icon

Lenivosť chlapov

rutian
14. aug 2015

Ahojte, v prvom rade chcem napisat ze moje manzelstvo je stastne nemienim sa rozvadzat ani nemame ziadne problemy ALE chcem si len vypocut nazory z inych rodin, domacnosti.....ide o lenivost chlapov, ci sa s tym mam zmierit , ze proste vsetcia su taki alebo s nim nieco robit......
otazka : starate sa o chlapa v podstate ako o svoje dieta? to znamena on na gauci a vy s handrickou ? na zemi hodene tricko a on prejde okolo akoze nic? on zaraba peniaze, hra sa s demi a tym to konci? upratovanie, varenie, kupovanie oblecenia pre deti je na nas ? je normalne ze chlapa na jesen netrkne ci decko vobec ma prechodne topanky ? 😀 ja to vsetko robim, nevadi mi len ma zaujima ci je to naozaj od prirody dane alebo len v niektorych domacnostiach , mozno sa mi bude lepsie okolo nich skakat s vedomim, ze vsetky to tak mate 😝 😅 😉 😀

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 tak to zas ja odkladam 😅 hlavne ramy

timea7
14. aug 2015

@rutian fajn, ak mi požehlíš, budem ti chodiť obloky umývať 😀 😀 😀 😀 ale varujem ťa, obdobie, keď bolo pre mňa nesmierne dôležité mať všetko vyblýskané, mám už dávno za sebou....

sardinka333
14. aug 2015

@timea7 bože...ja by som umyvala po každom daždi...ale to mozem len nikto nie je doma lebo muž si ťuká na čelo 😖

@rutian ano to poznám...u nás to vyzerá asi takto :

,,pod sem prosím ťa,, (syn hra na tablete)
,, počkááj, ešte zautočím....,,
,, šmykaj sem lebo ked ja zautočííím...,,

sissmiss
14. aug 2015

@rutian tak potom by trebalo aby sa viac zapajal. A tie povinnosti deleguj, aj na deti. Ja uz ani ziacku nepytam, uz vie ze ma priniest a ulohy robi iba sam. A k tomu co treba spravit a ze muz sa k tomu nema. Treba si urcit kto je na co. Lebo chlapi nemaju zvycajne radi ked sa od nich ocakava aby boli v strehu tak nejako vseobecne. Ze tu si vsimne ze treba utriet stol, tam opravit hodiny, toto kupit, hento odniest, toto skontrolovat, vediet ci dochadza praci prach, ci je dost t.papiera, kde maju aku akciu, vyniest kos... Oni zvacsa uvazuju inak ako my, mne sa zda ze tak viac tunelovo, nevnimaju tak siroko ako zena. Ale nie je to zle, je to len ine. My sme si doma zadelili ulohy, smetny kos vynasa on, nakupuje zvacsa on, o psie zradlo a psa sa stara on, o par specialnych tehcnickych zalezitosti on, periem zehlim varim ja. Niekde som citala ze chlap neznasa take ze ma si vsimnut ze treba povysavat, on ma rad jednoznacne, pondelok, piatok sa vysava, sredu utiera prach. Treba ich brat takych aki su a ak to moze fungovat s malou zmenou (rozpis uloh, kalendar, delegacia povinnosti) tak preco nie. Netreba trvat na nasom sposobe (ma vidiet co treba spravit) ale berme ze to nevidi a vidiet nikdy nebude, ale mozeme mu dat na starosti stol a to si potom tie omrvinky ustrazi. Ale len tak sameho ho to zrejme nenapadne 🙂 samozrejme ze su vynimky.

bubelko
14. aug 2015

@sardinka333 ale ja rozmyslam, preco to tie matky robia?
ja synovi tasku do skoly nechystam - robi to sam, ked nieco zabudne, ponesie dosledky. nerobila som to ani v 1.triede, v 2. s tym nezacnem.
a oblecenie nechystam odkedy zacali chodit do skolky. max. v skrini poprekladam tak, aby si v zime neobliekali kratasy a v lete tricka s dlhym rukavom, ale aby mali vpredu tie veci, ktore su aktualne.
ano desiatu im urobim, ale do tasky im ju uz nedavam. ani tomu mladsiemu.
na trening odveziem - lebo predsa len je to 40km. ale tasku (hokejovu) nenosim. taha pekne sam.
ked na mna vyblafne z izby - co mame jest - tak poviem, vies kde je chladnicka. ako - ja nemam na cele napisane ani obsluha, ani upratovacia sluzba ani nosic... 😕

timea7
14. aug 2015

@bubelko super prístup!!!!! Raz sa ti zúročí.

bubelko
14. aug 2015

@rutian a kedy sa venujes svojim konickom? alebo je upratovanie a obsluhovanie tvoj konicek?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sardinka333
14. aug 2015

@bubelko no neviem :

- niektoré ženy sa potrebuju citiť užitočné a myslia si ze toto je ten spravny spoosb
- niektoré si zase myslia (tam spadam aj ja ale už sa lepším) že nikto to neurobí lepšie ako ony!!!
Syn umyje tanier...odide..nenapadko idem skontrolovať ked ma nevidi ...no jasne že zle ho umyl! Ale som ticho, lebo ked mu to vhodím na oči možem si to umyvať sama....(mame aj umyvačku ale občas sa stane že niečo treba aj ručne umyť)

A dalša vec...len spomen v diskusiách o vychove ze deti ,,si niečo maju robiť aj same,, no neexistuje..su male...je to skoro...ostatné sme bezcitné, tvrdé a ,,supermatky,, (kiežby to tak bolo) len nechceme byť otroci detí ani kojencov ani tých starších...najprv tema krm ho na poziadanie, nos ho na požiadanie, non stop mu bud k dispozicii na požiadanie...a potom za tým tema...ako ho odučiť od nosenia, non stop kojenia, vláčenia, spania s nami v posteli.......tato doba je extrééém!

13091991
14. aug 2015

Akoby som to pisala ja Len s tym rozdielom ze ani s malou Sa mu nechce but a nemienim to tak nechat😃

timea7
14. aug 2015

@sardinka333 sa tu rehocem, ja tiež niekedy kontrolujem tak, aby ma nevideli, ako je umyté 😀 😀 😀 a v ostatnom absolútny súhlas, ja sa tu už len bavím v témach o deťoch na tom, akú ujmu im spôsobíme, ak by sme preboha niečo od nich chceli, alebo im niečo nedovolili.....pritom psychológovia bijú na poplach, väčšina detí nie je pripravená na samostatné fungovanie, lebo všetko za nich vybavujú a robia rodičia, nikdy od nich nepočuli nesúhlasné stanovisko, nikdy nemuseli rešpektovať to, že aj dospelý môže mať svoje práva....

rutian
autor
14. aug 2015
bubelko
14. aug 2015

@timea7 dik, hej dufam, ze sa mi to zuroci... preto ked niekedy citam, ze chlap odpoveda "neviem", tak nechapem. lebo ked "vedia" 5 rocne deti, ako sa zapne pracka, umyvacka, kam sa vynasa pradlo a smeti, tak aby to nevedel dospely chlap ma fakt zaraza.
ked si vezmem, ze moj starsi sprchoval ako 5 rocny svojho 2,5 rocneho brata, tak mi je fakt odpvoed dospeleho chlapa "ja neviem" naozaj smiesna.
keby mi chlap povedal - neviem opravit auto ci polozit parkety tak beriem, neucil sa to. ale aby sa nevedel postarat o vlastne dieta, tak to nie. ja som sa tiez neabsolvovala vysoku skolu rodicovstva.co ked sa mi nieco stane?
to, ako ma niekto podelene domace prace, to je o dohode medzi oboma. ale rodicia su obaja rovnako, ci robia alebo jeden je doma. skratka su to rodicia - nie je rodic a pomahac... aspon teda podla mna 😕 a okupat deti, prebalit, pokocikovat, dat najest - tak to by malo byt samozrejme. taktiez dat lieky ked su deti chore ... ja toto asi nikdy nepochopim, ked mi chlap na toto povie, neviem...

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 by sme sa dohodli 😀

rutian
autor
14. aug 2015

@sissmiss dakujem za dobru radu a odpoved 😉

alby2014
14. aug 2015

Ja by som ti poradila, ze proste ak to urobi v momente, ked povies...tak sa vyrovnat s tym, ze proste mu to musis povedat( ja tvojho muza chapem, ja nie som detailista, manzel ano...a ja kopu veci nevidim ako fakt) 🙂 Neuznavam, ze domacnost je uloha zeny, no sorry moje ego stoji na inych veciach ako je vyluxovana dlazka....takisto rodicovstvo. Moja zlata svokra mi dala skvelu radu znela: " A pamataj od momentu, ked prides domov s malym z porodnice, P. musi robit vsetko, co ty, vsetko...okrem kojenia." 😀

U nas sme si to plynule nejak podelili, ani sme nad tym nerozmyslali nejak, ale asi to je spojene s tym, ze sme obaja predtym zili v samostatnych domacnostiach. Skor sme sa zladovali v detailoch ( na ktorych fakt stoji zivot 😀 😀 😀 😀 ) typu: utierame riad, alebo ho nechavame vyschnut.... Ja som si vzdy myslela, ze mam normalny vztah a potom som sa zaregistrovala ma MK a zistila som, ze moj muz je mega uzasny.... 😀 😀 😀
Myslim, ze je to aj problem nas zien, neviem, kde sa nas berie to skakanie okolo muzov, potom pride jedno dieta, este sa stiha, potom nastupis do prace, dalsie dieta a mozes sa zblaznit....podla mna veta: Mam na hlave deti, domacnost a este aj muza je chora. Ved zijeme v paroch, aby bol zivot lahsi, nie narocnejsi ....aby sme si mohli veci delit. A suhlasim aj s nazorom vyssie, ze protse necakat, ze muz nieco uvidi, proste urobit z upratovania rutinu ( a nepodriadit mu zivot).

Mna doteraz bavi uzas mojej mami, ekd som jej pvoedala, ze po sestonedeli chcem zas zacat behat ( som chodila pred tehotenstvom tak 4-5x do tyzdna na 45minut...brutal relax) a jej otazku...A kto bude s malym? No, jeho otec hovorim....

Inak, ženy ako @sardinka333 a @bubelko mi davaju nadej, ze nie som magor, lebo obcas uz ani nehovori nic o detoch a vztahoch, lebo sa citim ako mimozemstan.

rutian
autor
14. aug 2015

@13091991 nesmieme sa nechat zodrat nie? 😉

stefit
14. aug 2015

@rutian Ahoj, ja len za seba....MOj chlap ani s prstom nepohne v domacnosti, ani okolo domu, v zahrade 0 bodov, TAKISTO...odpoved NEVIEM....stale sa kvoli tomu hadame...nevidi nic, nezdvihne....ako chodiace NEMOZNUM..... Potom sa na mna hnevam ze len kricim, som nervozna, agresivna...mne nervy dochadzaju....Napr sme na kupku...poslem ho nech ide si s detmi kupit zmzku...nie , chod ty.. aj do vody chodim sama s 3 detmi.....asi tak..LENIVOST 1.stupna..

rutian
autor
14. aug 2015

@bubelko chodievam behat...ake konicky moze mat matka dvoch malych deti ????

rutian
autor
14. aug 2015

@stefit no tak ty mu vecer povedz ze nie...ze si unavena ...ked bude chciet on nieco 😅 😝

bubelko
14. aug 2015

@sardinka333 no tak touto chorobou som trpela aj ja - este pri starsom synovi. ale mala som velmi dobru "mutterberaterin", ktora mi velmi rychlo vysvetlila, ze to, ze muz sa stara o syna inak ako ja, neznamena, ze to robi horsie. len, ze to robi inak.
ok. neuymty tanier je neumyty tanier. ale zas, aj mne sa stane, ze jensku misu umyvam aj na 3x 😀

bubelko
14. aug 2015

@rutian otazka je, co su male deti pre teba? a ake konicky? ja napr. jazyky, chodim do jazykovky - uz 11.rok. chodila som aj ked deti boli malicke - starsi mal 8 tyzdnov, mladsi 5 tyzdnov. najskor jeden jazyk, teraz uz dalsi.
okrem toho sa venujem dobrovolnej praci pre sportovy klub.
a moj muz ma hokej - tiez ho neprestal robit, ked sa deti narodili. 😉
plus mam rada filmy, divadlo a operu. vzdy ked sme na svk, tak idem s kamoskou - a chodila som aj ked deti boli malicke.
kamoska zas foti, dalsia sije, ina strikuje, kamoska pletie kosiky... 😉

dzejn80
14. aug 2015

Dakujem za temu 🙂 dnes vystiskam mojho strucha aky je superskvely 🙂

stefit
14. aug 2015

@rutian ja som "unavena" uz cele mesiace... 😎 ...na dovolenke v Chorvatsku, som mu po 3 dnoch hadania a nervov povedala, ze uz v zivote nejdem s nim na dovolenku..tak sa nejak prebral a polepsil sa... Niektory su tak tarbavi , ze sa neoplati s nimi sa ani hadat..

janickacrazy
14. aug 2015

@stefit Nezávidím ti takého chlapa. To vážne nejde s deťmi ani na zmrzlinu? To je fakt ťažká práca. 😠

timea7
14. aug 2015

@stefit no obdivujem ťa, že máš s ním tri deti, v ňom máš štvrté....škoda že si ho nezapriahla od prvej sekundy, ako ste boli spolu....varíš mu? Perieš? Stopni to! Inak rozmýšľam, na čo ti taký muž je....nepomôže, k deťom vzťah nula bodov, v intímnej sfére detto, neoddýchneš si ani na dovolenke, financie?

timea7
14. aug 2015

@rutian aké koníčky môže mať matka dvoch malých detí? Aké len chce, ak teda nežije s nimi sama a ich otec sa o ne nezaujíma, čo ale nie je tvoj prípad. Deti sú vaše, nie tvoje, takže, ak ťa baví zumba, šup deti manželovi, idem, ak chceš spievať v speváckom zbore, maľovať, fotografovať....mysli na seba, ak bude tvojím koníčkom leštenie v domácnosti, budeš časom sama proti sebe. Aj matka malých detí sa potrebuje realizovať, to neznamená, že sa im nevenuje.

monhla
14. aug 2015

@alby2014 Som rada, že sú aj takí muži. Môj tiež tvrdí, že keby vedel kojiť, tak ma "vyhodí z domu na nákupy" už po šestonedelí, lebo po menšom oddychu od detí som vraj úplne v pohode, no dlší čas zavretá len doma s deťmi mi neprospieva 😝
Inak môj včera nachystal oslavu /dokonca svoju/ pre našich, pre svokrovcov a švagrinu s deťmi a to popritom mal na starosti 2 deti /z toho jedno choré s horúčkami/ a jediné s čím som mu pohohla bolo uspávanie mladšej a meranie teploty, lebo ležím v posteli a nemôžem chodiť /teda len nutne s barlami na wc 😝 /

Jednoducho viem, že keby niečo, tak sa postará nielen o seba, ale aj o deti. A som rada, že nie je jediný.

P.S. Dúfam žienky, že dobre vychováte svojich synov, aby aj moje dcérenky mali také šťastie na životných partnerov. Inak bude zo mňa hrozná svokra 😀 😀 😀

cecil36
14. aug 2015

Moj 3,5 rocny si upratuje veci po sebe ked sa vyzlecie, nejde spat kym si neuprace hracky (necepujem to je taky iniciativny 😀 ), poprace si po jedle tanier, pohar, rad zameta, pecie kolace... No, hadam mi raz moja nevesta v nejakej diskusii podakuje... Alebo aj nie, ked tak citam diskusie o svokrach 😝 😀 😀

stefit
14. aug 2015

@timea7 neoddychnem si to je pravda...zhrnula by som to asi tak,ze...on je pohodlny talian....s usmevom a nema problem...len ja mam stale problemy...nikfy nebol zvyknuty robit okolo domu a o deti sa staram v podstate sama..je toho strasne vela...ale zasa perfektne navari,nakupi,poumyva kuch.linku obcas....Co sa mam rozvadzar kvoli tomu? Naucila s sa spoliehat len na seba a svoju rodinu..od neho v podstate necakam okrem vyplaty nic...Zacal pracovat v zahranici,chodi 1 za dva tyzdne domov a to mi vyhovuje..nenervacim sa tolko,hoci deti su tiez dobre divoke...uz aby zacal skolsky rok,budem si uzivat dovolenky 🙂