icon

Lenivosť chlapov

rutian
14. aug 2015

Ahojte, v prvom rade chcem napisat ze moje manzelstvo je stastne nemienim sa rozvadzat ani nemame ziadne problemy ALE chcem si len vypocut nazory z inych rodin, domacnosti.....ide o lenivost chlapov, ci sa s tym mam zmierit , ze proste vsetcia su taki alebo s nim nieco robit......
otazka : starate sa o chlapa v podstate ako o svoje dieta? to znamena on na gauci a vy s handrickou ? na zemi hodene tricko a on prejde okolo akoze nic? on zaraba peniaze, hra sa s demi a tym to konci? upratovanie, varenie, kupovanie oblecenia pre deti je na nas ? je normalne ze chlapa na jesen netrkne ci decko vobec ma prechodne topanky ? 😀 ja to vsetko robim, nevadi mi len ma zaujima ci je to naozaj od prirody dane alebo len v niektorych domacnostiach , mozno sa mi bude lepsie okolo nich skakat s vedomim, ze vsetky to tak mate 😝 😅 😉 😀

timea7
14. aug 2015

@stefit tak niečo predsa len robí...ak ti takýto spôsob života vyhovuje, tak OK, možno to len teraz na teba tak doľahlo, tri deti stále s tebou, dovolenka tiež býva často zaťažkávajúcou skúškou, teplo....

marianka0101
14. aug 2015

@rutian Mám to rovnako, vytáča ma to do nepríčetnosti, ale neviem s tým pohnúť ☹

timea7
14. aug 2015

@marianka0101 neviem, či máte deti, stopni poskytovanie služieb.

rutian
autor
14. aug 2015

Baby ja mu teraz hovorim a ide sa cistit chladnicka ! A on isiel 😀

jabadaba
14. aug 2015

@rutian nie, vsetcia, ani vsetci. Je to na vybere kazdej zeny, ked si vyberie capa co sa nema k cinu v domacnosti, nuz....netreba vsak z tohorobit statistiku. Ak je chlap doma lenivy, nie je to primarne o chlapovi ale o jeho zlej vychove. Zenou, matkou! 😉

jabadaba
14. aug 2015

@sissy27 tak take nepoznam, ze zena v zaciatkoch vztahu chlapa obskakuje. U nas obskakoval chlap mna. Kto si ako zariadi. 😅

ritusuk
14. aug 2015

Ja razim jednoduchu teoriu; nerobim svojmu chlapovi matku, pretoze ziadny chlap by nechcel v posteli svoju matku,ze? 🙂 malokedy varim, priznam sa, nebavi ma to, jeho ano a tadaa 😝 problem vyrieseny, vari on. aj si vyperie, aj povysava, je to NASA domacnost, nie moja.samozrejme, ked vidim, ze je fakt utahany, porobim vacsinu ja, zas take tela nie som, ze som v domacnosti a chlap pride po 12hod.sichte a vysava 🙂 aj ked 🙂 aj take sa stalo, ale to boli vsetky tri decka chore.naraz.a ano, je lenivy sem tam, ale aj to je otazka ega.minule nevedel 2 tyzdne pokosit zahradu, tak som mu navrhla, ze som doma, nech mi zavola jeho naj.kamosa a pokosime to spolu.aj sme to skusili, ale bola to viac svanda ako kosenie a odvtedy kosi sam od seba.podobne s malovanim, obyvacka potrebovala nutne vymalovat, nechcelo sa mu moc do toho, nuz tak reku peniaze mame, tak zavolame ludi, co su na to stvoreni.to samozrejme jeho chlapske ego neznieslo a vymaloval 😀 a takto dookola.znesiem vela veci, ale aby som ja ani nie v 30r.behala 24 hod.s handrou po dome a zatial si moj chlap skrabal gule na gauci, taku este nehrali.

tjaden
14. aug 2015

@rutian ahoj aj ja to mám doma ale napr u švagrinej je to naopak

janickacrazy
15. aug 2015

@rutian Skús si prečítať knihu Muži sú z Marsu a ženy z Venuše, tam je to normálne vysvetlené, prečo mužovi treba vždy povedať, čo potrebuješ a on to potom rád urobí, najma, ked ho pochváliš. Sám od seba si máloktorý muž všimne, že treba povysávať alebo umyť riad. Samozrejme výnimky existujú. Ja mám jednu takú doma. Moj muž v pohode aj okná poumýva, podotýkam sám od seba! Som šťastná, že je taký aký je. 😉

seychelyjane
15. aug 2015

Moj nazor je, ze nie vsetci chlapi su lenivi, velmi zalezi na tom, ako boli vychovavani. Moj ocino mal tvrdu vychovu, s maminou to ma podelene tak, ze on upratuje, mamina vari, pecie, operie, pozehli. Ked mamina nebola doma, vedel sa o nas postarat. V mojich ociach idealny chlap🙂 len ja nemam to stastie, moj muz doma nepohne prstom, s detmi sa vie len zahrat. Umyvat riad on nebude, lebo sa mu to hnusi. Take ze varenie, pranie, zehlenie, mozem zabudnut. Smeti vysype, len ked ich dam pred dvere a nahodou nezabudne. On mi povie, ze ako chlap ma jedinu ulohu financne nas zabezpecit. Ucty plati, nemozem povedat, ked napisem zoznam, chodi na nakup. S detmi sa zahra, ale nenakrmi, neprebali, neokupe. To je len uloha zeny. Ked sa nieco doma nestiha, nezabudne mat pripomienky. Takze pohodene tricko by ma najmenej trapilo. Ja osobne som sa s vacsim lenivcom nestretls. Velakrat mi myslou prebehol rozvod, ale ako zena na materskej by som to financne tazko zvladala s dvoma malymi detmi, a navyse, chlapci ho maju radi. Bojim sa, ze nech sa budem akokolvek snazit vo vychove, budu rovnaki, lebo vzorom by sme mali byt obaja. Svokra ho neviedla k domacim pracam, cely zivot bola doma a obskakovala mu zadok. Tolkokrat som sa s nim pokusala rozpravat, mozem sa aj na mihalnice postavit, uz ho nezmenim. To by musel chlap sam chciet, komu by nevyhovovalo pohodlie..

mima4
15. aug 2015

@rutian
je to dane vychovou a pravdaze postojom manzelky... moj nazor.

zasadne moj manzel nie je moje dieta...a odmietam z neho to dieta robit, takze prace si delime... zasadne odmietam robit otroka doma..domacnost je spolocna..
urcite u nas neexistuju teple vecere..ani zavaranie...a vypekanie...obaja sme totiz pracujuci ludia..a volny cas radsej investujeme do ludi.
ale narp. muz zehli..toto je jeho domena..ja som zehlicku v rukach uz nemala aj tri roky...

mircalla
15. aug 2015

Nuz mala som par vztahov a musim povedat ze - lenivi boli uplne vsetci bez vynimky - ani jeden nepomahal s nicim....tusim jediny nie lenivy chlap,ktoreho poznam je moj oco....a boli tpo vsetci inteligentni a mudri chlapi s vysokym IQ...nuz mozno to suvisi intelektual = lenivec

libka1
15. aug 2015

Ja varim, on umyva riady. Ja vysavam, on zehli. Ja umyvam okna, on vesia zaclony, atd. Ked obaja manzelia pracuju nevidim dovod preco by mala zena byt otrokom domacnosti. Pokial pracuje len muz, zena vie prispiet prave tou starostlivostou o domacnost.

mircalla
15. aug 2015

Baby ale ako chlapa prinutit, aby daco robil?mne sa to nikdy nepodarilo...

3 varianty

1) bud povie ze dobre, ale robi vsetko mozne ine, len aby to oddialil....takto prejde aj pol dna (typ A)...a mne len stupa tlak
2) chyti hysak a urazi sa - zacne akoze nieco uplne od veci a nesystematicky robit, z trucu pri tom trieska (typ B - este horsie)
3) nevie to - proste povie, ze nevie zehlit, nevie vysavat....(typ C)

A ozaj si myslim, ze som dost asertivna

fakt som sa s inym nestretla....fakt okrem mojho oca - a pritom teda mama je velmi submisivny typ, nemaju rozdelene prace,ze mama ho diriguje,ale proste robi niektore veci iniciativne, lebo chce a bavi ho to- vari, umyva riad, maka v zahrade...mama zase upratuje,perie

libka1
15. aug 2015

@mircalla moj to robi sam od seba. Ja myslim ze ho neprinutis nijak, ked nebol v tomto duchu vychovany alebo to proste v sebe nema 😅

janickacrazy
15. aug 2015

@mircalla Asi si vyberáš nesprávne typy, ja som teda lenivého chlapa nemala ani jedného, nezniesla by som to. Ja totiž nie som ten typ, čo bude okolo chlapa behať a nosiť mu toto a hento. Ja som sa vždy nechala mužom rozmaznávať, veľmi záleží aj na výchove, ale aj na samotnej žene, ako si to nastaví na začiatku vzťahu.

mircalla
15. aug 2015

@libka1 tiez si to myslim...oco je este ina generacia, tvrda vychova
neviem, ci dnesni muzi su tak strasne rozmaznani - cest vynimkam....

bubelko
15. aug 2015

@seychelyjane prepac, nemozem si odpustit, ked jemu sa hnusi umyvat riad, tebe sa nehnusi prat mu spodky a spinave ponozky? lebo mne by sa hnusilo, a teda velmi...
plus keby mi chlap povedal, ze jeho uloha konci finacnym prinosom a doma by nepohol ani prstom, a este mal pripomienky, ze sa nestiha, tak by som mala pripomienky k jeho financnemu zabezpeceniu. ze ked nechce pomahat a nestiha sa, tak by mal zarobit tolko, aby sme si mohli dovolit zaplatit niekoho, kto tu jeho cast spravi. potom ano, potom suhlasim, jeho uloha konci financym prinosom.
lebo teraz si mozno este doma a stihas, ale ked sa vratis do prace, tak si to neviem predstavit.

mima4
15. aug 2015

@mircalla

... ale ja tomu nechapem..ved dnes vela parov zije pred svadbou najprv "nadivoko", vraj aby sa odskusali..tak tam by mali zistit ci si vyhovuju a do akej miery su ochotni akceptovat jeden druheho a jeho chovanie...ci nie?
Naco sa potom ludia "skusaju", ked nie su potom spokojni? bud to akceptujem alebo idem prec, este kym som nepovedalla zavazne "ano" na cely zivot..

a ako si to ustriehnut?
Nerobit vsetko! robit len to, aby som stihala aj svoje zaujmy... naucit sa vediet relaxovat...travit cas s priatelmi... a nebyt posadnuta extremnym poriadkom

libka1
15. aug 2015

@mircalla ved nemusi upratovat pokial z toho ma mat hysaky. Nech zaplati niekoho kto to spravi za neho 😉

janickacrazy
15. aug 2015

@mircalla Ked to nevie, tak mu povedz, drahý pod, ja ťa to naučím! Akože tvoj muž nevie vysávať? To je čo za výhovorka? Moj 15ročný syn vysáva každú sobotu celý dom! Len by povedal, že to nevie! Neviem, či máte deti, najma synov a či musia pomáhať doma, ale vysávanie zvládne už 8ročné dieťa, tak prepáč, hádam sa dospelý muž nenechá zahanbiť. Ja som mojho muža aj variť naučila, ved nikto učený z neba nespadol.

mircalla
15. aug 2015

@mima4 no ved sme si to odskusali a kazdy bol "defaultne" lenivy
neviem, ci mam smolu v tomto, ale ineho ako leniveho nepoznam...dokonca aj moji kolegovia - byva sam v malom byte a este mu chodi daka teta upratovat

cecil36
15. aug 2015

@mircalla podla mna je to vychovou. Moj prvy muz nerobil doma nic. Doobeda sa spalo. Ked som si ho vzala cakal, ze mu ako mamicka bude strihat nechty na nohach 😀 😀 tipni ci som to robila 😀 Moj druhy muz sa od 10 rokov staral o domacnost bo svokra pracovala, otec zomrel a niekto sa musel starat o tri mladsie sestry. V zivote som ho nenahanala do ziadnej domacej prace. Vie varit, zehlit,aj prat...a o maleho sa vie postarat rovnako dobre ako ja. A suhlasim, je to o tvrdej vychove, cepovani mamou a aj zivotnymi okolnostami....

mircalla
15. aug 2015

@janickacrazy nie moj vie, ale nechce sa mu vacsinou, ale mala som aj frajera, co tvrdil, ze nevie upratovat (umelec!!)
moj sucasny je typ B - este horsie
syn ma 5 rokov, tak vysavat mu nedavam

janickacrazy
15. aug 2015

@mircalla Umelci sú osobitná kategoria 😀

marianka0101
15. aug 2015

@mima4 my sme žili na divoko... všetko klapalo, prácu sme si delili, keď som bola do večera v robote čakala ma večera. Vzali sme sa a bum, zrazu vraj nevarím veľmi dobre... zrazu je unavený z roboty. Narodil sa nám syn a to už bol úplný koniec. Už nerobí vôbec nič... čo sa týka upratovania, tak on je taký špeci, podľa neho robím zbytočné vecí a potom som unavená. Podľa neho je zbytočné umývať okná 2x v roku, on by ich umyl možno 1x za 5 rokov, nevidí rozdiel v umytých a neumytých, riad podľa neho netreba umývať, umyje sa online, keď bude treba, no ja neviem takto existovať, že si online umývam riad, veď koľko času tým zabijem... vysávať, umývať zem - chodíme predsa v papučiach nemáme špinu, riešim hlúposti, takto by som mohla pokračovať. On si proste sadne a mám si sadnúť k nemu, to že ja upratujem, to je moja vec, on neporiadok nevidí.

mircalla
15. aug 2015

@janickacrazy hej on zvykol tvrdit, ze prakticke veci ho otravuju....a ze ich nezvlada...
@cecil36 ved toto ale podla mna tak vychovaneho chlapa neprevychovas...bud to v nom je alebo nie

mircalla
15. aug 2015

@marianka0101 chapem, o com hovoris

cecil36
15. aug 2015

@mircalla podla mna neprevychovas 😖 Ja preto uz teraz maleho ucim po sebe si pratat (a vela veci robi sam), sak hadam mu nebudem v puberte ci nebodaj neskor robit sluzku 😀 (samozrejme za predpokladu, ze bude zdravy a schopny samoobsluznych cinnosti).

libka1
15. aug 2015

@marianka0101 fuu, s tym si neporadis 😅 uprimne ta lutujem...