Letné prázdniny strávime znovu len doma
Letne prazdniny sa blizia a mne uz teraz stupa tlak. Tri deti, dva mesiace a ziadna dovolenka na obzore. Penazenka prazdna, robota necha oddych len na par dni, budeme zas len doma. Ako to ludia robia, ze idu kazdy rok k moru? A letecky. bozeeee prečo
Treba sa tomu pomenovať a dajú sa kúpiť aj lacne letenky a ubytovanie pri mori .
@belllinka Budem ti vďačná za tip na hotel, v ktorom to tak nie je. 😉
@ha_ha musíš si vybrať hotel, ktorý má viac bazénov, okrem iného aj klasický plavecký a tam deti nasekané niesú lebo sú v x iných bazénoch a na tobogánoch 🙂
A budeš mi vďačná? Ja som myslela, že nehľadáš žiadny hotel , ale si radšej doma na dvore.
Fajčíte? Pijete? Ja ani jedno a tam mám tie peniaze na dovolenky 😃
Tak my si na dovolenky sporíme. Nekupujeme si oblečenie každý týždeň, nekupujeme milión hraciek malému, neminame peniaze len tak. A dokazeme si nasporit na viac dovoleniek počas roka.
Ale aj tak si myslím, že je more extrémne precenovane, a ľudia ktorí k moru nejdu, sa automaticky ľutujú, že budú mať nudné prázdniny deti. A pritom existuje toľko lacných výletov kam ísť. Stanovačka, grilovacka, kúpaliska, hory, túry, piknik, letne kino, jazero...
A hlavne deti to častokrát ani netrápi, to skôr rodičov. Vieš, moje dieťa je na more zvyknuté, chodíme často, a správa sa v takom Ománe napr rovnako ako na Slovensku pri Hrone 🤣 je mu úplne jedno, či sa clapka v mori alebo v jazere. Ci naberá kamienky na plazi alebo pri jazere. Dovolenku/vyket/prázdniny máš také aké si ich spravíš, tak dopredu nezúfaj a užite si ich tu na SK.
@ha_ha musíš si vybrať hotel, ktorý má viac bazénov, okrem iného aj klasický plavecký a tam deti nasekané niesú lebo sú v x iných bazénoch a na tobogánoch 🙂
A budeš mi vďačná? Ja som myslela, že nehľadáš žiadny hotel , ale si radšej doma na dvore.
@belllinka Nieee, ja najradšej plávam v mori. Potom v plaveckom bazéne na plavárni, potom v jazere, potom v našom bazéne na dvore, potom dlho, dlho nič a až na poslednom mieste v hotelovom bazéne niekde v rezorte. 😀
Fajčíte? Pijete? Ja ani jedno a tam mám tie peniaze na dovolenky 😃
@petracandle moji rodičia boli tuhý fajčiari, dve krabičky denne padli ako nič. Raz si môj otec sadol a začal počítať, že za mesiac dokážu minúť 300€ na cigarety. Povedali si dosť a začali každý deň dávať 10€ (vo by minuli za cigariety) do sporitelnicky a na konci roka, tam mali takmer 4000€ a z toho išli na dovolenku, 1x sami ako manželia. Od vtedy to robia každý rok a beru už aj vnúčatá, alebo ideme spolu.
@petracandle moji rodičia boli tuhý fajčiari, dve krabičky denne padli ako nič. Raz si môj otec sadol a začal počítať, že za mesiac dokážu minúť 300€ na cigarety. Povedali si dosť a začali každý deň dávať 10€ (vo by minuli za cigariety) do sporitelnicky a na konci roka, tam mali takmer 4000€ a z toho išli na dovolenku, 1x sami ako manželia. Od vtedy to robia každý rok a beru už aj vnúčatá, alebo ideme spolu.
@lucia13022023 presne o tomto hovorím 👍🏻 jasné, že sú ľudia, ktorí fajčia a aj tak majú peniaze alebo naopak ľudia nemajú peniaze hoci nefajčia. Ale faktom je, že cigarety idú neskutočne do rozpočtu
To furt ty čo po večeroch plače kvôli tomu do vankúša?.. teraz budeš do leta pravidelne zakladať každý tretí deň o tom tému..?..more není povinné a každý mal malé deti..
K bazénom kde sa plytvá s pitnou vodou sa radšej nevyjadrujem
@katulienkax ....ako ktorý bazen
@doriiis este som nevidela domaci bazen vacsi ako 10 metrov a 10 metrovy bazen rozhodne nie je na rekreacne hodinove plavanie. Ja plavam v mori aj polhodinu v kuse a obdivujem takto pobrezie pri plavani. Jasne ze pre detske claptanie je dobry aj ten domaci bazen, pripadne na vyvalenie sa na nafukovacku
Tak my mame tri deti a tiez nechodime letecky a na AL nase deti v lete este nikdy neboli v hoteli na dovolenke. Ale zasa ja som sa zaprisahala ze moje deti budu chodit na dovolenky k moru a dari sa mi to dodrziavat. Ano boli roky kedy sme neboli lebo na to neboli dobre okolnosti, ale tych bolo v zasade par a aj tam sme mali ine aktivity. Nepises kolko zarobite, ci mate neaku podporu od rodiny alebo ake su vase pomery, ci byvate v dome ci byte. My sme napriklad v casoch kedy sme nemali moj prijem, tiez ked sme stavali dom tak sme chodili do stanu. Ta vybava nas nieco stala ale bolo to prvy rok prakticky tolko co sme usetrili na ubytovani v apartmane, cize za apartman by sme dali 2 tisic, za pobyt v stane tisicku ani to nie a vybavu sme mali este menej ako bol ten rozdiel, cele nas to vyslo o dost menej ako pobyt v apartmane, celkovo sme si na x rokov vyrazne zlacnili dovolenky. Ano mnoho nasich znamich na nas pozeralo cez prsty ale ja som to brala ako riesenie ktore nam prave vetedy vyhovovalo. Dalsie roky to bolo este lacnejsie lebo do vybavy sme kupovali len menise veci. Teraz viem ze hocikedy sa mozem zobrat a mam co mi treba. Ale tiez som ine chcela tuto nasu vybavu sme uz viac krat pozicali ludom v nasom okoli ktory prave ako vy nemali take moznosti, jedny kamosi co maju choreho chlapca, jedna matka samozivitelka, obe tie rodiny vdaka tomu mohli ist.
Autorka napíš aspoň odkiaľ si? Bola som s deťmi na desiatkach výletov s rozpočtom od 0 do 10,€ za deň, letné dovolenky za rekreačný poukaz, v zahraničí za 7€/noc pre 2+2, na chalupách požicaných od rodiny či od známych, aj bez wifi, telky a kúpeľne, ale boli sme spolu.
Na leto, nielen na dovolenku pri mori setrime cely rok. Jednoducho ratame s tym, ze v lete mame vzdy najvyssie vydavky v roku (aj den na kupalisku na SK vyjde bezne 100€, clovek vybehne posediet na terasku do mesta, na zmrzku, vylet a pod.). Ale teda letecka dovolenka s 3 detmi je fakt luxus, preto mame len 2 deti, s 3 si to neviem predstaviť.
Tajomstvo mojich dovoleniek je, ze mam jedno dieta.
čo poznam, chodia mimo sezony, v júni a potom v septembri, 2x za za rok, ale nie uprostred tepla, last minute, alebo idu autom do Chorvatska a prenajmu si apartman alebo chatku, na to ušetria zrejme
@doriiis domáci bazén len na namocenie nôh sa nemôže porovnávať s plávaním v mori, morskou atmosférou a morským životom 😉. Ja rada plávam a domáci bazén je dobrý tak na 2 zabery nohami ak vobec 😂
@katulienkax kym sa rozmachneš, už si na konci bazéna
@lucia13022023 to je dobry napad, tiež som na to došla, ked už bolo neskoro, ale tých 2700eur by som každy rok mala
k moru sa da aj za par supov. Len mimo sezonu a nie najoblubenejsie destinacie. Letenky ked kupis v predstihu ta vyjdu niekedy aj 50eur za kus, plus nejaky lacnejsi apartman na tyzden a mas dovolenku pre 4 osoby aj za 1000 eur. Len treba planovat dopredu a venovat cas hladaniu lacnejsich alternativ.
To furt ty čo po večeroch plače kvôli tomu do vankúša?.. teraz budeš do leta pravidelne zakladať každý tretí deň o tom tému..?..more není povinné a každý mal malé deti..
K bazénom kde sa plytvá s pitnou vodou sa radšej nevyjadrujem
@miskakyska možno chce, aby si jej prispela a poslala 200eur, lebo inak mi to nedava zmysel
Ahoj,aj my budeme doma a tešíme sa,že všetci spolu, oddýchneme si od ranného vstávania a urobíme si príjemný program-kúpalisko,turistika. 🏕🏞
Tak choďte stanovať, alebo niekam na chatu niekam k vode..chápem že to nieje more ale je to fajn zmena prostredia
Ahoj, našla som v termíne od 13.6.-20.6. spiatočnú letenku z Budapešti do Burgasu (Bulharsko) za cenu 58 € na osobu...ak ste piati tak cena za letenky spolu 290 €...apartmán v tomto termíne na Slnečnom pobreží za cenu 250 € a v Bulharsku sa prestravujete lacno. Myslím, že by ste sa vošli komplet do ceny 1000 €
Či je to pre vás stráviteľná cena už musíš vedieť ty 🙂
My odkladáme každý mesiac a pritom splacame hypo. Nemáme veľké platy ale keď máš cieľ, ze to dáš tak budeš nato setrit. Nam nedá nikto ani cent, mame len to co si zarobíme ale zas sme furt v robote koľko x aj víkendy.
Nemaj z toho nervy . My sme napr. boli minulý rok prvýkrát pri mori ,vyskúšať, nikdy ma to nelakalo. Deti samozrejme radi, staršie bolo 3x a mladšie prvýkrát, boli sme viacerí z rodiny nech to dáko dáme. No ja uz nepôjdem, nie je to pre mňa. Vôbec som si to neuzila ako som čakala. Neskutočne horúco, jediná záchrana bolo po krk v mori ale to ma nebaví denne od rana do večera. Pre mňa to bolo utrpenie 12 dni .
Radšej mam kratšie výlety, autom ,a hlavne bližšie, tuto našu klímu mam rada aj ked aj tu uz vie byť hnusne teplo. K moru by som išla tak max na 3dni, aj to keby ma tam niekto len raz dva preniesol ,bez toho cestovania.
Joj netráp sa pre také drobnosti ☺️ my máme dvoch drobcov do dvoch rokov s chodíme po Slovensku a baví nás to.. je to také bez roboty nemusíme sa dlho a veľa baliť a cesta autom je zvládnuteľná pre všetkých
Tak konecne rodina, kde to funguje, kde sa neriesi nevera, lenivy manzel, alebo mamickin cecok a zasa problem dovolenka, nie nikto nema vsetko. Ak po nej tak tuzis a nemas na to peniaze brigaduj pocas roka.

@ha_ha jasné, niekto má na dvore aj 25 metrový plavecký bazén a nie v každom hoteli je iba bazén prepchatý deťmi a ožranmi
@belllinka Budem ti vďačná za tip na hotel, v ktorom to tak nie je. 😉