Lenivý manžel

31. júl 2022

Ahojte,

Manžel ma 33rokov ja 29rokov, mame syna ma 6rokov,
pracujem od 6h do 14h30 z domu do robote odchádzam o 5:00 a okolo 16:00 som doma, on pracuje z domu skonči robotu okolo 19:00 vraj že ma vela robote... ked skonči ide pozerat videa alebo hrat sa na mobile, ked poviem niečo že aj on tu žeje musi niečo robiť, on hovori že on musí si oddychnuť lebo jeho robota je tažka... on je finančny, cez vikend rano spi, ja s malym chystame ranjajky, zobudí sa o 8:30 (ked su na stole raňajky) zje o niečo sa rozpravame. Ide do spalne a lahni si a spi, on je schopni spat aj o 11h-12h, ja mam nerve a poviem niečo... a on že mame vikend že treba si oddychnut. Takto travime vikend alebo ideme niekam von. Psychicky som unavena, život pre mňa nemá zmysel. Necítim žiadnu radosť. On nechce rozvod.
Ja nie som zo Slovenska, nemám tu rodinu, Chcem podať žiadosť o rozvod a bojím sa, čo bude s mojím synom.
Je to normalny muž alebo ja hladam problemy?

Ďakujem za každu odpoved .

bajka16
31. júl 2022

Je super, že syn má už 6 rokov. To máš ľahšie. Takže sa zober so synom a spravte si program sami. Nič iné ti ani pri takomto ignorantovi neostáva. Alebo si zájdi sama s kamošmi. Jemu by som sa ani neunuvala niečo oznámiť. Vždy bude mať veľa roboty a vždy si nájde dôvod. Keď chce hniť, nech si hnije sám doma.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
31. júl 2022

Obaja nie ste ok. On pretoze si neuvedomuje, ze ma povinnosti aj doma, ty, lebo chces problemy riesit rozvodom. Co tak sadnut si a komunikovat o tom.
Je pravda, ze ak pracuje do vecera siedmej, musi byt dost vycerpany, hlavne ta psychika, ale zas asi krasne zarobi. Odporucam, na pracu v domacnosti si najmite cleaning lady, co pride 1-2x do tyzdna na 3-4 hodiny riadit a velmi vam odlahne.
Cez vikend, naplanuj sem tam vylet a chodte, bud sa prida alebo nie a oddychne si, netlac na neho. Fakt ak clovek funguje kazdy vecer do siedmej v praci, tak je pochopitelne ze sa mu nechce kazdy vikend chodit po vyletoch.
Treba sa o tom hlavne rozpravat, co nam prekaza, a dat konkretne navrhy ako danu situaciu zlepsit.
Skuste sa vzajomne chapat a hladat riesenia.

autor
31. júl 2022

Zarababa 1200€ netto, Viackrát som sa to snažila vyriešiť v pokoji, ale nie je človek, ktorý sa chce o probléme baviť, ide si svojou cestou a stale opakuje ten isty problem.

nwnw
31. júl 2022

Ked pracuje cely den,musi zarabat fakt nadstandardne.
Mas 6r dieta, tak zmen seba syna. Rano ranajky o 6:00,zbate si jedlo a cely den na vylet aj v nedelu. Varit nemusis. Ked Ti muz nepomaha doma, tak mu povedz, ze si sa venovala synovi, lebo ON sa mu nevenuje a nech ma dieta pekne detstvo.
Chapem ze si znechutena pri takom muzovi 🥺.

Moj muz je stavbyveduci. Pracuje dlho kazdy den a niekedy aj vikend... A vzdy pomaha doma, alebo zvlada vsetko sam (ked som bola v nemocnici)

ropucha6
31. júl 2022

Ako ti radia baby, povedz mu, ze chces pomocnicu v domacnosti, ked teda on sa tak narobi (snad teda aj zarobi). Co sa tyka vikendu, preco mu chystas ranajky? Vsak urob sebe a malemu, ked vstava na hotove, na co by sa siel pretrhnut, ze. Celkovo zvolni trochu.

ivangeline
31. júl 2022

...akoze...mysli na seba a nie na neho. Ries seba a nie jeho. Si unavena? Hodim mu syna a idem si lahnut. Chcem zmenu a ist mimo domov a jemu sa nechce? Idem. Potrebujem wellness..idem.. Syn je dost velky,urcite vies niekoho k nemu najst.. :D Chces s nim travit cas,navrhni nieco..

veroniq85
31. júl 2022

A on pracuje od rana do 7 vecer? To ma dost nizky prijem a este v zahranici? To odporucam zmenu roboty s normalnym pracov. casom a ostanemu aj cez den nejaky volny cas a moze ho rozdelit medzi rodinu a domacnost.

deti95060810
31. júl 2022

po raňajkách ide spať? išla by som aj ja... prečo chystáš raňajky? Však keď stane manžel tak nech spraví raňajky pre seba ... vyžaduje robiť raňajky od teba?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
31. júl 2022

@elizabet173
Inak s takouto "divokou pracovnou dobou" sa stretavam pomerne casto. Dôvod? Klud od deti, zeny. Este aj fitko stihne, pivecko s kamosom a domov pride akoze "unaveny" 😉

lujza123
31. júl 2022

Bože jak cez kopirak tieto témy. Keď povie chlap ze si musí oddýchnuť po práci tak žena namiesto toho aby si povedala ze oddych potrebuje tiež ide kmitat a obsluhovať ho.

Prepáč ale načo vstávas cez víkend k 6 ročnému? Véd mu večer natri rožok na ráno, kakao si urobí aj sam a nech si pusti rozprávky kým vstanete. Ráno zamkni izbu, pritul sa k mužovi a užite si trochu romantiky. Potom ho už len so sladkým úsmevom popros ci ti nejde spraviť kávičku a keď bude v tej kuchyni tak ze by mohol aj raňajky prichystat ze by si si dala.

Ako naozaj tu rozhovory nepomôžu, tu iba kúsok po kúsku menej robiť a pridávať mu práce.

zmrzlinka2021
31. júl 2022

@elizabet173
@lujza123
Dievčatá, častokrat tu padá otázka - prečo to robis? prečo vstavas kvoli nemu? preco chystas?

No zial, dovolim si byt asi az prilis odvazna, ale mozno az 90 % z nas pochadza z rodin, kde ta zena bola sluzkou a este sa to bralo a zial aj berie niekde ako "standard" zeny a matky. Potom prirodzene dievča "bojuje" o muza, ze mu vyvara, vypeka, obsluhuje, rit ofukuje 😉 a az ked pridu deti, + zamestnanie, zacne padat na hubu.... zial

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diankadop
31. júl 2022

@zmrzlinka2021 toto si uplne vystihla a myslime si, ze je normalne starat sa, obskakovat a pritom casto je to na ukor seba samej. Tiez som bola taka trafena kedysi, ze by som za muza aj dychala keby som mohla aby on nemusel. Esteze som z toho vyrastla.

0kristina0
31. júl 2022

@zmrzlinka2021 moja mama to robi doteraz, obskakuje otca a dvoch bratov (dospelych zarobkovo cinnych). Ja som sa zaprisahala, ze ja nikomu sluzku robit nebudem a ani to nerobim. U nas vacsinou spravi ranajky muz nam alebo si kazdy spravi co mu chuti.

brembo
31. júl 2022

to je žalostne málo na tu pozíciu.

h2
31. júl 2022

Dievčatá, to, že on pracuje do 19 večer, neznamená, že robí dlho. Do 10 si pospinká, potom v kľude raňajky a možno okolo 11 začne. Tak má do 19 akurát tých 8 hodín odrobených.

mirkava
31. júl 2022

Nehladas problém tam kde nie je? Spestrite si spoločný život, choďte na výlety, zabávať sa so synom. Spestriť si sexuálny život. Ak sa rozvediete tak co? Budeš hľadať iného? Vždy to môže byť horšie 😊😉. Nemyslím si že máš nejaký problém...

zmrzlinka2021
31. júl 2022

@h2 lenze takto si moze dovolit fungovat bezdetny clovek

h2
31. júl 2022

@mirkava Ja si rozhodne myslím, že problém má. Je smutné, že podľa teba je v poriadku, keď žena drie, ako otrok a pánko odpočíva v pokoji. Bohužiaľ, v mnohých slovenských rodinách je toto bežná prax. ☹️

h2
31. júl 2022

@zmrzlinka2021 Ani ten často nie, jedine že by žil so starostlivou mamičkou. Autorka robí chybu, že mu to toleruje.

mirkava
31. júl 2022

@h2 preto to spestrenie vzťahu. Pána treba aktivovať 😉😊. Určite si nemyslím, že je toto dôvod na rozvod....

h2
31. júl 2022

@mirkava Čiže okrem toho, že ho obskakuje a obsluhuje, mu má ešte organizovať výlety a spestrovať sexuálny život? 🤔

mirkava
31. júl 2022

@h2 majú to robiť spoločne, spoločne si spestriť život...

h2
31. júl 2022

@mirkava Spoločne toho majú robiť oveľa viac. Starať sa o dieťa a o domácnosť, napríklad. Ale robí to len ona. ☹️

malasandrika
31. júl 2022

@mirkava podla mna, ak zena dospeje do stadia, ze muz je jej na pritaz, nie v pozicii seberovneho partnera, treba zdvihnut kotvy a nie spestrovat zivot. Ona ho pestry ma - dieta, domacnost, praca, on riesi iba seba. Pre mna je takyto muz parazit.

mirkava
31. júl 2022

@h2 áno a preto to majú robiť všetko spolu aj spestriť si život 😉