez vikend nema problem snicim pomoze urobi ked poprosim ....ale tak ja nemam ani toho tak vela mam len 1 dieta ..nepracujem...teda pracujem doma obcas ked mam zakaznikov....teda vacsinou rano upracem navarim o11tej mam uz pokoj ...ked nemam nikoho na strihanie idem s malou von na ihrisko alebo k mame...sestre ....a potom som doma s mallou a cakam na muza....neviem ako by som to zvladala keby som mala deti 2-3,,,,preto aj vzdy hovorim netreba si davat na krk viac nez clovek zvladne....takze odpoved na tvoju otazku ano je to normalne chlapi su lenivy aj ten moj obcas je 🙂

rutian
autor
14. aug 2015

@blackcrystal velakrat som mu to povedala , on aj riady umyje, ale az ked mu poviem, jemu proste nevadi ze su v dreze...:-/

bubelko
14. aug 2015

@rutian na to by som sa ho opytala, ze ci vie seba osprchovat. alebo dieta sa sprchuje inak? 😕

timea7
14. aug 2015

@rutian možno až si uvedomíš, že nie je dôležité, aby vo vašom byte bolo všetko vyblýskané a dokonale upravené ako na výstave nábytku, ale že je dôležitá pohoda, ktorá tam panuje, tak sa budeš na všetko pozerať inak. Možno ak si uvedomíš, že starať sa o domácnosť, je kopa hodín roboty popri zamestnaní, ktorá nie je platená, tak nebudeš mať problém predstaviť si manžela s handričkou. Kedy máš čas na seba, na svoje koníčky, priateľov? Tiež som bola pedant, ale vyliečila som sa 😎 😎 😎 😎 😎

rutian
autor
14. aug 2015

@monita662 co vidim okolo mna tak veru ja som na tom neni najhorsie, su aj chlapi co zapnu decku pocitac aby sa ich zbavili...to moj vezme deti von a je tam s nimi aj 3hodiny....

timea7
14. aug 2015

@rutian on nevie osprchovať dieťa? A ty si sa to učila v špeciálnom kurze? No to už ale zaváňa výhovorkou, za ktorú skrýva svoju lenivosť, treba mu prideliť činnosti, ktoré bude vykonávať pravidelne.
Ak ťa poteší utešovanie, že nie si na tom najhoršie, tak neviem, prečo to tu riešiš. Ty si to s tvojím partnerom musíš nadstaviť tak, aby to vyhovovalo vám, nie len jemu, ako to je inde, na to sa vykašli.

ichbinich
14. aug 2015

Ked chces, aby si to tricko hodil do kosa na pradlo, tak mu to povedz. Normalnym hlasom, normlane, bez scen povedz: spinave pradlo patri do kosa na pradlo.
Ked potrebujes pomoct, povedz: daj riady do umyvacky, kym ja spravim toto a tamto. Prosim povysavaj, kym ja zavesim pradlo. Ze nebudu povysavane vsetky rohy? No a? Ale gro bude 😉 A ty budes mat iba jednu robotu a nie dve. Tie pokrcene vankuse na gauci neriesi 99,99% vsetkych muzov. Stavim sa. Oni by riesili, keby sa ten gauc pod nimi rozpadol 😉 😀 Ale dovtedy nic 😉
Mne manzel tiez povedal, ze co beham a stresujem po veceroch, ja mu na to, no tie riady ani pradlo sa same neurobia. Cez den doma nie som, potom treba deti nachystat a strcit do postele, tak makam s riadmi, umyvackou a spol. vecer, ked deti spia. A staci povedat: sprav poriadok v kuchyni, kym ja budem robit ine. A spravi. A potom si sadneme spolu a pozrieme film, napriklad.

A inak, tie topanky pre deti oni fakt neriesia. Tak isto, ako nevidia maslo v chladnicke, nevidia, ci maju deti dost a vhodnych veci 😉 Toto riesim u nas tiez ja 😉 On riesi vymenu ziaroviek, polievaci system pre nase orchidey, pracovne miesto na pocitac a podobne. Ale nie detske topanky 😉

rutian
autor
14. aug 2015

@bubelko presne som mu to povedala... 😝

moonlight1210
14. aug 2015

@rutian
nikdy nezalezi na tom, ako to ma sused.
ale ci to, co mate doma, vyhovuje vam obom.

a ci dokazete vzajomne ocenit pracu (prinos) toho druhého. - toto je hadam to najdolezitejsie vo vztahu.
lebo mat pocit, ze u susedov je trava zelensia a kritizovat a podcenovat prinos partnera do vztahu - to vie kazdy. a obvykle je to rovna cesta do pekla.

a pochvalena praca sa vykonava s o to lepsou chutou.

mna by ale zaujimalo, preco ti postupne prestava vyhovovat model rodiny, ako ho mate.
co ta nastartovalo, ze sa uz necitis spokojna?

blackcrystal
14. aug 2015

@rutian tak skus navrhnut, take dlhodobejsie riesenie, ze ty budes vzdy vecer sprchovat deti pokial on vzdy vecer umyje riad. Neviem ako zareaguje, kazdpopadne ti drzim palce.
Pripadne si skuste taketo drobnosti zjednodusit tym, ze sa bude upratovat za chodu a spolu. Napr. u nas to funguje tak, ze vsetci si po sebe daju ihned po vstani od stola (alebo po vareni) riad do umyacky, tak nikdy nic nie je v dreze a vpodstate to berieme ako sucast jedenia, nie ako upratovanie.

cecil36
14. aug 2015

@rutian "ale napr. ked mu poviem osprchuj dieta povie: ja to neviem !!" a ty mu toto zeries, ved to je vyhovorka 5 rcneho decka alebo pubertiaka, ktoremu sa nechce. Rozumiers dobre NECHCE! Riady? Naco by sa namahal ved vie, ze prides a umyjes tak naco by to robil?

rutian
autor
14. aug 2015

@moonlight1210 odkedy mame druhe dieta...je toho automaticky viac....on to spravi v konecnom dosledku, len ma stve ze mu to musim ako decku stale pripominat, a mne to ubera energiu 😒
dokonca mu musim povedat nech uz da umyt auto a povysava zvnutra...tak to uz ja odmietam robit

bubelko
14. aug 2015

@rutian a co ti na to povedal?

rutian
autor
14. aug 2015

@cecil36 😔 😕 no...tak....asi zadelim funkcie na novo...

rutian
autor
14. aug 2015

@bubelko nic , hovorila som mu to uz na pol ceste ked som dieta chystala na sprchovanie....ale ked dame malu kupat ju aspon strazi vo vani

rutian
autor
14. aug 2015

@ichbinich mas pravdu 😉 ale tie veci si hadze do kosa....ja som to myslela tak, ze ked si napr. sadne na gauc a je tam nejake tricko (aj deti ) pohodene ze si ho nevsimne, neriesi ci ho treba dat spat do skrine alebo na pranie alebo tak....

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 sadnem si s nim a zadelime si to ....lebo potom som ja nervozna

littleslovak
14. aug 2015

@rutian nie u nas doma to tak nemame. ja som vacsi detailista a pedant a napravam podusky, ale zase ten moj sam od seba robi ine veci. je jedno ci to je varenie, riad, ci to je pranie alebo upratovanie (vysavanie, prach...). jedine co nevie je zehlit a navarit krupicovu kasu 😀 ale to mu ozaj odpustim 😉

timea7
14. aug 2015

@rutian ešte je tu jedna vec, si pedant, si spokojná s tým, ako to urobí on? Muži často rezignujú, keď niečo urobia a manželka ich vždy zvozí, že to nie je dobre urobené. Chce to sadnúť si spolu, spísať, čo všetko okolo domácnosti treba robiť, on si to možno ani neuvedomuje, keď to po ňom nechceš a zadeliť mu, čo bude pravidelne robiť on. Je mu fuk, že máte špinavé auto? A páčilo by sa mu, keby si nenašiel ani jedno čisté tričko? To nie je o tom, že zabudol, neprikladá týmto veciam dôležitosť, ale zaujímavé, že od teba to vyžaduje....

rutian
autor
14. aug 2015

dievcata dakujem, on sa snazi, len to nevie....musi nasasdit rychlejsie tempo, a musi nieco k svojim povinnostiam pridat......ja sa s nim porozpravam....tiez nie som svata a urcite aj jemu nevyhovuje nieco na mne....tak sa porozpravame 😉

natalym
14. aug 2015

Auto neumývam ani nevysávam, to robí sám od seba. 😀

moonlight1210
14. aug 2015

@rutian
joj, ta ludska vecna nespokojnost a ocakavania.
ak nieco mam, tak je to malo, chcem mat viac.

skus sa na to pozriet z druhej strany - mas naozaj vela. nevidis to?
sice musis muzovi povedat, ale urobi to.

aby si nemala pocit, ze inde je trava zelensia, tak pre zmenu priklad uschnuteho travnika:
kolkym muzom take ani povedat nesmies, lebo bude hadka. lebo to je robota pre babu a koniec, on sa toho nechyti, ani keby sa mala zodrat. je to jej vec, ako si to zariadi.
este jej vykrici, ze nestiha, ze je neschopna, leniva, ... (a tie krasne prirovnania: to moja mama... - a vari sa ti krv).

jasne, nemali by sme si situaciu odobrovat tym, ze ini su na tom aj horsie.
ale zase ja nevidim tvoj problem tak vazny, aby v tomto pripade bolo na skodu sa zamysliet, ze vlastne mas celkom vela.
sice si asi jazyk zoderies, ale nie si na vsetko sama. 🙂

ak nemate vo vztahu ine problemy ako toto, nekaz si to. bola by to skoda.

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 ano mas pravdu mozno mu stojim za zadkom a poviem ze to mal spravit inak, lepsie 😒 ale co sa tyka prania...neviem si predstavit ze by pral sam, ani to nevie...to mi konkretne nevadi, ved pracka perie sama....ale uz som rozmyslal ze ho tym vytrestam, ale nakoniec by som sa vytrestala sama lebo by si tie veci popral sam a ja by som sa na to nemohla divat to radsej nech vezme deti von 😀

cecil36
14. aug 2015

@rutian dobry napad 🙂 Mojho maleho kupe obcas jeho sestra, ma sice teraz 16, ale kupala ho aj ked bol mensi a ja som mu robila mliecko alebo naopak ona robila mliecko ja kupala, ked bol ex doma kupal vyhradne on 🙂 A neverim, ze ked dokaze okupat dieta 13 rocna nedokaze to dospely chlap.

rutian
autor
14. aug 2015

@moonlight1210 suhlasim s tebou....len niekedy sa potrebuje clovek tak anonymne postazovat 😀 ja som rada ze mame rodinu, lasku, a vsetko je v poriadku....

bubelko
14. aug 2015

@natalym auto neumyvam ani ja - robi to umyvacka 🙂 a vysavaju deti... robia bordel? tak cistia... a veru trusenie odvtedy trocha ubralo na intenzite...

timea7
14. aug 2015

@rutian ale to je úplne normálne, môj partner nežehlí, neznáša to, tak ho do toho nebudem nútiť, síce ani ja sa pri tom dva krát nezabávam, ale ako by som si mala pustiť do svojho súkromia ženu, ktorá by mi žehlila, radšej to urobím ja. Predsa sú zase veci, ktoré ja nezvládnem, ktoré robí len on, nemusí to byť presne na polovicu, veď to je choré. Ale bude dobre, ak sa nad niektorými vecami povznesieš - skriňa môjho partnera nie je tak uprataná, ako moja, lebo si ju upratuje on, no a? Má to nejaký vplyv na náš vzťah? Treba ísť na to vždy so zdravým rozumom, nehnať to do krajnosti.